Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas

QUOTE(MAUPA @ 2006 01 16, 13:30)
na as metu geriamus KT, sulaukiau mm, ir dabar ziuresiu kaip cia tas mano ciklas  ax.gif  reiks andyti skaiciuoti kazka  blink.gif

Norint tiksliai zinoti apie NŠP apsilankykite www.gyvybe.lt ar nueikite į kursus,pas mokytoją!viskas bus aiškiau......... thumbup.gif Gyvenimas grazus-o kad sexsas tokiu planavimu retesnis,tai dar geriau..daugiau norisi........ lotuliukas.gif Jei neištveriate-griebkitės gumyčių............ bigsmile.gif
Atsakyti
siaip dar nepasitikincioms savimi patarciau paskaityti knyga kurioje aiskiai ir issamiai viskas paaiskinta. manau kai kuriuose knygynuose dar galima rasti:
Anita Hessmann-Kosaris Natūraliai ir saugiai be tablečių

siaip pati naudociausi siuo metodu, bet po vaikelio gimimo dar neatsirado menesines. bet kai tik taps reguliarios - butinai tongue.gif
Atsakyti
dar vienas klausimelis: temos pradžioje rašėte apie ovuliacijos testus,
kas turi patirties gal galit parasyti daugiau apie juos, kiek kainuoja, kaip veikia ir pan.?
Atsakyti
QUOTE(garbaniukee @ 2006 01 20, 16:30)
dar vienas klausimelis: temos pradžioje rašėte apie ovuliacijos testus,
kas turi patirties gal galit parasyti daugiau apie juos, kiek kainuoja, kaip veikia ir pan.?

pries pora metu kainavo eurovaistines bazej 7-8 Lt, dabar turbut pabrango kaip ir viskas. Veikia kaip ir nestumo testai, tik naudot reikia popiet, o ne is ryto, lyg ir kelias valandas negerus. Na, ju instrukcijoj viskas aprasyta. Niuansas, kad brangoka, jei nereguliarus ciklas, kol pagauni ta ovuliacijos diena. As bandziau derindama su BT matavimu, tai uzteko tik vieno testo ovuliacijos patvirtinimui. Siaip reikia ciklui kokiu 6-7, ziurint kaip pataikai. Jei ciklas apie 28 dienas, pradet naudot testus reikai nuo kokios 11-12 ciklo dienos, jei ilgesnis, atitinkamai veliau tiek, keik ilgesnis ciklas. Tai jokiu budu ne apsaugos budas, kaip tik labiausiai tinka norint pastot, arba suprast, kuri yra tavo ovuliacijos diena. Kai testas parodo 2 juosteles, tai per artimiausias 48 val. ivyks ovuliacija.
Atsakyti
Daug metu vadovavausi vaisingu dienu skaiciavimu, kuri kazkokioj knygelej perskaiciau ir jis manes nepavede. Reikia zinoti tiksliai savo men. ilgiausia ir trumpiausia cikla(nuo pirmos men dienos iki kito menesio pirmos men dienos) ,tada is trumpiausio ciklo atimti 18, o is ilgiausio 11. Pvz. trumpiausias men ciklas 27d, o ilgiausias 29d.. 27-18=9, tai reiskia pirma vaisinga diena bus 9d skaiciuojant nuo pirmos men dienos, 29-11=18. o paskutine vaisinga diena bus 18d.Reiskia vaisingos dienos nuo 9 iki 18d., skaiciuojant nuo pirmos men d.
Bet men turi buti reguliarios, paklaida 2-3 d. skirtumas. Jei vedi savo men kalendoriu ir jos pakankamai reguliarios, tai pabandyk.
Atsakyti
Gal būsiu išjuokta iš tokios temos, ax.gif čia jau gal atgyvena. Bet visgi. Kadangi aš esu nepatenkinta KT, tai vis mintis kirba kaip apsisaugoti natūraliai. Kaip apisaugodavo mūsų močiutės ir prosenelės, gal gi būdavo kokių priemonių iš gamtos, nors ir ne visu 100 %. Bet juk ir KT neduoda visiško saugumo g.gif .
Atsakyti
esu girdejus kaip ekstrine kontracepcija tai issiplauti maksti su parugstintu vandeniu arba i maksti isideti apsirino tablete, bet situ budu niekada nenaudojau ir negaliu pasakyt ar veiksminga ar ne smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo almantė_k: 09 vasario 2006 - 12:23
naturaliu budu su vyru saugojomes daugiau kaip 4metus. pries tai buvo KT- nuo kuriu mane pykindavo. tai ir pradejom skaiciuot vaisingas -nevaisingas dienas smile.gif nu ir nebuvo to netyciuko lotuliukas.gif musu -mazius lelius planuotas...pati dabar noriu pabandyt kontraceptini zieda, ale mano vyras kaip kirviu nukirto-NE mad.gif -SKAICIUOSIM!!!
Atsakyti
QUOTE(Jacobs @ 2006 02 09, 12:27)
naturaliu budu su vyru saugojomes daugiau kaip 4metus. pries tai buvo KT- nuo kuriu mane pykindavo. tai ir pradejom skaiciuot vaisingas -nevaisingas dienas smile.gif  nu ir nebuvo to netyciuko lotuliukas.gif musu -mazius lelius planuotas...pati dabar noriu pabandyt kontraceptini zieda, ale mano vyras kaip kirviu nukirto-NE mad.gif -SKAICIUOSIM!!!

