QUOTE(boruzhe @ 2011 02 06, 13:36)
Nežinau, nežinau.. Kažin kada atiena tas savarankiškumas? Mano dukra 4-okė, pamokas ruošiam kartu nuo pirmos klasės, kasdien. Nes jei tik nepatikrinu, tai ir lieka kas nors nepadaryta. Kontroliuoti, aiškintis ko reikia, kas užduota ir t.t. reikia nuolat, nes pati nenori nieko daryti, nors ir žino, kad reikia
Kiekvienais metais tikiuosi, kad bus kitaip, kad bus atsakingesnė ir t.t., bet deja, viskas kaip buvo tai ir toliau tęsiasi. Na pokyčiai vyksta, bet labai vangiai ir tikrai su didelėm mano pastangom

Kiekvienais metais tikiuosi, kad bus kitaip, kad bus atsakingesnė ir t.t., bet deja, viskas kaip buvo tai ir toliau tęsiasi. Na pokyčiai vyksta, bet labai vangiai ir tikrai su didelėm mano pastangom

Mano vyresnioji dukra visad buvo gana kulti, tyli, nepajaučiau nei jos paauglystės problemų, nei kažkokių maištavimų, tačiau pati pradžia, iki kokių 12 metų, buvo sudėtinga. Pamokų neruošdavo išvis, visą dieną nebūdavo įmanoma priversti, galiausiai kiekvieną vakarą per ašaras darydavome namų darbus. Ir tai tęsėsi iki 6 klasės, kol galiausiai ji supykus pasakė, kad yra jau didelė ir kad niekieno tėvai jau nebetikrina namų darbų, o aš ją vis dar verčiu atsiskaitinėti. Tada kažkaip šiek tiek daviau erdvės ir laikui bėgant pamačiau, kad ir pažymiai pakilo (ankščiau mokėsi penketukais šešetukais, kas jaunam vaikui yra gana žemi pažymiai). Galiausiai dvyliktoje klasėje jau ir raudoną diplomą gavo už gerą mokymąsi. Man atrodo, tas vertybių atsirinkimas ir suvokimas, kad mokslas galbūt padės gyvenime, ateina su laiku. Kol jūsų panele jauna, gal mėginkite sakyti, kad jei padarys namų darbus - pradžiugins mamytę, pradžiugins klasiokus ir mokytoją. Bent jau mes taip bandėme daryti ir kažkiek pavyko pagerinti rezultatus. Tikiu, kad jums viskas susitvarkys. Sėkmės.