Mes irgi pasigavom šita gėrį
Gyvenam Airijoj,dukra eina į mokyklą.Maždaug prieš porą mėnesių parsinešė iš mokyklos lapelį kad atseit plinta utėlės,būtume atsargūs.Tada patikrinom nieko nebuvo.Dukra maždaug prieš savaitę pradėjo galvą kasytis,galvojau gal dėl to kad nemaudyta,nes sirgo,bijojau maudyt,šią savaitę neleidau jos į mokykla,neapsikentus jos to kasymosi išmaudžiau ją,vistiek kasosi.Ir tada susipratau patikrint ar nėra pas ją tų gyvių-ir ką,radau.Vyras pranešė mokyklai,o mokykloj sako-čia nieko tokio,nusipirkit vaistų,turėtų vieno karto užtekti,o į mokyklą ji eiti gali.Nors pas mane,vyrą ir mažesnįjį vaika neradom,bet išsitepėm visi profilaktiškai,tikiuosi išnaikinom tas šlykštynes

QUOTE(vitavip184 @ 2010 11 24, 16:03)
as girdejusi esu kirpykloje snekejo kirpeja viena,kad galima plauti actu galva stikline vandens ir berots 3 valg.saukst acto isitrinti galva ir laikyti apie 20min.tik nezinau ar tai padeda.gal kas girdejote dar apie toki naikinimo buda? cia tik suaugusiems vaikams turbut nelabai tinka... 

Manyčiau, nelabai padės

Papildyta:
QUOTE(Latimerija. @ 2010 02 23, 16:55)
sveikos mamytes. susidurem su didele problema. dukrytei grizus is mokyklos radau jos galvoje utele. nezinau ka daryti ir ko griebtis. nezinau ar reikia pranesti klases aukletojai? ar leisti mergyte i mokykla, kol issinaikinsim parazitus. patarkit, kaip man pasielgti
baisu apie tai net pagalvoti, o ka jau kalbet apie sio nemalonumo viesinima
bet noreciau pasielgti tinkamai. baisu kad kiti du vaikucei neuzsikrestu. ir gal galit patarti koki efektyviausia vaistuka kuriuo greitai isnaikintumem siuos parazitus

Reikia pasakyti mokytojai, nes vienas dalykas - tai kurįlaiką reikės namie praleisti ( na bent jau porą dienų), o norint kad neparsineštų paskui, juk turi ir seselė patikrinti vaikų galvas, tik visiems vieningai susitvarkius, vėl bus

Laba, mamytes... Susiduriau ir as su sita beda, net sunku patiketi, kad ju atsirado, nesu kokia apsileidele
Tvarkausi kasdien. Nekenciu netvarkos, bet ar joms tai rupi...
Nuotaika subjurus, esu panikoje!!! Pirma slykstyne pamaciau ropojancia staliuku svetaineje, pamaniau siaip koks vabaliukas, kuri aisku sunaikinau... Paskui besitvarkydama atkreipiau demesi i siurbli ooo daar vabaliukas, po to salia siurblio padeti zomsiniai batai ir koks 20 tu bjaurybiu, emiau rasti ju ant rubu, spintos stalciuose, visa savaite plaunu galva actu, specialiu sampunu, kartais niezti, nezinau ar ju turiu galvoj, esu panikoje, sukuoju plaunu ta galva, kaip atskirti ar jos galvines ar drabuzines... Neisivaizduoju is kur jos atsirado, itariau ebay, kad gal su tais zomsiniais batais parsisiunciau
paskui o gal is siurblio jos islipo...mes ka tik grize po atostogu is lietuvos, pas mus daznai lankesi vaikai, kurie lanko darzeli bendravo su mano mazaja, gal is lietuvos parsivezem... pas ja nieko neradau, nors griztant namo autobuse vaikas taip kase galvyte, pagalvojau negi uteles... Tai pats baisiausias kosmaras.
PADEEEKIT, kaip jas naikinti is spintos
baigiu isproteti, rubu turiu tikrai daug, jei visur isplis, o dar kilimines dangos, kaip eiti i darba
Plaunu, siurbiu, gal koki purskala patarsite, negi dabar plausiu visus rubus, kuriu milijonai, trauksiu spinta valysiu po apacia, visur kilimines dangos, juk jei bent viena liks ir vel is naujo
Ispurskus ir po to viska isskalbus, isvalius gal tada suveiks.

