neteisingai parasiau , ne kaklelio rauksles, o sparndo rauksles, norma apie 2,4mm
bet susideda dar keleta parodymu.. mano atveju be trisomijos dar pagal prisca nukrypimas yra PAPP ir hCG, ju norma prassideda nuo vieneto o pas mane zenkliai maziau
QUOTE(ishiri @ 2010 02 02, 17:18)
neteisingai parasiau , ne kaklelio rauksles, o sparndo rauksles, norma apie 2,4mm
bet susideda dar keleta parodymu.. mano atveju be trisomijos dar pagal prisca nukrypimas yra PAPP ir hCG, ju norma prassideda nuo vieneto o pas mane zenkliai maziau
man kaip genetikas sake apie prisca tyrimus, - tai kaip kauliuku metimas, gali isridenti 1, o gali ir sesis....
Ir kad nei prisca, nei echo negali duoti itikslaus atsakymo - tai daugiau speliojimai. vienintelis tikslus yra vandenu tyrimas.
Labai gerai kad Kaune susitarei iskart del vandenu tyrimo, nes as kol dariausi ten antra prisca, man nervai neatlaike ir vaziavau i Santariskes darytis mokama vandenu tyrima.
[quote=PUCA,2010 02 02, 16:29]
tai dabar as jau nebeatsimenu, kodel isvis tu pas genetikus ejai, jei i jokia rizikos grupe nepapuolei?
O tau gydytoja vien is echo patvirtino, kad DS nera?
Man buvo gresiantis ir siaip kad ramiau butu (nes tikejausi geru rezultatu...)
Taip, pasiziurejo echo ir sake, kad tikrai nera jokiu DS pozymiu ir vandenu nesidaryti, nes yra tikimybe persileisti, o as dar tokia jautri, nu zo, kam save ir leliuka kankinti, jei pgl 8 (berods) pozymius viskas ok?
Man labai patiko Kravcenkiene (tik, kad brangu pas ja...) taip fainai viska pasakojo:
"pirmasis DS pozymis sirdutes ydos ... pas jusu leliuka sirdute sveika, kitas pozymis nosies kauliuko nebuvimas ... jusu leliukas turi ir tt" fainai
Papildyta:
maniske buvo 2-3 mm, genetike sake, kad viskas ok, tikrai nevertejo nerimauti
Papildyta:
As vandenu nesidarysiu - jauciu, kad viskas su leliumi ok, o ir vandenu tyrimas tikslus tik su berniukais, nes kazkaip su mergaitem dar yra kokiu 2% tikimybe, kad neteisingas ats (tiksliai nepasakysiu kodel, bet genetike taip sake...)
tai dabar as jau nebeatsimenu, kodel isvis tu pas genetikus ejai, jei i jokia rizikos grupe nepapuolei?

O tau gydytoja vien is echo patvirtino, kad DS nera?
Man buvo gresiantis ir siaip kad ramiau butu (nes tikejausi geru rezultatu...)

Taip, pasiziurejo echo ir sake, kad tikrai nera jokiu DS pozymiu ir vandenu nesidaryti, nes yra tikimybe persileisti, o as dar tokia jautri, nu zo, kam save ir leliuka kankinti, jei pgl 8 (berods) pozymius viskas ok?

Man labai patiko Kravcenkiene (tik, kad brangu pas ja...) taip fainai viska pasakojo:
"pirmasis DS pozymis sirdutes ydos ... pas jusu leliuka sirdute sveika, kitas pozymis nosies kauliuko nebuvimas ... jusu leliukas turi ir tt" fainai

