Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tuoj klyksiu kokios nesamones ir kaip visi skirtingai viska pasakoja.
Ginekologe: jokiu tyrimu dabr nereikia, svarbu kad tepinelis geras.
seimos gydytoja: sako nu ka cia mes glaim padaryt. nu ateikit krauja padarysim.
cia pasiskaicius apie raudoniuke nezinojau ar esu paskiepyta. todel klausiau kaip galiu tai issiaiskinti. tai arba vaikystes kortelej arba seimos gydytoja sake gal infektologas galetu padeti.. bet ji nezino tiksliai.
mama korteles nerado bet paskambino mano vaikystes gydytojai. ta labia apsidziauge ir pasveikino kad tuo rupinamasi is anksto, nes sake eina mamos su mazais vaikais kruvom ir nezino nuo ko ju vaikai taip serga. tai vat. nuo raudoniukes skiepijama 1 m. ir 3 men. ir pakartotinai 12 m. bet skiepas dabar jau man pasibaiges, nes galioja 12 metu todel reiketu vel pasiskiepyti.
dar ji parekomendavo pasidaryti tyrima kur matytusi kokiu skiepu galiojimai paisbaige ir ka reiketu pasiskiepyti dabar. cia tipo seimos ar ginekologas turetu siusti. bet mano atveju abi netinka..
tia vat. skambineju dabar po visa vilniu.. nerando nieko protingo. o uzkreciamu ligu profilaktikos centre tai aisku reik nuo visko pasiskiepyti. man labiau patiktu tyrimas ir protingas pasirinkimas..
isvis ta puslapi paskaicius atrodo kad nesciosios turetu 9 men. tik guleti namuose lovoj ir tai rekomenduojama butu su skafandru..
QUOTE(linea* @ 2008 06 26, 11:30)
Sveikos merginos, as ci anaujoke
ka tik uzsiregistravau. Planuoju nestuma. Ir gal zinote, ar galima pastoti jeigu yra cistu? ar labai pavojinga? nezinau ka daryti. Vieni ginekologai sako reik operuot, kiti sako nereik. Pasimetusi esu...

kaip pasakojo mano kaimyne, ji turejo cista. Gine pasake: arba operuot, arba gimdyt, nes po gimdimo ji gali dingti. Ji pagimde. Sake kad cista dingo

QUOTE(Cerecita @ 2008 06 26, 05:44)
kaip pasakojo mano kaimyne, ji turejo cista. Gine pasake: arba operuot, arba gimdyt, nes po gimdimo ji gali dingti. Ji pagimde. Sake kad cista dingo 

Kad as kiek zinau, visi giniai sako, kad nestumas ir gimdymas isprendzia dauguma ginekologiniu problemu. Mano drauge irgi turejo cista, jai reikejo operuot, tai jai ginius pasake, kad jeigu turetum vyra ir pasidarytum vaika, tai pas mane su tokiom problemom nevaiksciotum

QUOTE(lasvegiete @ 2008 06 26, 19:46)
Kad as kiek zinau, visi giniai sako, kad nestumas ir gimdymas isprendzia dauguma ginekologiniu problemu. Mano drauge irgi turejo cista, jai reikejo operuot, tai jai ginius pasake, kad jeigu turetum vyra ir pasidarytum vaika, tai pas mane su tokiom problemom nevaiksciotum 

zinot, mergaites, man jau sprogo tas burbulas "skiepykis, gerk folio rugsti, mesk rukyti, nevartok alkoholio, negerk kavos, nesimylek,...... nekvepuok!" siaubas.. tai ka galima??? nejau is musu paciu kunu nera kovojanciu antikunius su tom bedom.. kad jau prigersiu vitaminu kibira ir pasidarysiu n skiepu, busiu sveika kaip ridikas... nesamone...

gydytojai lenda moterims i dushia kishdami "nesirupinimo savimi" fakta.. o is tiesu, kodel sveikiausi vaikai "netyciukai", o gaminti su meile ir "tycia"... nzn.. bajsu man.. jau nebepasitikiu gydytojais...
pasitikekite savimi..isiklausykite sirdies, valgykit ko praso vajkelis.. grynas oras, gera nuotaika, santykiai su aplinka - vat tai yra vakcina viskam

