Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN (6 tema)

QUOTE(ausrammm @ 2010 03 23, 22:08)
Teoriskai normalus gimdymas gali buti nuo 38 iki 42 sav. Taip kad pora savaiteliu dar but norma...
Taciau tai teorija, nereikia gal labai nekreipti demesio...

O gal galim mamytes pasakyti kaip geriau vykti i gimdymo namus, kviesti greitaja ar paciai vaziuot pajutus saremius? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrammm @ 2010 03 23, 21:08)
Teoriskai normalus gimdymas gali buti nuo 38 iki 42 sav. Taip kad pora savaiteliu dar but norma...
Taciau tai teorija, nereikia gal labai nekreipti demesio...

Mane domina konkrečiai VGN praktika. Kai sueina 40sav. kaip tada viskas vyksta būtent šioje ligoninėje g.gif
Atsakyti
QUOTE(Neraitė @ 2010 03 23, 21:30)
Mane domina konkrečiai VGN praktika. Kai sueina 40sav. kaip tada viskas vyksta būtent šioje ligoninėje  g.gif

Kiek zinau, tai patikrina ir bukles klausia, kaip jautiesi. Jei nesiskundi niekuo, tai gal ir paleistu.
As turejau praktikos lydeti drauge, kuriai diena uzejo skausmai, ir gydytoja is poliklinikos liepe vaziuoti i kazkuriuos namus (na, liepe vaziuoti ten, kur ji nori gimdyti). Vaziavome i VGN, taciau jau vakaras buvo, tai jie neapsieme jos pasiimti, nes draugei visa laika pranasavo prieslaikini gimdyma, tai vaziavom i antakalni. Tipo, kad jei kas ne taip, jei staigiai jau prades gimdyti, tai kad vaikuciu butu tinkamai pasirupinta.

Todel tikriausiai individualus dalykas yra, pagal bukle sprendzia...

Ai tiesa, dar is tu semetos kursu patarimu (velgi teoriskai gerai zinoti) - jei jautiesi gerai, reikia geriau judeti kur nors pasivaikscioti, o ne sedeti ir laukti, kada gi cia pradesiu gimdyti... Sake, geriau jau aplink gimdymo namus vaikscioti. Nes judejimas labiau skatina naturalu atsidaryma, nei gulejimas, sedejimas ar kitoks neveikimas.
Atsakyti
QUOTE(Neraitė @ 2010 03 23, 20:30)
Mane domina konkrečiai VGN praktika. Kai sueina 40sav. kaip tada viskas vyksta būtent šioje ligoninėje  g.gif

Kai suėjo 40 savaičių, nuvažiavom į VGN. Paklausė tonusus, apžiūrėjo ant kėdės ir dar echoskopiją padarė. Viskas buvo gerai, tai liepė atvažiuoti po trijų dienų. Po trijų dienų vėl viskas iš naujo, tik be echoskopo. O dar po trijų dienų atvažiavus guldė ir nuleido vandenis. Žodžiu, pernešiojau savaitę. Gal dar būtų ir palaukę, bet jau kaklelis buvo prasidaręs kaip reikalas(bent taip sakė).

Atsakyti
QUOTE(ausrammm @ 2010 03 23, 21:37)
Vaziavome i VGN, taciau jau vakaras buvo, tai jie neapsieme jos pasiimti, nes draugei visa laika pranasavo prieslaikini gimdyma, tai vaziavom i antakalni.

Jei gimdymas prieš laiką tada suprantu, kad AK. Bet man įdomu kaip ten su nėščiųjų priežiūra po gimdymo termino kai vokia veikla nevyksta g.gif
Papildyta:
QUOTE(GSS @ 2010 03 23, 21:40)
Kai suėjo 40 savaičių, nuvažiavom į VGN. Paklausė tonusus, apžiūrėjo ant kėdės ir dar echoskopiją padarė. Viskas buvo gerai, tai liepė atvažiuoti po trijų dienų. Po trijų dienų vėl viskas iš naujo, tik be echoskopo. O dar po trijų dienų atvažiavus guldė ir nuleido vandenis. Žodžiu, pernešiojau savaitę. Gal dar būtų ir palaukę, bet jau kaklelis buvo prasidaręs kaip reikalas(bent taip sakė).

Ačiū labai už atsakymą 4u.gif
Jei viskas tokia tvarka tada thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(GSS @ 2010 03 23, 22:40)

Sveikos mamytes, gal galit atsakyti, ar pajutus saremius geriau kviesti greitaja ar vaziuoti paciai, nes kiek skaitau visur pacios vaziuoja, bet man kazkaip neramu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kitke @ 2010 03 23, 21:47)
Sveikos mamytes, gal galit atsakyti, ar pajutus saremius geriau kviesti greitaja ar vaziuoti paciai, nes kiek skaitau visur pacios vaziuoja, bet man kazkaip neramu verysad.gif

"Pacios vaziuoja" tai tikriausiai vyrai veza smile.gif
Dar esu girdejusi, kad taksi kviecia g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrammm @ 2010 03 23, 22:54)
"Pacios vaziuoja" tai tikriausiai vyrai veza smile.gif
Dar esu girdejusi, kad taksi kviecia  g.gif

aisku ACIU, pirma karta gimdysiu,..
o musu masiniukas dar taip sakant gali viduri kelio sugesti verysad.gif , tai turbut taksi reiks kviesti...
Atsakyti
QUOTE(GSS @ 2010 03 23, 21:40)

Ir kaip vyko tada gimdymo eiga po to nuleidimo? Nes girdejau, kad kiekvienas kaklelio prasidares centimetras - minus 2 val. saremiu. Tai gal jei butu leide dar pavaikscioti, maziau kankintis but reikeje?
Atsakyti
QUOTE(agnuske @ 2010 03 23, 21:11)
Ir kaip vyko tada gimdymo eiga po to nuleidimo? Nes girdejau, kad kiekvienas kaklelio prasidares centimetras - minus 2 val. saremiu. Tai gal jei butu leide dar pavaikscioti, maziau kankintis but reikeje?

Kai jau nuleidinėjo, buvo 5 cm prasidarę. Iškart po to prasidėjo sąrėmiai ir po 6 valandų išlindo mažylis smile.gif. Manau, kaip pirmam kartui, ganėtinai greit praėjo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kitke @ 2010 03 23, 20:59)
aisku ACIU, pirma karta gimdysiu,..
o musu masiniukas dar taip sakant gali viduri kelio sugesti verysad.gif , tai turbut taksi reiks kviesti...

tikrai nebutinai kviesti taxi, greitajai galite drasiai skambinti, tik nzn ar greitoji veza i tuos GN, kuriuose pageidaujate gimdyti g.gif

QUOTE(agnuske @ 2010 03 23, 21:11)

Vandenu be reikalo nenuleidzia, jeigu nusprende tai padaryti, reiskias jau reikejo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anesia: 23 kovo 2010 - 21:30
[quote=Anesia,2010 03 23, 23:30]
tikrai nebutinai kviesti taxi, greitajai galite drasiai skambinti, tik nzn ar greitoji veza i tuos GN, kuriuose pageidaujate gimdyti g.gif

Oi tada dar geriau, man nera skirtumo i kuriuos gimdymo namus, juo labiau kad nesu su jokia gyd susitarus smile.gif .ACIU uz atsakyma drinks_cheers.gif
Atsakyti