Papildyta:
QUOTE(PUCA @ 2010 02 02, 17:05)
o iki kiek norma, ar ne iki 2,5 ?
maniske buvo 2-3 mm, genetike sake, kad viskas ok, tikrai nevertejo nerimauti
Papildyta:
QUOTE(PUCA @ 2010 02 02, 17:25)
man kaip genetikas sake apie prisca tyrimus, - tai kaip kauliuku metimas, gali isridenti 1, o gali ir sesis....
Ir kad nei prisca, nei echo negali duoti itikslaus atsakymo - tai daugiau speliojimai. vienintelis tikslus yra vandenu tyrimas.
Labai gerai kad Kaune susitarei iskart del vandenu tyrimo, nes as kol dariausi ten antra prisca, man nervai neatlaike ir vaziavau i Santariskes darytis mokama vandenu tyrima.
As vandenu nesidarysiu - jauciu, kad viskas su leliumi ok, o ir vandenu tyrimas tikslus tik su berniukais, nes kazkaip su mergaitem dar yra kokiu 2% tikimybe, kad neteisingas ats (tiksliai nepasakysiu kodel, bet genetike taip sake...)

QUOTE(strazdaneles_ant_veido @ 2010 02 02, 17:49)
As vandenu nesidarysiu - jauciu, kad viskas su leliumi ok,
motinos sirdis niekada nemeluoja

QUOTE(strazdaneles_ant_veido @ 2010 02 02, 15:49)

nu chia tai jau aishkiai kazhko nesupratai

ash, beje, irgi nesidariau vandenu tyrimu del galimu persileidimo/uzhkretimo riziku

QUOTE(Susapnuota @ 2010 02 01, 18:21)
O as buvau uzdaryti biliuteni savo kaimely, tai po pokalbio su vietine gine, vos nesprogau nuo pikcio as ja tik pratesiau savo ligonines biliuteni ir tiek.Ji manes klausia, (pagal ligos koda pamate kas pas mane buvo) tai del buvo ? Sakau - DS.
O ji "Kas pasake, Vilniuj?" Taip. Tai ji man "Oj kaip as nepasitikiu Vilniumi, jie nesenai dirba, tie genetikai....nu bet jau tiek to..."
Vos nenugriuvau
Tarytum as atejau pas genetike, ji i paziurejo man i akis i pilva ir pasake "Zinai, man atrodo pas tavo vaika DS"
O as tokia atsakiau "Jo, aj nu tada tiek to... bandysim vel" :
Jau tikrai reikia tas kaimo ligonines uzdaryti
Suzinojo dar viena tai sako "Tai kaip tau nustate? Echo gal dareisi?
" Siaubas kazkoks Ji turi jau tris vaikus, irnekarto per nestumus echo nedare
Sako o kam? Jie juk nuodingi (echo)... gerai jauciausi, nemaciau prasmes.... Jetau, kaip dar kaimeliuose toli iki civilizacijos, nors iki didziuju miestu tik pora simta kilu Baisu.
Aciu uz nauja tema
O ji "Kas pasake, Vilniuj?" Taip. Tai ji man "Oj kaip as nepasitikiu Vilniumi, jie nesenai dirba, tie genetikai....nu bet jau tiek to..."
Vos nenugriuvau

Jau tikrai reikia tas kaimo ligonines uzdaryti

Suzinojo dar viena tai sako "Tai kaip tau nustate? Echo gal dareisi?

Aciu uz nauja tema

Susapnuota pas tave buvo blogas atsakymas teisingai supratau

baisu klausytis tokiu nesamoniu

QUOTE(Susapnuota @ 2010 02 02, 13:37)
O del nesiojimu, as jau antra diena po amnio pakeliau savo 4 m. klecka kuris sveria 20 kg

As jau irgi po tyrimo. Kai turejau vandenutyrima su suneliu tai po to 3 dienas ciut ne lovoj prabuvau, nors jauciausi gerai, bet tiesiog saugojau save. vakar gryzom MB is ligonines ir sunelis pamates mane tiese rankas, kad paimciau

tokios keistos nuotaikos, visai nelaukiu atsakymo... turbau bijau nusivilti, isitikinus,kad viskas gerai o jei ne

