na, juk gali ir nieko nesidaryti. juk nėra privaloma. aš planavau skiepytis nuo raudoniukės, bet pasirodo, kad esu vaikystėj persirgusi. dar planuoju folinę rūgštį gerti, sveikai maitintis ir turbūt viskas.
kalbant apie raudoniukę: manau, kad pakankamai daugelis iš mūsų yra persirgusios vaikystėj, kai lankėm darželius, ir gali būti, kad be požymių. todėl duoti kraujo ir sužinoti tikrai nėra sunku. kaip kažkada minėjau, aids centre kainuoja 20 lt. juk kai pagalvoji, kad jei užsikrėsi nėštumo metu ir po to vaikutis gali apsigimti, tai net šiurpas nukrečia. manau, kad reikia pagalvoti, ar nėštumo metu būsi tarp daug žmonių ar ypač vaikų. pvz., aš turiu dvi dukterėčias mažas. viena iš jų lanko darželį. todėl net neabejojau dėl raudoniukės tyrimo ir skiepo būtinybės. žinojau, kad reikia, kad nebūtų baimės su jomis bendraut.
truputį išsiplėčiau
QUOTE(Burberry @ 2008 05 26, 13:14)
nu va as irgi prisiskaiciau ir ruosiuosi tyrimus darytis, nors irgi biski abejoju ar ju labau jau reikia. klinikos tai uz pinigu emima, o objektyviai niekas ir nepasako butini tie tyrimai ar ne.