Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai, skiepai, vitaminai, planuojant vaikelį

QUOTE (murzinyte @ 2004 10 21, 11:08)
As tai geriu kapsules po 400 I.U. vit.E

O del vitamino A, tai siaubas ohmy.gif
Bet kodel tada jo yra kompleksiniuose vitaminuose nesciosioms? g.gif

vitaminuose nesciosioms vit. A yra beta carotene forma, kuri yra is darzoviu ir augalu, jis nekenksmingas, todel gali laisvai gerti smile.gif
o jeigu nera parasyta prie vit A, kad jis yra 'as beta carotene', tai negalima virsyti dienos normos.
Atsakyti
QUOTE(linuciukas @ 2005 01 24, 13:20)
Sveikos merginukes.  smile.gif

Turbut ne nauja turiu klausima: kokius papildomus tyrimus ar skiepus daretes priesh pastodamos, kokius vitaminus geret.

Mes planuojame lialiu, tai norejau tiesiog mamyciu paklausti ax.gif

Sveikute.

Kadangi reguliariai lankydavausi pas ginekologe karta metuose, o pries pora metu buvau pasidariusi visus imanomus tyrimus (onkocitologini, nuo chlamidiju, endometriozes ir pan), tai dabar nusprende planuoti, nuejau pasidaryti eilini tepineli. Kai pasake, kad viskas gerai,pradejau vartoti folio rugsti.

Del vitaminu - juos naudoju su pertraukom, nes mano gydytoja gana tokia naturaliste, o ir as pati manau, kad vitaminais piktnaudziauti nelabai reikia, net jei ir norma nevirsijama.

Klausiau jos ir del skiepu (raudonukes, toksoplazmozes), patikino, kad tai pakankamai retos ligos. Pasiskiepijau tik nuo gripo (skaiciau, kad pasekmes jei moteris suserga I trimestra gali buti baisios), bet ir tai be reikalo - nepastojau, o ligu sezonas jau i antra puse persiverte.
Atsakyti
QUOTE(linuciukas @ 2005 01 24, 14:20)
o kaip su vitaminais?

Darau taip: geriu pakuote, po to menesio ar dvieju pertrauka. Kadangi pradejom planuoti pries pusmeti, tai pora pakuociu isgeriau.

Geriau nescioms skirtus, ziurejau kad nebutu per daug A vitamino ir kad butinai butu folio rugsties. Siaip nescioms skirtuose vitaminuose yra subalansuota visko ko reikia pagal "normas". O geriausia tai pasitarti su gydytoju, nes pvz. vaistininkai parduos tau ka tik nori, jiems juk ir verslas biggrin.gif
Atsakyti
mergaites, pries planuodamos pasiskiepykit nuo vaikystej neprasirgtu ligu tokiu kaip raudoniuke ir vejaraupiai!
reta liga ar nereta, bet pasekmes tragiskos! nepamirskit, kad uzsikresti nera sunku ir bacilos gali uzpult ir pacioj neitikeciausioj vietoj! nerizikuokit geriau.
neisivaizduoju, kas per gydytojas gali pasakyti, kad retos ligos, todel nebutina skiepytis doh.gif
Atsakyti
kregzde, svarbiausia yra perdaug neisijausti i planavima, valgyt daug darzoviu, vitaminus ir foline rugsti, nepiknaudziaut alkoholiu ir nerukyti, vyrui irgi patartina prisilaikyti... ir tiesiog smileysex.gif tada kada norisi nesisaugojant nemaziau kaip pora kart i savaite smile.gif svarbiausia kad planavimas nevirstu darbu ar prievole, o juolab paranoja! sekmingo planavimo thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes,
Paskaiciau jusu patarimus, ir iskilo vienas klausimas: ar gali taip buti, kad nesirgau raudonuke, bet turiu jai atsparuma? Cia kazkur viena mamyte taip issireiske. Kazkaip atrodytu, kad jeigu nesirgau, tai imuniteto, kaip ir netureciau tureti, ar gali buti kitaip? Gal kas galit atsakyti? Aciu.
Atsakyti
Raudoniuke daugelis vaikų praserga (neskiepyti) be simptomų, todėl jei kyla abejonių, galima pasidaryti tyrimus iš kraujo. Persirgus raudonuke randami antikūnai. AIDS centre tuos tyrimus atlieka. O jei pasirodys, kad nesirgus, galima skiepytis.
Atsakyti
Sveikos, planuotojos ir nėštukės!

