Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-5

aš sutepiau išprotėjusį medutį lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
Iskepiau tortuka vyno vabalams ax.gif biggrin.gif radau pas rusaites ...

SOKOLADINIS SU VYSNIOMIS,SOKOLADINIU MUSU IR RAUDONU VYNU

Biskvitui:[forma 24-26cm.]

240 ml miltu

240ml cukraus

80 ml kakavos,mano buvo tamsioji.

1 arb.s. sodos su kaupu

2/3 arb.s. kepimo milteliu

1/4 arb.s. druskos

1kiausinis kambario temp.

90ml. pieno
90ml. vandens
4,5 valg.s augalinio aliejaus

1/2 vaniles ekstrakto
1 arb.s. cinamono

MUSAS

200ml. grietineles
100g. pienisko sokolado

Kremas
0,5 litro sauso raudono vyno
80-100 gr. cukraus

6-7 lapeliai zelatinos[as dejau biria pagal nurodyma 1litrui,mano naudotoji zel.buvo 7saukstai]
400ml. grietineles

vysniu 200g.{as dejau avietes sviezias,nes neturejau vysniu-puikiai tiko ax.gif }

Biskvito gamyba:
mikserio inde lelai sumaisyti miltus,kakava,cukru,soda,kepimo miltelis,druska ir cinamona.Sudeti i miltu misini kiausini,piena,alieju,vandeni,vaniles ekstrakta ie letai ismaisyti.Tesla gana skysta.Sudeti iforma padengta kepimo popieriumi ir kepti 25-30 min.[as tikrinau ,nes orkaites skirtingos] Atsaldyti ant tinklelio,perpjausti i 2dalis .Viena dali ideti i forma isimamu dugnu.As dar sulaisciau vandens ir cukraus sirupu,ko orig.recepte nebuvo.

MUSAS

istirpinti sokolada vandens vonelej ir atsaldyti iki kambario temp.Isplakti grietinele ir atidziai ismaisyti su kololadu.Dejau musa i kond. maiseli ir ratais dengiau biskvita i tarpus supildama avietes[vysnias originale] Is virsaus dedame kita biskvito dali ir prispaudziame.Visas toks pusgaminis pas mane nakvojo saldytuve,o tik ryte dejau krema.Recepte daroma iskart.

KREMAS

Zelatina uzmerkti saltame vandenyje,as uzpyliau gal 50-70gr.ant kaupinu 7saukstu.Kol brinks zelatina,ipilti i puoda 100=150ml. vyno,sudeti cukru ir uzkaitinti kol cukrus istirps.Nuimti nuo ugnies,sudeti isbrinkusia zelatina ar lapelius

intensyviai maisyti kol istirps, istirpus supilti likusi vyna[jei vyna uzvirinsit neliks alkoholio,o tik aromatas,cia kaip kas nori]Deti pravesusi skysti saldytuvan, vos pradejus stingti dalimis sudeti isplakta grietinele.As 1/3 grietineles sudejau i salta skysti bet dar nestingstanti ,o jau i tikia mase tik gerokai apstingusia i maisiau likusia.Gavosi labai purus kremas. Viska deti ant antro biskvito [as sulaisciau]Duoti sustingt.Man netilpo kremas,tai dariau is kep.popieriaus pratesima.
Skanaus!

user posted image

Nuotraukoj avietes muse pasislepe biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emiga: 28 vasario 2010 - 21:31
QUOTE(Olesta @ 2010 02 27, 17:00)
išplakus kremus atskirai juos reikia pusvalandį palaikyti šaldytuve, kad apstingtų, tada sujungti į krūvą, nu Optimos nepeik, sudėtis ta pati kaip Lietuvaitės, specialiai užvakar pirkdama sulyginau, vienas prie vieno, tikrai geras ir visada sustingsta  rolleyes.gif



aš tai ir sakau nepeikit optimos, super kondensovkė, viskas super stingsta.

tai va tas olestas tortas kanus, bet man visi pirmą kartą daryti tortai nepatinka smile.gif)) reik antrą kart daryt smile.gif bet visiem kitiem tai LABAI patiko smile.gif tik kitą kart pagal svae nedėčiau želės o daugiau vyšnių smile.gif dariau iš pusės normos, padariau 24cm skersmes smile.gif
Atsakyti
jau koks tortas bigsmile.gif kopijuoju į eilę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(emiga @ 2010 02 28, 19:26)
Iskepiau tortuka vyno vabalams  ax.gif  biggrin.gif  radau pas rusaites ...

