Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Rasma @ 2010 02 24, 23:53)
Pastebėjau, kad temose mėgstami baubai, tai mestelsiu vieną. Pakritikuokit garsųjį A. Malovičko smile.gif :

Aha, baubai jega lotuliukas.gif
Su tais grybais tai ka as zinau- kaupia jie tuos sunkiuosius metalus, bet ir reikalingu medziagu turi ...Ir Malovicko ir ne vien jis apie tai kalba- ko gero tai yra tiesa, tik anot homeopates mano biggrin.gif - tai jei labai labai nori ir reikia, tai ir valgyk! biggrin.gif

Blogis:
Grybai iš gamtos sugeria visas kenksmingas medžiagas, radiaciją, todėl jie yra vadinami gamtos švarintojais. Kartais net ir kruopščiai apdorotuose grybuose lieka sunkiųjų metalų, kurie gaminant maistą neišnyksta.
Grybų maistinė vertė priklauso nuo jų cheminės sudėties ir atitinkamų elementų santykio, o tam įtakos turi vieta, kurioje grybas auga, klimatas ir kiti veiksniai. Grybai turi daug vandens %) ir nemažai blogai ar visai neįsisavinamų medžiagų – pavyzdžiui, chitino.

Geris:
Grybuose gausu mineralinių medžiagų, todėl jie nenusileidžia vaisiams ir daržovėms, o kalio, kalcio, fosforo kiekiu jie prilygsta žuvies mėsai. Grybai yra labai maistingi, juose daug vitaminų B1, B2, PP, C, A, D, fermentų, organinių rūgščių. Grybų maistingosios savybės padeda kovoti su vėžiu ir sustiprinti imuninę sistemą. Ištirta, kad grybai turi įtakos prostatos ir krūties vėžio ląstelių dauginimosi stabdymui. Mokslininkai vis labiau gilinasi į grybų naudingųjų savybių taikymą, siekiant užkirsti kelią vėžiui. Japonijoje buvo ištirta, kad tie ūkininkai, kurie reguliariai maitinosi grybais, 40% sumažino vėžio susirgimo riziką. Ypatingai grybai, kurie auga saulėtoje vietoje turi nemažai vitamino D, kuris saugo nuo osteoporozės ir storosios žarnos vėžio.

Tai ka as zinau ax.gif

Idekit kokiu recepteliu geriau, savaitgalis arteja- galima ir prie puodu pasisukioti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 25 vasario 2010 - 11:19
Aš mėgstu grybukus, bet ta savybė kaupti sunkiuosius metalus ir radiaciją man nepatinka.. g.gif
Kažin kaip yra su pievagrybiais? Irgi baubas? Suprantu, kad ne natūraliai išauginti grybai neprilygsta gamtoje augantiems, bet gal nors blogųjų savybių jie neturi?
Atsakyti
Atitempiu is kitos temos, stai jums saldainiai- guminukai.
http://jogosmityba.w...ngu-saldainiai/
Reiketu meskuciu formeliu gauti mazuciu, vaikus manau apgauti butu vienas juokas biggrin.gif- kaip baisu is tikro su tais guminukais- taip vaikai megsta, ryja saujom, o jau ten tai vieni E... Zinau vaikus, kurie i kino teatra eina tik su salyga, kad gaus tu guminuku, kur pardavineja prie kino saliu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 25 vasario 2010 - 11:50
Ooo koks nerealus receptas thumbup.gif ash pati labai labai megstu guminukus, tik vat kur to Agaro pirkt? gal zino kas? parduotuveje kiek ieskojau tik ta zelatina ish kiaules riebalu ar ko ten lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2010 02 25, 13:05)
Ooo koks nerealus receptas  thumbup.gif  ash pati labai labai megstu guminukus, tik vat kur to Agaro pirkt? gal zino kas? parduotuveje kiek ieskojau tik ta zelatina ish kiaules riebalu ar ko ten  lotuliukas.gif

Nesu pirkusi, bet manau kokiose eko parduotuvese turetu buti ar prieskoniu specializuotose...

Atsakyti
Yra tema apie guminiku gamyba, tai manau ten tikrai suzinosit kur agaro gaut.
Blyn kaip grybu uzsimaniau...man grybas tiesiog malonus prieskonis, sunkiai virskinamas del chitino, o gerio is ju as nesitikiu...del radiacijos ir sunkiuju metalu, nerenku pakelese, o Cernobylio pas mus nera
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 25, 11:15)
Ištirta, kad grybai turi įtakos prostatos ir krūties vėžio ląstelių dauginimosi stabdymui. Mokslininkai vis labiau gilinasi į grybų naudingųjų savybių taikymą, siekiant užkirsti kelią vėžiui.