QUOTE(somnambuliste @ 2008 06 26, 20:35)
zinot, mergaites, man jau sprogo tas burbulas "skiepykis, gerk folio rugsti, mesk rukyti, nevartok alkoholio, negerk kavos, nesimylek,...... nekvepuok!" siaubas.. tai ka galima??? nejau is musu paciu kunu nera kovojanciu antikunius su tom bedom.. kad jau prigersiu vitaminu kibira ir pasidarysiu n skiepu, busiu sveika kaip ridikas... nesamone...
kuo daugiau save stereliazuojam, tuo musu vaikai gimsta jautresni aplinkai, alergijos atsiranda, ligos ir pan.
gydytojai lenda moterims i dushia kishdami "nesirupinimo savimi" fakta.. o is tiesu, kodel sveikiausi vaikai "netyciukai", o gaminti su meile ir "tycia"... nzn.. bajsu man.. jau nebepasitikiu gydytojais...
pasitikekite savimi..isiklausykite sirdies, valgykit ko praso vajkelis.. grynas oras, gera nuotaika, santykiai su aplinka - vat tai yra vakcina viskam

Is kur zinai, kad netyciukai sveikesni?? Gal kaip tik vaikai serga, kad tevams siais laikais "normalus dalykai" yra daznai pavartoti alkoholio, rukyti (ir ne vien paprasta tabaka), kava gerti puodais, myletis su atsitiktiniais partneriais ir t.t.....??
Skiepai yra normalus dalykas. Dar nuo vaikystes mus del kazko skiepyjo, tik dabar, kai esame suaugusios, tai musu apsisprendimas, ivertinant savo aplinka ir pan. Negi sunku pagerti folio rugsti, jei jos poveikis yra irodytas moksliskai? Kvepuoti ir myletis nedraudziama

QUOTE(Vvzcodename @ 2008 06 26, 23:08)
Negi sunku pagerti folio rugsti, jei jos poveikis yra irodytas moksliskai? Kvepuoti ir myletis nedraudziama
Nejau alkoholis, tabakas ir kava yra visas gyvenimas???

QUOTE(Atidela @ 2008 06 26, 15:09)
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
cia pasiskaicius apie raudoniuke nezinojau ar esu paskiepyta. todel klausiau kaip galiu tai issiaiskinti. tai arba vaikystes kortelej arba seimos gydytoja sake gal infektologas galetu padeti.. bet ji nezino tiksliai.
mama korteles nerado bet paskambino mano vaikystes gydytojai. ta labia apsidziauge ir pasveikino kad tuo rupinamasi is anksto, nes sake eina mamos su mazais vaikais kruvom ir nezino nuo ko ju vaikai taip serga. tai vat. nuo raudoniukes skiepijama 1 m. ir 3 men. ir pakartotinai 12 m. bet skiepas dabar jau man pasibaiges, nes galioja 12 metu todel reiketu vel pasiskiepyti.
dar ji parekomendavo pasidaryti tyrima kur matytusi kokiu skiepu galiojimai paisbaige ir ka reiketu pasiskiepyti dabar. cia tipo seimos ar ginekologas turetu siusti. bet mano atveju abi netinka..
tia vat. skambineju dabar po visa vilniu.. nerando nieko protingo. o uzkreciamu ligu profilaktikos centre tai aisku reik nuo visko pasiskiepyti. man labiau patiktu tyrimas ir protingas pasirinkimas..
isvis ta puslapi paskaicius atrodo kad nesciosios turetu 9 men. tik guleti namuose lovoj ir tai rekomenduojama butu su skafandru..
aš tai irgi nežinojau, ar persirgusi ta raudoniuke ar ne. kortelė irgi pasilikusi pas vaikystės gydytoją. todėl paprasčiausiai pasidariau kraujo tyrimą ir sužinojau. o dariausi aids centre. nereikėjo nei registruotis, nei siuntimo gauti. atėjau, padarė tyrimą ir po dienos ar dviejų jau žinojau rezultatus. pasirodo, kad persirgusi jau esu ir db rami sėdžiu. o tyrimo kaina - 20 Lt. aids centre labai daug visokių kraujo tyrimų daro, o kainos vos ne perpus mažesnės nei kitur. taip kad rekomenduoju

