Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos nykščio kaulinė išauga

QUOTE(DAIVADRI @ 2010 01 28, 10:18)
labas rytas,
dar klausimuką turiu:
kitą savaitę man ne tik operuos viena koja, bet ir išiminės varžtus iš jau išoperuotos prieš du metus. Gal kuri žinot, ar po varžtų išėmimo galėsiu ja minti?
Papildyta:
ir kiek laiko ta koja gis?

Labas smile.gif
po varžtų išėmimo minti galima iš karto. Gyja pirmiausia pjūvio vieta, vėl reikia siūliuką traukti ir t.t. Bet koja veikia jau pilnu pajėgumu (bent man taip buvo). Girdėjau tik, kad kuo ilgiau varžtas kojoje, tuo sunkesnis jo išėmimas doh.gif Bet jei tau taip daro, tai,matyt, taip reikia. Sėkmės 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mantusiatia @ 2010 01 28, 17:45)
Smele, ar nedarbingumo lapelis yra mokamas ir kiek procentu ?

Labas smile.gif
nedarbingumo išmoka pirmą mėnesį tokia kukli gaunasi, tačiau vėliau galima gyventi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(DAIVADRI @ 2010 01 28, 09:18)
labas rytas,
dar klausimuką turiu:
kitą savaitę man ne tik operuos viena koja, bet ir išiminės varžtus iš jau išoperuotos prieš du metus. Gal kuri žinot, ar po varžtų išėmimo galėsiu ja minti?
Papildyta:
ir kiek laiko ta koja gis?

Aš iš karto pilnai pradėjau minti tą koją, iš kurios traukė varžtelius, nebuvo kažkokio labai nepatpgumo dėl varžto išėmimo.

QUOTE(UltraV @ 2010 01 28, 13:35)
Labas Frezija, as jau nebe 39and69, transformavausi siek tiek, gal tai susije su pedos kaulu transformavimusi.  mirksiukas.gif

Na va, gerai, kad atsiradai ir prisipažinai apie pokyčius, nes nepažintumėm biggrin.gif
Smagu, kad gerai gyji mirksiukas.gif o dar geriau, kad netinsti thumbup.gif
Aš minu abiem kojom visiškai, kažkokio didelio nepatogumo nejaučiu, pokyčių vaikštant taip pat, bet dar patinsta kartais kojos, na ir nykštys dešinės galėtų būt judresnis ir paskauda man jį (čia aš pati kalta, nes nemankštinau jo tiek, kiek kairės kojos).

QUOTE(smėlė @ 2010 01 28, 09:03)
Labas 
kaip tavo kojytės, smagu, kai abiem jau mini  Ar skiriasi vizualiai po skirtingų operacijų?

Dabar, kai pažiūriu į randus, tai jau ir man kairės kojos baisus atrodo biggrin.gif , palyginus su dešine. Keltis taip pat neduoda ramybės, o ir nepatinka, kad nykštys kairės (po lapidus) trumpesnis už antrąjį pirštą doh.gif vien žo, turiu dvi skirtingas kojas, tai nežinau, kaip čia bus su avalyne ateityje, nes kol kas tik padidintus batus nešioju smile.gif Beje, pas gydytoją dar neprisiruošiau nueiti po antros operacijos...
O kokios tavo nuotaikos? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Frezija*: 29 sausio 2010 - 13:33
UltraV, sakyk, o kelinta diena po operacijos tau leido ta specialu bata užsideti?
Atsakyti
QUOTE(DAIVADRI @ 2010 01 29, 14:57)
UltraV, sakyk, o kelinta diena po operacijos tau leido ta specialu bata užsideti?

Man leido kita diena po operacijos minti koja su spec batu, o ta diena kai operavo liepe guleti.
Cia kiekvienai individualiai buna
Atsakyti
Dabar, kai pažiūriu į randus, tai jau ir man kairės kojos baisus atrodo biggrin.gif , palyginus su dešine. Keltis taip pat neduoda ramybės, o ir nepatinka, kad nykštys kairės (po lapidus) trumpesnis už antrąjį pirštą doh.gif vien žo, turiu dvi skirtingas kojas, tai nežinau, kaip čia bus su avalyne ateityje, nes kol kas tik padidintus batus nešioju smile.gif Beje, pas gydytoją dar neprisiruošiau nueiti po antros operacijos...
O kokios tavo nuotaikos? mirksiukas.gif
[/quote]

