Įkraunama...
Įkraunama...

Netaisyklingas sąkandis

butu gerai ir cia sukurti savo albumiuka fotki.com ax.gif kaip yra breketininku forume
panos, kaip laikotes? rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos visos 4u.gif Anądien buvau pas žandikaulio chirurgą ir šis man pasakė, kad man taipogi nusimato tiek breketai, tiek operacija... Tai nusiuntė pas ortodontą. Pikčiausia tai, kad niekada nei viena stomatologė nepastebėjo mano blogo sąkandžio, o kadangi patys dantys tiesūs, tai pati neatkreipiau dėmesio, kad su sąkandžiu galėtų kas blogai būti... O čia šiaip smalsumas prispaudė. Jums operacijas rekomenduoja tiesiog dėl estetinių/fiziologinių pakitimų? Ar kuri jau jaučiat pasekmes? Nes aš pati sužinojau, jog turiu blogą sąkandį tik tada, kai nukeliavau pas chirurgą dėl žandikaulio skausmų ir rakinimosi bandant išsižiot doh.gif
Atsakyti
QUOTE(naujokė-- @ 2010 03 27, 09:26)
Sveikos visos  4u.gif  Anądien buvau pas žandikaulio chirurgą ir šis man pasakė, kad man taipogi nusimato tiek breketai, tiek operacija... Tai nusiuntė pas ortodontą. Pikčiausia tai, kad niekada nei viena stomatologė nepastebėjo mano blogo sąkandžio, o kadangi patys dantys tiesūs, tai pati neatkreipiau dėmesio, kad su sąkandžiu galėtų kas blogai būti... O čia šiaip smalsumas prispaudė. Jums operacijas rekomenduoja tiesiog dėl estetinių/fiziologinių pakitimų? Ar kuri jau jaučiat pasekmes? Nes aš pati sužinojau, jog turiu blogą sąkandį tik tada, kai nukeliavau pas chirurgą dėl žandikaulio skausmų ir rakinimosi bandant išsižiot  doh.gif

Sveika 4u.gif Na aš kolkas nesiskundžiu nei skausmais ar kuom nors panašiu, kas būtų susiję su žandikauliais ar dantukais, tačiau nuo to neesu apdrausta. Kaip daktaras sakė, iki 35 m. dar nieko nebus smile.gif O operaciją daryčiausi tik iš estetinės pusės blush2.gif Na, o ka tau dar pasakojo? Kokį turi sąkandį? Reiktų vieno ar abiejų žandikaulių operacijos?
Papildyta:
QUOTE(natale @ 2010 03 26, 21:54)
butu gerai ir cia sukurti savo albumiuka fotki.com  ax.gif  kaip yra breketininku forume
panos, kaip laikotes?  rolleyes.gif

Jeigu Natale apsiema sukurti, tai gerai tada blush2.gif mirksiukas.gif Aš tai laikausi neblogai. Užmiegu ir atsikeliu su mintim apie savo dantukus wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viliene: 27 kovo 2010 - 10:32
Tai ka ten kurti irnesakyk.gif jei tikrai jus norite tai galima toki padaryt, galima ten deti foto ne tik dantuku bet ir veido foto (akytes galima ir paslepti jei ne visos nori rodytis), na pvz veido foto is sono g.gif tada gilus sakandis gerai matosi ax.gif bet jei jus sutinkate deti ten foto, gi albumiukas bus apsaugotas slaptazodziu rolleyes.gif jei as sukursiu ir ten bus tik mano foto tai menka nauda is to albumiuko. gerai butu kad ir tos poneckos kurios jau po operacijos idetu savo foto i ji 4u.gif
tai kaip? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(viliene @ 2010 03 27, 11:31)
Sveika 4u.gif Na aš kolkas nesiskundžiu nei skausmais ar kuom nors panašiu, kas būtų susiję su žandikauliais ar dantukais, tačiau nuo to neesu apdrausta. Kaip daktaras sakė, iki 35 m. dar nieko nebus smile.gif  O operaciją daryčiausi tik iš estetinės pusės blush2.gif Na, o ka tau dar pasakojo? Kokį turi sąkandį? Reiktų vieno ar abiejų žandikaulių operacijos?

