QUOTE (Noriu buti mama! @ 2004 03 11, 13:16) |
Tai gal gali ka nors apie tuos antikunius papasakot? |
Žinau, kolkas nelabai įsikertu...Tik žinau, kad jie trukdo implantacijai arba iššaukia ankstyvą persileidimą. Jeigu nieko nepainioju, jie sureaguoja į vaisių kaip į svetimkūnį ir užkuria organizmą, kad jį sunaikintų...Tačiau aš painiojuosi šiek tiek, nes tarsi tū antikūnių yra kelių rūšių...Įtariu, kad be gydytojo paskyrimo vistiek bus sunku išsiaiškinti, kokį tiksliai tyrimą reikia daryti...be to ir gydytojų nuomonės labai skirtingos - vieni sako, kad neįrodyta, kad tie antikūniai turi įtakos, kiti sako, kad būtina juos slopinti. Žodžiu dar aiškinsiuos...Vistiek noriu pasidaryti visus įmanomus tyrimus ir išsiaiškinti, kas trukdo implantacijai...Na ir dar aišku liko kariotipo tyrimą pasidaryti, kad būčiau tikra, jog viskas gerai su genetiniu suderinamumu ir embrionais.
O tau apie antikūnius gydytoja pasakė? Tuomet kodėl skyrė šį tyrimą, gal ką nors komentavo? Ar žadi jį darytis? Gal žinai kiek kainuoja?
Tai matai nuejau darytis tyrymo, ale negali jo dabar daryti, nes neprisirinko pakankamai moteru norinciu ji darytis
. Man ji paskyre gydytoja is vaisingumo klinikos, mat turejau du ankstyvus persileidimus. Kaip ir yra oficiali versija kad viskas ivyko del ureoplazmozes, bet kadangi labai ankstyvi, tai liepe sita tyryma pasidaryti. Klause ir ar pas genetikus nesityriau, bet dabar nesiunte, sake sius kai pastosiu
O kas cia per kariotipo tyrymas?
Siaip tai labai noreciau pasidaryti ta antikuniu tyryma, bet kad va galimybes nera, o siaip tai jau arteja dienos kai galesiu pastoti.
Ai bet vis tiek man daug vilciu liepe nedeti i si nestuma
O kiek kainuoja nepaklausiau.

sveikutės visos,
norėjau su jumis pasitarti - su vyru nutarėme vasaros pabaigoje, tiksliau rugpjūtį, "bandyti"
nutarėm, kad jau metas mūsų angelėliui ateiti į mūsų šeimą. bet vat aš jau senokai vartoju preparatus svoriui mažinti, nes per paskutinius metus priaugau kaip meška
tai vat ir imu svarstyti, ar nepakenks tai mano organizmui taip, kad poto butu negerai vaikeliui
tai yra, kažin kada jau reikėtų pradėti saugotis visokių ten vaistų ir panašiai? na kad organizmas, bandant pastoti, būtų švarus? gal per daug čia panikuoju, bet noriu visko kaip geriausia. patarkit, kas ką manot, aplamai dėl bet ko, kas gali būti kenksminga. kada jau pradėti saugotis?
norėjau su jumis pasitarti - su vyru nutarėme vasaros pabaigoje, tiksliau rugpjūtį, "bandyti"

Sveika prisijungusi.
Mes bandom susilaukti lelaius jau 4 menuo. Kazkokiu ypatingu poriemoniu nesiemem, koki menesi pavartojom vitaminu (bet kai nesigavo is karto, tai ir juos baige kitu nebenusipirkom...). o siaip tai maziau vartojam alkoholio, stengiames nesusalti ir nesirgti.
Nors man nepasiseke, nes kova sirgau vejaraupaisi
, kaip mazas vaikas...
Be to, stengiames daugiau darzoviu valgyti.
Mes bandom susilaukti lelaius jau 4 menuo. Kazkokiu ypatingu poriemoniu nesiemem, koki menesi pavartojom vitaminu (bet kai nesigavo is karto, tai ir juos baige kitu nebenusipirkom...). o siaip tai maziau vartojam alkoholio, stengiames nesusalti ir nesirgti.
Nors man nepasiseke, nes kova sirgau vejaraupaisi

Be to, stengiames daugiau darzoviu valgyti.
QUOTE (Rucelie @ 2004 04 09, 09:40) |
sveikutės visos, norėjau su jumis pasitarti - su vyru nutarėme vasaros pabaigoje, tiksliau rugpjūtį, "bandyti" ![]() ![]() ![]() |
Sveikutes,
noriu pasidalinti informacija butent apie planuojama nestuma ir visokius vaistus. Svori mazinantys ar raumenis auginantys preparatai tikrai kenkia vaisiaus vystymuisi, todel jei jau planuojate vaikeli sustorejimas neisvengiamas

