Įkraunama...
Įkraunama...

Darnios poros paslaptis

QUOTE(Doremifa @ 2010 04 07, 14:08)
Na kaip negali? Turi 1000lt. Mamai, tarkime, reikia finansines pagalbos. Vyras duoda jai 500. Kilnu padeti mamai? Kilnu. Jums tuo tarpu teks susiverzti dirza. Busite nuskriausta? Busite. Nuskriausta is kilniu paskatu.
Kaip iskalbeti tokia problema? Kad is 1000 ir mamai 500 butu, ir jums 1000 liktu? Vat ir netirpu.

P.S. Jei niekada nepatiriate neigiamu jausmu, niekada neapninka pagundos, tai anokia cia stiprybe, ramiai vaikscioti.

P.P.S. Jus tikrai manote, kad sveika spresti emocines problemas valgant? Kaip su svoriu?

Na ir kokia neigiama jau baisiai emocija yra susiveržti diržą? Pajamų turime tikrai nedaug ir dar niekada nesipykome dėl jų. Duodam pinigų ir mamai, jeigu reikia, pavalgom paprasčiau, nuskriausta nesijaučiu. Visiškai jokios skriaudos nejaučiu. Vat ir tirpu. Žinom, kad dabar yra taip, kaip yra, negalim sau daug ko leisti, vadinasi negalim, leidžiam tiek, kiek galim - einam žibučių skinti. lotuliukas.gif Niekada neapninka mintys, kad ramiai vaikščioti yra blogis, kaip tik labai gerai. Svoris: abudu nestambuoliai. Jis už mane dar "kūdesnis", nors saldumynus labai mėgsta, o aš kaip tik juos rečiau valgau.
Papildyta:
QUOTE(Sangre_azul @ 2010 04 07, 14:19)
Negalima patirti neigiamų jausmų, nes juk myli žmogų, kaip gali išvis turėti jo atžvilgiu neigiamų emocijų ir apskritai gi koks dar rėkimas, nes tai totalus pažeminimas.

Tikrai taip.
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2010 04 07, 15:23)
oj nu cia jau tikrai total nesutiksiu, nes tuomet visa psichologija reiktu ismesti kaip viena labai nereiksminga beletristika velniop, o visus pietiecius paskelbti totaliais neisprususiais ligoniais, tik vat problema- tarp tu nesitvardanciu neismaneliu yra kazkodel labai daug gabiu talentingu zmoniu.

ok, pietiečiai taip gyvena, jiems tai norma ir įprasta. Man-ne, būtent todėl šalia manęs ir negalėtų būti toks žmogus, aš to sau neleisčiau. kalbėkim apie lietuvaičius. Įpratę esam išspjauti kaip į šiukšlines savo neigiamas emocijas mylimiems, arba darbe. jei antra pusė tai toleruoja-valio, gyvena pora. parėkauja, vaikus augina. gyvena.
Atsakyti
Yra tokių žmonių ir net labai nemažai. Jie tiesiog nejaučia vidinio poreikio emocionaliai išsakyti ar parodyti tai, kaip jaučiasi. Paprasčiausia pasako tai ramiu tonu ir tiek, ar tai pyktų, ar tai džiaugtūsi. Nemažai yra ir tokių, kurie nejaučia poreikio pasipasakoti, jiems to nereikia, jiems norisi išsitylėti.
Jei ta vidinė ramybė yra natūrali būsena, tai ir gerai. Blogai, kai žmogus, dėl kažkokių priežasčių tramdo save, slopina savo tikrąsias emocijas ir jų išraišką, stengdamasis išoriškai nuolat atrodyti ramus, kai stengiasi tokiu būti, nes iš jo to tikimasi, ar, dar blogiau, reikalaujama. Lygiai taip pat, blogai ramiam žmogui, kai iš jo norima išgauti tas emocijas ar pasipasakojimą, kai tuo tarpu jam visai to nereikia.
Atsakyti
QUOTE(dange29 @ 2010 04 07, 13:27)
ok, pietiečiai taip gyvena, jiems tai norma ir įprasta. Man-ne, būtent todėl šalia manęs ir negalėtų būti toks žmogus, aš to sau neleisčiau. kalbėkim apie lietuvaičius. Įpratę esam išspjauti kaip į šiukšlines savo neigiamas emocijas mylimiems, arba darbe. jei antra pusė tai toleruoja-valio, gyvena pora. parėkauja, vaikus augina. gyvena.