Mano keltis irgi kažkokia pasikeitus doh.gif Aš labai nepergyvenu, nes, tiesą pasakius, per darbus neturiu kada blush2.gif Šiandien kalbėjau su pažįstama, kuriai prieš metus operavo kauliuką, tai ji sako, kad pas mane labai greitai viskas tvarkosi (jau 3 mėn.), o keltis susitvarkys ir koja įgaus tikrąjį pavidalą maždaug per pusmetį.
Vasara operuosiu kitą koją, tai dabar svajoju, kaip kitai žiemai pirksiu gražius gražius batus lotuliukas.gif Kolkas vaikštau su gremėzdais, kaip aš juos vadinu.
Vasarį važiuosiu konsultuotis dėl antros kojos, tai, AČIŪ jums visoms 4u.gif , nes būsiu tikrai apsišvietus dėl metodų ir tolimesnio gijimo.
Papildyta:
39and69 smagu matyti ir girdėti, kad tau viskas gerai 4u.gif Įdomu, kokį operacijos metodą pasirinkai? Ar ilgai truko operacija?
Atsakyti

39and69 smagu matyti ir girdėti, kad tau viskas gerai 4u.gif Įdomu, kokį operacijos metodą pasirinkai? Ar ilgai truko operacija?
[/quote]

Po operaijos as transformavausi is 39and69 i UltraV lotuliukas.gif
Reikalas tas, kad forume susidare nuomone, kad as nuejusi pas daktareli nurodinejau kokiu metodu jis turi mane operuoti. blink.gif Ne visai taip buvo. Buvo taip, as nueinu pas daktareli, jis man isdesto ka darys, po to as pasisikaitau apie tai literaturos ir sprendziu eiti pas ji po skalpeliu ar jieskotis kito. Sulaukiau ivairiu pasiulymu.
Pries operacija man sake, kad darys z tipo osteotomija. Operacija truko neilgai, be to ligonineje suptatau, kad kauliuko opeacijos yra vienos is lengvesniu, na chirurginiu poziuriu.
Galu gale svarbu, kad rezultatas geras butu, kuris pasimatys tik tada, kai pradesiu minti peda, dabar net ankstoka kalbeti ar man viskas gerai ten pasiseke ar ne.
Atsakyti
QUOTE(mantusiatia @ 2010 01 27, 12:53)
As taip pat prisijungiu prie temos tesimo. Sena tema perskaiciau du kartus smile.gif esu be galo dekinga visoms uz pasidalinima savo patirimi. ypac toms,kurios issamiai aprase savo gijimo istorijas. be galo vertinga informacija !!!

Aš taip pat norėčiau prie jūsų prisijungt 4u.gif! Irgi perskaičiau senąją temą ir dėkoju pasidalinusioms savo patirtimi! Tik tiek, kad aš truputį pavėlavau ją perskaityt - sumaniau plačiau pasidomėt tik po operacijos, kurią man darė sausio 20 dieną. Taigi tik prieš porą dienų išimti siūlai.
Man atlikta kairės kojos Austin operacija (taigi - ne su varžtais, o su viela), nors kauliukas nebuvo iš pačių mažiausių - sakyčiau, vidutinis, bet pirštai viens ant kito dar nelipo. Taigi dabar mindžikuoju ant kulno po namus ax.gif ir šiek tiek su nerimu laukiu, kada paaiškės operacijos rezultatai.
Dabar dar vis turiu šiek tiek problemų su viela - buvo papūliavęs tas išsikišęs jos galas, vaikščiojau kas 2 dienas persirišt; tik dabar, kai išėmė siūlus, bandysiu viską daryt pati namie. Sakė dėt kompresus su degtine. Šiaip pūliavimas jau lyg ir beveik išnyko, bet vis dar pakyla kelios dalys temperatūros, gėriau Doxicikliną, o dabar išrašė stipresnių antibiotikų doh.gif, kažin, ar čia taip gali būt su ta temperatūra g.gif? Tai tokie mano rūpestėliai kol kas...
Labai ačiū UltraV (buvusiai 39and69) už išsamią informaciją ankstesnėje temoje apie operacijos metodus, nes kiek prieš tai bandžiau ieškot internete, tai nieko panašaus neradau... O pažiūrėjus filmukus YouTube išvis susidariau aiškų vaizdą, taigi sekančiam kartui jau būsiu labiau pasikausčius umn.gif!
Parašyk, UltraV, jei nesunku, ką manai apie man atliktos operacijos metodą, ir gal turi kokios platesnės informacijos apie šios operacijos pooperacinį laikotarpį, kaip prižiūrėt išsikišusį vielos galą ir pan.?
Tai va, užteks šiam kartui, tiek daug prirašiau mirksiukas.gif, atsibos skaityt!...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristigri: 05 vasario 2010 - 02:31
QUOTE(Kristigri @ 2010 02 05, 03:26)
Aš taip pat norėčiau prie jūsų prisijungt  4u.gif! Irgi perskaičiau senąją temą ir dėkoju pasidalinusioms savo patirtimi! Tik tiek, kad aš truputį pavėlavau ją perskaityt - sumaniau plačiau

