Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN (6 tema)

QUOTE(Anesia @ 2010 03 23, 22:30)
Vandenu be reikalo nenuleidzia, jeigu nusprende tai padaryti, reiskias jau reikejo  mirksiukas.gif

Arba būna artėja gydytojo pamainos pabaiga, tai ir paspartina viską mirksiukas.gif Kokia laiminga moteris, nepajutusi, kaip atsidarinėjo kaklelis 5 cm. Jeigu būtų palūkėję su vandenimis, gal ir dar kokius du būtų lengvai pratempusi iki trečiosios/paskutiniosios fazės g.gif Čia žinoma tik paspėliojimai, bet aš jau išmokau aklai nepasitikėti gydytojais.
Papildyta:
QUOTE(mumrikas @ 2010 03 15, 16:45)
Taip, tariausi pirmus du kartus su viena gydytoja (mielai ir trecia pas ja buciau gimdziusi, bet ji grizo dirbti i gimtine, i Kauna), o treciaji jau su kita, pirmosios rekomenduota. Visus tris kartus buvau apsokineta - svarbiausia, kad gimdymai praejo ypac sklandziai, naturaliai, be plysimu, kirpimu, skatinimu ir pan.

Spėju, kad pirmus du gimdei pas Jeržemskienę (kaip ir aš), nebent iš VGN dar viena gydytoja persikėlė į Kauną. Jeigu ne paslaptis, kokią ji tau gydytoją trečiam kartui rekomendavo?
Atsakyti
QUOTE(Neraitė @ 2010 03 23, 20:30)
Mane domina konkrečiai VGN praktika. Kai sueina 40sav. kaip tada viskas vyksta būtent šioje ligoninėje  g.gif

Čia priklauso nuo konkrečios situacijos. Aš nuvažiavau į ligoninę lygiai tą dieną, kai suėjo terminas. Nes lyg jutau sąrėmius. Buvo kažkur apie pusę dvyliktos nakties. Budėjęs gydytojas patikrino ir pasakė, kad tai netikri sąrėmiai. Bet pas mane ten viskas buvo taip suminkštėję, kaklelis tiek sutrumpėjęs, kad jo beveik kaip ir nebuvo. Tai pasakė, kad nuleisim vandenis ir iš karto pagimdysi. Ir namo jau neišleido. Gimdykloje nuleido vandenis ir po nepilnų trijų valandų turėjome gražų berniuką ant rankų. Tai buvo trečias gimdymas. Gimdžiau pas Požėrą.
Atsakyti
QUOTE(agurčikas @ 2010 03 24, 13:30)
Čia priklauso nuo konkrečios situacijos. Aš nuvažiavau į ligoninę lygiai tą dieną, kai suėjo terminas. Nes lyg jutau sąrėmius. Buvo kažkur apie pusę dvyliktos nakties. Budėjęs gydytojas patikrino ir pasakė, kad tai netikri sąrėmiai. Bet pas mane ten viskas buvo taip suminkštėję, kaklelis tiek sutrumpėjęs, kad jo beveik kaip ir nebuvo. Tai pasakė, kad nuleisim vandenis ir iš karto pagimdysi. Ir namo jau neišleido. Gimdykloje nuleido vandenis ir po nepilnų trijų valandų turėjome gražų berniuką ant rankų. Tai buvo trečias gimdymas. Gimdžiau pas Požėrą.

Ale gi ir lengvas gimdymas,kad visoms sitaip!
Atsakyti
QUOTE(agurčikas @ 2010 03 24, 12:30)

aš į ligoninę nuvykau kai buvo 40 savaičių ir 5 dienos, bet sąeėmiai t.p. buvo netikri, Atsivėrę tik 1 cm ir man pasiūlė grįžt namo. Tikri sąrėniai prasidėjo beveik po paros ir vandenis nuleido kai jau buvo 6 cm smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kitke @ 2010 03 23, 20:23)
O gal galim mamytes pasakyti kaip geriau vykti i gimdymo namus, kviesti greitaja ar paciai vaziuot pajutus saremius? blink.gif

Aišku pačiai smile.gif
išskyrus jei kas ekstra...

Pirmą kartą sąrėmiai gali ir 12 val trukt... tad nėr ko ten lėkt iškart ji viskas ok. Ramiai susiruošjžkit, nusiprauski dar en ką ir važiuokit. O jei nubėga vandenys, geriausia važiuot iškart.
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2010 03 24, 19:12)
Aišku pačiai smile.gif
išskyrus jei kas ekstra...

Pirmą kartą sąrėmiai gali ir 12 val trukt... tad nėr ko ten lėkt iškart ji viskas ok. Ramiai susiruošjžkit, nusiprauski dar en ką ir važiuokit. O jei nubėga vandenys, geriausia važiuot iškart.