QUOTE(somnambuliste @ 2008 06 26, 21:35)
kuo daugiau save stereliazuojam, tuo musu vaikai gimsta jautresni aplinkai, alergijos atsiranda, ligos ir pan.

na del netyciuku negaliu pasakyti. bet kaime vaikai tikrai sveikesni, tas tai jau 100 proc. aisku. o cia mieste mes gyvename dulkese ir dar kisame i save n chemijos kad "geriau butu"...
is tiktuju svarbiausia naturalumas, gera nuotaika ir meile sau ir vaikeliui..
QUOTE(daisha @ 2008 06 27, 08:21)
aš tai irgi nežinojau, ar persirgusi ta raudoniuke ar ne. kortelė irgi pasilikusi pas vaikystės gydytoją. todėl paprasčiausiai pasidariau kraujo tyrimą ir sužinojau. o dariausi aids centre. nereikėjo nei registruotis, nei siuntimo gauti. atėjau, padarė tyrimą ir po dienos ar dviejų jau žinojau rezultatus. pasirodo, kad persirgusi jau esu ir db rami sėdžiu. o tyrimo kaina - 20 Lt. aids centre labai daug visokių kraujo tyrimų daro, o kainos vos ne perpus mažesnės nei kitur. taip kad rekomenduoju 4u.gif
aciu tau labai uz patarima. nukeliausi ten.
QUOTE(Atidela @ 2008 06 27, 10:20)
na del netyciuku negaliu pasakyti. bet kaime vaikai tikrai sveikesni, tas tai jau 100 proc. aisku. o cia mieste mes gyvename dulkese ir dar kisame i save n chemijos kad "geriau butu"...
tej, zinoma, skiepykimes, gerkim folio rugstis ir pan. ta ir pati ketinu daryti.. tik nepuskime burbulo is to, tarsi musu vajkeliui TIK TO ir rejkia.. nepamirskim kad rejk myleti, laukti, susitaikyti, atleisti... tam angeleliui tik to ir rejk... nzn.. na atleiskit, jei ka ne taip pasakiau... tiesiog ne tas atskiras skyrelis "tyrimai, skiepai...." musha prakaita... rodos, neduok dieve, kuri praleisiu...

Kokios diskusijos uzvire del tu skiepu ir visokiu tyrimu
Siaip, man aisku svarbi ir gydytoju nuomone, taciau dar svarbiau pacios ramybe. Man ramiau, jei viska issiaiskinsiu ir pasiruosiu nestumui. Man tas planavimas net malonus
, as juk pradedu rupintis savo vaikeliu kai jo dar nera, ar tai ne viena is meiles israisku?
Zodziu, tai darau ne tik del savo busimo vaikelio, bet ir del saves.
Tiesiog as toks zmogus.
Manau, kiekviena moteris turi pasikliauti savo intuicija, nes patirtis pirmojo nestumo metu parode, kad gydytojai oi kaip gali klysti

Siaip, man aisku svarbi ir gydytoju nuomone, taciau dar svarbiau pacios ramybe. Man ramiau, jei viska issiaiskinsiu ir pasiruosiu nestumui. Man tas planavimas net malonus

Zodziu, tai darau ne tik del savo busimo vaikelio, bet ir del saves.
Tiesiog as toks zmogus.
Manau, kiekviena moteris turi pasikliauti savo intuicija, nes patirtis pirmojo nestumo metu parode, kad gydytojai oi kaip gali klysti

QUOTE(Burberry @ 2008 07 02, 08:34)
Mielosios,
linkiu, kad vasara visoms butu sekminga ir rudeniop jau susitiktumem pokalbiuose apie
linkiu, kad vasara visoms butu sekminga ir rudeniop jau susitiktumem pokalbiuose apie

taip ir bus