Įkraunama...
Įkraunama...

Anyta ir tu

QUOTE(Lurdesita @ 2010 04 19, 08:52)
biejuose jūsų aprašytose situacijose aš matau problemas tarp vyrų ir žmonų, o ne su anyta... jei ne motinos įtariu būtų trukdė draugai, kuriems irgi būtų reikėję padėt... jūsų manymu vyras, kuris myli savo šeimą - žmoną, vaikus... leis susikraut daiktus ir traukt savais keliais... neleis... keis tada savo gyvenimą...
va ir pati rašot... pirmiausia tariatės tarpusavy, o tada jau važiuojat arba nevažiuojat...

lurdesita 4u.gif jus man labai patinkate, patinka jusu poziuris, jusu aprasytoji istorija kaip sugebejote pamirsti nuoskaudas ir toliau kurti grazius santkius su vyro seima 4u.gif as jumis zaviuosi.

taciau...

sioje vietoje musu poziuriai tiesiog skiriasi. esu isitikinusi, jog per didelis kisimasis i jaunos seimos gyvenima nepadeda. nes... kai NUOLAT pagalbos praso motina yra sunku atsakyti. ypac kai pagalbos REIKALAUJAMA. cia ir motina turetu susiprasti. kartais, -pvz mano antram poste aprasytuoju atveju - lieka konstatuoti jog tai tiesiog liga. ir buk nebuves kokiu tik nori geru vyru - liksi kaltas. antruoju atveju seima sunus issaugojo, bet turbut menkas malonumas buti garsiai keikiamam motinos ir dar ne viena karta g.gif

o del draugu - akivaizdu - jei pagalba draugui kertasi su seimos planais - jokios pagalbos. na nebent gyvybes - mirties atvejis smile.gif bet tokie juk nedaznai buna biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpee @ 2010 04 18, 23:14)
o savo mamai slaugę samdytum g.gif

kas durniause mano mama noretu slauges,nes zino ka reiskia priziureti
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2010 04 19, 08:03)
lurdesita  4u.gif  jus man labai patinkate, patinka jusu poziuris, jusu aprasytoji istorija kaip sugebejote pamirsti nuoskaudas ir toliau kurti grazius santkius su vyro seima  4u.gif  as jumis zaviuosi.

taciau...
sioje vietoje musu poziuriai tiesiog skiriasi. esu isitikinusi, jog per didelis kisimasis i jaunos seimos gyvenima nepadeda.  nes... kai NUOLAT pagalbos praso motina yra sunku atsakyti. ypac kai pagalbos REIKALAUJAMA. cia ir motina turetu susiprasti. kartais, -pvz mano antram poste aprasytuoju atveju - lieka konstatuoti jog tai tiesiog liga. ir buk nebuves kokiu tik nori geru vyru - liksi kaltas. antruoju atveju seima sunus issaugojo, bet turbut menkas malonumas buti garsiai keikiamam motinos ir dar ne viena karta  g.gif

o del draugu - akivaizdu - jei pagalba draugui kertasi su seimos planais - jokios pagalbos. na nebent gyvybes - mirties atvejis smile.gif bet tokie juk nedaznai buna  biggrin.gif

