
gizma cia kalba ne apie iki 2 metu o kai mama jau dirbanti, tiesiog nesusikalbejimas kazkoks, cia turbut niekam net nekilo klausima del maziuku kur faktas kad jiems kas kart ruosiama svieziai

QUOTE(gizma @ 2010 02 06, 00:11)
As ir savo vaikui kiekviena karta ruosiu sviezia maista. Nesuprantu, kas cia tokio sudetingo. Juk galu gale mamos ir turi tam 2 metus, kad augintu ir rupintusi namie vaikeliu.
na kol esi namie ir turi tik 1 kūdikį, tada gali kas kart šviežiai ruošt (bent vaikui). bet jei bent 1 vaikas eina į kolektyvą, tada kaip? kaip daryt kai eini į darbą?
man rodos daug sveikiau grįžus iš darbo, m-klos, pietų pasišildyt vakarykštį naminį maistą, nei pietaut kažkur valgykloj, kavinėj, kur iš vis neaišku, kas tam maiste ir kiek kartų jis šildytas peršildytas

arba tarkim vakare gaminu kugelį, kotletus, dar kažką, visi valgom 7, o mano dvylikmetis būrely iki 8 vakaro. tai ką man jam grįžus atskirai kept kugelį

Dabar man labai lengva, kol auginu mažylį namuose. Gaminu tikrai daug kartų per dieną, bet ne tiek, kad tai būtų amžinas nuovargis ir neįmanoma. Savaitgaliais to gaminimo irgi daugiau, nes dukrelei - būreliai. Bet pas mus mityboje nėra cepelinų, kugelių, žemaitiškų blynų, koldūnų ir kitokios terlionės. Aš nekenčiu marmalynių skęstančių padažuose, tad jų negaminu
Man gaminti lengva
Virta, torškinta garuose..mėsytė, kruopos įvairios salotos ir sriubytė. Makaronai, omletai...
Kai į darbą eidavau, nebūdavo kitaip. Kai nori, tai randi būdų viską suderinti. Rytais keldavausi 1- 1.5 val. anksčiau ir viską pasiruošdavau (susipjaustydavau daržoves sriubytei, kažkokius pusgaminius, pvz. maltinukus susiformuodavau ir pan.), o vakare visąlaik parskubėdavau namo pirma ir grįžus (kol šeimyna susirenka namo, persirengia, nusiprausia) spėdavau viską išvirti, patroškinti.
Ryte ruošimo nedaug, ištraukti iš šaldytuvo jogurtą, varškės, kad sušiltų prieš valgymą. Košių ryte, tas kas eina į mokyklą ar darbą - nevalgo, nenori.
*GAILĖS* atveju, mano vaikas grįžęs apie 21 val. kugelio ir negautų. Nei šviežio, nei šildyto. Galėtų rinktis - košė, omletas, sriuba, šiltas pienas su dribsniais. Tą ką aš galiu greitai paruošti ir pamaitinti ir kas labai neapsunkintų. Nenori - išvis nereikia.
Aš nesistebiu, kad mano dukra darželį lankydama visai nevalgydavo, bet pasisekė, kad mano dukra visą dieną darželio ir nelankė. Pas močiutę irgi visada šviežias maistas, tad nuveždavau pietums. Pati kavinėse nevalgau, į darbą nusinešdavau 'sausą davinį'. Pvz. jogurtą su dribsniais ir pan.
Aš taip buvau auginta, kad 'seną' maistą valgydavo tik suaugę, jei toks likdavo (nors tai nebūdavo dažnai) ir kitaip neįsivaizduoju.
Mažyliui samdysiu auklę, bus reikalaujama nemaitinti šildytu maistu. Galiu aš - gali ir kita.


