Įkraunama...
Įkraunama...

Mano geriausias Napoleonas

QUOTE(alinka @ 2015 03 23, 13:21)
man labausiai patinka sitas napoleonas -nes jis nepalieka sunkumo pojucio skrandyje:

http://cukatos.lt/tortai.html

tuo paciu prekiauja zirnio krautuvele jeruzaleje.

skambinau ten, klausiau del kremo-tai viska ka isdave-kad jame tikria nera kiausiniu bei kondensuoto kremo.

ar turite kas nors ideju, koks galetu buti kremo receptas? busiu labai dekinga


Kondencuotas pienas keičiamas tiesiog pienu 4u.gif
Kaip kiaušinius pradangino neaišku biggrin.gif
O prie ko čia sunkumas skrandyje? Suprantu jeigu butu įmanoma be sviesto tortą pagaminti g.gif
Atsakyti
na tas greitas pasisotinimo jausmas. o tas toks lengvas-jo daug galima suvalgyti.

http://www.tastyfoli...m-bez-jaic.html

http://kuking.net/my...p=170576#170576

va situos gal bandyciau receptus, bet esme-kad mano megztamiausio napaleono kremas visiskai baltas-tai itariu ir sviesto jame nera. tik jei viso sito jam nera-is kur ta kosmine kaina (17 euru uz kg)smile.gif?
Atsakyti
Iškilo klausimas, ar cipciuko ikeltame vienuolių Napoleono recepte tikrai nereikia grietines?
Atsakyti
Temele kiek aprimus, bet as ja atgaivinsiu smile.gif zodziu nusprendziau pirma karta pabandyt iskept Napoleona, daug skaiciau, receptu radau ivariu, bet aki patrauke stai sitas http://gotovim-doma....c...leon&ftop=1 minetas cia forume. Lakstai gavos tobuli, iskepiau plonus , isviso 13. Na bet galutiniam rezultate tai yra ne to ko tikejausi, nes jis gavos minkstas, kremas visai susigere i lakstus ir jo beveik nesijaucia, plius truksta saldumo. lakstu man galbut norisi siek tiek traskesniu, o kremo tokio sodresnio ir riebesnio, nes isvirus kremas buvo toks krem-brule labiau, tinkantis eklerams. Kaip pasiekt tokio rezultato?Gal vistik tu sluoksniu nereikia kepti tokiu plonyciu?

Vilnietes galbut esat ragavusios Napoleona su spanguolem "Pinavijoj" va man toks Napoleonas yra idealus, bet kad ji toki iskept, speju reikia desimt Napoleonu iskept, kad zinot kas ir kaip.
Atsakyti
QUOTE(Laimme @ 2016 02 29, 14:29)
Temele kiek aprimus, bet as ja atgaivinsiu smile.gif zodziu nusprendziau pirma karta pabandyt iskept Napoleona, daug skaiciau, receptu radau ivariu, bet aki patrauke stai sitas http://gotovim-doma....c...leon&ftop=1 minetas cia forume. Lakstai gavos tobuli, iskepiau plonus , isviso 13. Na bet galutiniam rezultate tai yra ne to ko tikejausi, nes jis gavos minkstas, kremas visai susigere i lakstus ir jo beveik nesijaucia, plius truksta saldumo. lakstu man galbut norisi siek tiek traskesniu, o kremo tokio sodresnio ir riebesnio, nes isvirus kremas buvo toks krem-brule labiau, tinkantis eklerams. Kaip pasiekt tokio rezultato?Gal vistik tu sluoksniu nereikia kepti tokiu plonyciu?

Vilnietes galbut esat ragavusios Napoleona su spanguolem "Pinavijoj" va man toks Napoleonas yra idealus, bet kad ji toki iskept, speju reikia desimt Napoleonu iskept, kad zinot kas ir kaip.


Pastebėjimas jūsų recepto: kam tešloje vanduo? g.gif
Mano Napoleonas:
Tešla:

350 gr. miltų
220 gr. sviesto
70 gr. Grietinės
25 gr. Brendžio/konjako
1 didelis kiaušinis
Druskos

Viską sukapoti, suminkyti, padėt į šaldytuvą. Iškočiotus blynus subadyti šakute, kepti 170 C kol paruduos. Atvėsinti.

Kremas:

220 gr. Sviesto ištirpinti.
2 šaukštus suberti į sviestą išsijotų miltų ir kepinti maišant kol pagels.
500 gr kondencuoto pašildyto pieno suplakti su šia masę.
25 gr brendžio/ konjako/romo
Vanilinas/citrinos sulčių
Viską plakant sudėti 2 kiaušinio trynius. Plakti kol kremas sutištės ir bus purus.

