Pasiskaitymui - http://lt.wikipedia....Folio_rūgŔtis
bet tai jeigu nezinote koks tos folio rugsties kiekis jusu organizme tai kaip cia svarstyti ar jos truksta ar gana o gal per daug.
kazkokie vejai cia..
kazkokie vejai cia..
vakar buvau pas savo gydytoją uždaryti biuletenio... dėl vitaminų po abrazijos, man nieko neliepė gerti... sakė nekraujavau viskas gražiai susitvarkė... o dėl folinės rūgšties tai irgi sakė negerti - nebūtina, ji dabar mums niekuom nepadės... šiandien einu tyrimus darytis - gal ras dėl ko nesivystantis. Darys raudonukės, citomegalijų ir toksiplazmozės tyrimus.
šiaip vakar su mama kai kalbėjau tai jo vienai draugei irgi buvo panašiai... tos draugės dukra laukėsi ir turėjo kontaktą su vaiku kuris sirgo tuo metu vėjaraupiais. pati buvo prasirgusi... sakė išnešiojo vaiką iki pat gimdymo, pagimdė, bet gimė apsigimęs vaikas...
tai pirmą kartą girdėjau džiugų mamos balsą, kad paprašiau gydytojos padaryt echo
pačiu laiku viskas...
bet iš kitos pusės baisu ką ir sakyt... tuo metu kai laukiausi ant lūpos puslėlinė buvo iššokusi... bet ir dukra sirgo vėjaraupiais
žodžiu...

šiaip vakar su mama kai kalbėjau tai jo vienai draugei irgi buvo panašiai... tos draugės dukra laukėsi ir turėjo kontaktą su vaiku kuris sirgo tuo metu vėjaraupiais. pati buvo prasirgusi... sakė išnešiojo vaiką iki pat gimdymo, pagimdė, bet gimė apsigimęs vaikas...

bet iš kitos pusės baisu ką ir sakyt... tuo metu kai laukiausi ant lūpos puslėlinė buvo iššokusi... bet ir dukra sirgo vėjaraupiais

Labutis. Noriu pasidalint savo patirtim ir pasiūlyti prašyti gydytojų darytis visus būtinus tyrimus, nes gyd,pasirodo, tingi išrašyt siuntimą, arba nesiūlo, nes yra mokomi tyrimai. Vienu žodžiu, prieš planuojant nėštumą, būtinai reikia pasidaryt toksoplazmozės, citomegalijos, roudonukės, stafilokoko, streptokoko ir dar prie jų būna trečias, bet, gaila, neatsimenu pavadinimo, gyd. turi žinot. Dažnai daro tik nuo streptokoko, to yra maža ir būtini visi visi tyrimai. Dar būtinai prieš pastojant reikia išsityrt pas venerologus dėl infekcijų ir pasidaryt mikoplazmos, ureoplazmos, chlamidijų ir pasėlių tyrimus. Galima dar atskirai kraujyje tikrint chlamidijas.
Man nėštumo metu pusės tyrimų neatliko, lyg pačios tyrimai buvo geri, bet gimė mažo svorio berniukas, su gausybe infekcijų, mes visą mėnesį pragulėjom lygoninėj
pasirodo, pasigavau stafilakoką, nors gerai jaučiausi, bet jei būčiau išsityrus, gimdymo metu būtų leidę antibiotikus ir leliukui būtų buvę daug lengviau
buvo mano chlamidijos kraujyje padidėjusios. Nieko apie tai nežinojau nėštumo metu, kol nesusiduriau realiai su gydytoju darbu.
Jie net nepasiūlo, o apie venerologus negalvojau apskritai, o pasirodo, be reikalo, būtinai reikia. Ačiū Dievui, dabar jau pasveikom, augam gerai, bet buvo tikras košmaras
. Visi persileidimai ir neišnešioti vaikai gimsta dėl infekcijų. Visi gydytojai tai žino, tik, nesuprantu, kodėl niekada nepasako. Infekcijas ištyria venerologai. Mes patekom pas labai gerą gydytoją, esam jai labai dėkingi, ji mums viską paaiškino ir ištraukė iš viso to košmaro.
Labai pavojingas yra herpesas ir ant lūpų ir genetalijų. Aš turėjau nėštumo metu, gal todėl mums buvo antrinis hepatitas. Dabar jau leliukui darysim tyrimus dėl herpeso(iki 4 mėn. jų nedaro).
taip kad kratykit savo gydytojas, kas pilnai pilnai ištyrtų jus, ir neklausykit, jei sakys, kad jūsų kraujas geras ir nėra reikalo daryt kitų tyrimų. Netiesa, man taip buvo. Ir kiek teko iškentėt
.
Sekmės visoms ir sveikų vaikiukų jums.

Jie net nepasiūlo, o apie venerologus negalvojau apskritai, o pasirodo, be reikalo, būtinai reikia. Ačiū Dievui, dabar jau pasveikom, augam gerai, bet buvo tikras košmaras

Labai pavojingas yra herpesas ir ant lūpų ir genetalijų. Aš turėjau nėštumo metu, gal todėl mums buvo antrinis hepatitas. Dabar jau leliukui darysim tyrimus dėl herpeso(iki 4 mėn. jų nedaro).
taip kad kratykit savo gydytojas, kas pilnai pilnai ištyrtų jus, ir neklausykit, jei sakys, kad jūsų kraujas geras ir nėra reikalo daryt kitų tyrimų. Netiesa, man taip buvo. Ir kiek teko iškentėt

ačiū svetute77 už patarimus
šiandien pridaviau kraują trim tyrimams - sumokėjau beveik 120 lt bet nė kiek negaila pinigų sumokėtų - viskas būsimo
labui
kitą savaitę eisiu vėl pas gydytoją savo - tyrimus sužinot, tada dar paklausinėsiu kaip su venerologais ir pan.