Gamtinė chemoterapija biggrin.gif
Kai su grybais suvalgai kadmio, gyvsidabrio, švino, arseno ir gauni nemokamą švitinimo kursą, tai joks vėžys nebaisus! biggrin.gif

Papildyta:
Mano mažajam tų guminukų dar negalima (agarą galima pakeisti ir želatina), tai aš vaikams dariau šiuos saldainius. Labai skanūs (tik nenaudojau patamsėjusių bananų doh.gif lotuliukas.gif ir jų ne 50 g. o 500 biggrin.gif )smile.gif
http://www.dansukker...amp;GroupID=727

Papildyta:
QUOTE(Keretoja @ 2010 02 25, 12:05)
Ooo koks nerealus receptas  thumbup.gif  ash pati labai labai megstu guminukus, tik vat kur to Agaro pirkt? gal zino kas? parduotuveje kiek ieskojau tik ta zelatina ish kiaules riebalu ar ko ten  lotuliukas.gif

Kadangi receptą buvau įmetusi į "Natūralios kosmetikos gamintojų" temą ir ten rašiau apie agarą ir želatiną, tai parašysiu, kad merginos pigiausiai agarą rado "Thomas Phillips" parduotuvėje (apie 5-6 Lt nemažas pakelis) ir man irgi patarė paieškoti. Aš pirkdavau eko parduotuvėse ir "Prieskoniai profesionalams", bet kaina būdavo keturguba, o pakuotė mažesnė.
Atsakyti
Aciu Rasma, butinai uzsuksiu i Thomas Philipsa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2010 02 25, 15:02)
Aciu Rasma, butinai uzsuksiu i Thomas Philipsa  smile.gif

drinks_cheers.gif ir as uzsuksiu, aciu labai, tik ka sugalvoti vietoje saldainiu formeliu...., nesinori saldainiu dezutes pirkti...
Atsakyti
QUOTE(Fajeta @ 2010 02 25, 15:34)
drinks_cheers.gif ir as uzsuksiu, aciu labai, tik ka sugalvoti vietoje saldainiu formeliu...., nesinori saldainiu dezutes pirkti...

Ledukams daryti formeles tinka jei turit, plastikiniu vaiku smelio zaislu nesiulau biggrin.gif , bet kai as muila darau - tai ko tik neprisigalvoju i ka ipilti doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 25, 15:44)
Ledukams daryti formeles tinka jei turit, plastikiniu vaiku smelio zaislu nesiulau biggrin.gif , bet kai as muila darau - tai ko tik neprisigalvoju i ka ipilti  doh.gif  biggrin.gif

o tiksliai, reiks susirasti 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(eglute82 @ 2010 02 24, 13:23)
noriu paklaust kokias keptuves naudojat, vienoj pardej uzmaciau ale ekologiskas keptuves va stai tokios galvoju isigyt, nes jau laikas keisti senasias g.gif

paprastą špižinę iš baltarusių, pirkau turguje smile.gif gerai naudojasi, nesvyla, tik labai sunki, abiem rankom reikia nešti, jei su maistu. O man su teflona apsibrūžino vistiek, nebenoriu....

QUOTE(eglute82 @ 2010 02 24, 14:46)
Atsinesu posta is senesnes temos  4u.gif kodel nededi kepimo milteliu? gal kvailai nuskambes, bet kaip iskyla pyragas?

hm, jei po teisybei, tai jis neiškyla nei su kepimo milteliais, nei be jų. Tai kam dėt? biggrin.gif Kažkada tiesiog užmiršau kepimo miltelius ir prisiminiau tik kai pyragas iškepė, bet jokio skirtumo nepamačiau ax.gif

QUOTE(rytorasa @ 2010 02 24, 17:00)
Tai natūralūs ryžiai, jie tokie rusvos spalvos ir turi savotišką skonį, bet tas skonis malonus, primena riešutus.

aš gal nemoku jų ruošti, kad kažkokie sprangūs ir sausi gaudavosi man sad.gif

QUOTE(Brilliant @ 2010 02 24, 17:07)
O ką manote apie kuskusą,

labai patinka, ypač su daržovėmis drinks_cheers.gif

labai gerą patirtį iš šitos temos turėjau: paragavau špinatų, patiko, dabar dedu visur ir man skanu. O kai bendram patiekale, tai jų žoliško skonio ir MB nesijaučia cool.gif

bet buvo ir minusas labai riebus, čia ypač ačiū į blogą kelią mane pastūmusei Cikadelei tongue.gif

žodžiu, išėjo, kad buvo man tokios neplanuotai sugriautos atostogos (lovos režimas, vaistai ir dar MB neprileidžiantis prie SM biggrin.gif ). Na, galvoju, patarimus panaudosiu Cikadelės pyragui išsikepti. Atsišildžiau tešlą ir vieną variantą darau su pievagrybiais - MB. Kadangi padažų gaminti visai nemoku, tai gal pavyks ir jūsų figūroms kitaip pakenkt lotuliukas.gif Apkepiau pievagrybius, svogūnus su druska, pipirais ir prieskoniais, o baigiant kepti užpyliau miltais sutirštintu pienu ir pakaitinau, kol pasidarė vientisa masė. Ji ėjo kaip įdaras.

žinokit, gavau atleidimą dėl visų nuodėmių už šitą pyragą, nes išėjo idealus biggrin.gif Skonis super, nesprangus, o įdaras toks, kad jokių padažų nereikia, pats kaip padažas. Dingo tas pyragas per kelias valandas, čia supratau, kad turėsiu problemų.... Teko kepti dar kartą kitą dieną, viskas baigėsi taip pat doh.gif

kitą dariau su špinatais, kurių prisipirkau kažkokiais kumšteliais, tai man buvo skanu, o MB - ne biggrin.gif
Atsakyti