P.s. pas mus niekas nemėgsta uogieniu, todėl į kremą pilu šv.citrinų sulčių. Pilu nedaug ir vis ragauju iki norimo skonio. Rūgštumo labai nesuteikia bet tokios gaivos prideda 4u.gif
Atsakyti
man žirniuko krautuvėlės napoleonas pats pačiausias, cukatos kepykla jį kepa
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2016 02 29, 16:15)
Pastebėjimas jūsų recepto: kam tešloje vanduo?  g.gif 


Spėju todėl, kad nėra dedama grietinė, o viskas surišama vandeniu ir kiaušinio tuo plakiniu.
Na jūsų kremo receptas visiškai kitoks, ne tas trynių kurį visi daro. Reiks gal pabandyti.

Na taip tų kepyklų yra daug, kurios skaniai kepa, bet niekas recepto deja nepasakys.
Atsakyti
O as darau toki krema pertepimui,jis gana saldus,bet uogieniu nenaudoju.
Reikes:

1,5 stiklines cukraus
1 stiklines pieno
2 kiausiniu
2 v.s miltu
250 gr. sviesto.
Galima ipilti siek tiek amareto ar vaniles kvapu

Isskyrus sviesta,viska sumaisyti ir maisant uzvirti kol sutirstes,visa laika maisant,kad nepridegtu,nuemus nuo ugnies, pabaigai ideti sviesta ir viskas,kremas gatavas,tikiuosi patiks ir jums 4u.gif
Atsakyti
merginos, pameciau vienuoliu napoleono recepta, gal kuri turi issisugojusi? doh.gif
Atsakyti
smile.gif+2016 06 24, 22:34-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2016 06 24, 22:34)
merginos, pameciau vienuoliu napoleono recepta, gal kuri turi issisugojusi? doh.gif

Turiu issisaugojusi Cipciuko recepta. Darau copy - paste, is savo uzrasu:

VIENUOLIŲ NAPOLEONAS

Nerekomenduoju, kas mėgsta gaivius tortus (jogurtinius, želinius).
Aš dariau iš pusės normos ...12 cm skersmuo 7 lakšteliai.


LAKŠTELIAMS:
900 g miltų
500 g margarino
2 kiaušiniai
1/2 arb. šaukštelio druskos

KREMUI:
1 litras pieno
pusantros stiklinės cukraus (stiklinė turbūt senovinė buvusi, tai 250 ml)
4-5 tryniai
4-5 dideli su kaupeliu šaukštai miltų
300 g sviesto
pagal norą citrinos žievelė, vanilė ....

Į dubenį beriam miltus, padarom duobutę, ten mušam kiaušinius ir tarkuojam šaltą margariną. Užminkome tešlą, dedame per naktį šaltai (na jei vakare minkėte).
Ryte išimam, padaliname į 7 gabaliukus, iškočiojame, subadome šakute (pūslės beveik nekyla), dedame ant sviestinio popieriaus ir kepame ...prieš tai skardą sudrėkinus vandeniu.

Šitie lakšteliai ne kaip sluoksniuotos tešlos, o panašūs į sveriamus sviestinius, labai trapius sausainius.
Atvėsiname.

Kremui nuo 1 l pieno nupilame 1 stiklinę. Visą kitą, pilame į puodą, suberiame 1 stiklinė cukraus (puse pasiliekam) ir paverdame apie 20 minučių.
Trynius išplakame su likusiu cukrumi (jei reikia dedame vanilę), sudedame miltus ir supilame pieną, gerai išmaišoma, kad neliktų gumuliukų.
Plona srovele pilame į lėtai verdantį pieną vis maišydamos, taip dar pakaitiname iki sutirštės. Atšaldome.
Sviestą išplakame iki purumo. Dedame jo po šaukštą į virtą kremą, įdedam išmaišom, vėl įdedam.....
Jei palaikysite kremą šaldytuve, jis sustings ir be vargo pertepsite tortą, jei ne, tepkite formoje.

P.S .....Patarsiu pagaminti pora dienų prieš valgymą. Kremo užtektinai visam tortui pertepti.
Kol kas skaniausias (man) iš čia bandytų Napoleonų.
Atsakyti
Kas zino, ka kiausiniai kremui priduoda? Ragavau su ir be. Man tas pats skonis
Atsakyti
Sveiki,
ar čia dar kas apsilanko? 4u.gif
Visada Napoleono lakštus išsikepdavau iš vakaro ir kitą dieną sutepdavau su kremu. Bet šioms Kalėdoms tiek visokių rūpesčiu, kad galiu paskutinėmis dienomis išsikepti. Sakykit gal kas išsikepa ankščiau ir palaiko bent kelias dienas prieš "montuojant" tortą.

Atsakyti