Įkraunama...
Įkraunama...

AromaNatural-priemonės kosmetikos gamybai

O mano bandymas pasidaryti žele su papainu nelabai pavyko verysad.gif , milteliai želiniais gabaliukais sušoke ir išsibarstę po želės masę (nežinau ar aiškiai rašau), žodžiu, gavosi ne vientisa masė, o želė su baltais gumuliukais unsure.gif
O kaži ar blogai būtų, jei visų pirma ištirpinčiau miltelius vandenyje/hidrolate ir tada šį tirpalą tirštinčiau ksantano pagalba? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimira @ 2010 02 08, 16:40)
O mano bandymas pasidaryti žele su papainu nelabai pavyko  verysad.gif , milteliai želiniais gabaliukais sušoke ir išsibarstę po želės masę (nežinau ar aiškiai rašau), žodžiu, gavosi ne vientisa masė, o želė su baltais gumuliukais  unsure.gif
O kaži ar blogai būtų, jei visų pirma ištirpinčiau miltelius vandenyje/hidrolate ir tada šį tirpalą tirštinčiau ksantano pagalba?  ax.gif

ir man taip butu buve, bet visgi nusprendziau pirmiausiai papaina ismakaluoti gerai distiliuoto vandens mazame kiekyje, tada jau imaisiau i geli smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eglute82 @ 2010 02 07, 20:25)
Monica, norejau paklaust ar  citrinzole fototoksiska? Ir kiek reikia glicerino i 50 ml hidrolato ax.gif

ne. Bet veidui l. atsargiai naudok, nes žiauriai stipri.

QUOTE(Hibisco @ 2010 02 07, 21:36)
Monica, buvai minejusi, kokios proporcijos taviskiame vaniles fitolyje yra vaniles lazdeliu ir aliejaus. Gal gali priminti?  4u.gif

1:10, gali būti ir daugiau vanilės

QUOTE(Deimira @ 2010 02 08, 15:40)
O kaži ar blogai būtų, jei visų pirma ištirpinčiau miltelius vandenyje/hidrolate ir tada šį tirpalą tirštinčiau ksantano pagalba?  ax.gif

taip ir reikėjo daryti. Visus miltukus prima skysty reikai tuirpinti, po to gelinti. Bet vsi tiek papainas turėjo išlikti efektyvus.
Atsakyti
Monica, gal kur rašei ir praleidau, bet gal patarsi, kokiu % galima mango miltelius pilti į kremus? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Honey @ 2010 02 08, 19:00)
Monica, gal kur rašei ir praleidau, bet gal patarsi, kokiu % galima mango miltelius pilti į kremus? smile.gif

Aktyvų maždaug iki 10 proc. siūlyčiau dėti. Dėl visa ko, pabandyk, ar nesutraukia kremo (mažam kieky).
Atsakyti
Pasigaminaus šiandien lūpų balzamą (dariau pirmą kartą) smile.gif Ir gavosi gan gerai, tik jis toks atrodo "per lengvas".Dariau taip:Reikės: 3 arb.š. jojobos aliejaus; 0,5 arb.š. natūralaus bičių vaško; 0.5 arb.š. kokoso aliejaus; 0.5 arb.š. 1-2 lašiukai salierų EA; 2 arb. š. sviestmedžio.
Gamyba: užverdame vandenį patogiam puode,ant jo statome lėkštę,mažiname ugnį, sudedame vašką,kietą kokosų aliejų ir sviestmedį, tirpdome. Kai ištirpsta - pilame jojobos aliejų, išmaišome. Nuimame lėkštę nuo verdančio vandens. Kai masė truputį pravėsta, lašiname EA,sumaišome ir supilame į norimą formą. Ką reikėtų pakeisti, kad gautųsi "kiestesnis"? unsure.gif
Atsakyti
kokosų, sviestmedžio arba tiesiog pridėti bičių vaško smile.gif
Atsakyti
nesupratau kaip ta lekste det i vandeni, i pati verdanti istatyt? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bozkakoszka20 @ 2010 02 09, 19:38)
nesupratau kaip ta lekste det i vandeni, i pati verdanti istatyt? blush2.gif

Aš puode užviriau vandenį ir į jį įdėjau dubenėlį ir tada jau pagal receptą viską maišiau ax.gif Va, dar pamiršau paminėti, kad iš pradžių tą balzamą užtepus jis atrodo kaip blizgis , bet paskui susigeria(gal truputį per greitai) ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Babi*: 09 vasario 2010 - 19:03
gavosi vienas lupu balzamas?skaiciau kad iskart dubeneli idejus i vandeni istirpint vaska galima, o po to viska toliau deti.
labai noriu pasidaryt, tik truksta kai kuriu ingridientu dar biggrin.gif
Atsakyti
laba diena,

noriu uzsisakyti pas siek tiek kosmetikos...issirinkau shea butter ...ar galesiu ji tepti viena kaip kuno sviesta ?

ir gal galetumete pasiulyti koki eterini aliejuka celiulitui gydyti, odai stangrinti ir nuotaikai gerinti arba raminamojo poveikio..aciu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bozkakoszka20 @ 2010 02 09, 20:12)
gavosi vienas lupu balzamas?skaiciau kad iskart dubeneli idejus i vandeni istirpint vaska galima, o po to viska toliau deti.
labai noriu pasidaryt, tik truksta kai kuriu ingridientu dar biggrin.gif

Am, kuria prasme vienas lūpų balzamas? blush2.gif Aš visus "kietus" ingridientus dėjau su vašku į verdantį vandenį, kad ištirptų, o po skystus 4u.gif O į šaltą vandenį ar šiltą įdėjus ištirpsta vaškas? unsure.gif
Papildyta:
va, dar šituo balzamu pasitepiau alkūnes(jos pas mane pakankamai išsausėję), tai visai gerai sudrėkino bigsmile.gif
Atsakyti