Kaltos anytos tik dėl vieno - kad nemoka vaikų paleist, kad amžiais nuo visko juos saugo ir viskuo parūpint nori, kad savas vaikas - brangiausias
Man pačiai labai sunku būtų net su idealiausiu žmogum savo šeimos pašonėj gyvent, ar tai uošviai, ar mano tėvai, ar kas. Aš taip negaliu, aš noriu būt savo kampo šeimininkė ir dalintis tik su kuo noriu, kada noriu ir pagal mano supratimą, prie nieko nesitaikstant..
Kai mums gimė dukra tuo metu gyvenom didokam bute, vyras vis garsiai pasvarstydavo, kad gal išnuomojam tą kambariuką studentui (patys irgi studentai buvom). Man keistai atrodė toks pasiūlymas, bet pati barake gyvenus, tai iš kitos pusės kartais smagu su geru kaimynu.. Nu ir ką, vieną dieną vyro sesuo pas mus pasiprašė. Fuksė tuo metu buvo, prieš tai labai baisėjos mūsų butu - tipo taip toli nuo centro ir bla bla, kad jau jin centre gyvens.. o kai kainas pamatė ir susivokė..
Aš verkiau vyrui, kad jau ne ne, negerai, tikrai bus blogai, nepakęsiu taip: aš negalėsiu jai uždraust į mūsų kambarius eit, negalėsiu nesišypsot jei nenorėsiu.. aš gi negalėjau atsakyt nei mošai, nuo uošviams, kad ne, nenoriu (manęs taip atvirai ir neklausė..). MB, turbūt, irgi nepatogu buvo atsakyt. Na, ir pragyvenom metus visi kaip katorgoj.. kiek galėjau, kentėjau dantis sukandus, kai moša vesdavos drauges pas mus pasirodyt "kokią dukterėčią mažą turi" - taip tiesiai į miegamą mums dar/jau gulint. ar kai svetainėj po spinteles pasikanisiodavo.. kiek neiškęsdavau, pasakydavau - tuoj jin į ašaras ir uošviam skambint skųstis, kad jos nepriimam, kaip pašalinė jaučias. Mano vyrui stogas turėjo nuvažiuot, o man pačiai ir taip su motinyste stresų ir hormonų audros

..
Man atrodo suvisam pasimokėm, kad niekada jokių gyvenimų susietų su giminėm

jokių ten namų statybų per pusę ar pan

nes svetimam žmogui bet kada gali duris užtrenkt ir pamiršt, kas buvo, o vat su giminėm jau tie principai nebeveikia..
Apkritai, panašiuose ginčuose kalčiausias, manau, lieka vyras. Bent mūsų su moša istorijoj, manau, buvo mano vyro pareiga dar prieš mošai atsikeliant pasakyt, kur jos vieta. Lygiai taip pat gyvenant su anyta, vyras turėtų abiems ribas apibrėžt, kad iš anksto būtų užbėgta už akių nesklandumams. Bet, aišku, vyrai nemėgsta derybų ir tingi, ir per tuos tingėjimus ir gyvena tarp 2 ugnių. Man atrodo, tos moterys visai niekuo kaltos

Tik vat, ko jos kenčia tai sunku suprast.. šeimai kenkia, o laikas tokių dalykų neužglaisto