Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

Aš šiandien dar tik karštų sumuštinių valgiau kol dar nemačiau voko, nesivalgo, kai pamačiau sąskaitą už šildymą, greit paskutinį duonos kąsnį atims cray.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2010 02 18, 13:42)
Aš visai paprastai dariau, dėjau k` turėjau, norėjau daugiau visokių mandrių ingridientų pridėti, bet vyras pasisakė už paprastumą biggrin.gif
Lakštus truputi apviriau, nes nu man nesigauna minkšti jie jei neapverdu. Šiaip esu girdėjusi kad daug kas neapverda, bet man tada kietus žalius makaronus reikia valgyti biggrin.gif
Dedu sluoksnį makaronų lakštų sluoksnį pakepinto faršo, svogūno, morkų su prieskoniais kečupu ir majonezu (na keptuvėje viską pasikepinu kartu, ant galo dedu kečupo, majonezo), sluoksnį tarkuoto sūrio ir vėl iš naujo taip sluoksniuoti galima kiek norite, pas mane 6 berods buvo sluoksniai. Ant viršaus, ant sūrio dar pabarstau mėsos prieskonių ir į orkaitę kokiai 20min 200 laipsnių temperatūroje ant paprasto, ne su ventiliatoriumi.

Aš naudoju nevirtus lakštus, tačiau, į frašą dedu skardinę konservuotų pomidorų savo sultyse (kai faršo ~500 g) ir pievagrybių (jie skysčio dar pagamna), gaunasi tokia beveik pliurzė ir lakštai gerai išmirksta kepant thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2010 02 19, 16:02)
Aš naudoju nevirtus lakštus, tačiau, į frašą dedu skardinę konservuotų pomidorų savo sultyse (kai faršo ~500 g) ir pievagrybių (jie skysčio dar pagamna), gaunasi tokia beveik pliurzė ir lakštai gerai išmirksta kepant  thumbup.gif

na va sakau kad daug kas naudoja ir neapvirtus, bet tada reikia skysčių nemažai, ar tai padažo, ar tai kaip jūs iš pievagrybių ir pomidorų esantį skystį smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Pusryciai - brandinti cepelinai
Pietus - buvau knygu mugeje, tai isidejau sumustiniu su desra ir misraines (pekino salota, marinuoti pievagrybiai, raugintas agurkas, marinuotos paprikos, slapke, majonezas, prieskoniai) labai skani ir soti gavos
Vakariene - rugstyniu sriuba
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 02 19, 14:07)
Kad tik greičiau viskas ateitų ir pasibaigtų, nes dabar  doh.gif  labai sunku kai negali nieko suplanuoti ir nežinai kur baigsi dieną. Labai sekina psichologiškai tas laukimas, bent jau mane.

Ar žinai ką turėsi bigsmile.gif

Pietums į darbą sumuštiniai, vyrai ką rado šaldytuve, grįžus radau privirtų bulvių su dešrelėmis, tai valgėm su raugintais agurkėliais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2010 02 19, 16:37)
Aš šiandien dar tik karštų sumuštinių valgiau kol dar nemačiau voko, nesivalgo, kai pamačiau sąskaitą už šildymą, greit paskutinį duonos kąsnį atims cray.gif

kiek tau uz sildyma ? man 340 lt uz 53 kv buta blink.gif , o plius su karstu vandeniu ir gyvatuku 473 lt su centais doh.gif blink.gif zodziu siandien uz buto paslaugas suplojau 681 lt doh.gif o kur dar laukia vaiko darzelis ,internetas ir telefonas unsure.gif
Papildyta:
siandien

Ryte- kava , sureliai.
Pietums- troskinukas : mesyte,bulvytes,markytes.
Vakare- zirniu kose su spirguciais (is farso) ir keptais svogunais.
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2010 02 18, 12:42)
Dedu sluoksnį makaronų lakštų sluoksnį pakepinto faršo, svogūno, morkų su prieskoniais kečupu ir majonezu (na keptuvėje viską pasikepinu kartu, ant galo dedu kečupo, majonezo), sluoksnį tarkuoto sūrio ir vėl iš naujo taip sluoksniuoti galima kiek norite, pas mane 6 berods buvo sluoksniai. Ant viršaus, ant sūrio dar pabarstau mėsos prieskonių ir į orkaitę kokiai 20min 200 laipsnių temperatūroje ant paprasto, ne su ventiliatoriumi.

