Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas

QUOTE(erborista @ 2005 11 20, 16:28)
Kiek žinau, tai galima stebėti savo ciklą. Vaisingas dienas ir nevaisingas. Vaisingos dabar neatsimenu tiksliai, bet būna jos ciklo vidury(ovuliacija). Jei ką svaigstu - pataisykit blush2.gif

Praktiškai - siūloma skaičiuoti vaisingas dienas taip: 7 dienos prieš ovuliaciją (jeigu ciklas 28 dienų, ovuliacija būna 14 dieną; ciklas skaičiuojamas nuo 1 mėnesinių dienos) ir 3 dienos - po ovuliacijos. Tai reiškia: nesimylėti arba naudoti kitą kontracepciją 10 dienų per ciklą! (menstruacijos trunka apie 5 dienas, taigi kalendorinis metodas leidžia mums mylėtis viso labo 15-16 dienų per mėnesį, arba 15-16 dienų per mėnesį naudoti kitus kontracepcijos metodus)

bet čia tik toms kurių mėnesinės reguliarios.......
Atsakyti
QUOTE(Ieva S @ 2005 11 21, 15:40)
Ačiū 4u.gif
Deja, mano ciklas iki KT gėrimo buvo nelabai reguliarus, tad netiks.
Bet gal kam kitam pravers.

taigi, kiek man teko girdėti tai labai mažai moterų su reguliariu ciklu, o skaičiavimas labai pavojinga, nes spermatozoidai gali būti gyvybingi net 5 - 7 paras. Tai reiškia, kad jeigu mylėsitės 5 dienas prieš ovuliaciją, spermatozoidas gali "patykoti" lemtingojo momento, kai kiaušialąstė subręs, ir… ją apvaisinti.

va taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(markse @ 2005 11 21, 16:12)
man tie natūralūs apsisaugojimo būdai kelia abejones  g.gif  dabar pati sprendžiu klausimą - kaip geriau????  blink.gif  buvau nusprendus gerti KT  unsure.gif  bet kad prisiskaičiau čia  wacko.gif  wacko.gif  wacko.gif 

iš tikrųjų, šiuo metu čia man yra didžiausias galvos skausmas  g.gif  iki šiol (o tai yra labai neseniai - pradėjau pastovų lytinį gyvenimą) apsauga buvo tik nutrauktas lytinis aktas  4u.gif
pirmas dalykas - mylėdamasi neatsipalaiduoju  sad.gif
antras - paskutinę savaitę vaikščiojau kaip ant adatų, laukiau mėnesinių  verysad.gif baimės buvo pilnos kelnės, nes vaikelio dar tikrai tikrai nenoriu  schmoll.gif  (gal šiaip ir norėčiau, bet galimybių jam augint dar neturiu, tad...o ir tėvelis dar laiko nepatikrintas  ax.gif )
trečia - vyras (nu ne visai vyras, nesusituokę dar esam) vaikų nori  soske.gif (negalvoja jis kaip augint, tiesiog nori kaip žaislo man toks jausmas  blink.gif ) tai va dar didesnė baimė, kad specialiai gali padaryt ką nors ne taip  blink.gif

