Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 9

na 220 galima sakyti pigu, bet reikia paziureti rezultata smile.gif ...siaip karkasinis namas niekada nebuvo pigus... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 01 22, 14:44)
Na o toliau dometis savybem reikia aisku.

Labai daug skelbimu randu skelbiu.lt, kad stato pigiai, 220 lt uz sienos kvadrata. Tai cia tikrai pigiai iseitu, pigiau nei karkasinis namas, hm. Arba kazkas ne taip ten...

As skaiciavimo ir aiskinimosi etapa jau praejau....daug aiskinausi ir naglai ax.gif lindau. Apvaziavau gal 10 firmu ir privatininku. Vienas is klausimu statytojams buvo toks: duokite adresus jau pastatytu namu ir...tuomet prasidedavo ....bla bla .. nepatogu trukdyti zmoniu ir t.t.
Dekoju Goradai uz jos rekomenduota meistra. Apziurejau tris jo pastatytus namus , snekejau su savininkais. Nei vienas nesiskundzia.
Siai dienai uz mediena jam sumokejau.... ir laukiam pavasario.. uh kaip laukiu..
Kaina nei brangiausia nei pigiausia, aukso vidurys.

p.s. veiksmas Kaunas
Atsakyti
Mes prie rastinio namo, prisistatem karkasini tambura... doh.gif Vasara karsta, oras sunkus... dabar ziema - ziauriai salta... Vat ir turim kaip palyginti rastu privalumus ir karkaso minusus...
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 01 22, 13:44)
oi aciu jums labai smile.gif pradesiu vis laisva minute skaitineti ankstesnes temas, nors aisku ten daug plepesiu ir diskusiju jau apie eksploatacija, o man apie kitus dalykus reik smile.gif

siaip nuziurejau (is isvaizdos) norvegisko "kampo" rastai grazus, nu zodziu musu skonis toks, kad noretusi ne tu apvaliuju, o biski "tiesesnes sienos", t.y. klijuotu rastu (pradejau skaityti, kad ne visiskai jie naturalus, tai negerai...) arba tasytu rankiniu budu, bent jau is foro kiek matosi.

Na o toliau dometis savybem reikia aisku.

Labai daug skelbimu randu skelbiu.lt, kad stato pigiai, 220 lt uz sienos kvadrata. Tai cia tikrai pigiai iseitu, pigiau nei karkasinis namas, hm. Arba kazkas ne taip ten...

jei yra laisvo laiko ir noro turėti kokybę, tai pasiskambink ir pasiklausk, kam jie statė (nu tie, iš skelbiu.lt). Tegu duoda bent 5-10 žmonių kontaktų. Realiai nuvažiavęs su žmonėm pabendrauk. Taip daryčiau bent jau aš...
Papildyta:
QUOTE(Nida0511 @ 2010 01 22, 14:56)
Mes prie rastinio namo, prisistatem karkasini tambura...  doh.gif  Vasara karsta, oras sunkus... dabar ziema - ziauriai salta... Vat ir turim kaip palyginti rastu privalumus ir karkaso minusus...

o kiek karkasiukas jūsų? Pas mane ir tamburas karkasinis. Jo sienos 15 cm. namie 23oC, ten +10 oC (šildomos tik grindys). Galvoju dar papildomai šiltinti iš visų pusių +5 cm...
Atsakyti
teta siemet pradejo gyventi mediniam name...rastai tekinti...tai prie -25, nakti kambaryje temperatura nukrisdavo iki +10, sienos is abieju pusiu nesildintos ir niekuo neapkaltos...sildymo sistema krosnele... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 22, 17:01)
o kiek karkasiukas jūsų? Pas mane ir tamburas karkasinis. Jo sienos 15 cm. namie 23oC, ten +10 oC (šildomos tik grindys). Galvoju dar papildomai šiltinti iš visų pusių +5 cm...

Pas mus karkasas 20 cm. Taip pat tik sildomos grindys. Bet kol negyvenam tai daugiau tyrinejimu neatlikau g.gif
Atsakyti
nu va pvz idomiu pigybiu radau....uz 800 lt uz kv metra siulosi pastatyti nama ne tik su daline apdaila, bet raso, kad PILNAI irengtas netgi.
http://www.skelbiu.l...na-6048418.html

tie, kas realiai pasistate namus- tikriausiai kaina buvo gerokai didesne nei 800 lt? biggrin.gif
Atsakyti
Loveco, skelbiu.lt laaabai plačiai reklamuojasi Artneda. Nuoširdžiai patariu su jais neprasidėt, nebent gyvenime trūksta didelio galvos skausmo.

Jei norisi "lygesnės sienos", tai mano variantas - apipjauti rąstai, t.y. rąstas kaip rąstas, tik šonai nupjauti lygiai. Nesigauna visiškai lygi siena, ties kiekvieno rąsto viršumi ir apačia šioks toks įlinkis.