Kai į darbą eidavau, nebūdavo kitaip. Kai nori, tai randi būdų viską suderinti. Rytais keldavausi 1- 1.5 val. anksčiau ir viską pasiruošdavau (susipjaustydavau daržoves sriubytei, kažkokius pusgaminius, pvz. maltinukus susiformuodavau ir pan.), o vakare visąlaik parskubėdavau namo pirma ir grįžus (kol šeimyna susirenka namo, persirengia, nusiprausia) spėdavau viską išvirti, patroškinti.
Ryte ruošimo nedaug, ištraukti iš šaldytuvo jogurtą, varškės, kad sušiltų prieš valgymą. Košių ryte, tas kas eina į mokyklą ar darbą - nevalgo, nenori.
*GAILĖS* atveju, mano vaikas grįžęs apie 21 val. kugelio ir negautų. Nei šviežio, nei šildyto. Galėtų rinktis - košė, omletas, sriuba, šiltas pienas su dribsniais. Tą ką aš galiu greitai paruošti ir pamaitinti ir kas labai neapsunkintų. Nenori - išvis nereikia.
Aš nesistebiu, kad mano dukra darželį lankydama visai nevalgydavo, bet pasisekė, kad mano dukra visą dieną darželio ir nelankė. Pas močiutę irgi visada šviežias maistas, tad nuveždavau pietums. Pati kavinėse nevalgau, į darbą nusinešdavau 'sausą davinį'. Pvz. jogurtą su dribsniais ir pan.
Aš taip buvau auginta, kad 'seną' maistą valgydavo tik suaugę, jei toks likdavo (nors tai nebūdavo dažnai) ir kitaip neįsivaizduoju.
Mažyliui samdysiu auklę, bus reikalaujama nemaitinti šildytu maistu. Galiu aš - gali ir kita.
nu supratau 
ne man tai
nevalgau dribsnių ir vaikams retai duodu. manau kad sveikiau kugelis iš ekologiškų bulvių nei dirbsniai. jis nebūtinai turi skęst padaže .
tikrai nenorėčiau ryte 6 keltis ir ruošt visiems pusryčius (nors pusryčiai pas mus neproblema, nes visi valgo paprasčiausią avižinę košę išbrinkintą verdančiam piene). miegas man lb svarbus gerai savijautai ir sveikatai.
pietums jei sotinčiau savo dvylikmetį jogurtėliais, tai jis ir savo 36 kg turbūt nesvertų
(ypač jei ir vakare parėjus iš būrelio nieko rimto nepavalgytų)
ir šiaip, na lb domiuosi sveika mityba, bet turiu ir kitų pareigų namuose (ką jau kalbėt apie darbą) - tai ir namus valyt, ir skalbt, ir daržus ravėt, ir apsipirkinėt, ir pamokas padėt vaikui paruošt, ir pasaką mažiukui paskaityt, ir pas gydytojus nueit ir t.t.t.t.t. pagaliau dar norisi ir pamegzt, ir prie pc pasėdėt ir su draugais susitikt.
taip sakant, aš žmogus, o ne virtuvinis kombainas.
todėl sriubą verdu 2 dienoms. vakarienei ką gaminu, tą valgo visi parėję namo bet kuriuo metu (jei reikia ir pasišildo). pietus irgi ruošiu 1 kartą, o jei kas tuo metu negrįžta namo, tai pasišildo po 1-2 val. vakarais dažnai kepu pyragą, bet viso jo nieks per 1 vakarą nesuvalgo, todėl lieka ryte desertui su arbata.
nžn, turbūt nusišaučiau jei reiktų valgyt pilnai visai šeimai gamint daugiau negu 2 kartus per dieną

ne man tai

nevalgau dribsnių ir vaikams retai duodu. manau kad sveikiau kugelis iš ekologiškų bulvių nei dirbsniai. jis nebūtinai turi skęst padaže .
tikrai nenorėčiau ryte 6 keltis ir ruošt visiems pusryčius (nors pusryčiai pas mus neproblema, nes visi valgo paprasčiausią avižinę košę išbrinkintą verdančiam piene). miegas man lb svarbus gerai savijautai ir sveikatai.
pietums jei sotinčiau savo dvylikmetį jogurtėliais, tai jis ir savo 36 kg turbūt nesvertų