  SOKOLADINIS SU VYSNIOMIS,SOKOLADINIU MUSU IR RAUDONU VYNU

kaip graziiai atrodo,saunu,kad isbandei,nes sita jau nusikopinus is rusaiciu seniai turiu,ar patiko,ar vynas labai jaucias kreme?
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 03 01, 10:47)
kaip graziiai atrodo,saunu,kad isbandei,nes sita jau nusikopinus is rusaiciu seniai turiu,ar patiko,ar vynas labai jaucias kreme?

as kepiau jau dukart ...mano skoniui labiau patiko,kur puse vyno uzvirinta,puse likes su alkoholiu,nors ir tas antra diena irgi beveik nesijaute,o gryno su alkoholiu net nezinau,nes pabijojau.Kitas buvo su per puse maisytom avieciu sultim[atitirpintom nuo saldytu avieciu,kurias vidun sukroviau]-sitas labai patiko mano MB ,kuris nemegsta vyno.Kaip ir visi-skanesnis antra diena biskvitas su musu,o kremas sviezias rolleyes.gif ,todel tikrai gerai daryti is vakaro apacia,o ryte uzpilti kremu.Cia mano skoniui taip ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emiga: 01 kovo 2010 - 11:59
QUOTE(emiga @ 2010 03 01, 09:55)
as kepiau jau dukart ...mano skoniui labiau patiko,kur puse vyno uzvirinta,puse likes su alkoholiu,nors ir tas antra diena irgi beveik nesijaute,o gryno su alkoholiu net nezinau,nes pabijojau.Kitas buvo su per puse maisytom avieciu sultim[atitirpintom nuo saldytu avieciu,kurias vidun sukroviau]-sitas labai patiko mano MB ,kuris nemegsta vyno.Kaip ir visi-skanesnis antra diena biskvitas su musu,o kremas sviezias  rolleyes.gif ,todel tikrai gerai daryti is vakaro apacia,o ryte uzpilti kremu.Cia mano skoniui taip  ax.gif

Aciu,bus isbandyta...
Atsakyti
Sveikos auksarankės,
Gal kas žinote tarybinių laikų torto „Puriena” receptą: biskvito ir kremo.
Ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viktute08: 01 kovo 2010 - 14:57
Labas merginos, pasidariau cukrinės masės gelėms pagal cypsiuką noriu patarimo gal ką ne taip dariau, bet ant trijų šaukštų vandens ir šaukšto želatinos man nesusidėjo visas 350gr cukraus pudros, suminkiau plastelino minkštumo, sudėjau į sudrėkintą maišelį, bet kol pradėjau daryt man jis sustingo tas gumuliukas verysad.gif , tada su visu maišiuku įkišau i mokruškę kelioms sekundėms, ištyžo doh.gif tada kad sutirštint imečiau šaldytuvan trumpam, išėmus žiūriu šiek tiek tirštesnė tešla bet vistiek skysta, tada aš ją ėmiau su šaukštuku iš maišiuko dėjau ant stalo pabarstyto cukraus pudra išsikočiojo, ale lapeliai vienas prie kito nebelimpa nors ir padrėkinu su vandenuku, ir neišsiriečia kad ir kaip aš juos riečiu unsure.gif nu nesuprantu kas ne taip cray.gif help.gif kiek laiko ją galima laikyti maišelyje, per kiek laiko būtina pagaminti gėliukus?
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Bandysiu kept Asseni Napoleonas iš vaikystės, tik dabar man iškilo klausimas, ar galima iš ankščiau išsikepti lakštus, ar reikia tą pačią dieną ir sutepti? Ir Po kelių dienų skaniausias būna? Man reikės šeštadieniui/sekmadieniui , bet lakštus norėčiau kepti trečiadienį blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(smile_at @ 2010 03 01, 18:12)
Sveikutės  4u.gif 
Bandysiu kept Asseni Napoleonas iš vaikystės, tik dabar man iškilo klausimas, ar galima iš ankščiau išsikepti lakštus, ar reikia tą pačią dieną ir sutepti? Ir Po kelių dienų skaniausias būna? Man reikės šeštadieniui/sekmadieniui , bet lakštus norėčiau kepti trečiadienį  blush2.gif

aš lapus kepiau vieną dieną sutepiau kitą valgėm dar kitą , manau , kad lapus ir prieš porą dienų iškept gali , man šitas napoleonas labai patiko toks neper riebus nu pasaka , dar kitą kepiau tai kremas per riebus man gavos o šitas liuksiškas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(smile_at @ 2010 03 01, 17:12)
Sveikutės  4u.gif 
Bandysiu kept Asseni Napoleonas iš vaikystės, tik dabar man iškilo klausimas, ar galima iš ankščiau išsikepti lakštus, ar reikia tą pačią dieną ir sutepti? Ir Po kelių dienų skaniausias būna? Man reikės šeštadieniui/sekmadieniui , bet lakštus norėčiau kepti trečiadienį  blush2.gif

Labas vakaras, Napaleoną darysiu šeštadieniui, tai šiandien jau lakštus išsikepiau,(ir visada kepu taip kad nesusidėtų vena dienai) o tepsiu penktadienį, na tortas tiesiog tirpsta burnoje smile.gif ne per riebus ir ne per sladus, toks sakyčiau saldžiarūgštis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oksiukas: 01 kovo 2010 - 18:22