Įkraunama...
Įkraunama...

Anyta ir tu

na as apie jus nekalbejau, sakydama "sutinku yra toks mamu tipas..." negalvojau apie jus... galvojau apie mari isitikinima, kad mama gali pakreipti vaika tam tikra linkme.(jau isivaizsuoju, vaikas nori tapti lenktytininku, o mama is baimes ar nepasitenkinimo bando ji nukreipti i rasytojo profesija lotuliukas.gif )
As jusu nelaikau bloga mama, kazkurioj temoj esu rasius, kad man gera mama yra ta,kuri augina, myli ir moko vaika, su peilio ir ugnies mintimi sutinku 100% , geriau vaikui patirti isbandyti,kad sis susivoktu.

bet mari mintis, kad jei zmogus neuzdirba daug ar butui, tai jau tinginys mane nuliudino smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reika: 24 sausio 2010 - 20:21

Tevai vaikus augina ne sau, o pasauliui. Vaikai auga ne tam, kad sunkti syvus is tevu, o kad savarankiskai kurti savo gyvenima.

Kai vaikai mazi, negali savimi pasirupinti, tevai rupinasi savo vaikais, nes tai ju pareiga ir prigimtine teise.

Kai tevai nebegali savimi rupintis, jais privalo rupintis vaikai, nes tai yra ju pareiga ir prigimtine teise.

Siaip man pasidare keistas poziuris i tevus. Mat tevai privalo padeti, islaikyti suaugusius vaikus kol jie neatsistos ant koju. O kaip jie atsistos jei jie neturi elementariu igudziu stotis ant koju. Jiems geriau buti tevu islaikytiniais.

Iki kiek metu vaikai turi atsistoti ant koju?
Ar jums neatrodo, kad yra amoralu vesti/teketi tol kol neatsitojai ant koju, netapai savarnkisku?
Atsakyti
as asmeniskai manau,kad teketi/vesti tik tada kai sugebi bent issinuomoti buta, jei jau negali nusipirkti... nes kokio velnio tuoktis ir gyventi pas tevus? tai geriau siuo atveju gyventi pas savus tevus kiekvienam atskirai, bet draugauti iki kol sugebes apsigyventi kartu.
tada bent nereiks parintis,kad anyta laksto po savus namus biggrin.gif
Atsakyti
O ka mes vadiname atsistoti ant koju? Gal nuo to vertetu pradeti?
Atsakyti
nepamenu kas ten rase, bet pareiske,kad jei kuriai is marciu nupirktu buta anyta tai jau si joms taptu miela...
as niekada net is uosvio ,kuri gerbiu ir zinau ne zodzio blogo nepasakytu ir net nekviestas neapsilankytu,nepriimciau tokios dovanos, net is savo tevu.
Butas, mano nuomone negali buti dovana...na nebent tevai vaikams padovanoja darbo vieta, atlyginima, tai butas su masina tampa savaime suprantamu dalyku, bet tada kas yra vaikas? augintinis?(gi sunims maista, gyvenama vieta irgi duodam iki gyvenimo pabaigos)...

Man va gaila buvo Kastujavu vaiku, vis masciau,kad neigera jiems toks visu noru pildymas, o ir kiek ten tu draugu , kai sie ateina tik su keturaciais pasivazineti.

man siuo atveju patinka mano geriause drauge,dar mb ir jo sesuo... tevai pareigas zuima geras, direktoriai, o vaikai ramiai vaiksto ant zemes, nes kaip sake "mes gi nesam direktoriai, verslininkai,net naujos masinos nesugebam nusipirkti" blush2.gif jei tevu pinigu neima, patys issilaiko wub.gif
Atsakyti
Apsaugok, Viespatie, nuo tokiu marciu ir anytu, viena mis tobulybe, karunuota asaba, viskas pas ja idealu, ir gyvenimas, ir vaikai, tik premijos uz nuopelnus zmonijai truksta, o kitai visi debilai, dvasios ubagai, kurie ne taip galvoja, kaip jai atrodo..
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2010 01 24, 20:41)
Apsaugok, Viespatie, nuo tokiu marciu ir anytu, viena mis tobulybe, karunuota asaba, viskas pas ja idealu, ir gyvenimas, ir vaikai, tik premijos uz nuopelnus zmonijai truksta, o kitai visi debilai, dvasios ubagai, kurie ne taip galvoja, kaip jai atrodo..

Cia jus apie ka?
Papildyta:
QUOTE(Shania @ 2010 01 24, 20:34)
O ka mes vadiname atsistoti ant koju? Gal nuo to vertetu pradeti?

Man irgi butu idomu suzinoti ka tai reiskia mastau.gif
Atsakyti
Nereikia manęs laukti - aš visada čia biggrin.gif

Mari-83, žinau, kad esu 'garsiai lojantis, bet mažai kandantis šuo', bet patariu nebandyti mano kantrybės. Jūs antrą kartą esate viešai įspėjama už grubių žodžių vartojimą, įžeidinėjimą ir kitų dalyvių provokavimą, ir sekantį kartą nuolaidų nebus.
Jums ir kitoms diskusijos dalyvėms cituoju dvi taisykles ir nuoširdžiai siūlau į jas bei pabrauktas jų dalis gerai įsiskaityti:

! 
II. Pažeidimai ir apribojimai

DRAUDŽIAMA:

2. Naudoti 'apriori' klaidingą informaciją, šmeižti, o taip pat nesąžiningai diskutuoti. Pvz.: iškraipyti kito dalyvio išsireiškimus, taisyti/trinti savo komentarus, ketinant nuslėpti/iškreipti jų pirminę prasmę, o taip pat provokuoti Forumo dalyvius, dėl ko gali būti pažeistos šios Taisyklės.