Yra leidžiamas žurnalas "Super namas". Jo pirmas numeris buvo dedikuotas rąstiniams namas. Siūlau susirasti ir pasiskaityti. Nemažai reklamos, bet ir sužinot eina daug. Ir greičiau nei skaityt visas temas iš eilės.
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 22, 00:31)
gorada, kaip bakterijos gyvena? nėra baimės, kad užšals?

nu buvo tokia mintis... ale laiks nuo laiko apziurim... burzgia ir tiek smile.gif

QUOTE(intruder @ 2010 01 22, 15:12)
pas Gorada kiek maciau rankinis sukirtimas is apvaliu naturaliu rastu...norvegiskas variantas  smile.gif

pas mane norvegiskas??

QUOTE(Loveco @ 2010 01 22, 15:44)

tik nesusigundykit maziausiom kainom!!!! daug skaitykit, skirkit laiko kad ir internetui, atvykis pas ka nors is pasistaciusiu i svecius, issiklausinekit, o tada pradekit su statytojais bendrauti, butinai prasykit apziureti namus, ir ne kokius vasarnamius ar kazka, o butent statytus namus.
esu turejusi tikrai daug reikalu su zmonemis turinciais nekokybiskus rastinius namus... gal net per daug.... todel dabar laaabai itariai ziuriu i visus statytojus... isidemekit kad rastas - ne muras, nugrioves sienos nepermurysi.... as gal per daug najokus gasdinu smile.gif bet sudejus ta ka zinau, taip norisi but ramiai, kad gal nors vieniem padejau isvengti kreivarankiu.... vienas rastiniu nameliu meistriukas, turintis brigadele, pamates mano nama, kitus mano meistru statytus namus issidave - mes paprasti... tokiu graziu kaip tie nestatom. nu tai jomajo kokia to meistro kokybe jus man sakykite????

nu as cia issipleciau....

P.S. profas - o tu turi prisijungima prie albumo? tokiais pat pass ir user prisijunk prie photobucket.com ten yra joviteles albumas, jos nama state tie patys meistrai kur ir mano. pradzioj to nezinojau, bet kai pamaciau sudetus perdengimo balkius neslifuotus - pazinau braiza smile.gif
Atsakyti
na ką. užšalo lauke vandentiekis kažkur... greičiausiai po žemėm ties namo pamatu, nes šuliny žiūrėjau - viskas tvarkoj. Nuo šulinio iki namo vamzdis eina apie pusantro metro ir giliau... Ties pamatu išlenda apie metrą ir namuose eina pusmetrio gyly po žeme. Tai ties pamatu metro gyly ir užšalo. Ryte kaip ir veikė viskas, bet va po darbo - kaput... Reikės rytoj kišt šlangą ir tirpint... Šakės, ši žiema parodė kur kas blogai... Gerai, kad dar kiemas trinkelėm neklotas, tai reikės pavasarį apklot vamzdį ne tik polistirolu, bet ir vata apsuksiu.... Šiaip visas vamzdis polistirolu apklotas "П" raidės forma... Keista...
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 23, 00:04)
na ką. užšalo lauke vandentiekis kažkur... greičiausiai po žemėm ties namo pamatu, nes šuliny žiūrėjau - viskas tvarkoj. Nuo šulinio iki namo vamzdis eina apie pusantro metro ir giliau... Ties pamatu išlenda apie metrą ir namuose eina pusmetrio gyly po žeme. Tai ties pamatu metro gyly ir užšalo. Ryte kaip ir veikė viskas, bet va po darbo - kaput... Reikės rytoj kišt šlangą ir tirpint... Šakės, ši žiema parodė kur kas blogai... Gerai, kad dar kiemas trinkelėm neklotas, tai reikės pavasarį apklot vamzdį ne tik polistirolu, bet ir vata apsuksiu.... Šiaip visas vamzdis polistirolu apklotas "П" raidės forma... Keista...

pas mus butu buvus ta pati problem, buvom negiliai vamzdi prasikise, bet tie kas dare grezini ir atvedinejo iki namo, sako jus cia ka padare? ir rause zemes kad viska igilinti.... pasirodo didelis aciu jiem. reiks siust B kad nuotekas paziuretu....
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 23, 00:04)

Taigi ir pas mus vakar ryte vanduo nebego... Tikrai ziemos salciai man tuo ir nepatinka... Kol skambinau santechnikui, kad atvaziuotu ir bent jau pasiziuretu kur ten galejo kas uzsalti. Tai brolis pats atrado. Tai vidui po betonu, arciausiai pamato matyt persalo. Nes pakaitino toj vietoj su fenu apie 10 min ir to uzteko. Bet keisciausia, kad pas mus pamatas apsiltintas is vidaus puta 10 cm, pries betonuojant irgi dejom puta 10 cm. Ir kiekvienas vamzdelis dar atskirai i toki putos apsiltinima imautas. Tai kur tas saltis ten pralingo, nesuprantu. Jeigu teks perdarineti, visai nezavi mintis plyteles dauzyti... Reikia tiketis, kad tokiu salciu nebus daug. O siaip tai labai abejoju ar zeme 1 m isalusi? g.gif
Atsakyti