blink.gif nu cia labai jau riebi ir soti lazanja gaunasi... man skrandis sustotu blush2.gif galiu pasakyti kaip darau as... perku kalakutienos farso, ji su svogunais,prieskoniais, patroskinu keptuvej, -pilu vandens, kad skytoka butu, dar dedu saldytu zirneliu (is kaimo mamos), paprikos ir supilu stiklaini naminiu pomidoru sulciu. o tada sluoksniuoju-lakstai nevirti, farso troskinio, vel lakstai ir t.t ant paskutinio laksto uzberiu tarkuota suri. Tada uzpilu indeli grietineles ir kad pilnai apsemtu viska -dapilu pieno. rolleyes.gif tada orkaiten geram pusvalandziui. Stebiu, kad uztektu skyscio, jei truksta-dar pieno ipilu truputi. iskepus pravesinu, nors man skaniausia kai atvesusia sunokusia pasisildai. Siaip gaunasi ne riebu, bet sotu.
As siuo metu irgi esu ijungus taupymo rezima doh.gif kadangi likau be darbo, tai vaikam (9m ir 14m. bernam) vis ka nors sumarmalinu is turimu saldytuve likuciu. Va pvz. vakar dariau ryzius su kiausiniais. Buvo like virtu ryziu. Tai saldytuve radau desrigalio likuciu, pakepinau juos su svogunu ir paprikos liekana, pagardinau prieskoniais ir uzpyliau kiausiniais 3vnt isplaktais. Viska maisant pakepiau, kad ryziai birus butu ir skanaus... mirksiukas.gif
beje, daznai taip padarau, kai buna like virtu bulviu-bulves su kokiais likuciais arba jei turit lasinuku is kaimo ant keptuvs, ant virsaus kiausiniu, prieskoniu ir niam niam.. pigu, greit ir skanu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2010 02 19, 23:24)
blink.gif  nu cia labai jau riebi ir soti lazanja gaunasi... man skrandis sustotu  blush2.gif galiu pasakyti kaip darau as... perku kalakutienos farso, ji su svogunais,prieskoniais, patroskinu keptuvej, -pilu vandens, kad skytoka butu, dar dedu saldytu zirneliu (is kaimo mamos), paprikos ir supilu stiklaini naminiu pomidoru sulciu. o tada sluoksniuoju-lakstai nevirti, farso troskinio, vel lakstai ir t.t ant paskutinio laksto uzberiu tarkuota suri. Tada uzpilu indeli grietineles ir kad pilnai apsemtu viska -dapilu pieno.  rolleyes.gif tada orkaiten geram pusvalandziui. Stebiu, kad uztektu skyscio, jei truksta-dar pieno ipilu truputi.  iskepus pravesinu, nors man skaniausia kai atvesusia sunokusia pasisildai. Siaip gaunasi ne riebu, bet sotu.
As siuo metu irgi esu ijungus taupymo rezima  doh.gif kadangi likau be darbo, tai vaikam (9m ir 14m. bernam) vis ka nors sumarmalinu is turimu saldytuve likuciu. Va pvz. vakar dariau ryzius su kiausiniais. Buvo like virtu ryziu. Tai saldytuve radau desrigalio likuciu, pakepinau juos su svogunu ir paprikos liekana, pagardinau prieskoniais ir uzpyliau kiausiniais 3vnt isplaktais. Viska maisant pakepiau, kad ryziai birus butu ir skanaus...  mirksiukas.gif
beje, daznai taip padarau, kai buna like virtu bulviu-bulves su kokiais likuciais arba jei turit lasinuku is kaimo ant keptuvs, ant virsaus kiausiniu, prieskoniu ir niam niam.. pigu, greit ir skanu wink.gif

Na mums šį kartą irgi rieboka truputi buvo, bet todėl, kad sūrio nepagailėjau, jau taip nemažai kiekviename sluoksnyje pridėjau, kitą kartą mažiau dėsiu, bet į kas kiekvieną sluoksnį, nes man taip skaniau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristyyynyte @ 2010 02 19, 21:55)
kiek tau uz sildyma ? man 340 lt uz 53 kv buta  blink.gif  , o plius su karstu vandeniu ir gyvatuku  473 lt su centais  doh.gif  blink.gif zodziu siandien uz buto paslaugas suplojau 681 lt  doh.gif  o kur dar laukia vaiko darzelis ,internetas ir telefonas   unsure.gif

tik už šildymą 300 lt už 68 kv. cia be vandens.

dar yra vakarykščių buvlių, tai tuoj pasišildysim su pirktiniais vištienos kotletukais.
O vakarienės dar nesugalvojau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mickute7: 20 vasario 2010 - 10:24
QUOTE(deimapov @ 2010 02 19, 15:37)

console.gif

Mes name gyvenam, tai nematau tų sąskaitų. Bet šakės, kas dedasi verysad.gif

Ryte: sumuštiakai + kava/arbata
Pietūs: vyrui kugelis (brandintas biggrin.gif ), man - jogurtas ir bananas (pramiegojom, tai griebiau ką radau biggrin.gif )
Vakiarienės dar nesugalvojau, bet gal bandysiu daryt MB lazaniją smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miau: 20 vasario 2010 - 11:14
Mums energijos sąskaita 562 už 65.55kv butą cray.gif
Aš šiandien vakarykščią burokėlių sriubą, ir išsiėmiau žuvies faršą, reikės kotletukų iškepti, su bulvėmis ir pomodorų-agurkų-paprikų salotos
Atsakyti
Pusryčiams- kavute,
Pietums- grikių košė su spirgiukais smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barbora666: 20 vasario 2010 - 12:22