Įkraunama...
Įkraunama...

Utėlės

manoji tai turbūt iš mokyklos parsinešė.. nes pastaruoju metu niekur nevaikščiodavo.. .Buvo mokykloje toks dalykas ,kad visi vaikai tūrėjo pasitikrinti ar nėra gyvūnėlių galvoje..Patikrino gal 1 klasę mokykoje ir viskas tuom ir užsibaigė..Gal kad seselė nesurinko reikiamo kiekio tevų sutikimų..Tipo jei jau ras pas mano vaikas tai kiti klasiokai jį nustums į kampą, nenorės bendrauti, tai geriau parašysiu kad netikrintų mano vaiko..tai ką, geriau kad netikrintu, tai visi užsikrės, ir galės džiaugtis gyvenimu..ėt, keistenybės čia vyksta..
Tai žodžiu, nusipirkom PARANIT purškalą anyžių kvapo..4 kartus purškėme nepavyko, 40 lt žemėj prasmego doh.gif unsure.gif Iš kaimo parsivežiau žibalo. tikrojo.. Nu ir vėl tų utelių yra dukros galvoje.. Galbūt vėl užsikretė.. doh.gif doh.gif
nejau visą amžių teks taip ir naikinti doh.gif
sakot PEDEKS geras? blink.gif g.gif nu žiūrėsim, reikės pabandyti ir su šituo
Atsakyti
labus,

neseniai ir aš ir mano vaikas susidūrėme su šia problema. maniškė turbūt kieme ar mokykloje kur prisigaudė, o aš po gimdymo ligoninėje, o gal ir nuo saviškės. įsivaizduojate situaciją - turiu kelių savaičių kūdikį, maitinu pati ir radau kelias glindas. puoliau į paniką, net nežinau ką daryti. nupirko vyras man purškalo parasitose, nes jį vienintelį matinančioms galima naudoti. išsipurškiau, išsišukavau su spec. šukomis. glindų gal kokių dešimt buvo. po kelių valandų dar nutariau galvą dar prasiplauti su šampūnų, nes man neptinka tų priemonių kvapas. išsiploviau, užtepiau balzamo ir nutariau dar kartą prašukuoti. balzamu ištepti plaukai slidūs, šukos gerai slysta ir dar kokių dešimt glindų radau. doh.gif na, tą vakarą galvą ploviau kokius tris kartus doh.gif doh.gif
kitą dieną dar pakartojau plovimą, o po kelių dienų dar purškiausi parasitose profilaktiškai. taip dariau kokią savaitę. patikėkit galvą skaudėjo nuo plovimų ir šukavimų, bet jau pusę metų tiek prie manęs, tiek prie vaiko niekas nebekimba. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vasare106 @ 2009 02 09, 18:52)
labus,

neseniai ir aš ir mano vaikas susidūrėme su šia problema. maniškė turbūt kieme ar mokykloje kur prisigaudė, o aš po gimdymo ligoninėje, o gal ir nuo saviškės. įsivaizduojate situaciją - turiu kelių savaičių kūdikį, maitinu pati ir radau kelias glindas. puoliau į paniką, net nežinau ką daryti. nupirko vyras man purškalo parasitose, nes jį vienintelį matinančioms galima naudoti. išsipurškiau, išsišukavau su spec. šukomis. glindų gal kokių dešimt buvo. po kelių valandų dar nutariau galvą dar prasiplauti su šampūnų, nes man neptinka tų priemonių kvapas. išsiploviau, užtepiau balzamo ir nutariau dar kartą prašukuoti. balzamu ištepti plaukai slidūs, šukos gerai slysta ir dar kokių dešimt glindų radau. doh.gif na, tą vakarą galvą ploviau kokius tris kartus  doh.gif  doh.gif
kitą dieną dar pakartojau plovimą, o po kelių dienų dar purškiausi parasitose profilaktiškai. taip dariau kokią savaitę. patikėkit galvą skaudėjo nuo plovimų ir šukavimų, bet jau pusę metų tiek prie manęs, tiek prie vaiko niekas nebekimba. smile.gif

Šitą malonumą mano sūnus buvo parsinešęs iš mokyklos. Irgi pastebėjau visai atsitiktinai. Skambinau mokytojai, tai sakė, kad rado dar pas vieną mergitę, kuri yra iš asocialios šeimos. Mums pavyko išsigydyti PARASIDOSE vaistais.
Atsakyti
Ka daryti dukra mano eina y 6 klase. Viena diena kai parejo namo pamaciau didziausia vabala ant grifkos kazkaip susimeceu bet supratau ,kad utele ten.Atrodo isigydem, kita savaitgali apziurejau galva radau glinda nuemiau nuo to plauko suspaudziau ir kaip sprogo jinai ar kaip o atsimenu kazkur skaiciau kad jeigu sprogsta glinda reiskia gyva. Greitai begau zibalo pirkti istryniau as galva dukrai dabar kai buvo atostogos tikrinau kiekviena diena ne vienos neturejo, tik isejo y mokykla vel parsinese gyvunu, jau uzkniso valyti tas parazites patarkit kaip apsisaugot gun_bandana.gif nes baigiu isprotet bash.gif
Atsakyti
mano dukra patyre avarija ir labai issigandus buvo,tai kai gryzo is ligonines,radau begale glindu,plius dar uteliu virs desimt,sokas didziausias,gydemes namie kol gijo randai,mes plaukus sukavom,lyg ir isnaikinom
Bet kaip nuo tu parazitu apsisaugot???????
Yra sakoma dar ,kad uteles atsiranda,nuo isgascio g.gif
Atsakyti
Na nemanau, kad išsigandus gali prisiveist utelių ax.gif kažkaip neįtikėtinai skamba rolleyes.gif