QUOTE(svetute777 @ 2008 06 19, 08:47)
...taip kad kratykit savo gydytojas, kas pilnai pilnai ištyrtų jus, ir neklausykit, jei sakys, kad jūsų kraujas geras ir nėra reikalo daryt kitų tyrimų. Netiesa, man taip buvo. Ir kiek teko iškentėt
.

Dekui, kad parasei. Lb liudna, kad teko tai patirti ir dziugu, kad viskas eina geraja linkme

Siaip, kad visus visus tyrimus pasidaryti, tai, manau, tik lb lb mazai moteru pasidaro.. Gal privaciose klinikose atsizvelgia labiau, kokiu labiau tau tyrimu reiketu ir kuriu tikrai neverta

[quote=svetute777,2008 06 19, 09:47]
O tai ka daryt, jei man tas nelemtas herpesas labai daznai kartojas
Vadainas per
laikotarpi jo tikrai neisvegciau... o vaistus as galu gert negerus, tik nustoju - herpesas ir vel lyg niekur nieko atsiranda
O tai kodel tavo maziukui darys ta tyrima, kas nuo to pasikeis, jei ras ta herpesa
? Atsipeasau, jei sis klausymas kvailai skamba
Linkiu jums kuo geriausios kloties
O tai ka daryt, jei man tas nelemtas herpesas labai daznai kartojas

O tai kodel tavo maziukui darys ta tyrima, kas nuo to pasikeis, jei ras ta herpesa

Linkiu jums kuo geriausios kloties

Nuo herpeso yra labai geri vaistai Valtrex, atrodo. Jie kainuoja 10 tablečių apie 90lt.
Bet tikrai veiksmingi. Neseniai pati išbandžiau, jau po vienos tabletės sustojo puslytės augimas. Išgėriau visas10, kolkas dar neturėjau. Nežinau tiksliai kuriam laikui jie apsaugo, reiks pasidomėt pas gyd.
O mažiukui darysiu tuos tyrimus, kad išsiaiškint, ar tai buvo hepatito priežastis
. Norim dar vaikiuko po metų maždaug
, todėl noriu tiksliai žinot ir pasistengt apsisaugot, kiek tai įmanoma
herpesas gali sukelt persileidimą, jei naujagimis užsikriečia, mažai tikimybės kad išgyvens. Aš ligoninėj tiek sužinojau, kad kartais atrodo, geriau nežinočiau.
Bet viskas bus gerai, svarbu tikėt ir norėt, svajot , neprarast vilties ir siekti savo tikslo
. Nieko neįmanomo nėra, pati įsitikinau. Nuoširdžiai visoms linkiu susilaukti sveikų gražių leliukų

O mažiukui darysiu tuos tyrimus, kad išsiaiškint, ar tai buvo hepatito priežastis

Bet viskas bus gerai, svarbu tikėt ir norėt, svajot , neprarast vilties ir siekti savo tikslo

Dar būtinai prieš pastojant reikia išsityrt dėl infekcijų ir pasidaryt mikoplazmos, ureoplazmos, chlamidijų ir pasėlių tyrimus.
aciu uz patarimus, super tavo mintys, tikrai teisingos. ACIU. as vakar kaip tik pasidariau tyrimus del mikoplazmos, ureoplazmos, chlamidijų ir pasėlį. tikiuosi viskas bus gerai, nors visokie uzdegimai pas mane gal 4 metus pastoviai kartojosi, dabar gal metai jau kaip ramu, bet maza ka, atrodo gerai jautiesi, o kas ten zino kaip yra is tiesu. tyrimai parodys. sumokejau uz siuos tyrimus 102 Lt. kai bus atsakymai, tada toliau eisiu pas gine del visu kitu tyrimu.
P.s - gal kas zino, ar duoda poliklinikose is vienos i kita pasiimti tyrimus su rezultatais ar jie laiko savo nuosavybe?
aciu uz patarimus, super tavo mintys, tikrai teisingos. ACIU. as vakar kaip tik pasidariau tyrimus del mikoplazmos, ureoplazmos, chlamidijų ir pasėlį. tikiuosi viskas bus gerai, nors visokie uzdegimai pas mane gal 4 metus pastoviai kartojosi, dabar gal metai jau kaip ramu, bet maza ka, atrodo gerai jautiesi, o kas ten zino kaip yra is tiesu. tyrimai parodys. sumokejau uz siuos tyrimus 102 Lt. kai bus atsakymai, tada toliau eisiu pas gine del visu kitu tyrimu.
P.s - gal kas zino, ar duoda poliklinikose is vienos i kita pasiimti tyrimus su rezultatais ar jie laiko savo nuosavybe?
QUOTE(zirzekle @ 2008 06 19, 22:27)
turi duoti kopija pagal istatyma

O kur jsu darotes tuos tyrimus?
vakar kalbejau su mama ir ji neprisimena ar as skiepyta nuo raudoniukes
kaip galima suzinot ir kur pasiskiepyti?
vakar kalbejau su mama ir ji neprisimena ar as skiepyta nuo raudoniukes

kaip galima suzinot ir kur pasiskiepyti?