Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai, skiepai, vitaminai, planuojant vaikelį

QUOTE(Burberry @ 2008 05 28, 07:42)
gal parekomenduotumet mamytes kokia normalia vilniuj?  ax.gif

Antakalnyje, prie ziedo yra poliklinika, ten dirba dvi gydytojos, viena labai gera, tikrai ismano savo darba. Mane ji labai tinkamai priziurejo pirmo nestumo metu, profe, dar su humoru ir siaip man kaip zmogus thumbup.gif
o kas del komercijos, tai as vistiek padekoju, aisku savo noru, nes mano gine tikrai to verta. uztat pas visus kitus specus ir tyrimus atlieka zaibisku greiciu thumbup.gif
Atsakyti
Nu ir subalamutinot jus mane su ta raudoniuke biggrin.gif siaip negalvojau nei skiepytis, nei special kazkokiu tyrimu darytis, bet ziuriu cia visos skiepijates..gal ir man reik,del visa ko?
kiek zinau po skiepu negalima kuri laika planuot rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(beatek @ 2008 05 13, 09:59)
Sveikos merginos  smile.gif
Mes irgi su vyru zadam planuoti leliuka  nestuke.gif  Vakar net nuejau pas gydytoja del konsultacijos, ar nereikia kazkokiu skiepu ir pan... Bet gydytoja pasake, kad nereikia jokiu papildomu tyrimu, o skiepytis irgi nepatare. pasake, kad pati turiu apsispresti  g.gif
Vejaraupiais tai tikrai sirgau, o kad sirgciau raudonuke tai nieks nepamena.
Tai net nezinua, ka daryti  blush2.gif

Man lygiai tas pats, nieks nepamena, ar sirgau raudoniuke ir gines (dvi skirtingos) nieko tokio man nesake, kad skiepytis ar pan... Bet argi musu mokyklose nuo raudoniukes neskiepyjo? g.gif Pvz as 83ciu gimimo g.gif Idomu, nuo ko ten tas skiepas buves petyje matos g.gif Nebent ta skiepa kelis kart gyvenime daryt reikia, kad jau 100% imunitetas butu? g.gif

O nuo toksoplazmozes, kaip suprantu, tik busima mama istiria, katino tirt neraikia. Gal kuri zino, kaip tada daro su katinu, jei pas ji randa ta virusa? Kokia vakcina duoda ar jau nieko nepadarysi, tiesiog kontaktu su kate neturet kol nestuke.gif ? unsure.gif Is tikruju, tai va del savo mylimo kiso labiausiai ir nerimauju... blush2.gif
Atsakyti
Merginos, vartojusios papilda Pregnacare, ar vartojote ir kalci papildomai? Nes kalcio siame papilde nera.
Atsakyti
QUOTE(Vvzcodename @ 2008 05 28, 15:40)
O nuo toksoplazmozes, kaip suprantu, tik busima mama istiria, katino tirt neraikia. Gal kuri zino, kaip tada daro su katinu, jei pas ji randa ta virusa? Kokia vakcina duoda ar jau nieko nepadarysi, tiesiog kontaktu su kate neturet kol  nestuke.gifunsure.gif Is tikruju, tai va del savo mylimo kiso labiausiai ir nerimauju...  blush2.gif

kaz kur as skaiciau, kad jei busima nestuke jau senai gyvena su katinu, tai pergyventi del toksoplazmozes nereikia. Butina tik su pirstinem ju tualeta tvarkyti.

O jei pastojus pries tai su katinu negyvenai, tai tada geriau vengti kontaktu su jais rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vvzcodename @ 2008 05 28, 16:40)
Man lygiai tas pats, nieks nepamena, ar sirgau raudoniuke ir gines (dvi skirtingos) nieko tokio man nesake, kad skiepytis ar pan... Bet argi musu mokyklose nuo raudoniukes neskiepyjo?  g.gif Pvz as 83ciu gimimo  g.gif Idomu, nuo ko ten tas skiepas buves petyje matos  g.gif Nebent ta skiepa kelis kart gyvenime daryt reikia, kad jau 100% imunitetas butu?  g.gif

