Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai, skiepai, vitaminai, planuojant vaikelį

Parašysiu, ką man patarė ginekologė dėl folinės:

Folinė rūgštis taip ir vadinasi - folinė rūgštis. Taip ir reiktų prašyti vaistinėje, ją tikrai visi žino. Planuojančioms ir nėščioms patariama gerti 4 mg per dieną. Jei turite laiko planuoti, būtų puiku, jei pradėtumėte vartoti 2-3 mėn. prieš nėštumą. Pastojus dar patariama gerti folinę kurį laiką, bet tik pradžioje, nes vaisius daugiausia jos pasiima pirmas 4 savaites, kai dar nežinome, kad esame nėščios. Tai va tokios gydytojų rekomendacijos.

Vitaminų nenorinčioms gerti: folinės rūgšties daug yra žaliose lapinėse daržovėse, špinatuose, briuselio kopūstuose, pupelėse, kruopose, apelsinuose ir apelsinų sultyse ir pan. Manau, tikrai vertetų dietą praturtinti šiais produktais tongue.gif

Kaip bebūtų, manau labai svarbu organizmo balansas. Racionali mityba, sveika gyvensena, aktyvumas, mankšta, grynas oras ir gera nuotaika!

Per daug sureikšminti nėštumo irgi nereikia. Va štai neseniai žiūrėjau laidą per Discovery - apie nėštumus įvairiausius ir gimdymus. Tai ne tokių atvejų būna. Rodė neįgalią moterį, kuri nuo gimimo kenčia nuo sąnarių ligos, kiekvieną dieną vartoja morfeiną ir pastojo. Nusprendė gimdyti. Ir ką - pagimdė. Vaikutis gražus, sveikas, nors aišku, gali būti problemų... Todėl, mano nuomone, jei esame sveikos ir žvalios, per daug savo organizmą pulti puoselėti dirbtiniais vitaminais nebūtina...
Atsakyti
O kai pradėjote vatoti tuos vitaminus nėščioms - nei viena mamytė nepastebėjote kokių nors pašalinių poveikių?
Aš kai išgėriau pirmą tabletę - tai man taip pradėjo skaudėti skrandį ir kažkaip silpnai bloga buvo blink.gif
Kitą dieną buvo tik silpnai bloga...
Bet čia tik iš ryo būna. O kai jau vakare reikia gerti - tuomet nieko g.gif
Nors vitaminų tikrai esu nemažai gėrusi - bet taip nebudavo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(murkute @ 2005 09 23, 08:58)
O kai pradėjote vatoti tuos vitaminus nėščioms - nei viena mamytė nepastebėjote kokių nors pašalinių poveikių?

kai kurios yra sakiusios, kad labai jautri ir net skaudanti krūtinė pasidarė (berods, nuo Maternos), o pakeitus vitaminus praėjo. Gal visgi tai ženklas, jei bloga, kad netinka. g.gif
Atsakyti
QUOTE(murkute @ 2005 09 23, 09:58)
Aš kai išgėriau pirmą tabletę - tai man taip pradėjo skaudėti skrandį ir kažkaip silpnai bloga buvo  blink.gif 
Kitą dieną buvo tik silpnai bloga...
Bet čia tik iš ryo būna. O kai jau vakare reikia gerti - tuomet nieko  g.gif
Nors vitaminų tikrai esu nemažai gėrusi - bet taip nebudavo  schmoll.gif

Man irgi taip būdavo iš pradžių, geriu PREGNACARE doh.gif O paskui paskaičiau ant pakuotės, kad reikia gerti vitaminus BŪTINAI pavalgius ir užgeriant stikline skysčių doh.gif Gal tu irgi iš ryto geri ant tuščio skrandžio? Patariu pavalgyt ir tada gert...Man padėjo rolleyes.gif
Atsakyti
Dabar, sakiau, patikrinsiu ar nuo tų vitaminų man šitaip - negersiu savaitę, o paskui vėl pradėsiu - ir pažiurėsiu ar pasikartos ar ne...
Bet sumokėjus 25Lt ir jei netinka kaip gaila sad.gif
O jei ir Pregnecy (ar panašiai) netiks, tai nesuprantu, gal man visai tų vitaminų nereikia? ax.gif Kraujas geras, viskas šiaip normoj...

MMM o gal vien tik folinę rūgštį gert? rolleyes.gif Pasimečiau... Gaila, kad normalios gyditojos, kuri viską išaiškintų neturiu sad.gif Reiks tikriausiai keist.
Atsakyti
Sveikutes, 4u.gif
Norejau paprasyti,gal galetumet parasyti vyrams skirtus vitaminu pavadinimus.Planuojam leliuka ir noreciau nupirkti vyrui kokiu nors vitaminu.Pati geriu PREGNANCARE vitaminus. biggrin.gif
Aciu is anksto drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aš pirkau vyriui New nordik vitaminus - jie tiesiog vyrams... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(zavinga @ 2005 10 03, 15:37)
Sveikutes, 4u.gif
Norejau paprasyti,gal galetumet parasyti vyrams skirtus vitaminu pavadinimus.Planuojam leliuka ir noreciau nupirkti vyrui kokiu nors vitaminu.Pati geriu PREGNANCARE vitaminus. biggrin.gif
Aciu is anksto drinks_cheers.gif

Malpotane arba Wellman
Atsakyti
labos. skaitinėju ką prirašėt. dėl vitaminų prieš nėštumą manau reikia ir ypač moteriai. nes po to nežinia kaip bus, sakykime vemsit ir nieko valgyt anei gert negalėsit kaip aš 9 mėnesius, ko tikrai nelinkiu. va todėl verta apsidraust ir visokiu gėriu kuo ankščiau organizmą aprūpint. savo zuikiai per tokį žioplumą anemiją įtaisiau, na bet nieko, geležies pagersim ir viskas bus čiki.
eh, nežinau kaip čia su tuo antru. ar atlaikytu mano organizmas, nes dar maitinu..nieko kito kleckui mano neibruksi, tik pienelį smile.gif
Atsakyti
Saunu, kad jus pareigingos mamytes, is anksto geriat vitaminukus. Su pirmaja as geriau po pastojimo, o su antraja - is viso nieko negeriau. Gydytoja patare gerai sveikai maitintis ir gauti nautraliu vitaminu, o ne sintetiniu. Ir ka jus manot - antroji mergyte gavosi zymiai drutesne, sveikesne, protingesne... (bent kol kas...). Neagituoju nevartoti vitaminu, bet neprgyvenkite tos, kurios nesuskubote ju isgerti - gamta pati viskuo puikiai pasirupina.
Atsakyti
Folio rūgšties daugiaisiai yra visose žalialapėse daržovėse (petražolės, špinatai, salotų lapai ir kt.). Taip pat jos yra kepenyse, inkstuose, kiaušiniuose, karvės piene, alaus mielėse.

Atsakyti
Atsiprašau, aš čia taip visai gal kvailą klausimą užduosiu, bet noriu sulaukti patarimo. ax.gif Tiesiog pakol kas dar kokį mėnesį ruošuosi nešoti pleistrą, paskui atsisakyti jo ir planuosim vaikelį, todėl noriu paklausti, ar galiu jau dabar pradėti gerti folio rūgštį ar vitaminus, ar tik po mėnesio pradėti? blink.gif Ir aplamai galiu pirkti vitaminus be gydytojos patarimo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo doki: 19 lapkričio 2005 - 23:08