4u.gif
bet tas nesugebėjimas atsisakyt mano nuomone ir yra didžiausia problema... žinau ne vieną atvejį kai vyrai yra apriboję santykius su savo šeimom iki minimumo būtent dėl tokių nepamatuotų reikalavimų ir saugo savo šeimas... ir visiškai jų nesmerkiu, nes tikrai yra žmonių, kurie nejaučia ribų... nes jiems tos šeimos reikalingos... bet žinau ne vieną, kurie tuo teisindamiesi jau ne pirmą šeimą palieka... turim net šeimoj tokius du atvejus... viena iš jų beje yra dukra, kuri jau du vyrus taip paliko... nes mamai reikia padėt... o ištikrųjų tai lekia pas mamą kai nebenori spręst problemų savo šeimoje... ir jų antros buvusios pusės aišku kaltina mūsų močiutę... ji tikrai ne auksas tuo klausimu... bet kažkodėl tai, tik tie du 'pasiduoda' jos įtakai... o visi likusieji gyvena laimingai savo šeimose ir močiutei padeda kai tos pagalbos tikrai reikia...
apie draugus... tai ši problema beveik tokia pat dažna kaip ir su anytom... neva lekia draugams daugelis vyrų padėt... žmonos keikia draugus... bet ar tikrai problema drauguose g.gif
aišku dar būna situacijos kai vaikai vienturčiai, arba visi kiti gyvena užsieniuose.. tada jau kaip ir automatiškai rūpinimosi tėvais našta lieka vienam vaikui... ir reikia labai sugebėt laviruot tarp šeimos ir tėvų poreikių... o jei dar yra bėdų šeimoje... tai ir lieka anytos kaltos dėl visko... bet ir merginos-moterys tekėdamos turėtų apmąstyt ir suvokt, kad ištekėdamos jos gauna ne tik vyrą... gauna visą jo šeimą... ir tas pasakymas aš ne už jo šeimos tekėjau... man juokingai skamba... jei jau su tokia intensija... tai susituokei ir nutraukei santykius tiek su savo tiek su vyro šeima ... nes ir vyras ima žmoną... prie ko čia jos šeima...

Papildyta:
QUOTE(Reika @ 2010 04 19, 08:10)
kas durniause mano mama noretu slauges,nes zino ka reiskia priziureti

aš čia nieko durno nematau... maniškiai tėvai yra jau seniai pasakę, kad jei prireiks slaugos jie norėtų, kad mes pasirūpintumėm jiems vieta senelių namuos ir ten juos lankytumėm, o ne visi vargtumėm... bet... va MB šeimoje tai nesuvokiamas dalykas... tad aš gerbčiau jų valią ir jei prisireiktų - karšinčiau... nors mano anyta labai gerai žino ką reiškia karšinti... bet... gal dar ir pakeis nuomone... bet nepakeis nepakeis... bet jei iš širdies tai tikrai nelinkiu nei vienam žmogui tokios dalios... sunku ne tik karšinti... sunku ir tu karšinamuoju būt unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lurdesita: 19 balandžio 2010 - 08:23
bet visais atvejais anytos vienisos mamos?

jei jos visa gyvenima buvo ipratusios vietoj vyro tureti sunu, tai visai suprantama,kad tovyro/sunaus nenori atiduoti kitai moteriskei
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2010 04 19, 10:34)
bet visais atvejais anytos vienisos mamos?

jei jos visa gyvenima buvo ipratusios vietoj vyro tureti sunu, tai visai suprantama,kad tovyro/sunaus nenori atiduoti kitai moteriskei

Musu atveju mama nera vieisa turi vyra...tad ji pripratus kad vyriskus darbus atliktu vyriska ranka...vyro nera padet turi sunus tad manau tai suprantama...
Atsakyti
Sveikos,
kalbėjot apie tėvų (vyro ar savo) karšinimą. Mano atveju, žinau tikrai, kad anytą reikės prižiūrėti, nors jai tik 54 metai, bet jau dabar sunkiai paeina, tačiau, samdyčiau slaugę, nes paprasčiausiai nesugebėčiau ja pasirūpinti: negaliu suleisti vaistų, negalėčiau jos pakelti (sveria už mane dvigubai daugiau, nors ir mažesnė yra, o aš irgi tik vos siekiu 1.60 m), pagaliau, negalėčiau mesti darbo (darbas labai patinka, o atlyginimo užtektų slaugei ir dar nemažai liktų).

