Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai, skiepai, vitaminai, planuojant vaikelį

QUOTE(Atidela @ 2008 06 17, 09:13)
O kodel ja reikia gerti is anksto?
mano supratimu foline rugstis padeda vaikeliui isitvirtinti ir geriau vystytis, tai jeigu siandien mes dar jo negaminam, tai kam gerti? kur ji tada nueina ir ka dro musu organizme?

esu skaičiusi kad ji stiprina organizmą. vieni gydytojai pataria ją gerti prieš pastojant kiti va kaip pačios, nieko negerti ax.gif o kaip ten iš tikrųjų yra tai velniukai žino ax.gif einu dar internete paieškosiu info apie tai mirksiukas.gif
Papildyta:
Va ką radau
Folinė rūgštis. Folinės rūgšties trūkumas nėštumo metu gali turėti labai rimtų pasekmių. Ypač svarbu, kad nėščioji šios medžiagos gautų pakankamai dar prieš nėštumą ir per pirmuosius tris nėštumo mėnesius. Folinė rūgštis saugo besivystančio vaisiaus nervų sistemą nuo žalingų veiksnių įtakos, mažina apsigimimų riziką. Folinės rūgšties yra brokoliuose, špinatuose, ankštinėse daržovėse, riešutuose.

Folinė rūgštis padeda išvengti per didelio kraujospūdžio
Kaip maisto papildas pardavinėjami folinės rūgšties preparatai, kuriais moterys mėgina apsisaugoti nuo vaisiaus defektų, moterims padeda išvengti ir per didelio kraujospūdžio, nes ši medžiaga atpalaiduoja kraujagysles.

Folinės rūgšties būna vaisiuose, apelsinų sultyse, lapinėse daržovėse, jos dedama ir į kai kuriuos maisto produktus; tačiau poveikį kraujospūdžiui sukelia tik didelės šios rūgšties dozės.

"Pirmą kartą parodyta, jog esama ryšio tarp folinės rūgšties preparatų ir aukšto kraujospūdžio profilaktikos", - sakė Bostono moterų ligoninės gydytojas Džonas Formenas (John Forman).

"Nors tyrimai - džiuginantys, bet dar negalime rekomenduoti moterims, kad jos vartotų daugiau folinės rūgšties, kol neatlikti platesni tyrimai", - sakė jis.

Žurnale "Journal of the American Medical Association" paskelbtame straipsnyje nagrinėjami daugelio tūkstančių medicinos seserų ir slaugių sveikatos patikrinimų duomenys.

Vienoje grupėje, kurią sudarė 93 tūkst. 803 moterys nuo 27 iki 44 metų amžiaus, ir kurios kas dieną gaudavo mažiausiai po 1000 mikrogramų folinės rūgšties (natūraliame maiste ir papildais), kraujospūdžio rizika buvo 46 procentais mažesnė negu iki 200 mikrogramų šios medžiagos gavusioms moterims.

Antroje grupėje, kurioje buvo 62 260 moterų, nuo 43 iki 40 metų amžiaus, minėta rizika sumažėjo 18 procentų.

Dar vienai grupei moterų, kurios folinės rūgšties gaudavo tik iš maisto, per didelio kraujospūdžio rizika nė kiek nesumažėjo.

Folinės rūgšties poveikis vyrams lig šiol nebuvo tiriamas.

Jau senokai moterims iki nėštumo arba nėščioms patariama kasdien išgerti bent po 400 mikrogramų folinės rūgšties, kad būtų išvengta vaisiaus galvos ir stuburo smegenų vystymosi sutrikimų, dėl kurių dažnai pagimdomas negyvas vaisius.

Pasak Dž. Formeno, kadangi folinė rūgštis atpalaiduoja kraujagysles, kraujas laisviau teka, ji veikia kaip profilaktinė priemonė nuo per didelio kraujospūdžio.

Dabar planuojama tęsti tyrimus su skirtingomis moterų grupėmis, tikimasi, kad rezultatai bus palankūs platesniam folinės rūgšties vartojimo įteisinimui.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linjus: 17 birželio 2008 - 08:41
Nėštumo metu naudojant per daug folio rūgšties gali gimti neišnešiotas arba negyvas kūdikis.
http://lt.wikipedia....Folio_rūgŔtis

Kasdieninė 400 mikrogramų folinės rūgšties tabletė yra protingas gydymas. Jūs galite pradėti naudoti folinę rūgštį nuo pat to momento, kuomet nusprendėte pastoti, ir tęsti šį gydymą iki 12 nėštumo savaitės.
http://www.nordica.o...mposite-421.htm

Folinės rūgšties trūkumas nėštumo metu gali turėti labai rimtų pasekmių. Ypač svarbu, kad nėščioji šios medžiagos gautų pakankamai dar prieš nėštumą ir per pirmuosius tris nėštumo mėnesius.
http://www.bioformule.lt/smoteris.php

žodžiu, kiek šaltinių - tiek nuomonių. bet vis dėlto gal geriau bent iki nėštumo jos kiekį padidinti natūraliomis priemonėmis?

