Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(rencius* @ 2010 02 26, 12:13)
NE tau spresti kam ir ka daryti

blink.gif
Ishgyvenusi visa tragedija kas susija su genetika, ir pajutusi savo kailiu, kas ir kaip ir del ko visa tai daroma, parasiau, kad nesuprantu, kam eiti tokiu moraliskai sunkiu keliu, ir galiausiai beveik daejus iki finiso, kai dar kamuoja neaiskumo nerimas, kai dar niekas neaisku, sustoti , del to kad o gal kas atsitiks g.gif O gal neatsitiks? Juk ant "gal" galima daug viska suversti. Geriausia gal , kai pastoji pasakyti sau, kad gal mano vaikas sveikas 4u.gif

Neduok D. uz kazka tai man spresti blink.gif Ypac kai liecia tokia tema schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(yyyspy @ 2010 02 26, 10:42)
aciu tau quote patikek kaip as noreciau tiketi tik eco rezultatais  verysad.gif  skaitinejau cia jusu komentarus ir labai nustebau kad lietuvoje sie tyrimai daromi tik pacientei panorejus ir mokamai aisku jei neieina i rizikos grupe.as gyvenu ispanijoj ir pas mane niekas neklause noriu as situ tyrimu ar ne visoms cia sie tyrimai yra privalomi nors ir neieinu i jokia rizikos grupe esu 24metu turejau darytis siuos tyrimus.nors pries 4metus su pirmuoju nestumu man dare tik eco. kad ir kaip bebutu cia tik tikimybes ar ne man jau baisu kita savaite darys vandenu tyrima.
o vandenu tyrimas parodo 100% ar irgi tik tikimybes

patikek, nieko tu neprivalai. As gyvenu vokietijoj, nors man vandenu tyrimas 'privalomas', ash jo atsisakiau, nes nebuvo labai didelio pagrindo patikrinus neinvaziniais metodais (sprando raukshle buvo tik 1mm, o echo 20 sav neparode jokiu nukrypimu nuo normos, kraujo tyrimu net nesidariau). Lygiai taip pat, gyvendama US su pirmu neshtumu atsisakiau gimdymo skatinimo, cezario pjuvio, skiepu ir pan.
Prievarta naudojama tik priesh sunkius psichikos ligonius, pavojingus kitiems.
Niekas neverchia daryt ko nenori.
Vandenu tyrimas yra 99.99% tikslus. Pasiskaityk.
Atsakyti
QUOTE(Susapnuota @ 2010 02 25, 22:45)
Darytis vandenu tyrima , bet kad patikrintu visa chromosomu eile. Nelabai suprantu kas jums neaisku  g.gif Nes dazniausiai itarti galima tas tris dazniausiai pasitaikancias, o jau kitu chromosomu nukrypimus galima suzinoti tik padarius vandenu tyrima.

Nepykit, bet as dabar nesuprantu tu nestukiu, kur skaito sia tema, darosi PRISCA, braunasi darytis 3D, o paskiausiai bijo darytis vandenu tyrimus, ... ale, kaip bus taip bus ... Nerezikuosiu.... nes persileidimo rizika ir t.t.  g.gif
Bet tada kokio velnio darytis PRISCA tyrimus, kad gauti kazkokia tai tikimybe??? kad ishgirsti jog viskas gerai is eilines gines ??  g.gif Ir tada ramiai laukti vaikucio gimimo  g.gif
Sorry kad per grieztai pasakiau, bet.......