na siaip gal nustebinsiu, bet temperamentingu zmoniu yra ir tarp lietuviu, ir tai kas Jums atrodo nenormalu tai nereisia jog kitam irgi, nesusireiksminkite, mes visi esame skirtingi zmones, todel kalbedami apie lietuvaicius kalbekime apie juos kaip asmenybes su skirtingais charakteriais, temperamentais ir bruozais.

as pasikartosiu, atsiprasau, bet tai kas melancholikui yra norma, cholerikui yra parzutis, ir atvirksciai, tai dabar pasakykite kuris yra vertingesnis ir kuri pasmerksime mirciai? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dange29 @ 2010 04 07, 15:27)

Na ir ką? Gyvena. Gyvi žmonės su visom emocijom - visom iki vienos. Neišsikastravę, neiškastruoti.
Tai yra, nepripumpuoti visokių nesąmonių apie tai, kaip negražu supykti, o jei taip kartais atsitiko, tai reikia bėgt į tualetą ir užsirakinus du kartus įsikąsti sau į ranką. Tik jokiu būdu niekam neparodyt. Nes tai reikš, kad supykęs ant vaiko/vyro/žmonos tu jų nebemyli... nebegerbi... nebrangini...

Fe. Kliedesiai, davatkynas ir pedagogių tobulinimosi kursai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rabi: 07 balandžio 2010 - 13:40
QUOTE(dange29 @ 2010 04 07, 14:10)
keista, kad vyrauja suvokimas-jei tau bloga nuotaika, ar supyksti-reikia rėkti doh.gif savo neigiamas emocijas perkrauti ant kito žmogaus???

Viena yra - savo neigiamas emocijas užkrauti ant kito, to, kuris nėra tų emocijų šaltinis, kupros, ir visai kita yra - išlieti emociją ją sukėlusio žmogaus atžvilgiu.
Savo emocijų užkrovimo kitam, nesusijusiam su tom neigiamom emocijom, 100 proc. nepateisinu. Jeigu nesugebi su savo emocijomis susitvarkyti, tai tik tavo, o ne tavo ir kito problema.
O neigiamos emocijos, ją sukėlusio žmogaus atžvilgiu, "išsakymą", išreiškimą civilizuota forma pateisinu ir palaikau. Emocijų nuslopinimas pačiam žmogui po kurio laiko gali kainuoti neurozes, todėl taip darydamas tik meškos paslaugą pasidarys.
Aš nesakau, kad reikia isterikuoti, rėkti, muštis, daužytis ar kaip kitaip. Protingai emocijos išgyvenamos tuomet, kada nepasiduodama iš karto jausmams, o jie perleidžiami per protą. Nes ant bangos tiek galima visko prišnekėti ir tiek visko pridaryti, kad įmanoma ir santykius užbaigti ar į kalėjimą atsisėsti.
Aš už emocijų išgyvenimą. Neįsivaizduokit, kad jas išgyventi galima tik rėkiant.
Atsakyti
emocijas galima issikrauti: miske issirekauti, priskaldyti malku vezima, plaukti sraunia upe pries srove, kopti i dideli kalna ir t.t.Labai daug budu ir be rekimu.Bet rekti yra lengviausia.
Atsakyti
QUOTE(alisia28 @ 2010 04 07, 17:32)
Bet rekti yra lengviausia.

Visiškai sutinku.
Man keisčiausia šitoj diskusijoj, kad atsiranda žmonių, kurie iškart spjaudosi ir iškoneveikia tuos, kurie gyvena kitaip ir matomai teisingiau, nei pastarieji smile.gif
Manau tokia ir yra išvada, kad visi skirtingi. Vadinasi tame skirtingume yra ir žmonių, kurie palaiko ramius, taikius (bet ne tobulus, nes būna nesutarimų tik jie ramiai sprendžiami) santykius. Aš asmeniškai baltai pavydžiu juoko_raketai, nes pati mėgstu pakelt balsą o po to labai graužiuosi, vadinas ne išeitis rėkti ant kito norint kažką išsiaiškinti/paaiškinti ir gerbiu tuos žmones, kurie sugeba suvaldyti ne kitą, o pirmiausia save (kas daugumai beveik neįmanoma)
Atsakyti
be emociju,-lavonas
Atsakyti
QUOTE(populistinis @ 2010 04 07, 19:22)
be emociju,-lavonas

saltas toks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(populistinis @ 2010 04 07, 18:22)
be emociju,-lavonas

Niekas ir nekalba apie žmogų be emocijos, kalba apie emocijų išraišką.
Atsakyti
QUOTE(agnite @ 2010 04 07, 20:32)
Niekas ir nekalba apie žmogų be emocijos, kalba apie emocijų išraišką.

Jis neskiria savoku. schmoll.gif
Atsakyti