ir šiaip, na lb domiuosi sveika mityba, bet turiu ir kitų pareigų namuose (ką jau kalbėt apie darbą) - tai ir namus valyt, ir skalbt, ir daržus ravėt, ir apsipirkinėt, ir pamokas padėt vaikui paruošt, ir pasaką mažiukui paskaityt, ir pas gydytojus nueit ir t.t.t.t.t. pagaliau dar norisi ir pamegzt, ir prie pc pasėdėt ir su draugais susitikt.
taip sakant, aš žmogus, o ne virtuvinis kombainas.
todėl sriubą verdu 2 dienoms. vakarienei ką gaminu, tą valgo visi parėję namo bet kuriuo metu (jei reikia ir pasišildo). pietus irgi ruošiu 1 kartą, o jei kas tuo metu negrįžta namo, tai pasišildo po 1-2 val. vakarais dažnai kepu pyragą, bet viso jo nieks per 1 vakarą nesuvalgo, todėl lieka ryte desertui su arbata.
nžn, turbūt nusišaučiau jei reiktų valgyt pilnai visai šeimai gamint daugiau negu 2 kartus per dieną

QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 06, 11:04)
ne man tai 
manau kad sveikiau kugelis iš ekologiškų bulvių nei dirbsniai. jis nebūtinai turi skęst padaže .
pietums jei sotinčiau savo dvylikmetį jogurtėliais, tai jis ir savo 36 kg turbūt nesvertų
taip sakant, aš žmogus, o ne virtuvinis kombainas.
nžn, turbūt nusišaučiau jei reiktų valgyt pilnai visai šeimai gamint daugiau negu 2 kartus per dieną

manau kad sveikiau kugelis iš ekologiškų bulvių nei dirbsniai. jis nebūtinai turi skęst padaže .
pietums jei sotinčiau savo dvylikmetį jogurtėliais, tai jis ir savo 36 kg turbūt nesvertų

taip sakant, aš žmogus, o ne virtuvinis kombainas.
nžn, turbūt nusišaučiau jei reiktų valgyt pilnai visai šeimai gamint daugiau negu 2 kartus per dieną

Kugelis sveikiau už dribsnius?

Aš ne apie spragintus 'sausus pusryčius' kalbu, o apie dribsnius, t.y. avižų, kitų grūdų dribsniai, kur savarankiškai įsimeti razinų ar nat. džiovintų vaisių?
Aš irgi ne virtuvinis kombainas, bet savotiškai irgi nesuprantu kaip tai nespėti, nebent moters 'apsisukimai' kaip vyro



Pietums mano vaikai jogurtų ir nevalgo. Kur išskaitėte?




Mane vyras mokina visą santuokinį gyvenimą gaminti dviems dienoms iš karto, bet jau daugiau nei 10 metų niekaip neišmokstu. Net studijuodama kitame miestes ir kasdien važinėdama į paskaitas ir atgal nedarydavau maisto dviem dienoms. Tiesiog mano toks įprotis ir visada 'vsio po planu'

