QUOTE(gutė* @ 2007 11 06, 10:43)
Turiu tokią. Gal žinot kur rasti čia sm receptukų su perliukais.
Vieną žinau- ištepti dugnelius ištirpintu šokoladu, į šaldiklį truputuką, tada sudėti vaflių kondensuoto mišinuką ir galima į vidurį įspausti riešutą, vėl padengti šokoladu ir į šaldiklį trumpam, po to išimti, gaunasi skanūs saldainukai.
Apelsininiai-Šokoladiniai saldainiai
225g. šokolado
2/3 stiklinės šokoladinio sviesto
4 kiaušinio tryniai
4 valgomieji šaukštai cukraus pudros
1,5 valgomojo šaukšto tarkuotų apelsino žievelių
2 valgomieji šaukštai maltų riešutų
Ištirpinkite šokoladinį sviestą, įdėkite šokoladą ir ant silpnos ugnies turėtų ištirpti ir šokoladas. Viskam ištirpus viską sumaišykite ir leiskite ataušti.
Atskirame inde suplakite trynius ir cukraus pudrą. Įberkite riešutus, tarkuotą apelsino žievelę. Sumaišykite viską su šokoladinio sviesto ir šokolado mase. Viską gerai sumaišius įdėkite indą į šaldytuvą. Kai viskas atauš "prancūziško" šaukšto pagalba išpjaukite iš gautos masės rutuliukus. Išvoliokite rutuliukus sutarkuotame šokolade.
Laikykite saldainius šaldytuve kol reiks patiekti į stalą.
Kondensuoto pieno saldainiai
600 g. grietinėlės
1 indelis kondensuoto pieno
1 pakelis vanilinio cukraus
6 šaukšt. želatinos
1 stikl. kokosų drožlių.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų. Nuolat plakdami, supilame kondensuotą pieną, vanilinį cukrų ir ištirpintą želatiną. Masę tolygiai paskirstome dviejose tortinėse formose arba didesnėje skardoje. Pastatome šiltai.
Tuomet sausainių formelėmis išspaudžiame saldainius ir apvoliojame juos kokosų drožlėse.
Avižinių dribsnių saldainukai
100 g džiovintų obuolių
150 g avižinių dribsnių
200 g cukraus
100 g bruknių uogienės
30 g sviesto
šaukštas tirpios kavos
Obuolius supjaustyti smulkiais gabalėliais. Sviestą ištirpinti, sumaišyti su avižiniais dribsniais, kaitinti maišant, kol dribsniai pagels. Cukrų pakaitinti, kol paruduos, supilti į puodą su obuoliais ir dribsniais. Masę kaitinti maišant, įpilti uogienės, suberti kavą. (Vietoj uogienės galima įdėti citrinos rūgšties.) Pakaitinti 5 min., kol masė gerai susimaišys. Po to formuoti iš jo pailgus saldainius. Puošti riešutais ir glajumi.