Norėčiau su Jumis pasikonsultuoti ir šiaip įvairių nuomonių išgirsti. Gal atsakys ir tos, kurios truputį medicinos kandusios smile.gif
Turbūt visos esate girdėję ir žinote, kad šiais laikais kaip ir "madinga" prieš nėštumą ir jo pradžioje gerti "folinę rūgštį". Teko man apie tai skaityti labai teigiamų straipsnių, kad sintetinė folio rūgštis padeda apsisaugoti nuo apsigimimų. Tačiau dar net patys mokslininkai tiksliai nesupranta kodėl. Net ir sveikos, tvirtos, gerai besimaitinančios moterys tiesiog geria šį vitaminą, jei taip nurodo gydytojas. Na, pataria tai pataria - ką darysi. Juk mes klausome, ar ne?
Bet štai man kyla klausimas: nejaugi tas folio rūgšties naudojimas tikrai visoms yra būtinas? Ar didelės folio rūgšties dozės (rekomenduoja 4-6 mg) tikrai neišbalansuoja organizmo? Juk tai sintetinis produktas? Jei sveikai maitiniesi ir sveiką gyvenimo būdą propaguoji, ar vis tiek reikia "lupti" šį vitaminą? Ar nebus po kelių metų taip, kad medikai nustatys kokį šalutinį šio vitamino vartojimo poveikį (juk staiga pradedama gerti didelė dozė)??? Paprastai normalūs medikai net nepataria vartoti jokių sintetinių vitaminų ar multivitaminų. Dažnai sakoma, kad ypač reiktų vengti didelių pavienių vitaminų dozių (pav.: A, E ir pan.) Paprastai vitaminai geriami esant kažkokiai rimtai problemai, kai organizmas TIKRAI negali pats apsirūpinti: po operacijų, antibiotikų vartojimo, didelio nusilpimo, ligų ar streso...
Prašau atsiliepti visas vartojančias vitaminą ir nevartojančias, tiesiog pasidalinti nuomonėmis ir patirtimi. Kokius dar vitaminus vartojate? Ką Jūsų gydytojai rekomenduoja? Ko nerekomenduoja? nestuke.gif
Atsakyti
sveikute, Magna, aš folio rūgštį geriau daugiau jau nei pusmetis. Kaip ir sakei, kad daug teigiamo skaitei apie ją, tai turbūt žinai, kad ji padeda vaikeliui įsitvirtinti gimdoje, sumažėja persileidimų tikimybė, o dar mano gydytoja sakė, kad folio rūgštį turi gerti ne tik moteris, bet ir jos vyras, tik tada pasireiškia visapusiška jo nauda: lengvina pastojimą. Bet aš savo vyro iki šiol jos neįpratinau gerti. Tiesa, prieš dvi savaites, aš apsilankiau pas kitą ginekologę, kuri man prirašė gerti Vitaminą E 200. Tu apie jį nekaip atsiliepi, tiksliau kad didelės dozės blogai sad.gif O aš geriu jau dvi savaites geriu ir jau pastebėjau savo organizmo pakitimus. Bet šio vitamino informaciniame lapelyje skaičiau, kad jis padeda vaisiui įsitvirtinti gimdoje. O bandome pastoti jau beveik metukus sad.gif Tai kaip iš tiesų yra: kenkia tie vitaminai, ar ne??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KAROLIUKAS80: 09 rugsėjo 2005 - 16:05
Ačiū, Karoliuk, kad pasidalinai savo patirtimi. Na, matyt, jei tau išrašė to E vitamino, tai jo tikrai turbūt reikia Jūsų situacijoje... Ypač, kai ilgokai bandote pastoti! Linkiu Jums sėkmės, esu įsitikinusi, kad viskas bus šaunu 4u.gif

Man tik va įdomu, kaip su tomis moterimis, kurios sveikos, visi tyrimai geri, kraujas puikus ir pan., o gydytojai vistiek sako, kad reikia gerti vitaminus... Na, dar suprantu, jei kokia žiema ar pavasaris ir trūksta saulės ir šviežių produktų, bet kai yra vasara ir ruduo, o namuose pilna šviežių daržovių ir vaisių? Na, nežinau, čia tik mano pamąstymai, man bus labai įdomu visokios nuomonės ir patirtys... unsure.gif Štai mano ginekologė taip pat patarė gerti folinę, bet su kitais vitaminais (ypač multi) liepė labai labai atsargiai... Sakė, gaug ten sintetikos... Geriau patarė investuoti tuos pinigėlius į geras lietuviškas daržoves ir vaisius (sezoninius) ir nepagailėti į dieną po kelias porcijas sukirsti blink.gif
Atsakyti
O man įdomu, jei aš pradėsiu vartoti ir folinę rūgštį ir vitaminus nėščioms - ar nebus perdaug visko vienu metu? g.gif O kiek turi praeit laiko po tų vitaminų vartojimo? Ar iškart galima planuoti "gaminti" vaikelį ax.gif

O kaip tiksliai gal kas žinot kaip vadinasi ta folinė r.? Jos taip vaistinėj ir prašyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murkute: 21 rugsėjo 2005 - 08:22
Murkute, man gydytoja sakė, kad užtenka kažką vieną vartoti - arba folio rūgštį arba vitaminus nėštukėms, kuriose yra pakankamas folio rūgšties kiekis smile.gif aš pavyzdžiui, kadangi aš ir šiaip dažniausiai rudenį-žiemą geriu vutaminus, tai pasirinkau Pregnacare vitaminus - joje yra reikiamas folio rūgšties kiekis rolleyes.gif
Atsakyti