Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas), 4 tema

MANO PIRMA KARTA BANDYTAS SIMTALAPIS JUSU TEISMUI

user posted image
Atsakyti
Dangiuk įkvėpta (kitoje plepalų temoje) ir aš paskaičiau 100lapio temą, ir užsimaniau pabandyti. Pirmi bandymai nelabai vykę, nuotraukų nebeturiu pasilikus, bet užvakar jau gal koks 8 pyragas buvo kepamas, tai pažanga yra bigsmile.gif
Kepu silikoninėj apvalioj formoj (per vidurį statau metalinį puoduką), ją įdedu į didesnę metalinę, nes sviesto kažkiek išbėga per kraštus.
Jau supratau kokia tešla yra "teisinga", kad gerai tampytųsi. Tiesa, kepu iš pusės to, kas parašyta cipciuko recepte, t.y. naudoju 250 g miltų ir kt produktų perpus, nes su didesniu kiekiu nesusitvarkau schmoll.gif Sunkiau sekasi kraštelius plonus padaryt, nes tuos lakštus dar vieną ant kito lipdau prie kraštų, tai po to susukus pats vidurys toks daugiau tešlinis gaunas, be sluoksnių.
Žodžiu, azartas pagavęs ax.gif Vis noris kepti ir žiūrėti, kaip šįkart gavos biggrin.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
paskaitinejau, tai ir man noras atsirado vel issikepti doh.gif
Atsakyti
Kadangi turime savo medaus, pabandžiau lakštus ne barstyti cukrumi, o tepti medumi. Šiek tiek bijojau, kad gali susmegti, bet gavosi thumbup.gif Vien šviežaus medaus aromatas, mmm... wub.gif
Atsakyti
Saunuole, Menule. Labai grazus sluoksniai gavosi.
Atsakyti
Na ir vargelis per tokius karščius kept 100lapį doh.gif Sviestas teka, varva, o tešla per 10 minučių spėja peraugt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elfė: 24 liepos 2010 - 19:44
QUOTE(elfė @ 2010 07 24, 19:43)
Na ir vargelis per tokius karščius kept 100lapį  doh.gif Sviestas teka, varva, o tešla per 10 minučių spėja peraugt  doh.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif su kiekvienu žodžiu.... doh.gif
Atsakyti
Savo gimtadieniui nutariau ir aš tą gėrį išsikept... Ir gavos visiškas pravalas... tešla visai nesitampė, plyšo per visus galus... o galiausiai iškepiau koks išėjo - gryna bulka doh.gif
Taip ir nesuprantu, kokia turi būti GERA tešla, kad ji taip plonai tampytųsi?
Atsakyti
QUOTE(Laukinė-Vyšnia @ 2010 07 24, 21:25)
Savo gimtadieniui nutariau ir aš tą gėrį išsikept... Ir gavos visiškas pravalas... tešla visai nesitampė, plyšo per visus galus... o galiausiai iškepiau koks išėjo - gryna bulka  doh.gif
Taip ir nesuprantu, kokia turi būti GERA tešla, kad ji taip plonai tampytųsi?

Pagal savo patirt į spėju, kad mažai miltų buvo. Arba perkilo tešla, nes tada irgi jau tampant korėtis pradeda ir plyšinėja. O kai per minkšta teša, tai irgi ji pučiasi ant rankų matyt ir nesitempia. g.gif O jei per kieta tešla, tai nesitempia, bet nors kočiojasi ir iškepus būna tiesiog storesni lakštai. Bet jei į bulką sukepė, tada per minkšta tešla buvo.
Atsakyti
Mėnule 4u.gif ačiū... vis tiek bandysiu dar... kol gausis...
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2010 07 11, 22:44)
Kadangi turime savo medaus, pabandžiau lakštus ne barstyti cukrumi, o tepti medumi. Šiek tiek bijojau, kad gali susmegti, bet gavosi  thumbup.gif Vien šviežaus medaus aromatas, mmm...  wub.gif

O kaip skonis,ar skanesnis negu su cukrumu,gundausi ir as toki kepti,tik gal su dirbtinu medum g.gif
Atsakyti
QUOTE(Neryte @ 2010 07 26, 12:31)
O kaip skonis,ar skanesnis negu su cukrumu,gundausi ir as toki kepti,tik gal su dirbtinu medum  g.gif

dirbtiniu medum cukraus keisti gal nelabai verta dėl skoninių savybių, juk tas dirbtinis medus ir yra praktiškai cukraus sirupas mirksiukas.gif
Atsakyti