Ji visiškai teisi-savintis niekas neturi teisės.
Mūsų mažoji auga ir vis dažniau kalba apie brolį.Jau dabar išgirstu kaltinimus,o kas bus paauglystėj?O ką aš kalta,kad nevaisinga moteriškė taip bando apgaut likimą ir savinasi tai,kas ne jos?
Tokie poelgiai nuvertina pačią našlaičio auginimo idėją.
QUOTE(Aukselis35 @ 2010 02 01, 01:49)
Po pirmojo jusu pasisakymo visa vakara apie tai tik ir galvojau
Jau net pasukau mintis kad as labai bloga nes mylimam zmoguciui noriu sugriauti gyvenima
2:Bet kita vertus jus teisi as neturiu jokios moralines teises kistis i ju gyvenima
Labai gerbiu jos tevelius kad mergaite uzaugino,nors gylei viduje truputeli pykstu
jai jie butu galeja susisiekia ir su manimi kai ivaikino kad galeciau ja nors kartais pamatyti 
Na svajoti niekas nedraudzia

Na svajoti niekas nedraudzia

Aš už tai, kad neteikia slėpti įvaikinimo. Tiesa išlys.
Tačiau... Galvojau apie jus. Ir žinokit tikriausiai irgi slėpčiau savo dukrą nuo jos giminių, Visų pirmiausia dėl to, kad niekas nežino ar tas susitikimas bus gėris ar blogis. Tėvai instinktyviai bando apsaugoti savo vaikus. Štai žiūrime tas laidas, kai po daug metų sesės broliai puola vienas kitam į glėbį, gražu, ašaroja, o kas toliau, niekas pasakyt negali. Ar jie bendrauja, ar sutampa interesai, ar nejaučia nuoskaudų vieni kitiems? Jei bendravimas būtų gražus, sutaptų seserų, brolių požiūriai, gyvenimo būdas, tai tada tikriausiai reikėtų susitikti, o jei ne, jei po tokios tiesos sužinojimo, seserys matytsis vieną kart metuose , arba visai neruks tas bendravimas, na neatsiras to ryšio. Jūs pati sakote, kad jaučiate viduje truputėlį pyktį. Kodėl, už ką? Ir su tuo jūs norite eiti pas savo sesę ir jos įtėvius, manote teisinga tai? Gal įtėviai teisūs, kad nenori jūsų, gal nujaučia, kad tas nors ir nedidelis pyktis atneš nesantaiką jų šeimai, sujauks jausmus jaunai merginai, paniekins jų meilę kažkada pasiimtai mažai mergaitei?
Dabar mes visi gudrūs ir galime kalbėti apie savinimasi, nesisavinimą ir t.t. nes dabar apie tai kalba visi, nes dabar tokias mintis mums sako visi ir visur. Bet pagalvokite apie tai, kad prieš 15-17 metų norma buvo apie tylėti ir nuo visų slėpti, nes tai buvo paslaptis, nes tada nenrmalu, kad visi žinojo, kad vaikas įvaikintas. Tais laikas žmonės, net gyvenąmą vietą keisdavo, kad kaimynai nežinotų praeities. Tad kažkodėl nesmerkiu aš tų įtėvių, jie paprasčiausiai gyveno taip, kaip visi gyvena. O dabar, kai mergaitei 18 metų tikrai sunku jai pasakyti tiesą. Tikriausiai net sunku rasti žodžius, nuo ko reikėtų pradėti kalbėti. Aišku tas melas yra labai blogai, bet negalime smerkti žmonių, už tai, kad jie gyveno taip, kaip visi. Beja, ar žinote, kad daugelis įvaikių, kai nors ir dideli sužino apie įvaikinimą (ypač, kai įtėvių priešiška pozicija giminaičių atžvilgiu) nenori matyti su giminėmis. Ir tik todėl, kad jie jaučia savo įtėvių baimę ir nenori jų įskaudinti. Paprastai patys nori matyti savo gimines tik tada, kada tą mintį palaiko įtėviai arba kai įtėviai jau būna mire.
Beje, iškilo dar vienas klausimas. Kokiu būdu gavote informaciją apie įvaikinimą? Ar žinote, kad tai yra neteisėta? Pagal mūsų įstatymus informacija apie įvaikinimą yra konfidenciali ir pašaliniai asmenys negali jos gauti. Tuo labiau, kai vaikas nėra pilnametis. Čia kaip ir tam tikra prasme paslapties atskleidimas ir įtėviai gali prisiteisti moralinę žalą už tokios informacijos atskleidimą.
Kažkaip net nesaugu darosi tokioje valstybėje, kur slapti dalykai tampa visiems prieinami, vadinasi, net savo valstybe pasitikėti negali
Kažkaip net nesaugu darosi tokioje valstybėje, kur slapti dalykai tampa visiems prieinami, vadinasi, net savo valstybe pasitikėti negali