Kai vaikelio tikrai dar nenori, KT, deja, yra patikimiausias dalykas. Na, dar gumytės, bet jos man schmoll.gif
Apie KT prirašyta daug - ir gero, ir blogo. O kaip yra iš tiesų, nežinia. Faktas, kad susireguliuoja ciklas, sumažėja mmm skausmai. Tai gerai. Bet artėjant tokiam svarbiam gyvenimo įvykiui - vaikelio planavimui, norisi kad organizmas būtų švarus. Mūsų situacija yra tokia, kad rimtai vaikelį planuoti pradėsime jau po kelių mėnesių. Dabar stabdo tik nepalanki gyvenimo situacija - nebaigti mokslai ir pan. Vis dėlto gerai apgalvoję nusprendėme, kad net ir netyčiukas nebūtų mums dabar didelė tragedija. Svarbiau, kad jis/ji į pasaulį ateitų ramiai ir be rizikos. Tad dėl visa ko galvojame tuos kelis mėnesius pagyventi be KT, tik reikia gerai išsiaiškinti, kaip naudotis tuo NŠP.
Atsakyti
Mano nuomone, pats didžiausias natūralaus apsisaugojimo trūkumas ir yra tas, kad tinka tik moterims su reguliariu ciklu, nors ir joms nemaža rizika išlieka. Žinau, kada neplanuotai pastojau: buvo jau tikrai gera savaitė po ovuliacijos, o vis tiek užkibo, net netikėjau kurį laiką... biggrin.gif Bepigu, kai tai įvyko netrukus po pirmo vaikelio, vis tiek kažkada būčiau antro norėjusi, bet dabar tokio apsaugos būdo nei iš tolo nenoriu - vaikai jau paaugliai, ir trečio lėliuko tikrai neplanuojam ax.gif
Atsakyti
Toms, kurioms atsitiktinis vaikucio gimimas nebutu tragedija - rekomenduociau tikrai isbandyti NSP. Kalbu is savo patirties: pirma vaika pasidariau pati pirma menesi tik isbandziusi NSP, bet po truputi ismokau, antrasis gime planuotai, o dabar kitokio apsisaugojimo jau nebeisivaizduoju ir jau nebebijau visai pastoti. Svarbiausia taikant si metoda - gerai isiklausyti i savo kuna. Per keleta metu ismoksti ji pazinti.
Nematuoju jokiu temperaturu. Tiesiog zinau, jog po menesiniu mazdaug 4 dieneles galiu megautis laisva meile, po to mazdaug savaitei uzsidedam prezervatyva, o paskui jau vel laisve, laisve thumbup.gif . Dar keli patarimai is patirties: jei abejojate, kad galejote pastoti (na dieneles arti ovuliacijos), tai iskart po mylejimosi galima nubegi i tualeta ir pasedeti, kad isbegtu visas geris zemyn, nespetu nubegti aukstyn ir pridaryti vaikuciu... Aisku, menkas malonumas po akto iskart atsiplesti nuo vyro, bet vis delto kartais tai gali pagelbeti. Zodziu - isiklausykit i save.
Atsakyti
QUOTE(Gita66 @ 2006 01 09, 17:59)
ar cia mada naudoti NSP ar kaip? Man gerai pleistras: patogu, priimtina, saugu, ramu ir modernu

anokia cia mada. kai pradedi rupintis savo sveikata, tai ir galvoji ka daryt kad tik nereiketu nei KT, nei pleisto , nei ziedo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gita66 @ 2006 01 09, 17:59)
ar cia mada naudoti NSP ar kaip? Man gerai pleistras: patogu, priimtina, saugu, ramu ir modernu

TAI KAS ČIA GERO SU TUO PLEISTRU....SORY......bet juk hormonai,kaip plaukė,taip plaukia į mus.........O išbalansuoti hormonai -nėra blogiau........jų nebeįmanoma sureguliuti!O hormonų sukeltos ligos,pačios baisiausios,ir sunkiausiai įveikiamiausios..........NŠP -gerai........,o kai yra dienos ,kai suabejoji(gali pasinaudoti prezervatyvu,ar NLA.......)Netikėkite gydytojomis ,kurios pataria hormoninius kontrasepcikus,po kelių dešimtmečių visi pripazins,kad tai buvo klaida!Jau dabar uzsienyje pleistrą,mazai kas vartoja..nes pamatė ir pasekmes.... blush2.gif
Atsakyti
man pleistras subalansavo harmonus biggrin.gif , isprende kitas problemas, nu zodziu, jauciu tik teigiama poveiki 4u.gif Be to, pasitikiu savo gydytoja, kuri bile ko nekalba ir nepersa bile ko.
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2005 11 21, 21:46)
Nematuoju jokiu temperaturu. Tiesiog zinau, jog po menesiniu mazdaug 4 dieneles galiu megautis laisva meile, po to mazdaug savaitei uzsidedam prezervatyva, o paskui jau vel laisve, laisve thumbup.gif .

o keturios dienos po menesiniu paskutines dienos ar kaip? na ir tundra as doh.gif tiek laiko geriau KT, ir tas "naturalus" budas man visai neaiskus mirksiukas.gif
Atsakyti
Man patiktu sis naturalus metodas, jei jis butu patikimas. Blogai tai, kad ovuliacija yra lengvai paveikiama stresu. Sast ir prasides diena anksciau, spermiukai gi gyvybingi 3 paras kiek zinau. tai ir susitiks jie. Jei darba sramus, menesine sreguliarios, gal ir galima butu bandyti, bet tai ne man deja.
Na o komentaras apie pasedejima, kad geris teketu zemyn- tiesiog juokinas. Is kart po ejakuliacijos moters gimdoje randama daugybe spermatozoidu. tad tai tikrai nepades smile.gif
Atsakyti
Mes jau metus sėkmingai naudojam NŠP. Trūkumas didžiausias tas, kad retokai galima mylėtis, be to, iki šiol nei vienas vaikų neturėjome, tai neaišku ar tik planavimas padeda 4u.gif
Atsakyti
na as metu geriamus KT, sulaukiau mm, ir dabar ziuresiu kaip cia tas mano ciklas ax.gif reiks andyti skaiciuoti kazka blink.gif
Atsakyti