3. Vartoti grubius, necenzūrinius išsireiškimus ir įžeidimus bet kokiu pavidalu, skelbti grubaus tono komentarus. Net jei buvo ginčytasi, net jei jūs buvote teisūs, už tokį elgesį jūs būsite įspėti

Gera diskusija, gaila būtų ją stabdyti dėl keleto išsišokimų. Todėl tik jūsų pačių rankose - ar diskutuojate, kaip suaugę (mandagiai, pagrįstai, įdomiai), ar nediskutuojat visai

Geros diskusijos. Nesuteikite man progos reikštis čia mirksiukas.gif

Atsakyti
del atsistojimo ant koju, man tevai savo nuoziura issake
kai vaikas baigia studijas, jei neranda darbo priimi padedi. Pirmus metus kai pradeda dirbti, reik padeti minimalia suma, 200-300lt.
Nes pradedant pirma karta savarankiskai gyventi reik daug daiktu, kuriu iki tol nereikejo ar net nepastebejai.

Prisipazinsiu, niekad nemaniau,kad man reikes kibiro biggrin.gif ir kitu smulkmenu
Atsakyti
Del atsistojimo ant koju paklausiau, nes sudomino pasakymas, jog seima kurti moralu tik tuo atveju. O kadangi pries tai tiek buvo pokalbiu apie nuosava busta, tai ir pasidare idomu, kada gi mes cia sugebesime ji igyti (jei atsistojimu ant koju turimas omeny NT) ir kada gi jau cia tuoktis galima...40 metu geriausiu atveju biggrin.gif
Siaip bent jau man atrodo, kad mes LT per daug keliame reikalavimus tam, ka zmogus privalo tureti: diploma, masina, buta...tada jis kazko vertas, tada seima galima tureti. Stai uzsienyje kitaip, nors ir pas mus dabar daug jaunu seimu, kurios tiesiog nuomojasi busta ir ne po 1-2 metus o po 10-20 metu. Ir viskas ok, ir niekas ju nevykeliais nelaiko. Tas pats ir del profesiju, tas pats del drabuziu...zmones maziau kreipia demesio ka turi kiti, yra daugiau atsipalaidave.
Atsakyti
Mws kiekvienas turime savas tiesas,patirtis,pvyzdzius.Vienam atrodys teisinga suaugusi sunu ar dukra is namu isleisti basa(na gerai,su idiegtom didelem dvasinem vertybem biggrin.gif ),kitas turedamas galimybes pades materialiai,kitas gyvens vienuose namuose ir viskuo dalysis arba nesidalys rolleyes.gif Kiekvienam jo poelgis atrodo motyvuotas,o teigti,kad turi butinai tai,o ne kitaip,tai beprasmiska. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sindea @ 2010 01 24, 23:16)
Mws kiekvienas turime savas tiesas,patirtis,pvyzdzius.Vienam atrodys teisinga suaugusi sunu ar dukra is namu isleisti basa(na gerai,su idiegtom didelem dvasinem vertybem biggrin.gif ),kitas turedamas galimybes pades materialiai,kitas gyvens vienuose namuose ir viskuo dalysis arba nesidalys rolleyes.gif Kiekvienam jo poelgis atrodo motyvuotas,o teigti,kad turi butinai tai,o ne kitaip,tai beprasmiska. rolleyes.gif

Mari buvo ispeta uz kirsinima, bet sis ispejimas buvo skirtas mums visom, tad noreciau paprasyti apsieiti be sarkazmo, kitaip mastanciam. Sios taisykles galioja visom.

Prasme yra visame kame. Tik nereikia tingeti ieskoti.

Papildyta:
QUOTE(Shania @ 2010 01 24, 21:33)
Del atsistojimo ant koju paklausiau, nes sudomino pasakymas, jog seima kurti moralu tik tuo atveju. O kadangi pries tai tiek buvo pokalbiu apie nuosava busta, tai ir pasidare idomu, kada gi mes cia sugebesime ji igyti (jei atsistojimu ant koju turimas omeny NT) ir kada gi jau cia tuoktis galima...40 metu geriausiu atveju biggrin.gif
Siaip bent jau man atrodo, kad mes LT per daug keliame reikalavimus tam, ka zmogus privalo tureti: diploma, masina, buta...tada jis kazko vertas, tada seima galima tureti. Stai uzsienyje kitaip, nors ir pas mus dabar daug jaunu seimu, kurios tiesiog nuomojasi busta ir ne po 1-2 metus o po 10-20 metu. Ir viskas ok, ir niekas ju nevykeliais nelaiko. Tas pats ir del profesiju, tas pats del drabuziu...zmones maziau kreipia demesio ka turi kiti, yra daugiau atsipalaidave.

Pritariu siom mintim, tiesa sakant speciliai nerasiau, manes ir taip cia perdaug doh.gif .

Baisu, kad stereotipinis mastymas, blokuoja blaivu prota. Kai zmogaus vertingumas matuojamas pinigine, diplomo ar NT didziu ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 24 sausio 2010 - 23:31