QUOTE(Vistik @ 2010 02 01, 11:45)
Aš už tai, kad neteikia slėpti įvaikinimo. Tiesa išlys.
Tačiau... Galvojau apie jus. Ir žinokit tikriausiai irgi slėpčiau savo dukrą nuo jos giminių, Visų pirmiausia dėl to, kad niekas nežino ar tas susitikimas bus gėris ar blogis. Tėvai instinktyviai bando apsaugoti savo vaikus. Štai žiūrime tas laidas, kai po daug metų sesės broliai puola vienas kitam į glėbį, gražu, ašaroja, o kas toliau, niekas pasakyt negali. Ar jie bendrauja, ar sutampa interesai, ar nejaučia nuoskaudų vieni kitiems? Jei bendravimas būtų gražus, sutaptų seserų, brolių požiūriai, gyvenimo būdas, tai tada tikriausiai reikėtų susitikti, o jei ne, jei po tokios tiesos sužinojimo, seserys matytsis vieną kart metuose , arba visai neruks tas bendravimas, na neatsiras to ryšio. Jūs pati sakote, kad jaučiate viduje truputėlį pyktį. Kodėl, už ką? Ir su tuo jūs norite eiti pas savo sesę ir jos įtėvius, manote teisinga tai? Gal įtėviai teisūs, kad nenori jūsų, gal nujaučia, kad tas nors ir nedidelis pyktis atneš nesantaiką jų šeimai, sujauks jausmus jaunai merginai, paniekins jų meilę kažkada pasiimtai mažai mergaitei?
Pykstu ?Gal labiau ant saves kad negalejau pati mergaites uzauginti

Papildyta:
QUOTE(*saulė* @ 2010 02 01, 14:10)
Beje, iškilo dar vienas klausimas. Kokiu būdu gavote informaciją apie įvaikinimą? Ar žinote, kad tai yra neteisėta? Pagal mūsų įstatymus informacija apie įvaikinimą yra konfidenciali ir pašaliniai asmenys negali jos gauti. Tuo labiau, kai vaikas nėra pilnametis. Čia kaip ir tam tikra prasme paslapties atskleidimas ir įtėviai gali prisiteisti moralinę žalą už tokios informacijos atskleidimą.

Galiu tik atsakyti,kas iesko tas randa.O,kaip neieskoti?Ar bent zinote kokiu kalbu prisiklausiau,per 17 met.Viena pvz parasysiu.Kad vaikas parduotas organu donorystei ir isvestas i amerika ir pns.Ar manote kad galeciau su tuo gyventi?Taip buvo sunku aptikti,bet bent galiu lengviau atsikvepti o,tetulems atresti kad nusisneka!
Papildyta:
QUOTE(Aukselis35 @ 2010 02 01, 16:50)
Pykstu ?Gal labiau ant saves kad negalejau pati mergaites uzauginti
Buvau labai jauna ir tik po ivaikinimo suzinojau kad jau ivaikinta ir isvesta is lt.Mano nuomone kad ji neturejo papulti i ivaikinamu vaiku sarasa
Motinystes teises nebuvo atimtos ir mama sia mergaite lanke vaiku namuose.Taigi buvo ikalbeta kad atsisakytu vaiko.
Papildyta:
Galiu tik atsakyti,kas iesko tas randa.O,kaip neieskoti?Ar bent zinote kokiu kalbu prisiklausiau,per 17 met.Viena pvz parasysiu.Kad vaikas parduotas organu donorystei ir isvestas i amerika ir pns.Ar manote kad galeciau su tuo gyventi?Taip buvo sunku aptikti,bet bent galiu lengviau atsikvepti o,tetulems atresti kad nusisneka!

Papildyta:
Dar pridursiu kad mama nors sunku ja taip vadinti net ir ji isprotejo!Sapnuodavo savo vaiko organus saldytuve!
Suprantu kad atidave savo vaika tai nusipelne tokio skausmo! Bet,visgi ar negeriau suzinoti tiesa ir nuraminti isprotejusia moteriske ir paneikti paskalas?
QUOTE(Aukselis35 @ 2010 02 01, 14:56)
Aš nenoriu jūsų apkaltinti tuo, kad kažkokiu būdu gavote tą informaciją, man čia įdomiau, kaip tai galima. nes pagal įstatymus, be įtėvių sutikimo NIEKAS, VISIŠKAI NIEKAS negali atskleisti tokios informacijos. Tai man kyla klausimas visiškai nesusijęs asmeniškai su jumis, tai kaip galima pasitikėti tokia valstybe, kuri nesugeba išsaugoti savo paslapčių

QUOTE(*saulė* @ 2010 02 01, 17:18)
Aš nenoriu jūsų apkaltinti tuo, kad kažkokiu būdu gavote tą informaciją, man čia įdomiau, kaip tai galima. nes pagal įstatymus, be įtėvių sutikimo NIEKAS, VISIŠKAI NIEKAS negali atskleisti tokios informacijos. Tai man kyla klausimas visiškai nesusijęs asmeniškai su jumis, tai kaip galima pasitikėti tokia valstybe, kuri nesugeba išsaugoti savo paslapčių
Beje, galiu jums pasakyti, kad jūsų gauta informacija, iš kur jūs ją begavote yra gauta neteisėtu būdu, todėl už disponavimą ja jūs ir tie asmenys, kurie ją paskleidė gali kilti atsakomybė. Nepagalvokite, tikrai negąsdinu, tik konstatuoju įstatymus. 