QUOTE(Susapnuota @ 2010 02 26, 15:21 )
blink.gif
Ishgyvenusi visa tragedija kas susija su genetika, ir pajutusi savo kailiu, kas ir kaip ir del ko visa tai daroma, parasiau, kad nesuprantu, kam eiti tokiu moraliskai sunkiu keliu, ir galiausiai beveik daejus iki finiso, kai dar kamuoja neaiskumo nerimas, kai dar niekas neaisku, sustoti , del to kad o gal kas atsitiks  g.gif O gal neatsitiks? Juk ant "gal" galima daug viska suversti. Geriausia gal , kai pastoji pasakyti sau, kad gal mano vaikas sveikas  4u.gif

Neduok D. uz kazka tai man spresti blink.gif Ypac kai liecia tokia tema  schmoll.gif

Rizikuodama būti apšaukta,norėčiau palaikyti Susapnuotą drinks_cheers.gif
Aš į jokias rizikos grupes nepatenku, jokių indikacijų tyrimams nėra. Man 29metai, turiu 2 sveikus vaikučius, neturėjus jokių bėdų, tiesa, kenksmingos darbo slygos, bet daugiau kaip 2 metai nedirbu biggrin.gif Vienintelė priežąstis dėl kurios nusprendžiau tirtis - nelaimė kuri ištiko mano kolegę sad.gif DS....
Kolkas kraujo tyrimukai labai teigiami, echo tyrimas be patologinių pakitimų, raukšlytė 2,0 , bet darausi tyrimukus toliau. Kovo 20d. sužinosiu antruosius atsakymus ir echo smile.gif Ir jei bus bent kokia abejonė, tikrai darysiuosi vandenų tyrimą. O dėl komplikacijų....jei vandenų tyrimą atliekantis gydytojas neįneš infekcijos ir jei pati būsiu pakankamai rami, tikiu kad jų išvengsiu.
Mano nuomonė tokia, jei gali gyventi abejonėse, tai kam pradėti aiškintis cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katukė: 26 vasario 2010 - 15:45
NE tau spresti  kam ir ka daryti

na jei jau rasai viesai apie savo tyrimus tai neisvengsi komentaru, patarimu, pasidalijimo patirtimi.
O jei nenori girdeti niekeno nuomones tai gal visai neverta cia rasyti.

QUOTE(Katukė @ 2010 02 26, 16:43)
Mano nuomonė tokia, jei gali gyventi abejonėse, tai kam pradėti aiškintis  cool.gif

drinks_cheers.gif pilnai sutinku, kvaila pradeti aiskintis, o paskui issigasti. Bet sutinku, baime didele. As po vandenu atsakymo kol laukiau chromosomu atsakymo (dar tris savaites) jau buvau nusprendus, kad ir kokie butu atsakymai nieko nebedarysiu - vaikas pilvelyje juda, bumpsi, prsirisau prie jo, vandenu tyrimas buvo geras ir jau veliau nutraukineti nestuma, kai tau virs 20 savaiciu, suzinojus blogus chromosomu atsakymus moraliskai buciau nepakelusi.
Bet aciu Dievui viskas gerai (bent jau is tu ligu kurias istiria)
As su tokia baime atsimenu visa ta laukima.... bet esu dekinga sitai temelei uz palaikyma ir naudinga informacija 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
As po vandenu atsakymo kol laukiau chromosomu atsakymo (dar tris savaites) jau buvau nusprendus, kad ir kokie butu atsakymai nieko nebedarysiu - vaikas pilvelyje juda, bumpsi, prsirisau prie jo, vandenu tyrimas buvo geras ir jau veliau nutraukineti nestuma, kai tau virs 20 savaiciu, suzinojus blogus chromosomu atsakymus moraliskai buciau nepakelusi.
Bet aciu Dievui viskas gerai (bent jau is tu ligu kurias istiria)
As su tokia baime atsimenu visa ta laukima.... bet esu dekinga sitai temelei uz palaikyma ir naudinga informacija 4u.gif 4u.gif 4u.gif
[/quote]

