QUOTE(Balta balta @ 2010 01 05, 16:48)
Aš esu už gyvenimą kartu - jei tai laikinas (max trijų) metų laikotarpis iki susižadėjimo/vestuvių. Kitaip, mano nuomone, tai vieno iš partnerių mulkinimas ir neatskleidimas, kokie lūkesčiai santykiai atžvilgiu. Santuokos pliusas tas, kad visi (tiek abu poroje, tiek aplinkiniai) pradeda vienodai vertinti santykių rimtumą. Svarbiausia, aišku, patys poroje. Nes tikrai dažnai pasitaiko, kad gyvendami kartu partneriai santykius vertina skirtingai: vienas (ir nebūtinai tik vyras) jaučiasi laisvas, kitas - beveik susituokęs. Jei abu yra aptarę, vienas kitam pasižadėję, yra tikri, kad santykius supranta ir vertina vienodai ir jų aplinkoje taip pat panaši nuomonė, tada santuoka be abejo nėra reikalinga. Daugeliu atveju yra kitaip.
Jei pora turi vaikų ir gyvena 10 metų kartu, vargu ar jie skirtingai interpretuoja savo gyvenimą ir šeimyninį statusą

kaip tik- iki 3 metų, gal ir gali būti svarstimų, abejonių ar geresnio paieškų.
QUOTE(ieva2 @ 2010 01 05, 23:10)
Ir mano patirtis nera ''absoliutas", bet man idomi kita detale, apie kuria tycia ar netycia nutyleta, kai buvo rasyta ankstesniuose postuose, kad gyvena nesusituoke tie, kurie yra zemesnio issilavinimo ir mazesniu pajamu.
Tai kaip cia yr? Zemesnio issilavinimo nesuvokia kas yra tradicijos ir kas yra istatymai (skyrybu, mirties atveju) ir neturi pinigu vestuvems, nes tik vestuviu puota nustato /irodo santuoka?
Prašyčiau šaltinį su citata įkelti, jeigu galima. Kaip tik, pamenu, kad viena iš forumiečių komentavo statistinius duomeni, kad gyventi kart nesusituokę yra linkę aukštesnio išsilavinimo ir didesnes pajamas gaunantys asmenys.
Papildyta:
QUOTE(Balta balta @ 2010 01 05, 16:48)
Apsigyvenau su saviškiu, nes jau buvau tikra, kad tai rimti ir ilgalaikiai santykiai, kurie - na ne šimtu, bet beveik tiek procentų - baigsis vestuvėmis. Apsigyvenom kai jau save išlaikėm, atskirai nuo tėvų, pradraugavę pusantrų metų. Po pusės metų gyvenimo kartu man pasipiršo. Todėl gyvenimas kartu ir buvo puikus - nes žinojau, kad tai tik laikinas tarpas, laiptelis.
Tai, vadinasi, kurie galvoja, jaučia ir gyvena kitaip, nei jūsų suprantamas teisingo ir gero gyvenimo modelis, yra vertintini neigiamai

?