Nemanau kad tokias paslaptys galima nuslepti anksciau ar veliau tiesa iskyla.
civilizuotam pasauly propaguojamas "atviras įvaikinimas",daug kur išvis atsisakoma įvaikinimo,paliekama globa.Nes kaip galima įvaikint ne savo vaiką?
Gal norėtumėt įmočiutint senelę iš prieglaudos?Ar įsimamint kokią varguolę?
Ne?Stebinat mane...
Įvaikinant galima pakeist vardą,pavardę,tačiau asmens kodas lieka tas pats.
Taigi surast visai nesudėtinga
Ne?Stebinat mane...
QUOTE(Skiautelė @ 2010 02 01, 17:34)
civilizuotam pasauly propaguojamas "atviras įvaikinimas",daug kur išvis atsisakoma įvaikinimo,paliekama globa.Nes kaip galima įvaikint ne savo vaiką?
Ne?Stebinat mane...
Ne?Stebinat mane...
Taigi galima pakeisti sali varda pavarde ir net gimimo data !Bet vis tiek galima surasti tik trunka laiko ir kantrybes

Taip iseina kad jus tik vienintele palaikote mane

QUOTE(Skiautelė @ 2010 02 01, 05:34)
Ne?Stebinat mane...
Ne?Stebinat mane...
baikit juokus,kokioje cia salyje atsisakoma ivaikinimo?gal jau maziau "priimtina"globa,daugelyje uzsienio saliu jie ir isivaikina vyresnius vaikus,o ir pats ivaikinimas jiems iprastas dalykas...o ne kaip pas mus,kiekviena kaimyne turi"teise"patarti ir pasakyti,kad nereikia to daryti!
kaip pakeisti gimimo data?kaip tada su asmens kodu?
QUOTE(Aukselis35 @ 2010 02 01, 15:43)
Taigi galima pakeisti sali varda pavarde ir net gimimo data !Bet vis tiek galima surasti tik trunka laiko ir kantrybes

Mieloji,aš suprantu,ką tu išgyveni,nes pas mane namuose bręsta tokia situacija.Bet visgi patariu nesikarščiuot ir bandyt viską išsiaiškint gražiuoju.Gal įtėviai sutiktų tave pristatyt kaip kokią tolimą giminaitę,ar vaikystės laikų kaimynę,kad galėtum pamatyt sesutę?Ar kažkaip kitaip po truputį įvest tave į jos gyvenimą?Nes tu apie ją žinai,o ji net nenutuokia...Gali skausmingai sureaguot
QUOTE(sri lanka @ 2010 02 01, 18:06)
baikit juokus,kokioje cia salyje atsisakoma ivaikinimo?gal jau maziau "priimtina"globa,daugelyje uzsienio saliu jie ir isivaikina vyresnius vaikus,o ir pats ivaikinimas jiems iprastas dalykas...o ne kaip pas mus,kiekviena kaimyne turi"teise"patarti ir pasakyti,kad nereikia to daryti!
Na as gyvenu Anglijoje ir cia tikrai priimtinesne globa nei ivaikinimas!Vaikas kuris atemamas is mamos yra patalpinamas i anglu seima,bet mama gali lankyti savo vaika yra paskiriamas laikas.Jai mama vaiko pasitaise ir sukuria tinkama aplinka vaikui ji teismo sprendimu gali grazinti vaika.
Ir cia nesu girdejus kad butu vaiku namai,bent anglu klausiau jie nera girdeja apie tokius namus.
Papildyta:
QUOTE(Skiautelė @ 2010 02 01, 18:14)
Mieloji,aš suprantu,ką tu išgyveni,nes pas mane namuose bręsta tokia situacija.Bet visgi patariu nesikarščiuot ir bandyt viską išsiaiškint gražiuoju.Gal įtėviai sutiktų tave pristatyt kaip kokią tolimą giminaitę,ar vaikystės laikų kaimynę,kad galėtum pamatyt sesutę?Ar kažkaip kitaip po truputį įvest tave į jos gyvenimą?Nes tu apie ją žinai,o ji net nenutuokia...Gali skausmingai sureaguot
Tikrai nesiruosiu karsciuotis, jai jau islaukiau sitiek metu galiu ir dar palaukti

Ir jai iteviai nepasakis mergaitei tiesos nemanau kad isdrysciau as pasakyti.
Jie uzaugino jiems ir spresti.Svarbiausia kad ji sveika,gyva ir laiminga.