Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai, skiepai, vitaminai, planuojant vaikelį

Sveikos 4u.gif

As siandien uzklydau i si skyreli ir pasiskaitinejau. Niekada negalvojau, kad reikia tiek issitirti doh.gif Rodos apsisvietus mergina buvau ir t.t. Bet cia vajeee kiek visko prirasyta blink.gif
Mes netrukus tuoksimes, o tada iskart gaminsim vaikiuka nestuke.gif
Tai net nezinau dabar... Reikes bent ta rugsti pradeti gerti g.gif
Atsakyti
as irgi ziuriu kaip visos taip ruosiasi ax.gif as tai taip specialiai nesiruosiu, tik vitaminus geriu ir sveikai maitinuosi, ir taip nemegstu po poliklinikas lakstyti, tik kai labai reikia, o ir tai labai retai buna rolleyes.gif
Atsakyti
Kas liecia skiepus visokius tai as tikrai pries. Nesamone leistis paciam savo noru visokius "blogus " antikunius, sargdinti save. Jei iki siol neturejai bedu su sveikata, kam tada (pries pastojant) tersti organizma.
schmoll.gif
Atsakyti
nu va as irgi prisiskaiciau ir ruosiuosi tyrimus darytis, nors irgi biski abejoju ar ju labau jau reikia. klinikos tai uz pinigu emima, o objektyviai niekas ir nepasako butini tie tyrimai ar ne. doh.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
perskaiciau visa tema, bet jau nieko nebesuprantu blush2.gif
buvau pas gine, tai tik padarem tepineli, laukiu db rezultatu.Israse gerti ta foline rugsti, nes pasakiau kad noriu planuo vaikiuka jau..
Mane kankina klausimas, tuokiuos uz 2 mėn., vis dar vartoju KT, ir vartosiu iki vestuviu, tai kada man ta foline rugsti pradet gert? Ar ja galiu pradet gert nors ir siandien, bet kartu ir vartot KT? noriu but nestuke.gif dar siemet blush2.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteliux25 @ 2008 05 26, 14:00)
sveikutes  4u.gif
perskaiciau visa tema, bet jau nieko nebesuprantu blush2.gif
buvau pas gine, tai tik padarem tepineli, laukiu db rezultatu.Israse gerti ta foline rugsti, nes pasakiau kad noriu planuo vaikiuka jau..
Mane kankina klausimas, tuokiuos uz 2 mėn., vis dar vartoju KT, ir vartosiu iki vestuviu, tai kada man ta foline rugsti pradet gert? Ar ja galiu pradet gert nors ir siandien, bet kartu ir vartot KT? noriu but  nestuke.gif  dar siemet  blush2.gif  ax.gif  4u.gif

pas mus panasi situacija. Bet as jau nustojau vartot kontraceptikus. Manau kad organizmas turi truputeli apsivalyt po ju.
Kitas dalykas, niekada nezinai kaip greitai galesi pastoti. Nes mes turejom keleta aktu be apsaugos rolleyes.gif bet leliuko taip ir nera unsure.gif
Atsakyti
na, juk gali ir nieko nesidaryti. juk nėra privaloma. aš planavau skiepytis nuo raudoniukės, bet pasirodo, kad esu vaikystėj persirgusi. dar planuoju folinę rūgštį gerti, sveikai maitintis ir turbūt viskas.
kalbant apie raudoniukę: manau, kad pakankamai daugelis iš mūsų yra persirgusios vaikystėj, kai lankėm darželius, ir gali būti, kad be požymių. todėl duoti kraujo ir sužinoti tikrai nėra sunku. kaip kažkada minėjau, aids centre kainuoja 20 lt. juk kai pagalvoji, kad jei užsikrėsi nėštumo metu ir po to vaikutis gali apsigimti, tai net šiurpas nukrečia. manau, kad reikia pagalvoti, ar nėštumo metu būsi tarp daug žmonių ar ypač vaikų. pvz., aš turiu dvi dukterėčias mažas. viena iš jų lanko darželį. todėl net neabejojau dėl raudoniukės tyrimo ir skiepo būtinybės. žinojau, kad reikia, kad nebūtų baimės su jomis bendraut.
truputį išsiplėčiau blush2.gif