Nuotaika subjurus, esu panikoje!!! Pirma slykstyne pamaciau ropojancia staliuku svetaineje, pamaniau siaip koks vabaliukas, kuri aisku sunaikinau... Paskui besitvarkydama atkreipiau demesi i siurbli ooo daar vabaliukas, po to salia siurblio padeti zomsiniai batai ir koks 20 tu bjaurybiu, emiau rasti ju ant rubu, spintos stalciuose, visa savaite plaunu galva actu, specialiu sampunu, kartais niezti, nezinau ar ju turiu galvoj, esu panikoje, sukuoju plaunu ta galva, kaip atskirti ar jos galvines ar drabuzines... Neisivaizduoju is kur jos atsirado, itariau ebay, kad gal su tais zomsiniais batais parsisiunciau

PADEEEKIT, kaip jas naikinti is spintos

Bet ar tikrai ten utėlė
? Negi jos visai adaptavosi, kad po visam bute įsikūrė? Ar anksčiau nepastebėjote? Dabar toks metas, kad yra jų pagausėjimas, todėl reikia karts nuo karto pasižiūrėti savo galvas. Aš kažkaip esu užtikusi labai greitai, tai sureagavau žaibiškai

Vakar tikrinau vaiko spinta tai ir spintoj radau tu vabaliuku
parodziau vyrui sako:" ne uteles, jos didesnes" bet as isitikinusi, kad jos, na kas daugiau gyvens ant drabuziu, labai mazos, pilksvos, galva ruda ar kazkas panasaus, gana greitos? Traiskant girdisi garsas. Tikrai slykstus vabalai
Galva tikrinomes visi, svarios. Anksciau tikrai nepastebejau, tai sakau galbut is Lietuvos parsivezem...
Jau 2menesiai, kaip grize, tai gal ir uzsiveise, db viska valau kaip isprotejus, nervas ima, sunku ziureti, kaip vaikas zaidzia ant kilimo, rodos visur ju prines, jei netycia kokia ten yra... BAISU. Jei tai tikrai uteles tai baisiau uz blusas, jos bent sokineja, gali greit aptikti
o situ nei nematysi ant sviesios kilimines dangos, jei tai drabuzines uteles, tai tikiu, kad jos kilimine danga megtu

Jau 2menesiai, kaip grize, tai gal ir uzsiveise, db viska valau kaip isprotejus, nervas ima, sunku ziureti, kaip vaikas zaidzia ant kilimo, rodos visur ju prines, jei netycia kokia ten yra... BAISU. Jei tai tikrai uteles tai baisiau uz blusas, jos bent sokineja, gali greit aptikti

QUOTE(s.t. @ 2010 12 04, 15:33)
parodziau vyrui sako:" ne uteles, jos didesnes" bet as isitikinusi, kad jos, na kas daugiau gyvens ant drabuziu, labai mazos, pilksvos, galva ruda ar kazkas panasaus, gana greitos? Traiskant girdisi garsas. Tikrai slykstus vabalai
Galva tikrinomes visi, svarios. Anksciau tikrai nepastebejau, tai sakau galbut is Lietuvos parsivezem...
o situ nei nematysi ant sviesios kilimines dangos, jei tai drabuzines uteles, tai tikiu, kad jos kilimine danga megtu 

uteles negyvena tarp rūbų, jei galva švari tai ten tikrai ne jos

QUOTE(smalsiuke333 @ 2010 12 04, 22:34)
Nuraminai siek tiek, vyras sako ta pati. Ieskau internete nu nerandu, be paveiksliuko sunku diagnozuoti, kas per parazitai, buvau issigandus, kad uteles... Jos kaip erkutes, milimetrines, neisivaizduoju is kur jos atsirado, galbut visgi internetu parsisiunciau...