Man dar nieko nesakė. Tik porą minučių apžiūrėjo ir nusiuntė ortodonto apžiūrai... O šis priims tik ketvirtadienį. Tada ir bus matyt. Šiaip nesinervinu, nebijau, kad gali kažką daryt. Tik laukt sunku to "nuosprendžio" lotuliukas.gif O man dėl to skausmo tai ir baisiausia. Dar tik 20 metų, o jau valgyt ar žiovaut normaliai nebegaliu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(natale @ 2010 03 27, 10:44)
Tai ka ten kurti  irnesakyk.gif jei tikrai jus norite tai galima toki padaryt, galima ten deti foto ne tik dantuku bet ir veido foto (akytes galima ir paslepti jei ne visos nori rodytis), na pvz veido foto is sono  g.gif tada gilus sakandis gerai matosi  ax.gif  bet jei jus sutinkate deti ten foto, gi albumiukas bus apsaugotas slaptazodziu  rolleyes.gif  jei as sukursiu ir ten bus tik mano foto tai menka nauda is to albumiuko. gerai butu kad ir tos poneckos kurios jau po operacijos idetu savo foto  i ji 4u.gif
tai kaip?  bigsmile.gif

Aš tai su viskuo sutinku aciuks.gif Savo nuotraukytes tikrai patalpinsiu mirksiukas.gif O kaip gi kitos? M? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(naujokė-- @ 2010 03 27, 11:05)
Man dar nieko nesakė. Tik porą minučių apžiūrėjo ir nusiuntė ortodonto apžiūrai... O šis priims tik ketvirtadienį. Tada ir bus matyt. Šiaip nesinervinu, nebijau, kad gali kažką daryt. Tik laukt sunku to "nuosprendžio"  lotuliukas.gif  O man dėl to skausmo tai ir baisiausia. Dar tik 20 metų, o jau valgyt ar žiovaut normaliai nebegaliu  verysad.gif

Man ir tiek pat metelių, bet skausmų, kaip minėjau, nejaučiu jokių schmoll.gif Bet greičiausiai dar įtakos turi sąkandis ar/ir genetika.. O pasiryžtum operacijai? Aišku, tau gal lengviau, kai "skauda".. Nes mano atžvilgiu, mane dėl operacijos labai mažai kas palaiko.. Ir taip tas palaikymas "išprašytas".. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viliene: 27 kovo 2010 - 11:07
QUOTE(viliene @ 2010 03 27, 12:12)
Man ir tiek pat metelių, bet skausmų, kaip minėjau, nejaučiu jokių schmoll.gif Bet greičiausiai dar įtakos turi sąkandis ar/ir genetika.. O pasiryžtum operacijai? Aišku, tau gal lengviau, kai "skauda".. Nes mano atžvilgiu, mane dėl operacijos labai mažai kas palaiko.. Ir taip tas palaikymas "išprašytas".. doh.gif

Aš pati tai pasiryžčiau. Aišku, baisoka. Visgi, narkozė ir panašiai. Nebūtų juk pasivaikščiojimas po parkelį ax.gif Bet jei reikia, tai reikia. O dėl palaikymo, tai mane labai liūdina mamos nusistatymas. Aš suprantu, kad jai baisu dėl savo vaiko, bet ji iškart kategoriškai nusiteikus, nenori girdėt apie jokius gydymus, kol, jos žodžiais tariant, "niekas neaišku". Nu bet kas čia neaiškaus? Čia neaiški tik kaina ir gydymo trukmė, o kad kažkokio jo reikės tai faktas, nes skausmas niekur nedings, o ir chirurgas juk ne iš piršto išlaužė tokią "diagnozę".
Tiesą sakant, man operacija mažiau baisi už breketus. Jeeeetus kaip aš jų nenoriu lotuliukas.gif O nebūna tokių atvejų, kai iškart daro operaciją be breketų? Ar čia jie kaip ir būtini, kad būtų galima tą operaciją po to atlikti?
Aišku, ortodontas viską paaiškins, bet aš labai nekantri, tai jau antra diena duoduos internete ir ieškau informacijos doh.gif
Atsakyti
Naujoke, mano situacija panaši - dantys tiesūs, tačiau sąkandis labai gilus. Jau esu su breketais ir laukiu operacijos clap.gif Ojjj, kaip aš jos laukiu, nebijau nė trupučio. Ir dar pasakysiu, kad kai kažko labai labai nori, viskas klostosi palankiai. Yra net tokia patarlė: "Kai kažko trokšti, visas pasaulis stengiasi tau padėti". Man didžiausias galvos skausmas buvo operacijos kaina, galvoju, kaip teks surinkti. Bet visai buvau pamiršusi apie pajamų deklaraciją doh.gif Taigi mano sąskaitoje tuoj bus pusė operacijai reikalingų pinigų thumbup.gif O dar turiu pusantrų metų surinkti kitą pusę bigsmile.gif