O nuo toksoplazmozes, kaip suprantu, tik busima mama istiria, katino tirt neraikia. Gal kuri zino, kaip tada daro su katinu, jei pas ji randa ta virusa? Kokia vakcina duoda ar jau nieko nepadarysi, tiesiog kontaktu su kate neturet kol  nestuke.gifunsure.gif Is tikruju, tai va del savo mylimo kiso labiausiai ir nerimauju...  blush2.gif

kiek bandziau aiskintis ir klausineti, tai tas randas ant pieties kaip tik ir turetu buti nuo raudonukes, nors 100 % niekas pasakyti negali... g.gif
pati nusprendziau nesiskiepyti... ax.gif
as esu 82 m. gimimo, ir visos mano bendraamzes yra skiepytos dar mokykloje, todel manau kad ir as esu paskiepyta g.gif
Atsakyti
labas vakaras busimos ir esamos mamytes. noriu ir as prie jusu prisijungti smile.gif su saviksiu nusprendem kad nereikia laukt nei vestuviu nei dar greitai begancio laiko, o atejo tas laikas, daryti dzigi dzigi ir laukt teigiamu rezultatu, tik va jau pora kartu bandem, bet atejo mmmm...sad.gif db pradejau dometis, pasiskaiiau ir matau kad ne man vienai taip jau iskart neisejo pastot, manau tai lengva ir paprasta, bet klydau doh.gif bet nieko nusipirksiu ir sau ir jam folio rugsties, 1dieni eisiu jau pas gene ir ziuresiu ka jinai sakys patars ir panasiai smile.gif jei viskas oki tai bandysim ir toliau musti dydiji ivarti thumbup.gif bet va cia paveluotai apie tuos skiepus perskaiciau, db reikia issiaiskint ar sirgus ar nea visokiom bjaurybem vaikystei 4u.gif bet db rukau, reiketu mest jauciu? nors kaikurios sako, kad nepakenks mazyliui kol tik pora savaiciu, nors kas ten zino, sumazinau kieki, bet visiskai mest dar nesugebu.... verysad.gif
Atsakyti
Sveikos būsimos mamytės smile.gif Aš irgi prisijungiu į jūsų planuojančių būrį. Jau lankiausi pas šeimos gydytoją, tai paaiškinus, kad noriu jog man ištirtų sveikatėlę ar viskas gerai ir esu sveika, labai pagyrė, sakė visos mamos turėtų taip ruoštis ir planuotis ax.gif Dėl skiepų, tai patarė tik nuo raudonukės skiepytis, nes irgi neaišku ar esu skiepyta. Dar pasidariau kraujo ir šlapimo tyrimus. tai liko pasiskiepyti, pralaukti būtinai tris mėnesius po skiepų ir viskas smile.gif Tiesa, šiaip dar rekomendavo nustojus vartoti KT palaukti kokius 6 mėn, kad išsivalytų organizmas, bet jaučiu, kad tiek daug neišlauksim smile.gif tongue.gif
Atsakyti
Mielosios blink.gif del raudoniukes labiau apsimoka pasidaryti tyrima, nes skiepytis aklai neapsimoka. nes paskui 3 men negalima pastoti, o jei netycia pastosi, daro valyma, nes tiketinas apsigimimas. nu, bent jau man taip sake endemike. as ten tyriausi del raudoniukes, nes kaip ir jus nezinojau persirgus as ja, ar ne.
Papildyta:
aciu, ieskosiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos, ziuriu labai daug painiavos del to raudoniukes skiepo.
As, planuodama pirma vaikeli, irgi nezinojau, buvau paskiepyta, ar ne, sirgau ar ne. Nuejau, pasidariau tyrima, kuris ir atsake i visus klausimus. Jis parodo, ar turi antikunius, jie lieka po skiepo ar ligos. As 81 g/m, tai nebuvai nei skiepyta, nei sirgau. Pasiskiepijau neseniai, pasake gerai butu palaukti net daugiau nei 3 men. Pries pirma nestuma tiesiog vengiau kontaktu su vaikais. Kadangi nieks is pazistamu vaiku tada dar neturejo, viskas praejo ramiai thumbup.gif
Ir tada, ir dabar varoju Pregnacare, papildomai kalci pradejau vartoti jau besilaukdama. Anksciau, kaip ir nebuvo reikalo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Simonele @ 2008 05 28, 21:31)
Sveikos būsimos mamytės smile.gif Aš irgi prisijungiu į jūsų planuojančių būrį. Jau ...Tiesa, šiaip dar rekomendavo nustojus vartoti KT palaukti kokius 6 mėn, kad išsivalytų organizmas, bet jaučiu, kad tiek daug neišlauksim smile.gif tongue.gif

blink.gif 6men?! doh.gif O kokias tu KT gerei, gal lb stiprios? blink.gif Man net kelios gines sake, kad 1-2 men uztenka, kad organizmas issivalytu (del Femoden) ir gali planuot vaikeli g.gif
Atsakyti
doh.gif pasiskembinau i antakalni, o ten registraturoj piktai pasake, kad privaciai nekonsultuoja. ech, kas galite parekomenduoti privacia klinika Vilniuj su normalia ginekologe?
Atsakyti