Aš turiu kitą problemą..... Netyčia sužinojau, kad žmogus, su kuriuo turėjau kontaktą(na tiesiog sėdėjom šalia, kalbėjomės) turi utėlių blink.gif Pranešė draugė, kuri taip pat buvo užsikrėtus tačiau jau išnaikino. Nežinau ko griebtis unsure.gif Ar jau pirkt vaistus nuo šių bjaurybių, ar dar laukt(jokių požymių nejaučiu kol kas, nors jau turbūt atsirado isterinis pojūtis, tarsi kažkas vaikštinėtų po galvą unsure.gif )? labiausiai bijau, kad sūnui neužneščiau, jei pas mane atsiras unsure.gif

kažkoks siaubas, suaugęs žmogus, o su problema nesusitvarko ir nešioja blink.gif Fu.... tikiuosi to asmens gyvenime nebesutikt doh.gif
Atsakyti
Aš tai siūlyčiau nusipirkt vaistinėj Pedekso ir pagal instrukciją profilaktiškai išsitrint galvą. Kai mažius parsinešė iš mokyklos, tai visai šeimai ištryniau. Dėl šventos ramybės.
Atsakyti

kažkoks siaubas, suaugęs žmogus, o su problema nesusitvarko ir nešioja blink.gif Fu.... tikiuosi to asmens gyvenime nebesutikt doh.gif
[/quote]
Panasi situacija ir man buvo.Pas mus darbe buvo jauna moteris,lyg ir tvarkinga,o galva doh.gif tiesiog aplipusi glyndom,o uteles tiesiog akivaizdziai laipiojo ant plauku.Tai isivaizduokite kiek ju ten turejo buti g.gif .Neiskentusios koleges jai net sake,bet itariu ji i tai nereagavo.Pati nebuvau uzsikretusi,o del kitu nezinau,nelabai kas ir sakys.Niekaip nesuprantu tokiu zmoniu doh.gif .O pati atsimenu is vaikystes ta siauba blink.gif ,kai mama purksdavo dichlafosu ir dar maisiuku uzrisdavo ,ziauriai skamba,bet padedavo greitai smile.gif
Atsakyti
Musu seima ir susidure su sia problema. Buvau sokiruota kai dukters galvoje pamaciau glindu blink.gif buvo isvaziavusi i sanatorija ,turbut ir parsiveze. Tai puolem rink glindas,o kai pamaciau kiek uteliu tai sokas buvo,gal koks 30 ,bet labai mazyciu vos iziurimu. Tai tuoj lekem i vaistine,vaistininke patare Pedeks. Tai issitrynem,aisku issukavom kiek galejom,isrinkom. Na kita diena kiek dar radau glindu tai visos buvo nebegyvos,o uteliu neberadau.Aisku dar puoliau patalyne virint,rubus skalbt visus is eiles. Na prasidejo tikra paranoja doh.gif Tikiuosi kad tas Pedeksas padejo,darysim dar pakartotinai sekmadieni. Sekmes visoms ir kantrybes visoms 4u.gif
Atsakyti
Man tai baisus visi sitie vaistai,niekam nekilo mintis, kad tai stiprus chemikalai, turintys daugybe salutiniu poveikiu, ypac jei naudojama daznai. taip ir visai be plauku galima likti, tuo labiau vaikui.... o profilaktiskai ju isvis nepatariama naudoti, o tik tuo atveju jei tikrai galvoj randama gyvu uteleliu, be to 'gera naujiena' yra ta, kad uteles po kiek laiko tampa atsparios insekticidam ir gali pilt tuos vaistus kiek nori, o jom ne motais....

Maniskis vakar pradejo kasytis galva, bet nieko neradau, bet zinau,kad mokykloj yra ta problema, bte chemikalu ant vaiko galvos nepilsiu..... na gal vis delto ne uteles smile.gif
Atsakyti
O gal kas žinote, kokia teisinė to dalyko pusė? Ar nėra kur numatyta, kad vaikas negali eiti į mokyklą, darželį kol neišsinaikins?
Ką tokiu atveju kas turi daryti? Čia turiu uomenyje mokytojus.... g.gif
Patarkit...Nes manoji sėdi viename suole su tuo pas kurį rado??? Eisiu ir jai tikrinti...
Tai net bloga pasidarė sužinojus...
O vaikai ir toliau eina į mokyklą...
Jei rasiu pas sąvają, sakiau, eisiu (jei su mokytoja nesusikalbėsiu) pas direktorių..........
doh.gif
Atsakyti
http://www.sam.lt/go...ine_visuome/409\

Čia radau, kad kiti tėvai turi būti inf. apie protrūkį (bent aš taip supratau iš lentelės), bet niekas nieko nepranešė...

Mokinys į mokyklą gali sugrįžti tik tada, kai utėlės išnaikinamos (t.y. nerandama nei utėlių, nei glindų). Radau tokį užrašą...tik gaila, kad mokytojai tokius vaikus priima, nesiunčia namo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krisanta: 13 lapkričio 2009 - 14:46