QUOTE(Burberry @ 2008 05 26, 13:14)
nu va as irgi prisiskaiciau ir ruosiuosi tyrimus darytis, nors irgi biski abejoju ar ju labau jau reikia. klinikos tai uz pinigu emima, o objektyviai niekas ir nepasako butini tie tyrimai ar ne.  doh.gif

Atsakyti
as irgi pasidariau tyrima del raudoniukes. dar mergiotes tiriasi del toksoplazmozes, CMV ir chlamidiju. Tai vat del situ tyrimu abejoju. blink.gif reikia ju, ar ne. ka galvoji tu?

oj susipainuojus. ....bet rugsties jau uzsipirkau thumbup.gif ir nuo birzelio pradesiu.
Atsakyti
As taip pat pasidariau tyrimu kruva-chlamidiju,ZPV ir ta kur nuo kaciu uzsikreciama (nepamenu pavadinimo,labai jau sunkus),hormonu visa kruva ir kraujo tyrimu daug.Tik kazkodel mano ginekologe nesake man nei folines gerti, nei vit E.Israse duphastono ir viskas. g.gif
Atsakyti
sveikos mergaites,
taip fajna skaityti bendramintes smile.gif grazus tas planavimo tarpasnis.. atsakingas... ir kartu baimiu keliantis... kadaise rodes zmones tiek visokiu nei tyrimu daresi, nei vitaminu leidosi.. tiesiog gyveno, planavo, ir po to augino savo atzalas.... pati esu galvoje planuojanti, o realiai kontroliuojanti nestuma KZ.. esu ne LT, bet pasakysiu, ir cia (UK) gines ta pati rekomenduoja, kraujo tyrimai, chlamidiju, po to folio rugstis ir sveika mityba essen.gif smile.gif
o esme is mano ilgo laisko..atsiplaiduokite!!! tikekite graziausiu, sviesiomis mintimis gyvenkite ir nutiks stebuklas labai greitai..tikiuosi dar siais metais sulauksime savo svajoniu issipildymo...o norim tiek nedaug, nia nestuke.gif blush2.gif
sveikateles jums wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Oi aciu, mieloji, tu cia kaip gera teta is amerikes mums vietoj dovanu - geros nuotaikos laiskeli su nuostabiais linkejimais. aciu aciu

as sitoj tyrimu srity jauciuosi vandu vanda ir man kazkaip keistai atrodo, kad vienoms liepia issitirti visas ginekologines ligas, kitoms tik chlamidijas, CMV ir toksiplazmoze. susipainiojau jau visai. mano ginekologe tai tokia komersante, kad jei as jai pasakyciau, kad jau noriu nestuke.gif tai ji man tiek tyrimu padarytu, kad istirtu turbut ir prota lotuliukas.gif ...nu cia mano problemos, kad sostinej nerandu normalios ne komersantes gines schmoll.gif
gal parekomenduotumet mamytes kokia normalia vilniuj? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Burberry @ 2008 05 27, 10:47)
as irgi pasidariau tyrima del raudoniukes. dar mergiotes tiriasi del toksoplazmozes, CMV ir chlamidiju. Tai vat del situ tyrimu abejoju.  blink.gif reikia ju, ar ne. ka galvoji tu?

oj susipainuojus. ....bet rugsties jau uzsipirkau  thumbup.gif ir nuo birzelio pradesiu.

aš savo ginekologės net neklausiau, kokius tyrimus reikia pasidaryti. matot, gaunu nuo būsimos geros ginekologės, kuri dabar gyvena Kipre, laiškus. jinai ir rašė, kad geriau pasitikrinti dėl raudoniukės, dar kalbėjo apie folinę, o apie kitokius tyrimus neminėjo. tai aš tada jai parašysiu laiškelį dėl tyrimų ir parašysiu čia, ką jinai dar rekomenduoja. ja tikrai pasitikiu, nes ten žmogus mylintis savo darbą thumbup.gif
Atsakyti