Lietuvoje turim beda su balkone gyvenanciais balandziais, grizus radau baisu balkona,nes nuomininkai, ko gero retai ji vale, jei is vis vale.
Baisu, kad nuo tu balandziu nebutu kokios erkutes, nebezinau nei ka galvot

QUOTE(s.t. @ 2010 12 04, 16:33)

Utėlės būna galvinės, kurios gyvena tik galvoje, ir rūbų, kurios gyvena ir veisiasi ant rūbų. Gal jus užpuolė pastarosios?
Sveikos,
Gyvename anglijoje. Dukra uteliu parsinese is mokyklos. Aisku buvau soke..bet mokytoja nuramino, pasake kad tai labai daznas reiskinys mokyklose. Zodziu sake gali buti pasaka be galo, nes kitiems tevams nusispjauti i tai.
Dukryte - asmatike, todel turiu buti labai atsargi naudojant priemones. 2-3k savaitej tepu vaistais ir plaunam. Dazniau nerekomenduojama, kad nepakenktu odai.
Uzsisakiau nemazai vaistu tai laukiu online delivery, nes nelabai ka gaunu nuejus i vaistine. Internetineje vaistineje yra didesnis pasirinkimas. Taigi radau specialias sukas glindoms issukuoti. Tai nesulaukiu kada jas atsius. Ten ne tokios kur buna prie vaistu pridetos bet kitokesnes apie 10sv kaina.
As tai antra savaite vargstu su joms...
Tai vakar nupirkau toki purskala, tai abi issipurskem..paskui ja numaudziau ir negyvos uteles pradejo kristi tiesiog i vonia, jai ant peciu...virs 10 ju surankiojau...
As kiekviena vakara po pora val sedziu ir rankioju...man tiesiog baisu..atrodo niekada galo nebus, ir dukriukas labai kasosi.
Gyvename anglijoje. Dukra uteliu parsinese is mokyklos. Aisku buvau soke..bet mokytoja nuramino, pasake kad tai labai daznas reiskinys mokyklose. Zodziu sake gali buti pasaka be galo, nes kitiems tevams nusispjauti i tai.
Dukryte - asmatike, todel turiu buti labai atsargi naudojant priemones. 2-3k savaitej tepu vaistais ir plaunam. Dazniau nerekomenduojama, kad nepakenktu odai.
Uzsisakiau nemazai vaistu tai laukiu online delivery, nes nelabai ka gaunu nuejus i vaistine. Internetineje vaistineje yra didesnis pasirinkimas. Taigi radau specialias sukas glindoms issukuoti. Tai nesulaukiu kada jas atsius. Ten ne tokios kur buna prie vaistu pridetos bet kitokesnes apie 10sv kaina.
As tai antra savaite vargstu su joms...
Tai vakar nupirkau toki purskala, tai abi issipurskem..paskui ja numaudziau ir negyvos uteles pradejo kristi tiesiog i vonia, jai ant peciu...virs 10 ju surankiojau...
As kiekviena vakara po pora val sedziu ir rankioju...man tiesiog baisu..atrodo niekada galo nebus, ir dukriukas labai kasosi.
QUOTE(vitavip184 @ 2010 11 25, 03:10)
sveikos visos mielosios mamytes,mus su sia problema labai daug rupesciu net nezinau nuo ko pradet ir pasakot nes siuo metu mums dar ziauriau ir baisiau... tai va pasakoju: mano mergytei jau vieneri ir 7 men. kaip ji gime lyg nieko nepastebejom i tai kaip pleiskanytes ,tik po kurio laiko jos virsugalvyje pasirode ir tokios rudos pleiskanos....praejo vienas menuo kitas pas gydytoja atejo laikas profilaktiskai pasitikrinti ir as pasiklausiau ka daryti kaip naikinti jas ...GYDYTOJA PASAKE NIEKO JOS PO KIEK LAIKO ISNYKS ,PLAUK KAIP PLOVIAI SAMPUNU IR TIEK NA IR SUKUOT PATARE.apie aliejuka girdejau skaiciausi internete,bet to kazkaip nedariau netepiau laikiausi gyd.nurodymu. dabar mas mano mazyte atsirado uteliu... as tikrai nezinau ar nuo to bet logiskai pagalvojus kodel ir ne juk 1m.7 men.vaiko galvyte visad prausiama o kas po tuo pleiskanu sluoksniu??? taigi visi namiskiai puolem vieni kitus ziureti bet nei pas viena neradom nieko,visi issipurskepm purskalu kuris beje kainavo net 68 lt. bet ne piniguose esme ...as nesuprantu tik vieno kaip vaikas galejo pasigauti ju jei namiskiai neturi...o as su ja niekur neinu isskirus lauka ir retk.parduotuve.beje tas dienas miegojau kartu su ja pas mane nieko,o pas ja per tas visas dienas kaip pastebejau issukavau 4 uteles.beje kaip isplovem galvyte po to purskalo nebuvo nei vienos tik issisukuodavo tos pleiskanos.dar galvojau kad tai glindos bet speceliste brolio zmona tai paneige ir pasake kad tai galejo buti tik nuo pleiskanu kurios tam tikru metu nebuvo isnaikintos.atsiprasau jei kam tai neaktualu tiesiog kartais neklausykim tu skubanciu gydytoju patarimu,o pasikliaukim artimu bei draugu ,pazystamu patarimais.aciu kad kas skaite ir suprato tai.nelinkiu niekam to patirti tai siaubinga,bjauru, ir neaisku kada tai pasimirs nes ....tikrai o ypac skaudu kad ne suaugusiam kazkuriam is musu o butent mazytei...
Jau tik nejuokink, kad nuo pleiskanų atsirado utėlių. Taip dažnai yra sunku atskirti glindas nuo pleiskanų. Galbūt už tai, kad vaikas turėjo nuo gimimo tą pleiskanų luobą (kurį, beje, turi nemažai naujagimių), ir buvo sunku iš karto pastebėti utėles ir glindas. Bet šitie gyviai ateina iš kitur, jie neužauga mūsų galvose iš niekur (ąia kaio vienas aiškino, kad jei mėsa blogai išrūkyta ir viduryje žalia lieka, tai iš tos žalios mėsos atsiranda musės