Su pirmuoju gimdymu turejau problemu, todel su antru noriu buti visiskai pasiruosus

Zinai, Rucelie, as tai tavo vietoj gal geriau nustociau tuos vaistukus gerti. Pati po pirmo vaiko taip pat priaugau kaip meska, o dabar galvojam apie antra vaikiuka. Bandau as kuo naturaliau mesti svori, be jokiu papildu, daugiau darzoviu, vaisiu, maziau riebalu ir t.t. Pradejau gerti foline rugsti ir vitamina E. Na nezinau. Siaip tai tie maisto papildai gal ir nekenkia, bet kai jau tikrai planuoji, tai gal geriau ju nebevartoti. Oiiii, sunku mesti tuos lasinukus
Papildyta @ [mergetime]1082116174[/mergetime]
O folines rugsties taip ir reikia prasyti vaistineje. Po tabletyte i diena. Dar patariama gerti vitamina E. Arba nusipirk vitaminus nesciosioms, ten ieina visi reikalingi kudikeliui vitaminai ir mineralai.

Papildyta @ [mergetime]1082116174[/mergetime]
O folines rugsties taip ir reikia prasyti vaistineje. Po tabletyte i diena. Dar patariama gerti vitamina E. Arba nusipirk vitaminus nesciosioms, ten ieina visi reikalingi kudikeliui vitaminai ir mineralai.

vitaminų dozės yra gydomosios ir profilaktinės. Taigi visi vit. kompleksai daugiausia profilaktiniai - tai pavasarį tikrai per daug nebus. O jei geriat atskirai folinę rūgštį, o ją parduoda po 5mg dozę - tai gydomoji dozė. Nėščioms rekomenduojama 0.2-0.4mg/d, vaisiaus nervų sistemos defektų profilaktikai - 0.4mg per 1-asias nėštumo sav., pradedama vartoti prieš nėštumą. (žr.: vaistų žinynas). Aš kol kas vartoju centrum, metu svorį pagal Atkinsoną ir nutrauksiu dietą prieš pat pastojimą, t.y. mėnesinių metu.

Labas visiems. Noreciau paklausti esamu ar busimu mamyciu bei besiruosianciu jomis tapti. Ar planuodamos pastoti daretes kokius nors tyrimus? As kazkaip uzklausiau apie tai savo gydytojos, tai ji dave visa sarasa visokiu virusu, kurie gali pakenkti nestumui. Bet jei pasidaryti visus tyrimus, tai kainuotu vos ne 1000 Lt.Lankiausi privacioj klinikoj, tai zinoma jie rekomenduoja kuo daugiau, bet gal jie visai nebutini? Dar isreike minti, kad buna ir tokiu atveju, kad virusiukas gali gyventi tik pas viena partneri. Taigi, isvada - darykites abu ir visus tyrimus ir paklokite nemaza suma pinigeliu. O gal nieko nereikia darytis? Kaip jus elgetes?Pakonsultuokite.
Labukas
Tyriausi del toksoplazmozes ir citomegalo. raudoniuke esu sirgusi, taigi neaktualu... dar dariau ginek. tepineli, echoskopija, stomatologo konsultacija ir BPG konsulatacija.
Jei turi problemu su skydliauke, dar reikia butinai istirti jos hormonus, o visi kiti tyrimai priklauso nuo to, kiek gali, kokia tikimybe, kad gali buti negeras atsakymas ir t.t..

Jei turi problemu su skydliauke, dar reikia butinai istirti jos hormonus, o visi kiti tyrimai priklauso nuo to, kiek gali, kokia tikimybe, kad gali buti negeras atsakymas ir t.t..
Labas. Na as metus nepastojau bet zinojau statistika kad tam tikras procentas nepastoja pirmus metus tai ir nejau tirtis. Zinoma, pergyvendavau kai menesines pasirodydavo ir paverkdavau o vyras jau norejo vesti pas daktarus. Kai susirupinau kad galbut negalesiu susilaukti
nuejau pas ginekologe tai siunte darytis tyrima del chlamidiozes ir vyro sperma istirti. Dar patare bazine temperatura matuotis tai taip ir neissityrem nieko kadangi pirma matavimo menesi pastojau.

Aciu, apraminot
, nes jau galvojau, kad butinai reikia isnagrineti visus virusus. Gal dar kas ka gali prideti, nes dar trupuciuka neramu. Mat, sako, herpio virusas pavojingas nestumui. Siaip jauciuosi sveika, bet maza ka kur koks virusas tuno...
O tirtis visai nesinori