Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta laukti piršlybų ar gyventi 'susimetus'?

QUOTE(Hottea @ 2010 02 24, 13:44)
Na, nebeteks kurti temu sioje skiltyje ax.gif  Egipte MB pasipirso wub.gif Sake, zieda jau seniai buvo nupirkes, taciau lauke tinkamos progos ir sulauke - keliones biggrin.gif

Viskas, kaip priklauso - briliantukas, balto ir geltono aukso wub.gif

Taigi labai šaunu smile.gif O jau buvai pradėjus kažką kalbėti, kad tas žiedas ir t.t. netokie svarbūs ir pan.
Atsakyti
Niu tai kad ir nera svarbus - stai turiu as ji, bet vis norisi nusimauti, kaip ir kitus papuosalus grizus namo, o MB tuoj akis isvercia - "tai kur ziedas" doh.gif

Siaip TA akimirka manyje kazkas luzo - supratau, kad baigesi vienas etapas, kai esame jauna pora, besimegaujanti meile ir stai - suzadetiniai. Tad nenuostabu, kad mano pirma reakcija buvo NEEE biggrin.gif Kazkaip keista - nebeturesiu del ko paburbeti dbr lotuliukas.gif

Bt siaip smagu - kursime oficialia seima dbr smile.gif Tik reikia prie tos minties priprasti..
Atsakyti
Manau daugeliui paneliu ir ziedas, ir vestuves yra svarbu. Nesvarbu galbut toms, kuriu niekas neveda, kurioms nepasipersa...
As pati ir kai kas paklausia apie vestuves atsakau, o kam? kas pasikeis? ir t.t O giliai sirdeleje - aisku, kad noriu tu vestuviu, baltos sukneles, vyro (o ne sugyventinio) salia...ech...nu, bet yr kaip yr... ax.gif
Atsakyti
Atsakysiu Kutosėlei, Tokatai ir toms, kurios įsitikinusios, jog "vestuvės nesvarbu toms, kurioms nepasiperša dėl kažkokių kompleksų.
Čia apie mane? biggrin.gif

Merginos, jeigu jums vestuvės labai svarbu, tai šaunu, čia jūsų pasirinkimas ir jeigu jums tai yra svarbu, tai labai gerai, kad ir laukiate piršlybų ar vestuvių 4u.gif , bet kalbėdamos apie kitokias nei jūs, pasilaikykite savo nuomonę sau, nes tikrai yra kitokių žmonių nei jūs... smile.gif

Aš pati esu teisininkė, o taip pat ir mylima bei mylinti mergina. Žiūrint iš teisinės pusės, sudarius santuoką, kai kurie teisiniai dalykai ir popierių tvarkymai palengvėja (gaila, kad bet santuokos sunkiau), nes tokie įstatymai. Žiūrint iš moralinės/vertybių/psichologinės ar pan. pusės santuoka tėra gražus mylimųjų gestas.

Kažkuri iš jūsų klausė - o kaip vaikai? Nesantuokoje išeis vyras ir vaikas liks be nieko? Tikrai ne smile.gif Jei jau tėvas, tai tėvas - tiek teisiškai privalės ir toliau prisidėti prie vaiko išlaikymo, tiek morališkai...nejaugi manote, kad išsiskyrus su sugyventine vyras nustos mylėti vaiką?smile.gif Nejaugi manote, kad po "santuokinių skyrybų" vyrai vaikus myli kitaip, nei tie, kurie irgi tėvai, tik nesusituokę? Aš nekalbu apie l**chus, kurie netyčia vaiką pasidarė ir jiems jo nereikia nei gimusio. Susituokę žmonės, ar nesusituokę, visi jie vienodai įsipareigoję morališkai tiek vienas prieš kitą, tiek prieš savo vaikus. Kalbant apie turtą - galbūt žmonėms, kurie ieško antro pusės dėl pinigų, iš tikrųjų svarbi santuoka - tuomet juk skiriantis tiek nusigviežti turto galima thumbup.gif Tačiau jei jau skiriasi normalūs žmonės, aš manau, kad ir turtą žmoniškai sugeba pasidalinti... Bent jau man skiriantis su buvusiuoju buvo svarbiausia mano ir jo vidiniai išgyvenimai, o ne kažkokie puodai atsiprašant. Mano turtas liko man, jo turtas liko jam, o kas bendra, gražiai pasidalinom.

Kažkas klausė, ar tos, kurios sako, jog santuoka nesvarbi, netekėtų, jei joms pasipirštų? Jei jau taip įvyktų, tekėčiau, bet tikrai ne todėl, kad man tai labai rūpėtų (ir nesvajoju aš nei apie baltas sukneles, nei apie balius, kaip kažkas rašė, jog visos svajoja, nerūpi man tai), tekėčiau a) jei tai palengvintų mūsų gyvenimą gaunant vizas ilgiau gyventi svetimose šalyse (kas mums yra aktualu) ; b ) jei jis pasipirštų šiaip sau, nes užsimanytų. Ir pastaruoju atveju pasipiršimą aš priimčiau tiesiog kaip gražų gestą, kaip dar vieną meilų dalyką, kuris, nežinau patikėsit, ar ne, bet man yra ne ką svarbesnis, nei mano mylimojo akys, kuriomis jis žiūri į mane ne tik mums būnant dviese, bet ir prie draugų ir nepažįstamų, ir begalinis dėmesys, pasitikėjimas bei atvirumas. Tai yra svarbiausia mūsų poroje - mūsų meilės kurstymas, išlaikymas, pasitikėjimas ir parama. O santuoka...tik taškelis meilėje. Jei su saviškiu nuspręsim skirtis kada nors, tai kažkoks santuokinis popieriukas tikrai nebus kliūtis. Išsiskirti dabar galima dar papraščiau nei susituokti, tereikia du kartus į teismą nueiti ir popieriukus paruošti wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _saule: 25 vasario 2010 - 00:56
Saule, sakot, kad santuoka tėra tik gražus mylimųjų gestas. Bet jei jau labai myli, tai kodėl to gesto neparodyti savo mylimajai g.gif Juk kovo 8 daug mažiau reikšmingesnė šventė negu vedybos ir tai mylintys vyrai parodo gražų gestą, pasveikindami savo moteris. Nors man santuoka nėra tik gražus gestas.

