Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 9

QUOTE(Gorada @ 2010 01 26, 11:57)
pypiec dingo virtuvej karstas vanduo.... kyla itarimas kad vamzdis uzsalo. bet kaip ?! juk salia eina ir karsto ir salto vandens vamzdziai, saltas vanduo niekur nedingo... vienintele silpna vieta - vamzdziai atvesti is tamburo i virtuve ir ties pamato krastu-siena pakelti i virsu.. tai kiba ten? bet grindys gi sildomos.... nifiga nebesuprantu.... kiek laiko dar cia tie salciai laikysis????

žinai kaip pramušt? leisk karštą vandenį arčiausiai tos vietos, kur yra didžiausia tikimybė užšalimo. Pas mane užšąla duše šiaurinėj pusėj, nes ten tarp pamato ir pirmos lentos yra tarpelis kokių 5mm, tai ten šaltis tiesiai betoną šaldo, o tame betone - vamzdžiai. Suklojau ne pagal technologiją, o palei sieną vedžiau... Nu bet čia mano kliauzas... turėtų pramušti. Aš taip dozėm duše nuleidinėju vandenį karštą kas 10 min po kokius 5L. Tada virtuvėj pramuša (irgi tolimiausias tasškas yra virtuvė). Tik laikyk virtuvėj kraną atsuktą, kad jei jau pramuš, kad atitekėtų karštas vanduo...

Mergyt, žada didžiulius vėjus ir MINUS 32.. Vo čia tai pypiecas visiškas... doh.gif
Atsakyti
karstas vanduo negali uzsalti smile.gif , greiciausiai uzsalo ta dalis kur paduoda salta vandeni i boileri...

.... beje jei vamzdziai metaliniai, toks reiskinys kaip vandens uzsalimas, nepageidautinas, nes paprastai ispucia vamzdzio sieneles ir jis truksta...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo intruder: 26 sausio 2010 - 12:45
QUOTE(intruder @ 2010 01 26, 12:40)
karstas vanduo negali uzsalti  smile.gif , greiciausiai uzsalo ta dalis kur paduoda salta vandeni i boileri...

.... beje jei vamzdziai metaliniai, toks reiskinys kaip vandens uzsalimas, nepageidautinas, nes paprastai ispucia vamzdzio sieneles ir jis truksta...

karštas vanduo stovėdamas vamzdyje atšąla. Atšąlęs užšąla. mirksiukas.gif
Atsakyti
matai kaip yra.... nuo ivado i filtra is filtro i boileri uzsalti nera sansu, kadangi visi vamzdziai ant sildomu grindu guli, be to antram aukste vonioj karstas vanduo yra.

Shadow as visgi blonde, nesupratau ka paleisti? matai pas mane nuo boilerio salto vandens padavimas eina istrizai tamburui ir virtuvei iki to tasko kur palei virtuves siena pakylai virsu, niekaip neatgaminu ar situs vamzdzius paklojom pries puta ar jau ant jos. gali buti, kad kazkur yra salcio tiltelis per pamata su betonu - nes palei pamata (kuris is vidaus puta apsiltintas 10cm) tas vamzdis ir kyla i virsu, bet tai vapros kame - kodel salto vandens vamzdis neuzsalo tada? juk jie salia vienas kito eina......

antra atsaka nuo boilerio per kampa eina i antra auksta, arciau san mazgu nera.

bet vistiek nedasyla man, jeigu sakykim per ta betona persalo - tai jomajo grindys gi siltos, kaip taip buti gali??????

eik jau del temperaturu, perziurejau gismeteo 2 savaiciu prognoze,siandien vakare dar iki -22, paskui jau tik iki -10 pranesa. kur tie -30?

del vamzdziu nepergyvenu, pas mus jie kazkoki keliu sluoksniu, plastiko (kaip slanga) tai deformacija negresia. tfu tfu tfu
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2010 01 26, 14:27)
matai kaip yra.... nuo ivado i filtra is filtro i boileri uzsalti nera sansu, kadangi visi vamzdziai ant sildomu grindu guli, be to antram aukste vonioj karstas vanduo yra.

Shadow as visgi blonde, nesupratau ka paleisti? matai pas mane nuo boilerio salto vandens padavimas eina istrizai tamburui ir virtuvei iki to tasko kur palei virtuves siena pakylai virsu, niekaip neatgaminu ar situs vamzdzius paklojom pries puta ar jau ant jos. gali buti, kad kazkur yra salcio tiltelis per pamata su betonu - nes palei pamata (kuris is vidaus puta apsiltintas 10cm) tas vamzdis ir kyla i virsu, bet tai vapros kame - kodel salto vandens vamzdis neuzsalo tada? juk jie salia vienas kito eina......

antra atsaka nuo boilerio per kampa eina i antra auksta, arciau san mazgu nera.

bet vistiek nedasyla man, jeigu sakykim per ta betona persalo - tai jomajo grindys gi siltos, kaip taip buti gali??????

