Iskepiau tortuka vyno vabalams

radau pas rusaites ...
SOKOLADINIS SU VYSNIOMIS,SOKOLADINIU MUSU IR RAUDONU VYNU
Biskvitui:[forma 24-26cm.]
240 ml miltu
240ml cukraus
80 ml kakavos,mano buvo tamsioji.
1 arb.s. sodos su kaupu
2/3 arb.s. kepimo milteliu
1/4 arb.s. druskos
1kiausinis kambario temp.
90ml. pieno
90ml. vandens
4,5 valg.s augalinio aliejaus
1/2 vaniles ekstrakto
1 arb.s. cinamono
MUSAS
200ml. grietineles
100g. pienisko sokolado
Kremas
0,5 litro sauso raudono vyno
80-100 gr. cukraus
6-7 lapeliai zelatinos[as dejau biria pagal nurodyma 1litrui,mano naudotoji zel.buvo 7saukstai]
400ml. grietineles
vysniu 200g.{as dejau avietes sviezias,nes neturejau vysniu-puikiai tiko

}
Biskvito gamyba:
mikserio inde lelai sumaisyti miltus,kakava,cukru,soda,kepimo miltelis,druska ir cinamona.Sudeti i miltu misini kiausini,piena,alieju,vandeni,vaniles ekstrakta ie letai ismaisyti.Tesla gana skysta.Sudeti iforma padengta kepimo popieriumi ir kepti 25-30 min.[as tikrinau ,nes orkaites skirtingos] Atsaldyti ant tinklelio,perpjausti i 2dalis .Viena dali ideti i forma isimamu dugnu.As dar sulaisciau vandens ir cukraus sirupu,ko orig.recepte nebuvo.
MUSAS
istirpinti sokolada vandens vonelej ir atsaldyti iki kambario temp.Isplakti grietinele ir atidziai ismaisyti su kololadu.Dejau musa i kond. maiseli ir ratais dengiau biskvita i tarpus supildama avietes[vysnias originale] Is virsaus dedame kita biskvito dali ir prispaudziame.Visas toks pusgaminis pas mane nakvojo saldytuve,o tik ryte dejau krema.Recepte daroma iskart.
KREMAS
Zelatina uzmerkti saltame vandenyje,as uzpyliau gal 50-70gr.ant kaupinu 7saukstu.Kol brinks zelatina,ipilti i puoda 100=150ml. vyno,sudeti cukru ir uzkaitinti kol cukrus istirps.Nuimti nuo ugnies,sudeti isbrinkusia zelatina ar lapelius
intensyviai maisyti kol istirps, istirpus supilti likusi vyna[jei vyna uzvirinsit neliks alkoholio,o tik aromatas,cia kaip kas nori]Deti pravesusi skysti saldytuvan, vos pradejus stingti dalimis sudeti isplakta grietinele.As 1/3 grietineles sudejau i salta skysti bet dar nestingstanti ,o jau i tikia mase tik gerokai apstingusia i maisiau likusia.Gavosi labai purus kremas. Viska deti ant antro biskvito [as sulaisciau]Duoti sustingt.Man netilpo kremas,tai dariau is kep.popieriaus pratesima.
Skanaus!

Nuotraukoj avietes muse pasislepe