bet tas skaičiavimas irgi nežinau...o jeigu labai norisi per vaisingas dienas? man toks būnas nepriimtinas pvz
Atsakyti
Iki gimdymo kelis metus naudojau KT. Prieš 2 metus pagimdžiau ir kažkodėl tablečių gerti nebenoriu. Nelabai sunku apsiskaičiuoti vaisingas dienas. Jų metu naudoju žvakutes, o nepavojingomis dienomis nieko ir nereikia. Kol kas tokia apsauga pasiteisina. smile.gif
Atsakyti
myliesi ir per vaisingas ir nepervaisingas dienas, tik skirtumas tas, jog per nevaisingas "iki galo", o per vaisingas vyras pabaigia ten, kur fantazija nuplaukia lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ir jei sugalvosit paisdykauti dar karteli tuomet tikrai gali pastoti...
is kaikuriu komentaru susidaro vaizdas ,jog nelabai supranta apie ka eina kalba verysad.gif tikrai nenoriu nieko uzgauti ar izeisti wub.gif wub.gif wub.gif
o toks budas ,tik toms patikimas, kuriu ciklas reguliarus.
maza pamokele 28dienu ciklui:)
pasibaigus menstruacijoms, pradeda bresti kiausinelis kiausideje(jos yra dvi)- tai trunka14 dienu. sis laikotarpis yra nevaisingas ir niekaip nepastosi. tuomet kai kiausinelis subresta jis is kiausides pradeda keliauti i gimda ir siuometu moteris jau yra vaisinga, gimdoje susidaro patalelis kudikeliui augti , jei jis ten uzsimegstu, jei per vaisingas dienas moteris nepastoja, prasideda menstruacijos ir kartu su jomis kiausinelis iskeliauja"lauk". vaisingos dienos kartu su menstruacijomis trunka 14dienu. taigi kas galvoja, jog menesiniu laiku moteris negali pastoti- labai apsirinka!!!
pasikartosiu, jog mes taip saugojomes virs keturiu metu...
tiesiog moteris turi labai gerai save pazinti... smile.gif ir kiekviena seima pasirenka kontracepcijos buda priimtina tik jai. mes toki pasirinkom, todel kad nuo KT mane labai pykindavo...
beje -100% kontracepcijos nera(isskyrus susilaikyma lotuliukas.gif lotuliukas.gif ) turiu net keleta draugiu, kurios pastojo gerdamosKT blink.gif

Papildyta:
QUOTE(nireglina @ 2006 02 10, 00:39)
Iki gimdymo kelis metus naudojau KT. Prieš 2 metus pagimdžiau ir kažkodėl tablečių gerti nebenoriu. Nelabai sunku apsiskaičiuoti vaisingas dienas. Jų metu naudoju žvakutes, o nepavojingomis dienomis nieko ir nereikia. Kol kas tokia apsauga pasiteisina.  smile.gif

stai jums dar vienas labai puikus pasiulymas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Jacobs tu tikrai pripainiojai su tuo dienų skaičiavimu schmoll.gif pasibaigus mėnesinėms visai ne už ilgo būna vaisingos dienos, ir būtent per tas 14 dienų pastosi doh.gif plius tokiu metodu saugantis reikia primesti, kad mažieji buožgalviukai iki savaitės man regis gali pratupėti sau šiltai ir nutykoję progą apvaisinti... vienu žodžiu visų pirma tu pripainiojai dienas, antra - tai tikrai nėra taip patikima.....ir patogu, nes mylėtis viso labo galima max dvi savaites į mėnesį doh.gif ir tai jei tavo ciklas LABAI reguliarus...
kaip saugodavosi senovėje?nekaip schmoll.gif pažiūrėjus į šeimos gausumą lotuliukas.gif žinau tiek kad rūteles mergužėlės ne taip jau nekaltai ravėdavosi darželiuose - rūtos pasižymi abortuojančiu poveikiu...
dėl vyro pabaigimo "pagal fantaziją" tai išvis nepatikima, jei nors kiek pasidomėsi...net pačioje mylėjimosi pradžioje vyras išskiria sekretą, kuriame yra spermos. vat tau ir netyčiukas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rucelie: 10 vasario 2006 - 14:22