kai gavau savo DS 1:50 tai buvau nusprendusi tikrai negimdyti, jeigu pasitvirtintu prognoze, zinoma, nejau iki galo, nesidariau vandenu tyrimo, pasiklioviau genetikes konsultacija... o labiausiai pasikliaunu savo nuojauta kad VISKAS bus gerai, kad leliukas SVEIKAS... nestuke.gif
o dabar, kai jauciu leliuko judesius, nebesiryzciau nutraukti nestumo...
Atsakyti
Nu va, košę čia užviriau nelabai aiškiai suformulavus klausimą blush2.gif , o gal ir sąmoningai tai dariau.... 4u.gif Susapnuota pareiškė savo nuomonę, manau, kad žmogus, praėjęs visą šitą kelią, turintis labai liūdnos patirties, gali ją reikšti, ypatingai šiame forume, kur mažai surasite tų, kurios sugrįžta pasidalinti savo patirtimi po liūdnos pabaigos unsure.gif Taigi, nesipykit, mamytės, ypatingai tos, kurių pilveliuose spurda mažiukai wub.gif
O atsakymą, ir būtent tą, kurio man reikia, gavau iš uups, ačiū jai labai 4u.gif
Kažkaip ramiau pasidarė, kai sužinojau, kad medžiagų apykaitos ligų LT nustatyti kaip ir negali, o užsieniuose tai daryti irgi brangu....ir ar tikslinga, jei kol kas ramu ir tik prielaidų yra, jog kažkas gali būti ne taip. Geriausia gyventi ir galvoti, jog viskas bus thumbup.gif Leliukas auga, valgo, kakoja lotuliukas.gif - viskas jam bus gerai. Ir visoms to pačio linkiu 4u.gif
Atsakyti
Užstosiu SUSAPNUOTĄ smile.gif Ji tikrai šaunuolė, kad sugebėjo atlaikyti, o jos karti patirtis bei nuomonė labai vertinga. Jei visi iš vienos varpinės reikšim savo nuomonę, pasaulis bus labai pilkas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(@egle@ @ 2010 02 26, 16:09)
Kažkaip ramiau pasidarė, kai sužinojau, kad medžiagų apykaitos ligų LT nustatyti kaip ir negali, o užsieniuose tai daryti irgi brangu....ir ar tikslinga, jei kol kas ramu ir tik prielaidų yra, jog kažkas gali būti ne taip. Geriausia gyventi ir galvoti, jog viskas bus  thumbup.gif Leliukas auga, valgo, kakoja  lotuliukas.gif  - viskas jam bus gerai. Ir visoms to pačio linkiu  4u.gif

ar gerai suprantu, - jusu jau gimes kudikelis turi problemu, kurios buvo neitartos neshtumo metu? g.gif jei tai medzhiagu apykaitos problemos (vel spelioju unsure.gif ) ar zinot kokios tiksliai? unsure.gif (sorry jei nepataikiau speliot)
Atsakyti
NE tau spresti  kam ir ka daryti

Nu zinot, atsiprasau blink.gif
Kam tada rasinejat SM jei nepriimat patyrusiu zmoniu patarimu ir nuomones blink.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2010 02 26, 15:38)
patikek, nieko tu neprivalai.  As gyvenu vokietijoj, nors man vandenu tyrimas 'privalomas', ash jo atsisakiau, nes nebuvo labai didelio pagrindo patikrinus neinvaziniais metodais (sprando raukshle buvo tik 1mm, o echo 20 sav neparode jokiu nukrypimu nuo normos, kraujo tyrimu net nesidariau). Lygiai taip pat, gyvendama US su pirmu neshtumu atsisakiau gimdymo skatinimo, cezario pjuvio, skiepu ir pan.
Prievarta naudojama tik priesh sunkius psichikos ligonius, pavojingus kitiems.
Niekas neverchia daryt ko nenori.
Vandenu tyrimas yra 99.99% tikslus. Pasiskaityk.

