
Dangiuk įkvėpta (kitoje plepalų temoje) ir aš paskaičiau 100lapio temą, ir užsimaniau pabandyti. Pirmi bandymai nelabai vykę, nuotraukų nebeturiu pasilikus, bet užvakar jau gal koks 8 pyragas buvo kepamas, tai pažanga yra
Kepu silikoninėj apvalioj formoj (per vidurį statau metalinį puoduką), ją įdedu į didesnę metalinę, nes sviesto kažkiek išbėga per kraštus.
Jau supratau kokia tešla yra "teisinga", kad gerai tampytųsi. Tiesa, kepu iš pusės to, kas parašyta cipciuko recepte, t.y. naudoju 250 g miltų ir kt produktų perpus, nes su didesniu kiekiu nesusitvarkau
Sunkiau sekasi kraštelius plonus padaryt, nes tuos lakštus dar vieną ant kito lipdau prie kraštų, tai po to susukus pats vidurys toks daugiau tešlinis gaunas, be sluoksnių.
Žodžiu, azartas pagavęs
Vis noris kepti ir žiūrėti, kaip šįkart gavos


Kepu silikoninėj apvalioj formoj (per vidurį statau metalinį puoduką), ją įdedu į didesnę metalinę, nes sviesto kažkiek išbėga per kraštus.
Jau supratau kokia tešla yra "teisinga", kad gerai tampytųsi. Tiesa, kepu iš pusės to, kas parašyta cipciuko recepte, t.y. naudoju 250 g miltų ir kt produktų perpus, nes su didesniu kiekiu nesusitvarkau

Žodžiu, azartas pagavęs




paskaitinejau, tai ir man noras atsirado vel issikepti

Kadangi turime savo medaus, pabandžiau lakštus ne barstyti cukrumi, o tepti medumi. Šiek tiek bijojau, kad gali susmegti, bet gavosi
Vien šviežaus medaus aromatas, mmm...


Na ir vargelis per tokius karščius kept 100lapį
Sviestas teka, varva, o tešla per 10 minučių spėja peraugt


QUOTE(elfė @ 2010 07 24, 19:43)
Na ir vargelis per tokius karščius kept 100lapį
Sviestas teka, varva, o tešla per 10 minučių spėja peraugt 







Savo gimtadieniui nutariau ir aš tą gėrį išsikept... Ir gavos visiškas pravalas... tešla visai nesitampė, plyšo per visus galus... o galiausiai iškepiau koks išėjo - gryna bulka
Taip ir nesuprantu, kokia turi būti GERA tešla, kad ji taip plonai tampytųsi?

Taip ir nesuprantu, kokia turi būti GERA tešla, kad ji taip plonai tampytųsi?
QUOTE(Laukinė-Vyšnia @ 2010 07 24, 21:25)
Savo gimtadieniui nutariau ir aš tą gėrį išsikept... Ir gavos visiškas pravalas... tešla visai nesitampė, plyšo per visus galus... o galiausiai iškepiau koks išėjo - gryna bulka
Taip ir nesuprantu, kokia turi būti GERA tešla, kad ji taip plonai tampytųsi?

Taip ir nesuprantu, kokia turi būti GERA tešla, kad ji taip plonai tampytųsi?
Pagal savo patirt į spėju, kad mažai miltų buvo. Arba perkilo tešla, nes tada irgi jau tampant korėtis pradeda ir plyšinėja. O kai per minkšta teša, tai irgi ji pučiasi ant rankų matyt ir nesitempia.

Mėnule
ačiū... vis tiek bandysiu dar... kol gausis...

QUOTE(Tepaluota @ 2010 07 11, 22:44)
Kadangi turime savo medaus, pabandžiau lakštus ne barstyti cukrumi, o tepti medumi. Šiek tiek bijojau, kad gali susmegti, bet gavosi
Vien šviežaus medaus aromatas, mmm... 


O kaip skonis,ar skanesnis negu su cukrumu,gundausi ir as toki kepti,tik gal su dirbtinu medum

QUOTE(Neryte @ 2010 07 26, 12:31)
O kaip skonis,ar skanesnis negu su cukrumu,gundausi ir as toki kepti,tik gal su dirbtinu medum 

dirbtiniu medum cukraus keisti gal nelabai verta dėl skoninių savybių, juk tas dirbtinis medus ir yra praktiškai cukraus sirupas