Folio rūgšties daugiausiai visose žalialapėse daržovėse (petražolės, špinatai, salotų lapai ir kt.), brokoliuose, špinatuose, ankštinėse daržovėse, riešutuose. Taip pat jos yra kepenyse, inkstuose, kiaušiniuose, motinos ir karvės piene, alaus mielėse.

Toliau vieni šaltiniai sako, kad jos perteklius yra labai blogai, kiti kad jos perteklius organzime neužsilaiko. Žodžiu, labai jau daug nuomonių smile.gif

Šiaip nėščiosioms dienos norma yra padidinta negu šiaip, tai gal organizme blogai jeigu nesi neščia ir turi perteklių tos rugšties?

Aš pvz. šiaip labai mėgstu peiną, kaiušinius. Gal as ir dabar turiu per daug tos folio rugsties, o geriant isvis drambliska doze gausiu. is kur zinot?
Papildyta:
Abi kartu pririnkome info smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
O jus kuri nors darotes ar darysites genetinius tyrimus?
Atsakyti
QUOTE(Linjus @ 2008 06 17, 09:11)
o kokius vitaminus geri nuo mažo hemoglobino?  ax.gif
aš dabar planuoju pagerti folinę... nors vaikelį planuojam pradėt po kelių mėnesių...
šiandien eisiu pas savo gydytoją tai jo paklausiu kas kaip...  smile.gif

man patare gert arba Pregnantcare arba Mamavit. Kai paklause del hemoglobino, tai pasiule geriau Mamavit smile.gif
Atsakyti
vat pasimeciau visiskai...man mano gydytojas liepe gerti foline 800, o cia raso jei per daug tai gali gimti neišnešiotas arba negyvas kūdikis. blink.gif ....
Atsakyti
Vat Danijoje net gi atskiri papildai yra PRIES planuojant nestuke.gif Bet, manau, ten tas pats folio rugsties kiekis ir viso kito, kaip ir kitur cool.gif Jei tik yra galimybe, blogiau nebus, jei pagersi, kiek reikia. Ir beje, kai pirkau papilda, vaistininke pasake, kad TAI JAU YRA PUSE DARBO smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Atidela @ 2008 06 17, 11:09)
O jus kuri nors darotes ar darysites genetinius tyrimus?

aš planuoju pastojusi darytis, bet iš kitos pusės bijau... o jei kas nors negerai... unsure.gif

QUOTE(Cerecita @ 2008 06 17, 11:23)
man patare gert arba Pregnantcare arba Mamavit. Kai paklause del hemoglobino, tai pasiule geriau Mamavit  smile.gif

o tu dar nesilauki? mano irgi žemas hemaglobinas... g.gif

QUOTE(jovitn @ 2008 06 17, 11:39)
vat pasimeciau visiskai...man mano gydytojas liepe gerti foline 800, o cia raso jei per daug tai gali gimti neišnešiotas arba negyvas kūdikis. blink.gif ....

gal tyrimus tau darė kokius nors ir nustatė kad reikia didesnės normos folinės?
Atsakyti
gal tyrimus tau darė kokius nors ir nustatė kad reikia didesnės normos folinės?
[/quote]
vat esme ta ,kad dare tyrimus ir jie pas mane labai geri....ispudis man toks ,kad visiems ta pati raso..... unsure.gif
nepaisant to,kad kraujas pas mane geras ir dabar vasara man israse polivitaminu ir butinai pasiziureti,kad foline 800 butu!
Atsakyti
QUOTE(Linjus @ 2008 06 17, 13:14)
o tu dar nesilauki? mano irgi žemas hemaglobinas...  g.gif

dar nezinau ka ir atsakyt rolleyes.gif mes tik si menesi pradejom intensyviai darbuotis, ir pradejau gert siuos vitaminus. ziuresim, ar ateis mmm, ar ne ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Cerecita @ 2008 06 17, 13:32)
dar nezinau ka ir atsakyt  rolleyes.gif  mes tik si menesi pradejom intensyviai darbuotis, ir pradejau gert siuos vitaminus. ziuresim, ar ateis mmm, ar ne  ax.gif

tikėkimės kad neateis mirksiukas.gif nuoširdžiai to linkiu 4u.gif
mum su vyru pavyko praktiškai iš pirmo karto kai tik spiralę išsiėmiau blush2.gif
Atsakyti
foline 800 ? doh.gif

man 400 liepe.

Ai, zinot, vienokais ar kitokiais rezultatais bei pastangom - mums visoms bus nestuke.gif thumbup.gif

ar cia maziau, ar daugiau ruosiesi ax.gif ir dar geriausia apie tai negalvot mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Burberry @ 2008 06 17, 13:37)
foline 800 ? doh.gif

man 400 liepe.

Ai, zinot, vienokais ar kitokiais rezultatais bei pastangom  - mums visoms bus  nestuke.gif    thumbup.gif

ar cia maziau, ar daugiau ruosiesi  ax.gif  ir dar geriausia apie tai negalvot  mirksiukas.gif

bet kaip paskaiciau straipsni,kad per didele doze gali pakenkti mazyliui tai nejuokinga darosi verysad.gif ....o kiek kitoms gydytojai liepe?
idomiausia tai ,kad kedainiuose cia geriausias ginekologas,pas kuri vaikstau privaciai g.gif
Atsakyti