Pritariu Rasmai. Jei yra noro, galima ir spėt pagamint šviežią maistą.
Mano dukrą nuo 1 metukų prižiūrėjo auklė. Nei kalbos nebūdavo, kad ji tiesiog pašildytų maistą. Tiesiog palikdavau raštelį ką ji turi pusryčiams/pietums pagaminti ir tiek. Gamindavo vaikui ir sau kartu ir labai džiaugėsi, kad ir pati visada valgo šviežią maistą - sakė ir energijos iš kart daugiau. Vakare po darbo aš grįždavau ir paruošdavau šeimynai vakarienę. O kas čia sunkaus? Aš noriu, kad ir mano vaikas, ir aš pati valgyčiau kokybišką maistą, nuo to ir sveikata priklauso. Aš iš vakaro pasiruošdavau ką galėsiu vakare pagamint jei tai mėsytė ar žuvytė. O daržoves pasipjaustyt ilgai neužtrunka... Tiesiog prioritetai žmonių skirtingi...
Mano dukrą nuo 1 metukų prižiūrėjo auklė. Nei kalbos nebūdavo, kad ji tiesiog pašildytų maistą. Tiesiog palikdavau raštelį ką ji turi pusryčiams/pietums pagaminti ir tiek. Gamindavo vaikui ir sau kartu ir labai džiaugėsi, kad ir pati visada valgo šviežią maistą - sakė ir energijos iš kart daugiau. Vakare po darbo aš grįždavau ir paruošdavau šeimynai vakarienę. O kas čia sunkaus? Aš noriu, kad ir mano vaikas, ir aš pati valgyčiau kokybišką maistą, nuo to ir sveikata priklauso. Aš iš vakaro pasiruošdavau ką galėsiu vakare pagamint jei tai mėsytė ar žuvytė. O daržoves pasipjaustyt ilgai neužtrunka... Tiesiog prioritetai žmonių skirtingi...
QUOTE(Eima @ 2010 02 06, 12:09)
Mano dukrą nuo 1 metukų prižiūrėjo auklė. Nei kalbos nebūdavo, kad ji tiesiog pašildytų maistą. Tiesiog palikdavau raštelį ką ji turi pusryčiams/pietums pagaminti ir tiek.
Man jau ramiau..o tai pagalvojau, kad mano reikalavimai nerealūs


Jei rinktis ar ilgesnis miegas ar šviežias maistas, man laimės maistas. Bet aš nesu miegalė. Man 6 val. kokybiško miego per akis, senstu matyt, nebereik miegot tiek ilgai kiek vaikui..o jei ir dar trumpiau miegu, tai stygiaus nejaučiu ilgą laiką, jokio nuovargio



Papildyta:
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 06, 12:18)
Gal jūs iš tų moterų, kurios nemėgsta gaminti valgyti ir sukiojimąsis virtuvėje jums tik nemaloni pareiga (kaip pvz. man lyginimas ar gėlių laistymas - darau sukandusi dantis ir vis 'atidėlioju'

Turiu daug draugių, kurios irgi kibirais keliom dienom verda ir visąlaik tuo skundžiasi, kad šeimoje nemaloniausia - valgio gaminimas


Aš to gaminimo net 'nejaučiu'

QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 06, 12:18)
3 val



Aš ir sakau - skirtingi prioritetai ir nėr ko ginčytis

QUOTE(Eima @ 2010 02 06, 13:07)
3 val
Aš tiek praleidžiu jei dar kokį pyragą kepu, + cepelinus darau ir dar ką nors... Nu ne, vis tiek tiek nesusidaro
Nesuprantu ko ten taip ilgai terliotis...



Aš tai padariau išvadą, kad tiesiog 'skirtingais tempais' gyvename, skirtingo temperamento ir aktyvumo esame



Nebent tikrai vienam cepelinai, kitam plovas, trečiam torto reikia kasdien..
Sveiki, noreciau isgirsti nuomone: Stengiames maitinti savo leliukus kuo sveikiau ekologiskiau, bet praeina du metukai ir laikas i darzeli? na kazkaip man naivu tiketis kad darzeliyje vaikutis gaus visaverti maista? apie ekologiskuma net kalbos nera, tai kaip tada ?
QUOTE(Kvakuska @ 2010 02 06, 13:55)
praeina du metukai ir laikas i darzeli? na kazkaip man naivu tiketis kad darzeliyje vaikutis gaus visaverti maista? apie ekologiskuma net kalbos nera, tai kaip tada ?
O tada liūdnai...

Vienintelis kelias, tėvams domėtis valgiaraščiais ir kalbėtis su darželio valdžia, kad mityba būtų kuo įvairesnė ir sveikesnė.