as nesakau kad mane verte darytis siuos tyrimus,su pirmuoju nestumu nesusiduriau su tokiomis problemomis ir aplamai net nedarydavo jokio kraujo tyrimo,po 12sav eco o si karta kaip paklausiau del ko man daro si tyrima atsake kad jis butinas ir kad jis daromas visoms be isimties.nieko blogo neitariau pamaniau jei reikia tai reikia.apie genetinius tyrimus praktiskai nieko nezinojau aisku ir nesidomejau kol nesusiduriau su siom bedelem,galima sakyt kad tik dabar iki galo supratau ka reiskia visi tie skaiciukai anksciau tuo net nesusidomejau pasitikejau savo ginekologe jei sako kad viskas gerai vadinasi viskas gerai kam be reikalo nervintis.o dabar po siu kraujo tyrimu pasirodo kad gali but ir blogai nors ginekologe pamacius eco rezultatus sake kad viskas perfecto,ir dar jus visos kaip viena tvirtinat kad geriau tiketi eco parodymais nes jie tikslesni nei kraujo tyrimu rezultatai o man mano ginekologe sake kad kraujo tyrimas tikslingesnis 4u.gif 4u.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(@egle@ @ 2010 02 25, 18:12)
O aš susibalamutijau visiškai  blink.gif Tai tas vandenų ir gaurelių tyrimas parodo tik 3 genetines ligas, ar genetikai nustato, jog yra koks nors kitas genetinis sutrikimas? Gi tų genetinių ligų - krūvos........ unsure.gif Gal kuri tiksliai žino?

man atliko choriono gaureliu biopsija - ne pilnai po savaites gavau laiska su pradiniais (3 pagrindiniu sindromu) atsakymais, o ateinanciu dvieju savaiciu begyje turi ateiti atsakymas del kitu (tiksliai nepamenu skaiciaus kuri minejo, bet kazkur keliu desimciu) labiau paplitusiu ir galimu nustatyti sutrikimu.

Ir dar... nezinau ar tai susije su atlikta biopsija, ar ne (daktarai tik daro prielaida, kad gali buti), pastarosiomis dienomis jauciu labai dideli spaudima pilvo apacioje - lyg kas noretu iskristi... nei iskart po biopsijos, nei dabar nekraujuoju, tad tikiu, kad pagerus magnio viskas susitvarkys...

Mamytems, pereinancioms visu genetiniu tyrimu maratona ir atsakymu laukima nuosirdziai linkiu stiprybes 4u.gif
Pati i juos ilindau per savo kvaila galva ax.gif nors cia irgi daro visoms, bet zinau, kad galejau atsisakyti... pirmojo nestumo metu apie genetinius tyrimus nieko nezinojau - padare - atsakymai labai geri buvo... sikart pamasciau, kad bus gera proga pasimatyti su pilvinuku ir pasidariau... atsakymai dave soka... tad nusprendziau eiti iki galo... dekui Dievuliui, kad viskas gerai... wub.gif bet jeigu dar kada nors busiu nescia - neisdarysiu, nebent jau metu rizika butu didele... (pvz., suplanavus pagranduka kai bus 35-40 metu)...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauroone: 27 vasario 2010 - 01:49
QUOTE(lauroone @ 2010 02 27, 02:47)
Ir dar... nezinau ar tai susije su atlikta biopsija, ar ne (daktarai tik daro prielaida, kad gali buti), pastarosiomis dienomis jauciu labai dideli spaudima pilvo apacioje - lyg kas noretu iskristi... nei iskart po biopsijos, nei dabar nekraujuoju, tad tikiu, kad pagerus magnio viskas susitvarkys...

man po amniocentezes prasidejo tas pats, gimda susitraukinejo baisiai, spaudimas pilvo apacioj.
Dar iki dabar gulimas rezimas, vos daugiau pavaiksciojus skausmai. Ir viskas prasidejo kartu su tyrimu pradzia. Gydytojos isvada - tai pasekmes streso kuri patyriau ir aisku gali buti vandenu tyrimo.

Bet lauroone galiu paguosti, kad kai tik suzinosi paskutinius atsakymus, pailsesi, ramiai issimiegosi viskas prades gereti. Mano savijauta dabar zymiai geresne nei buvo pries kelias savaites.
Papildyta:
QUOTE(yyyspy @ 2010 02 26, 23:38)
o man mano ginekologe sake kad kraujo tyrimas tikslingesnis  4u.gif  4u.gif  verysad.gif

kraujo tyrimas jokios diagnostines vertes neturi, tai itik tikimybe, kad gali buti... panasiai kaip kauliuku ridenimas.
Atsakyti