QUOTE(maruša @ 2011 01 30, 19:58)
O pietų miego guldot prieš pietus ar po jų?

As pries mieguti duodu pienuko, o rimciau pietauja atsibudes

labas vakaras,kiek skaitau tai tikrai visi vaikai skirtingai miega,pvz mano dukryte kuriai 1.4men miega viena kart dienoi ir labai mazai 1-2val,pvz snd visai ne miega,ir neprievartauju jos miegeliui
bet zinau kad jau kai 9 gulsim miego atsigers pieniuko ir iki 10ryto miegos skaniai
bet va kai dantukai lenda tai praktiskai kas val keliames,paverke ir vel uzmiega
va db atsisedo man ant kelenu ir uzmigo grazuole
valgyt mes nakti nesikeliam jau nuo 4men
paprasiausiai pora kart patingejau padaryt misinuko,daviau arbateles ir poto ji jau nebesikele

Mano abu zuikiai nuo pirmojo gimtadienio pradėjo miegoti po 1 kartą,ir tai,manau,visai normalu

Sunaitelis mano miega viena kart 2 valandas, gulasi 12 val. o keliasi 14 val. tada ir papietauja. Na manau tai normalu, nes vakare gulasi 20 val., o keliasi 7 val. Tai miegelio jam pilnai naktinio uztenka. Viena kart per diena pradejo miegot nuo 10 men., O pries tai miegodavo 3 kartus po 1val.
Maniskei 1,5 metuku, bet dienos metu dar miega 2 kartus, pries pietus 1 val. ir po pietu 1,5-2 val., bet vakare tikras kosmaras
, be 23val. neuzmiega. Bandziuau migdyti viena kart dienoje, kad eitu ankciau vakare miegoti, bet nepadejo, tas pats, tik pervargsta ir pikta buna
. Tai vel prie senos tvarkos

QUOTE(JVGM:) @ 2011 02 07, 13:59)
Maniskei 1,5 metuku, bet dienos metu dar miega 2 kartus, pries pietus 1 val. ir po pietu 1,5-2 val., bet vakare tikras kosmaras
, be 23val. neuzmiega. Bandziuau migdyti viena kart dienoje, kad eitu ankciau vakare miegoti, bet nepadejo, tas pats, tik pervargsta ir pikta buna
. Tai vel prie senos tvarkos 

Ir aš panašios patirties turiu... tačiau kelias dienas pasikankinus, vis tiek migdžiau vieną kartą per dieną, to pasėkmės - eina ne 23-24val miegoti, o 20-20.30val. ir miega iki 8-9val. Manau, jog mažam vaikučiui taip daug naudingiau, nei naktinėjimas iki išnaktų (nes gan ilgai budo taip, jog mudu su vyru kaip žvėrys miego norim, o mažius ratais eina lovytėj ir tikrai ne apie miegą svajoja

QUOTE(sianakt @ 2011 02 07, 14:28)
Ir aš panašios patirties turiu... tačiau kelias dienas pasikankinus, vis tiek migdžiau vieną kartą per dieną, to pasėkmės - eina ne 23-24val miegoti, o 20-20.30val. ir miega iki 8-9val. Manau, jog mažam vaikučiui taip daug naudingiau, nei naktinėjimas iki išnaktų (nes gan ilgai budo taip, jog mudu su vyru kaip žvėrys miego norim, o mažius ratais eina lovytėj ir tikrai ne apie miegą svajoja
). Maždaug per savaitėlę "įsivažiavom" abudu į tokį ritmą, dabar ir jokių piktumų nebeliko, nusikala taip, jog "lūžta" ir pietų miegelio eidamas ir naktiniam miegučiui atėjus.. ir man kaip baltam žmogui vakarai laisvi liko, ir mažylis miega ženkliai ramiau 

mano mažylis taip pat,kai pradėjo miegoti vieną kartą-susitvarkė ir visi naktinėjimai,eina miegoti pusę 9 ,būna pavargęs,greitai užmiega,o dieną vietoj dviejų trumpų kartų miega vieną ilgesnį.skaičiau neurologės straipsnį,jog tokio amžiaus vaikams jau reikia pratintis miegoti vieną sykį,nes būtent apie 13 val.būna vaidnamoji "miego duobė",kuomet miegas yra naudingiausias

Mano dukrytei 1 ir 3men, bet miegas jau ima pereidineti is 2k i viena. Keliames 8.30. Einam pirmo rytinio miegelio 11, antrakart 16. Miega apie1-1.5. Gulasi 22-22.30. Dabar dazniau miega vieninteli karta apie 14, bet ismiega daugiau-api 2 val.
Del miego tai ,manau, neverta spausti vaiko i remus.
Turiu vyresniaja dukra, kuriai suejo 4. Darzelyje ji negali uzmigti. Problema ir man,
ir aukletojoms. Vaikas is streso ir i lova prisisioja kai aukletoja pabara. Namie tik atsibudus ryte klausia ar butina reikes miegoti per pietus.
Kiek pamenu jau nuo mazu dienu mazai miegojo
Bet yra aktyvus ir sveikas vaikas. Taip kad viskas yra normalu ir labai individualu

Del miego tai ,manau, neverta spausti vaiko i remus.