Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas), 4 tema

QUOTE(Atidela @ 2010 09 19, 23:51)
Gal galite pasakyti pagal kuri recepta reik gaminti, ką reikia daryti, kad šimtalapis būtų tikras drėgnas šimtalapis o ne bulka su aguonom sad.gif nematinka man kai jaučiasi mielinės tešlos skonis sad.gif ir dar tas bulkiškumas  doh.gif

aš kantriai lauksiu jūsų atsakymo.. ir tik tada gaminsiu tongue.gif

Bandžiau tik pagal cipciuko receptą (1 psl), kai jau pavyksta plonai ištampyti tešlą, gaunas tikrai skanus drėgnas šimtalapis. Bet reik plonai. Man pavyksta ištampyti tik iš pusės tiek kiek ten nurodyta produktų. Užvakar pabandžiau daryt iš 3/4 produktų, per kietą tešlą užsiminkiau, lakštų neištampiau, gavosi labiau bulka blush2.gif Bet drėgna mirksiukas.gif
Visi kiti labai giria, kad geras receptas, kad nepersaldu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mėnulė @ 2010 09 20, 00:01)
Bandžiau tik pagal cipciuko receptą (1 psl), kai jau pavyksta plonai ištampyti tešlą, gaunas tikrai skanus drėgnas šimtalapis. Bet reik plonai. Man pavyksta ištampyti tik iš pusės tiek kiek ten nurodyta produktų. Užvakar pabandžiau daryt iš 3/4 produktų, per kietą tešlą užsiminkiau, lakštų neištampiau, gavosi labiau bulka  blush2.gif Bet drėgna  mirksiukas.gif
Visi kiti labai giria, kad geras receptas, kad nepersaldu  mirksiukas.gif

Ačiū, Mėnule, bandysiu pagal Cipciuko receptuka. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Atidela @ 2010 09 20, 00:51)
Gal galite pasakyti pagal kuri recepta reik gaminti, ką reikia daryti, kad šimtalapis būtų tikras drėgnas šimtalapis o ne bulka su aguonom sad.gif nematinka man kai jaučiasi mielinės tešlos skonis sad.gif ir dar tas bulkiškumas  doh.gif

aš kantriai lauksiu jūsų atsakymo.. ir tik tada gaminsiu tongue.gif

Naudok sausas mieles, tikrai nesijaus mielių skonis nei kvapas
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2010 09 20, 07:59)
Naudok sausas mieles, tikrai nesijaus mielių skonis nei kvapas

visada kepu su gyvom mielėm, bet nesijaučia nei mielių skonio nei kvapo schmoll.gif
Atsakyti
Noriu kepti simtalapi, bet neturiu slapiu mieliu. Ar su sausom kas bandete? nes siu tai turiu...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 09 28, 12:00)
Noriu kepti simtalapi, bet neturiu slapiu mieliu. Ar su sausom kas bandete? nes siu tai turiu...

Aš tik su sausom ir kepu ax.gif Gaunasi puikiai thumbup.gif
Net nebandžiau su kitokiom
Atsakyti
QUOTE(Mėnulė @ 2010 09 20, 00:01)
Bandžiau tik pagal cipciuko receptą (1 psl), kai jau pavyksta plonai ištampyti tešlą, gaunas tikrai skanus drėgnas šimtalapis. Bet reik plonai. Man pavyksta ištampyti tik iš pusės tiek kiek ten nurodyta produktų. Užvakar pabandžiau daryt iš 3/4 produktų, per kietą tešlą užsiminkiau, lakštų neištampiau, gavosi labiau bulka  blush2.gif Bet drėgna  mirksiukas.gif
Visi kiti labai giria, kad geras receptas, kad nepersaldu  mirksiukas.gif


Man atrodo, kad dregnumas priklauso ne tik nuo istampymo, bet ir nuo kepimo laiko smile.gif sestadieni kepiau simtalapi, bet liko nuo jo aguonu, tai dar viena iskepiau blush2.gif tai pirmaji kepiau 5 minutemis ilgiau nei antraji, tai galiu pasakyti, kad antrasis gavosi skanesnis ir dregnesnis mirksiukas.gif
O del saldumo, tai as cukraus kieki padidinau, nes man skaniau, kai susidaro daugiau karameles thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DaivaVe: 28 rugsėjo 2010 - 21:44
MERGINOS, O JEI SU SAUSOM MIELĖM, TAI KIEK JŲ DĖTI REIKIA?
Atsakyti
QUOTE(GUTA @ 2010 09 29, 08:46)
MERGINOS, O JEI SU SAUSOM MIELĖM, TAI KIEK JŲ DĖTI REIKIA?

visą oetker firmos pokelį 4u.gif
Atsakyti
sveikos, griztu i ten, nuo ko pradejau lotuliukas.gif Tai reiskia jog su jumis ir akivaizdziai ir neakivaizdziai mokiausi kepti simtalapi ir jau dabar galiu pasigirti jog pavyksta nepriekaistingai kiekviena karta:)
Bandymu ir atradimu keliais suradau kelis momentus i kuriuos reikia atkreipti demesi, dalinuosi, gal kam pravers:
1. dedant po kepiniu kepimo popieriu karamele subega po juo ir simtalapio apacia ne tokia skani... Iseitis Maximoj pirkta silikonine forma is kurios isimti atvesusi simtalapi - vienas malonumas ir jokiu rupesciu thumbup.gif
2. Kepu pagal Cipciuko recepta is dvigubos porcijos ir visada perku Karalisku miltu 1 kg pokeli, supilu beveik visa bet ne visa, tesla gaunasi reikiamos konsistencijos ir nereikia matuoti thumbup.gif
3. Atradau jog geriausiai lapai issitampo tada kai kiekviena gabaliuka truputi pakocioji (iki mazdaug 0.7 cm storio) ir tik tada imi ant ranku ir tampai. Pabaigi tampyti ant pagalves (sito labiausiai bijojau lotuliukas.gif )
4. Mazinti temperatura tik tada kai virsus apskrunda, tada gaminys nesukrenta.
5. Baigus kepti - bent 10 min palaikyti isjungtoje orkaiteje ir tik tada isimti smile.gif

cia keletas gamybos proceso nuotraukyciu, veliau ikelsiu ir prapjauto simtalapio foto smile.gif

ant pagalves:
user posted image

paruostas kepimui silikonineje formoje:
user posted image

orkaiteje pries mazinant temperatura:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(La Perla @ 2010 09 29, 11:35)

Grazuolis bigsmile.gif
O patarimai labai naudingi, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(La Perla @ 2010 09 29, 10:35)
1. dedant po kepiniu kepimo popieriu karamele subega po juo ir simtalapio apacia ne tokia skani...

Niekas niekur nepabėga ax.gif Tinkamas popierius sulaiko vsią karamelę po pačiu pyragu ax.gif mirksiukas.gif

Kisule, o lūžt man nustojo, kai aš jį pirmiausiai užprašydinu ant popieriaus, ir tik tada keliu į skardą. 4u.gif

La Perla, o man tokioje formoje pyragas netelpa... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangiuk: 29 rugsėjo 2010 - 11:53