Labutis, visoms.
Džiaugiuosi, kad sulaukiat gerų tyrimų atsakymų. Tikėkit, kad viskas bus gerai, ir bus gerai.
Pasidžiaugsiu - turiu sveiką dukrytę, nors per nėštumą teko pasinervinti. Įgimto CMV neturi, tačiau rizika išlieka, todėl iki metų teks bendrauti su gydytojais. Tikuosi, kad ir toliau viskas bus gerai.
Beje, gyd. Krasovskaja labai tiksliai nustatė gimdymo datą. Mano ginekologė buvo apskaičiavusi ggimdymo datą sausio 16 d., o gyd. Krasovskaja per paskutinį apsilankymą pasakė, kad gimdyti turėčiau sausio 20 d. Mažylė gimė sausio 21 d.
Džiaugiuosi, kad sulaukiat gerų tyrimų atsakymų. Tikėkit, kad viskas bus gerai, ir bus gerai.
Pasidžiaugsiu - turiu sveiką dukrytę, nors per nėštumą teko pasinervinti. Įgimto CMV neturi, tačiau rizika išlieka, todėl iki metų teks bendrauti su gydytojais. Tikuosi, kad ir toliau viskas bus gerai.
Beje, gyd. Krasovskaja labai tiksliai nustatė gimdymo datą. Mano ginekologė buvo apskaičiavusi ggimdymo datą sausio 16 d., o gyd. Krasovskaja per paskutinį apsilankymą pasakė, kad gimdyti turėčiau sausio 20 d. Mažylė gimė sausio 21 d.

Merginos o su 3D echo ziuri santariskese ar net neziuri?
Kaip noreciau pamatyti ta vaizdeli nu bet specialiai vien del tokio echo vaziuot i koki Bonus eventus tikrai nesiruosiu.

pritariu mamoms kad kauno klinikose tikras bardakas.antradieni turejo buti mano vaisiaus wandenu tyrimo atsakymas galutinis nes jau 3 sawaites nuo tyrimo praejo.tai ne paskambinau sake tik dar po sawaites pasiskambinti.taip ir tampo nervus.
QUOTE(ishiri @ 2010 02 02, 17:18)
... dar pagal prisca nukrypimas yra PAPP ir hCG, ju norma prassideda nuo vieneto o pas mane zenkliai maziau
pas mane irgi vienas rodiklis buvo 0,27, o kitas 0,94....

QUOTE(linele.m @ 2010 02 02, 18:31)
*Susapnuota pas tave buvo blogas atsakymas teisingai supratau
**tokios keistos nuotaikos, visai nelaukiu atsakymo... turbau bijau nusivilti, isitikinus,kad viskas gerai o jei ne
laukti 2 sav, nes tikrins visa karotipa 

**tokios keistos nuotaikos, visai nelaukiu atsakymo... turbau bijau nusivilti, isitikinus,kad viskas gerai o jei ne

* deja taip

** Galiu isivzd, ...manes dar tas tik laukia

Papildyta:
QUOTE(marina21 @ 2010 02 03, 14:57)
... sake tik dar po sawaites pasiskambinti.taip ir tampo nervus.

Ka jau bekalbet, man tik sian turejo kaune imt vandenys

Kiek dar savaiciu reiketu nervuotis jei laukciau vandenu tyrimo KMUK

labuka,
man snd turejo KMUK daryti vandenu tyrima bet deje, nepadare.. gyd pasake kad labai labai sukietejusi gimda ir 100% po tokios proceduros nuteketu vandenys. tad dar viena laukimo savaite , ko pasekoje neaisku kaip bus..
o kiek laiko kaune laukete atsakymo, nes 3savaites tai jau nenormalu..
man snd turejo KMUK daryti vandenu tyrima bet deje, nepadare.. gyd pasake kad labai labai sukietejusi gimda ir 100% po tokios proceduros nuteketu vandenys. tad dar viena laukimo savaite , ko pasekoje neaisku kaip bus..
o kiek laiko kaune laukete atsakymo, nes 3savaites tai jau nenormalu..
Susapnuota, o tu vilniuje dareisi vandenu tyrima? Pas kokia gydytoja? Privaciai?