Dabar mūsų vyresnėlis irgi greičiausiai iš mokyklos parsinešė to gėrio. Turbūt daugiau nei mėnesį nesusivokėm

Dirbu vaikų dienos centre tai ir pati pasigavau šitą gėrį
buvo sunku iš pradžių patikėkt, galvoju šiaip galvą niežti
tai ir nukasiau, bet dabar išsiploviau su vaistais lyg nieko, bet taip baisu nerviškai atrodo visu kūnu kažkas ropoja, rūbus plaunu, patalynes virinu, kažkoks košmaras
sakykit, o gali galvinės utėlės persikelt gyvent į rūbus? ar kaip yra vienos rušies tai jos ir gyvena kur joms priklauso? nes jau mane paranoja ima ir atrodo, apsigyvens jos visur

Sveikos, draugės.
Papasakosiu mūsų situaciją: prieš metus pimą kartą utėlių pasinešė dukra. Išnaikinom su žibalu iš pirmo karto (reikia sutepti ir laikyti 1,5 val.), tikrai padeda. Viskas buvo ramu, bet kai parsinešė iš tos pačios mokyklos sūnus, tikrai susirūpinau ir pasakiau mokyklos seselei, kuri pradėjo kaltinti mus ir "garantuoti", kad mokykloje niekas neturi utėlių ir kad kad mūsų namams "atsiųs" san. epideminę.
Vyras tiek su ja susibarė, kad ojojoj... Negana to, namuose utėlėmis užsikrėtė visi 5 vaikai, ko gero nuo to sūnaus. Vėl išnaikinom su žibalu. Bet tuo viskas nesibaigė tas pats sūnus būtinai vieną kartą į mėnesį parneša to džiaugsmo. Tik jis vienas... Skambino mokytojai, seselei, kurios sako, kad niekas neturi utėlių. Vaikas niekur kitur nesilanko, todėl tikėtina, kad parsineša tik iš mokyklos, bet ar tikrai niekas toje mokykloje neturi daugiau utėlių, tik mūsų vaikas??? Kažkokie X failai.
Žodžiu, niekaip negalime atsikratyti šito džiaugsmo.
Papasakosiu mūsų situaciją: prieš metus pimą kartą utėlių pasinešė dukra. Išnaikinom su žibalu iš pirmo karto (reikia sutepti ir laikyti 1,5 val.), tikrai padeda. Viskas buvo ramu, bet kai parsinešė iš tos pačios mokyklos sūnus, tikrai susirūpinau ir pasakiau mokyklos seselei, kuri pradėjo kaltinti mus ir "garantuoti", kad mokykloje niekas neturi utėlių ir kad kad mūsų namams "atsiųs" san. epideminę.

Žodžiu, niekaip negalime atsikratyti šito džiaugsmo.