p.s. turiu nuliūdinti: be breketų niekas operacijos nedaro. Nepergyvenk, priprasi 4u.gif Aš porą mėnėsių labai tų savo breketukų nemėgau, bet štai pamažu pamažu aš į juos jau dėmesio beveik nebekreipiu ir galvoju tik apie tą dieną, kai turėsiu holivudinę šypseną wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*Amelie* @ 2010 03 27, 12:53)
Man didžiausias galvos skausmas buvo operacijos kaina  wub.gif

Va man, žinokit, būtent visko kaina ir tolina tas svajones. Pati esu studentė, o tėveliai beveik jokių pajamų neturi. Dėl krizės tėtis prarado darbą, o mama nei 400 negauna, gyvenam iš sesers invalidumo... Žodžiu, tikrai nenudžiugino manęs tokia prognozė verysad.gif Jei tikrai reikės man daryti visa tai, galvoju, teks imti akademines atostogas ir važiuoti į užsienį užsidirbti, kaip ir daugeliui lietuvių šiais laikais doh.gif Na, tūkstantėlį kitą gal kaip nors ir pavyktų iš kur gauti, bet čia jau net ne apie dešimtį tūkstančių kalba eina...
Labiausiai laukiu dabar ortodonto konsultacijos, nes pasakys, kokia situacija. Sąkandis mano netgi nėra labai baisus, nes pati jo niekada nepastebėjau. Kai chirurgas pasakė, kad jis netaisyklingas, tik tada, žiūrėdama į veidrodį, šiaip taip įmačiau, kad apatinis žandikalis šiek tiek kairiau už viršutinį. O gal čia kaip tik sunkesnis variantas, nei į priekį atsikišęs žandikaulis? blush2.gif
Atsakyti
Jei nebus didelės bėdos, galbūt pavyks viską sutvarkyti su breketais mirksiukas.gif O tai, aišku, kainuos gerokai pigiau 4u.gif Liūdna, kad pinigų trūkumas yra didžiulis stabdis daugeliui žmonių verysad.gif Man irgi širdį skauda tokius pinigus mokėti, kurie tikrai ne iš dangaus nukrenta, bet žinau, kad to nepadariusi dabar, visą laiką sau tai priekaištausiu verysad.gif
Atsakyti
Iš tiesų, mano manymu, netgi toks dalykas kaip breketai, turėtų būti kompensuojami valstybės, jei žmogui tai reikalinga medicininiais tikslais. Čia, vėlgi, ta pati visų taip inirtingai nagrinėjama tema - Lietuvos valdžia ir žmogus jos akimis... Bet neverta veltis čia į ta painiavą, vis tiek niekas nepasikeis, o tik nervai gadinasi nuo tokių minčių.
Na nieko, reikia tikėtis geriausio. O, kaip Jūs ir sakot, jei labai nori, tai nėra nieko neįmanomo. Išeitį visada galima rasti smile.gif
Atsakyti
Įtariu ir užsienyje nekompensuojama unsure.gif Nors turėtų būti g.gif
Atsakyti