sveikos, tikiuosi man cia bus atsakyta, nes kitose temose taip ir niekas neatsake i toki klausima. auginu vaikeli viena. gaunu labai mazas pajams. vienam asmeniui gaunasi pie 300 lt+ moku paskola apie100 lt. vaikas nesantuokinis, bet turi tevo pavarde. tevas jo neislaiko. ar man priklaso tie 97 lt ir 315 lt,nes man nesigauna vienam asmeniui 350 lt. keik man zinoma dabar vaikui turetu priklausyt ir tie 315 lt.
aciu uz atsakyma
QUOTE(timotey @ 2010 02 19, 13:03)
Turite pirmiausiai prisiteisti alimentus,kitaip nieko negausite.
aisku. aciu

sveiki,gal yra pas kuria is jusu panasi situacija ir galetumet pasakyti ar yra galimybe gauti socialine pasalpa ar ne? gyvename nesusituoke ir auginam 3men dukryte,nei jis nei as negauname jokios motinystes ar tevystes pasalpos,gauname tik vaiko pinigelius (97lt),as auginu dukryte o draugas dirba ant saves tad neregistruotas sodroj kaip dirbantis,tai musu pajamos per ,menesi gaunasi tik tiek 97lt
QUOTE(saulyte** @ 2010 02 19, 15:11)
sveiki,gal yra pas kuria is jusu panasi situacija ir galetumet pasakyti ar yra galimybe gauti socialine pasalpa ar ne? gyvename nesusituoke ir auginam 3men dukryte,nei jis nei as negauname jokios motinystes ar tevystes pasalpos,gauname tik vaiko pinigelius (97lt),as auginu dukryte o draugas dirba ant saves tad neregistruotas sodroj kaip dirbantis,tai musu pajamos per ,menesi gaunasi tik tiek 97lt
Tai jeigu dirba "ant savęs", tai vadinasi uždirba ir jūsų pajamos tikrai didesnės

QUOTE(saulyte** @ 2010 02 19, 14:11)
... o draugas dirba ant saves tad neregistruotas sodroj kaip dirbantis,tai musu pajamos per ,menesi gaunasi tik tiek 97lt
Vaiko tėvas nemoka mokesčių, o jūs norite gauti pinigus iš to, ką sumoku aš?
Jūsų pajamos gali būti bent 195Lt/mėn didesnės. Privalote prisiteisti išlaikymą vaikui iš vaiko tėvo.
QUOTE(Medinis @ 2010 02 19, 16:25)
Jūs prašote patarti, kaip apgauti valstybę. Tai nusikalstama veika. Jūsų vaiko tėvas gauna pajamas. Negana to, kad jis nemoka mokesčių, tai jūs norite dar gauti kažką iš valstybės. Kiek jūsų draugas gauna? Kiek gaunasi vienam šeimos nariui?
jus gal gan grestas,gal diba ant saves,koki mesla is karovniku isnesa,ar malkas kapoja,pas senutes,vat ir uzdirba ant saves,o ant vaiko neuztenka.

Papildyta:
QUOTE(saulyte** @ 2010 02 19, 16:16)
draugas parasciausiai kito darbo neranda o gal visi manot kad darbu pilna? ir jei jau parasiau kad dirba ant saves tai jau reiskia kad pinigu labai jau daug uzdirba na toli grazu jei pinigu butu tai ko man ta socialine dometis gal veikt neturiu ka....maniau gal kas normaliai patarsit
nueik i savuivaldibes,vaiku rupybos skiriu.
labai idomu is ko patariate moketi mokescius jei vaikui pinigu nelabai uztenka? tai gal is vaiko atimti???
kol nepaduosit vaiko tevo i teisma del alimentu, jums neduos jokios pasalpos

priklauso socialine pasalpa tik vaikui, 315 lt-97 tai skiruma turi mokėti ( jei pildysite prasyma ir pateikste, kad esate vieniša)
jei tėvas butu registruotas darbo birzoje ir deklaruojate kad esate seima socialine pasalpa priklausys tik po 6 mėn.
jei tėvas butu registruotas darbo birzoje ir deklaruojate kad esate seima socialine pasalpa priklausys tik po 6 mėn.
kaip suprantu labai gerai gyvenate jei nesugebate suprasti musu situacijos
Papildyta:
dekui uz informacija,4men darbo birzoje kaip registruotaas tai kiek suprantu reikia pralaukti dar du men
Papildyta:
dekui uz informacija,4men darbo birzoje kaip registruotaas tai kiek suprantu reikia pralaukti dar du men
o gal kartais kur nors yra kokia skaičiuoklė tai kompensacijai už kieta kura suskaičiuoti?aš tai čia neperprantu tu politiku...o suzinot labai noriu...