Parašyk, UltraV, jei nesunku, ką manai apie man atliktos operacijos metodą, ir gal turi kokios platesnės informacijos apie šios operacijos pooperacinį laikotarpį, kaip prižiūrėt išsikišusį vielos galą ir pan.?
Tai va, užteks šiam kartui, tiek daug prirašiau  mirksiukas.gif, atsibos skaityt!...

Austin arba chevron osteotomija, tai V tipo pjuvis padikaulyje, ji yra taikoma kai deformacija nedidele arba vidutine. Austin osteotomija buna ivairiu modifikaciju.
Gali pasiskaityti
http://www.ocpm.edu/.....dified AP.pdf

Taigi nuo modifikacijos priklauso ar varztelis ar viela dedami. Svarbu kad peda nepuliuotu, ties viela. Manau labai gera dezinfekavimo priemone medetku tiknktura dezinfekuoja etanolis (spiritas ir medetkos gerai gydo ramina, bei saugo nuo pulius sudaranciu mikrobu. Kaip apseiti su vielom nelabai zinau manau geriausiai patartu chirurgine sesele arba gydytojas. Sekmes sveikstant 4u.gif
Beje kur operavaisi ir kas operavo?
Atsakyti
QUOTE(UltraV @ 2010 02 05, 14:10)
Beje kur operavaisi ir kas operavo?

Labai ačiū už patarimus ir atsiųstą informaciją, bandysiu paskaitinėt, jei rasiu kaip išsiverst tuos visokius medicininius terminus cool.gif.
Aš kadangi gyvenu Panevėžyje, tai čia ir operavausi, operavo gyd. Andrius Bisigirskas - kiek žinau, jis vienintelis Panevėžy besispecializuojantis toje srityje, jau nemažai operacijų padaręs...
Na o aš šiandien persirišau koją, tai lyg ir nesimatė pūlių, tik spaudinėjant ta vieta šalia vielos tokia skausminga... Tai gal dėl to ir laikos ta temperatūra dėl pooperacinio patinimo g.gif.
Na o kaip pačiai koja gyja, kiek laiko jau po operacijos praėję? Ar nelabai sutinusi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristigri: 05 vasario 2010 - 23:23
QUOTE(*Frezija* @ 2010 01 29, 13:14)
vien žo, turiu dvi skirtingas kojas, tai nežinau, kaip čia bus su avalyne ateityje, nes kol kas tik padidintus batus nešioju  smile.gif Beje, pas gydytoją dar neprisiruošiau nueiti po antros operacijos...

O gal kas žinot, kada turėtų visiškai atslūgt kojos patinimas, kad būtų galima operuotą koją į normalius nepadidintus batus įsimaut? Kiek esu girdėjus, tai tas patinimas dar ilgai - kokių pusę metų - gali trukt?... unsure.gif
Atsakyti
O gal kas žinot, kada turėtų visiškai atslūgt kojos patinimas, kad būtų galima operuotą koją į normalius nepadidintus batus įsimaut?

Cia vertimas is anglu kalnoje parasytos mediku prezentacijos (tinka austin, chevron, scarf (z tipo osteotomijai):
po operacijos - storai apmuturiuota (bulky dressing) peda;
4-6 sav minimas ant kulno arba isorinio pedos sono su spec batu paskirstanciu apkrova ant kulno;
po 6 sav. normali avalyne;
12-26 sav. tinimas;
12 savaite geras atsistatymas;
pilnas atsistatymas po 6-9 men.

Atsakyti
Aciu Frezijai, kad padejo man susigaudyti su tom mankstelem.
Ziurek, Frezija, ka radau internete.
Manksteles

Tikiuosi, kad tokias darai.

Atsakyti