QUOTE(Reika @ 2010 04 19, 09:34)

mano anytos atveju taip ir yra...Šiaip ji labai maloni moteris, stengiasi labai sutarti, neieško priekabių (dar didžiulė prblema - dėl jos psichologinės bųūklės, turime kartu gyventi), bet ji sugeba sūnų valdyti, žino jo silpniausias vietas (beje, ir mano), tad dažniausiai savo planus tenka aukoti vardan jos...Ir tai vieną dieną gali sugriauti mūsų šeimą...O ji turėjo 2 anytas, kurios sugriovė jos šeimą ir dėl tos pačios priežasties...Na, nepasimoko žmogus tiesiog...
Atsakyti
eee.o negalima palaukti,kada vyras gris?

na jei jau vienisa mama,tai suprantu,reikalinga pagalba, o ne tevas sedi priesais tv, tai mamyte supykus ant vyriskos gimines issilieja ant sunaus seimos ir vercia juos aplink ja sokineti,
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2010 04 19, 11:02)
eee.o negalima palaukti,kada vyras gris?

na jei jau vienisa mama,tai suprantu,reikalinga pagalba, o ne tevas sedi priesais tv, tai mamyte supykus ant vyriskos gimines issilieja ant sunaus seimos ir vercia juos aplink ja sokineti,

Jeigu musu atveju tai uosvis yra jureivis jo nebuna po 7 men. namuose...ir kad vyriskus darbus mama praso atlikti sunaus man atrodo normalu...
Atsakyti
ir kiek tu vyrisku darbu jau reik atlikti? kad kiekviena savaitgali sunu is seimos traukti?
nes sunus neturi teises gyventi savo gyvenima,o privalo tarnauti tik tevams
Atsakyti
QUOTE(*ultraviolet* @ 2010 04 19, 10:07)
Jeigu musu atveju tai uosvis yra jureivis jo nebuna po 7 men. namuose...ir kad vyriskus darbus mama praso atlikti sunaus man atrodo normalu...

va įdomu,jei mama ko sūnaus prašo-tai jau blogai,lenda ir tt,tai pas ką jin turi prašyti-pas svetimus žmones?pas kaimynus?
Atsakyti
QUOTE(*ultraviolet* @ 2010 04 19, 10:07)
ir kad vyriskus darbus mama praso atlikti sunaus man atrodo normalu...

o kaip vienišos moterys, kurios neturi vaikų? Pažįstu vieną seną moterį (~80m), kuri gyvena kaime, tai pati nwe tik nuvažiuoja obuolių parsivešti su dviračiu pas giminaičius už 10 km, bet ir pati malkas susiskaldo, ir namą nusidažo, ir pievutę nusipjauna su dalgiu, nors ir insultą yra turėjusi.
Kartais, man atrodo, esame įpratę (čia aš jokiu būdu ne anytom taikau, o daugiau sau), kad padėtų kažkas. Tiesiog, kaip ta aprašytoji moteris sako: "išpindėjo iš neturėjimo, kas veikti, tai susirgo ir nesugeba nieko veikti". Žinoma, kad būna atvejų, kai reikia padėti: žmogus tikrai serga, bet tada paprastai jis nesiuntinėja kitų ir ant jų nepyksta (esu pati ant patalo gulėjusi mėnesį, stengdavausi kitų savo rūpesčiais neapkrauti, į WC eidavau tik tada, kai jau labai prispirdavo, niekada dėl nieko nesiskundžiau, jei pagalvė būdavo nepatogi, paprašydavau tik tada, kai paklausdavo, ar patogu ir pan.) Todėl man labai sunku suprasti amytas/mamas/močiutes, kai prašo nuvažiuoti atvežti obuolių...
Atsakyti
QUOTE(Lurdesita @ 2010 04 18, 20:53)
tada karšint reikės... ir ką jūs siūlot... todėl, kad ji anyta ją ant rogučių ir į mišką g.gif

Nu jo! dar ja vezt kazkur! Tegu savo namie stimpa! Kai sudzius ismest bus galima ir kambarius isvedint (o paskui parduot ir pinigus pasiimt).
Atsakyti