tai tau šiltas ar šaltas užšalo nebeįkertu...? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 26, 16:41)
tai tau šiltas ar šaltas užšalo nebeįkertu...?  g.gif

vamzdis kuriuo turetu begti karstas vanduo nuo boilerio i virtuve smile.gif
Atsakyti
jeigu tas vamzdis tikrai uzsalo tai reiktu kazkuriam laikui palikti atsukta karsto vandens ciaupa...
Atsakyti
QUOTE(intruder @ 2010 01 26, 14:55)
jeigu tas vamzdis tikrai uzsalo tai reiktu kazkuriam laikui palikti atsukta karsto vandens ciaupa...

palik atsuktą karšto čiaupą ir leisk kažkur kitur karštą kur bėga iš tos pačios šakos karštas vanduo. [nu ir susakiau doh.gif ] Tada jis bėgdamas duše šildo tą užšalusį ir pramuša. Nu, jei pvz eina ta pati šaka ir duše ir virtuvėj, o užšalo virtuvėj, tai atsuk virtuvėj (nors ir nebėga) ir laikyk atsuktą duše karštą. Po 15 min pramuš. jei ne - kartok procedūrą, pas mane po 15-20 min pramuša. Nuleidžiu 20 ltr karšto duše, po 10 min vėl 15 ltr ir pramuša virtuvėj. Patikrinta.
Papildyta:
bendrai pala... o pas tave ten tik nuo boilerio tiesiai į virtuvę ar dar yra prieš tai kažkur atsišakojimas? Jei tik į virtuvę, tai kaput, nepadės niekas kaip tik ventiliatoriumi šildymas grindų... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shadow_man: 26 sausio 2010 - 15:19
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 26, 17:26)
palik atsuktą karšto čiaupą ir leisk kažkur kitur karštą kur bėga iš tos pačios šakos karštas vanduo. [nu ir susakiau  doh.gif ] Tada jis bėgdamas duše šildo tą užšalusį ir pramuša. Nu, jei pvz eina ta pati šaka ir duše ir virtuvėj, o užšalo virtuvėj, tai atsuk virtuvėj (nors ir nebėga) ir laikyk atsuktą duše karštą. Po 15 min pramuš. jei ne - kartok procedūrą, pas mane po 15-20 min pramuša. Nuleidžiu 20 ltr karšto duše, po 10 min vėl 15 ltr ir pramuša virtuvėj. Patikrinta.
Papildyta:
bendrai pala... o pas tave ten tik nuo boilerio tiesiai į virtuvę ar dar yra prieš tai kažkur atsišakojimas? Jei tik į virtuvę, tai kaput, nepadės niekas kaip tik ventiliatoriumi šildymas grindų...  g.gif
ties boileriu atsisakoja ir viena i antra auksta kita i virtuve...... jauciu reikia eiti su fenu pamata is lauko sildyti biggrin.gif name blyn vamzdzius paklojom tai tarp putos, o va kad vertikaliai jie kyla netoli pamato tai nepagalvojom...... irfaktas kad jau niekaip ten nebenuardysim..... taip kad kiekviena ziema per salcius smaginsimes biggrin.gif
arba kaip aistuzka planavo - is lauko silrinti pamata.... kazi kokio sluoksnio putos reiktu kad efektyvus tas apsiltinimas butu???? blyn butu ties ta vieta terasa - neimciau i galva, viastiek pasisleps viskas...o daba kaip tik tarpelis tarp dvieju terasu....
Atsakyti
rekomenduoja pamata sildint 10 cm, bet kas is to pas jus taip suprantu greztiniai, tai po rostverku zeme vistiek persala i namo vidu, tai vat jum ir rezultatas... g.gif

...juostiniai pamatai taip nepersala, nes buna gilesni nei isalo zona...jei pas jus juostiniai, tai tada teisingai galima apsildinti is isores... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo intruder: 26 sausio 2010 - 15:43
QUOTE(Gorada @ 2010 01 26, 15:33)
ties boileriu atsisakoja ir viena i antra auksta kita i virtuve...... jauciu reikia eiti su fenu pamata is lauko sildyti biggrin.gif name blyn vamzdzius paklojom tai tarp putos, o va kad vertikaliai jie kyla netoli pamato tai nepagalvojom...... irfaktas kad jau niekaip ten nebenuardysim..... taip kad kiekviena ziema per salcius smaginsimes biggrin.gif
arba kaip aistuzka planavo - is lauko silrinti pamata.... kazi kokio sluoksnio putos reiktu kad efektyvus tas apsiltinimas butu???? blyn butu ties ta vieta terasa - neimciau i galva, viastiek pasisleps viskas...o daba kaip tik tarpelis tarp dvieju terasu....

pabandyk su fenu po kriaukle į spintelę įlyst ir šildyt vamzdį ties grindim iš vidaus (jei yra tokia galimybė). Gal geriau ne su fenu, o su buitiniu oro šildytuvu, nes sudeginsi feną (statybinis išlydys vamzdį). Tik laikyk atsuktą karštą vandenį, nes jei jau pramuš, tai pramuš...
Atsakyti
siaip dar manyciau butu iseitis pastatyti siurbliuka (griunfasa smile.gif ), tai jis varinetu vandeni po sistema, tokiu budu neduodamas uzsalti vandeniui vamzdyje smile.gif
Atsakyti