Aisku, bus matyt pagal situacija.Mano gyd niek0 nepaaiskina, ir sunku net kazko paklaust.Paskutini karta lankiausi 37savaite, tai liepe ateiti tik 40savaite jei iki nusatatytos datos nepagimdysiu...kazkaip keistai, maniau reiks bent viena karta iki tol apsilankyt...Gal jus ka zinot?
Atsakyti
QUOTE(kitke @ 2010 03 24, 21:07)
Aisku, bus matyt pagal situacija.Mano gyd niek0 nepaaiskina, ir sunku net kazko paklaust.Paskutini karta lankiausi 37savaite, tai liepe ateiti tik 40savaite jei iki nusatatytos datos nepagimdysiu...kazkaip keistai, maniau reiks bent viena karta iki tol apsilankyt...Gal jus ka zinot?

O kodėl sunku paklaust??? g.gif Gydytoja nebendrauja??? g.gif Man gydytoja liepė kiekvieną savaitę pasirodyti
Atsakyti
QUOTE(sunflow @ 2010 03 24, 22:18)
O kodėl sunku paklaust???  g.gif  Gydytoja nebendrauja???  g.gif  Man gydytoja liepė kiekvieną savaitę pasirodyti

Klausiu visad kiek bunu pasiruosus klausimu, tiksliau kiek prisimenu, bet ji kuo trumpiau stengiasi, na gal nors ir uztenka,ir NIEKADA pati nieko nepaklaus nepasidomes, nors ir $ daviau poto kai turejo del skirtingu rezus imuglobino suleist, o atejus laikui pasake kad neturi, verciausi per "galva " kol antakalni Geri gyd suleido, nes net pirkti neradau....

O kiek Jum dare echoskopiju, tiksliau kiek priklauso, ir kada paskt karta daro kad paziureti leliuko bukle?
Atsakyti

O kiek Jum dare echoskopiju, tiksliau kiek priklauso, ir kada paskt karta daro kad paziureti leliuko bukle?
[/quote]

man atrodo, kad jei viskas gerai, tai 3 gal priklauso? Man kokias 6 dare, bet as privaciai einu.
Atsakyti
QUOTE(kitke @ 2010 03 24, 21:54)
Klausiu visad kiek bunu pasiruosus klausimu, tiksliau kiek prisimenu, bet ji kuo trumpiau stengiasi, na gal nors ir uztenka,ir NIEKADA pati nieko nepaklaus nepasidomes, nors ir $ daviau poto kai turejo del skirtingu rezus imuglobino suleist, o atejus laikui pasake kad neturi, verciausi per "galva " kol antakalni Geri gyd suleido, nes net pirkti neradau....

Valstyb.poliklinikoje iki nauju metu darydavo 2 echo - tiek priklausydavo.. taciau po nauju metu buvau supazindinta su info, kad, jei nestumas eina gerai, antrojo nedaro, nebent susimokesiu. Kai paklausiau, kaip nustatys, ar apsivertes, sake, kad tai jie puikiai moka padaryti rankomis. Taigi, mokejau, nes norejau isitikinti, kad viskas o.k. Imokejau i poliklinikos kasa 45 lt su centais.
Atsakyti
QUOTE(kitke @ 2010 03 24, 20:54)

Nesuprantu kodel einat pas tokia gydytoja? blink.gif
Nestumo gale turetu buti prieziura kas savaite.
O dar pinigu mokejot ir tai nesugebejo pasirupinti, ypac turedama nestuke su - krauju doh.gif
O gimdysit irgi pas ja?
Atsakyti
QUOTE(chile0 @ 2010 03 25, 00:15)
Nesuprantu kodel einat pas tokia gydytoja?  blink.gif
Nestumo gale turetu buti prieziura kas savaite.
O dar pinigu mokejot ir tai nesugebejo pasirupinti, ypac turedama nestuke su - krauju  doh.gif
O gimdysit irgi pas ja?

Na ji tik paprasta poliklinikos ginekologe, o del gimdymo nesitariau su jokia akusere, nes $ tam skirt negaliu verysad.gif . Vaziuosiu i antakalnio klinikas gimdyti, nes arciausia ir atiduosiu savo stebuklelio rankas i nezinia ko rankas...
gal mazai daviau, net ant kedes neapziurejo ne karto, tik tepineli karta paeme.
O kokia apziura daro ar tyrimus paskt savaitem ar viska iprastai apziuri?kaip jum buvo?
Papildyta:
[quote=ssaule,2010 03 24, 23:28]
[/quote]

man atrodo, kad jei viskas gerai, tai 3 gal priklauso? Man kokias 6 dare, bet as privaciai einu.
[/quote]

na man ir gaunasi kad 6 dare, 2nevaisingumo spec, 2genetike, 1atsitiktinai pakliuvus i ligonine patikrint ar viskas ok ir 1 paskuti kart kuris priklause poliklinikos gyd kaip ji sake30sav, bet ir ta padare kai daviau $ del pakitusiu judesiuku. Tik galvoju ar pries pat gimdyma nedaro, ar pvz jei veluoja 40savaite?
Atsakyti