Ir visgi tekėtumėt, jeigu jums pasipirštų. Tekėtumėt dėl jūsų nurodytų priežasčių. Visgi tekėtumėt. Manau , dauguma tekėtų jeigu pasipirštų, priežastys, aišku , gali būti skirtingos g.gif
Atsakyti
Nezinau kaip kitom - bet man santuoka buvo svarbu iki istekejau pirma karta. Tada tikrai norejosi ir vestuviu, ir ziedo, ir baltos sukneles 4u.gif
Deja, santuoka baigesi skyrybomis. Ir kol kas noras antra karta isteketi dar nekilo - net pati nezinau kodel, nes i tai paprasciausiai nesigilinu. Net nezinau, kaip sureaguociau, jei MB sugalvotu pasipirsti biggrin.gif. Gyvenam kartu ir kol kas mums gerai - kaip bus toliau nezinau. Bet as tikrai nesijauciu nei nuskriausta, nei nesaugi, nei menkesne. Tiesiog man tinka taip, kaip yra 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dianetum: 25 vasario 2010 - 09:01
Manau, kad geriau is pradziu pagyventi kartu iki vestuviu.tada geriau pazinsit vienas kita mirksiukas.gif
Atsakyti
Jeigu gyvenimas kartu ir santuoka niekuom nesiskiria, tai kodėl vyrai neveda tada? (na pvz mūsų atveju Mb sakosi, kad yra per jaunas, tam nepasiruošęs. Bet gyvenam kartu. Vadinasi, gyvent kartu pasiruošęs, o santuokai dar ne?)
Atsakyti
na gyvenimas kartu nelygu partnerystei smile.gif
ar pas jus yra bendru dalyku?
na pvz jis galetu prie tavo saskaitos prieiti, tu prie jo?
na pas mus jam prireikia smulkiu, o as miegu, tai pasima is mano pinigines, veliau zinoma pasisako, nei pykstu nei ka,jei man prireikia tai as is jo saskaitos persivedu i saviske pinigu,tragedijos nebuna.
Atsakyti
Aš ir laikausi SAULE savo nuomone sau - gink Dieve as jos cia niekam nepersu. Tu pati patvirtinai savo pasisakymu, kad jei tavo brangusis tau pasipirstu - TU ISTEKETUM!!!!! Tai va apie ka as ir kalbu!!!!
Cia zinot, kuo toliau ta tema skaitau, tuo labiau aisku, kad cia nera apie ka diskutuot. Kas nori teket - istekes, kas nenori - istekes, kai vyras pasipirs smile.gif
Ir tik prasau ant manes nepykt. As bent jau taip suprantu.

O kas ten kalba apie gyvenima kartu - mes senai dalinames viskuo..Pinigeliais, masina, jam negaila investuot savo pinigus i buta, kuri as nusipirkau ir niekada nera pasakes, nea, to nepirksiu, nes tai tavo butas... Kalbant apie buitinius prietaisus - taip, skyrybu atveju jis galetu juos pasiimt, bet gipso kartono, grindu, neisines...Todel istikro negali galvot kitai, kad mano zmogui nesvarbus buvimas su manimi. Nes kam tada kisti savo pinigus i kito buta. Del pinigeliu ir tas pats, jei man ju reikia, tai visada pasako, pasiimk is pinigines, jei jam reikia - as taip pat pasakau ta pati...

O tas noras isteket galbut pas mane yra todel, kad as niekada nebuvau istekejusi. Nors MB sako, kad mes ir taip esame seima.

O savo nuomones as ir negaliu kazkam primest, kiekvienas gi turi galva ant peciu ir zino, kaip jam gerai.
Atsakyti
Kutosele ji isteketu jei gautu realios naudos.
isteketu,nes vyras gi pirsosi, negrazu jo atzvilgiu sakyti NE, dar baisiausiai isizeis, pamanys,kad nemyli,nevertina ir t.t.
tai va , is jusu pasakojimo, jus jau seima ir be popierelio.
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2010 02 26, 15:20)
na gyvenimas kartu nelygu partnerystei smile.gif
ar pas jus yra bendru dalyku?
na pvz jis galetu prie tavo saskaitos prieiti, tu prie jo?
na pas mus jam prireikia smulkiu, o as miegu, tai pasima is mano pinigines, veliau zinoma pasisako, nei pykstu nei ka,jei man prireikia tai as is jo saskaitos persivedu i saviske pinigu,tragedijos nebuna.

Prie ko čia sąskaitų priėjimas ir partnerystė ar gyvenimas kartu? Mes iš tiesų gyvenam kaip šeimą, tai yra neregistruotoje santuokoje - kohabitacijoje, tačiau nei aš noriu, kad prie mano sąskaitų kas nors prieitų, nei pati noriu prie kieno nors kito prieiti. Čia, manau, nėra susiję. Tas pats ir su biudžetu bendru - pas mus jis bendras tik kelionėms. Tačiau nėra taip, kad eitumėm skolintis vienas iš kito ar pan.
Atsakyti