Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(rytorasa @ 2010 02 07, 14:42)
na, manau, kad universalaus recepto nėra... kiekvienas turim atrasti savo. Juk vieni mėgsta šviesią, kiti-tamsią duoną, su priedais, be priedų ir t.t. Be to, duonai reikalingas raugas, kaip jį pasidaryti rasite temoje apie duoną. Aš raugo pati nedariau, pirmam kepimui gavau jau pagamintą.  Jei jau turite raugo- puiku, tada nieko sudėtingo kaip ir nelieka...  rolleyes.gif

O koki rauga - rugini ar kvietini naudojot? Megstu plikyta, bet kazkas man sake, kad jos daug valgyti nesveika, nes vertingesne paprasta, idomu, kodel?

Beje, Keretoja, aciu uz recepta - sklindziai gavos thumbup.gif , net MB ivertino, nors paprastai miltiniu patiekalu nemegejas, o dar rupiu miltu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo truth: 07 vasario 2010 - 17:07
QUOTE(dilditele @ 2010 02 06, 23:10)
Mane duonkepese labaiusiai zavi, kad nereik terliotis  blush2.gif
O del tu alieju vakar norejau pirkt, tai pardaveja pasakojo, kad tinka salotoms, as sakau man kept reikia, tai tuoj prideda, kad ir kept galima...ale man vis tiek kazkaip sviecia, kad kas tinka salotoms, netinka kepimui, bet po simts, tai kur gaut kepimui aliejaus, nes daugumoj raso, kad tinka salotoms
Norejau dar klaust ar kuri ragavot strutienos mesos, desreliu...vakar apziurejau, kad ViaNaturalis turi strutienos gaminiu nemaza pasirinkima...idomu ar ta mesa turi koki specifini skoni

kazkur skaiciau kad kepimui labai tinka kokosu sviestas, esu kazkada jo ir pirkusi parduotuveje zalia-zala. Bet taip gana brangiai gaunasi...
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2010 02 07, 18:06)
O koki rauga - rugini ar kvietini naudojot? Megstu plikyta, bet kazkas man sake, kad jos daug valgyti nesveika, nes vertingesne paprasta, idomu, kodel?

aš dėjau kvietinį raugą. Kad plikytą duoną nesveika valgyti- negirdėjau. Hmm.. jeigu kas žinot, prašom pasidalinti mintimis.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 02 06, 22:10)
Norejau dar klaust ar kuri ragavot strutienos mesos, desreliu...vakar apziurejau, kad ViaNaturalis turi strutienos gaminiu nemaza pasirinkima...idomu ar ta mesa turi koki specifini skoni

aš esu valgiusi strutienos rūkytos dešros ir pašteto. daugiau nenoriu blush2.gif

QUOTE(Mo(ni)ka @ 2010 02 07, 13:30)
Ar tinkamas gerti šalto spaudimo sėmenų aliejus? Jei taip, tai po kiek ir kada reikia gerti? 4u.gif

gerdavau rytais po arbatinį arba valgomą šaukštą tuščiu skrandžiu smile.gif
Atsakyti

Taip strutiena turi spec,.skonį, rūkytuose ar vytintuose gaminiuose tas skonis mažiau jaučiasi. Man labai patinka strutiena, ypač kepta ant grotelių.
Atsakyti
Beje, Keretoja, aciu uz recepta - sklindziai gavos thumbup.gif , net MB ivertino, nors paprastai miltiniu patiekalu nemegejas, o dar rupiu miltu lotuliukas.gif

dzaiugiuosi kad patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2010 02 07, 18:50)
aš esu valgiusi strutienos rūkytos dešros ir pašteto. daugiau nenoriu  blush2.gif

oo tokio neteko ragauti.
Tik visad pas drauge gaunu paskanauti sernienos. Dar buvau valgiusi vytintos elnienos, visokiu troskiniu is zverienos. tai skonis kitoks, bet man priimtinas.

O as siandien viriau moliugu sriuba. Na jau skanumas thumbup.gif Dar liko didelis didelis gabalas moliugo,, nes sunaudojaus tik kokia desimtaja dali. O dar valgymo dviem dienom cool.gif
Atsakyti
Mane duonkepese labaiusiai zavi, kad nereik terliotis  blush2.gif
O del tu alieju vakar norejau pirkt, tai pardaveja pasakojo, kad tinka salotoms, as sakau man kept reikia, tai tuoj prideda, kad ir kept galima...ale man vis tiek kazkaip sviecia, kad kas tinka salotoms, netinka kepimui, bet po simts, tai kur gaut kepimui aliejaus, nes daugumoj raso, kad tinka salotoms

Kepimui naudoju Clearspring aliejų skirtą kepimui Aliejus
Va,dar radau tokią kepimo temperatūrų lentelę, bet neišeina man jos įkelti.
Šitam puslapyje spauskit ant "here", kuris yra aliejaus aprašyme

Skaičiau, kad strutiena yra labai aukštos maistinės vertės. Joje daug geležies ir mažai cholesterolio. MB pažįstamas perka žalią strutieną iš stručių fermos netoli Kėdainių. Tik įdomu kuom šeria ten juos ir kaip augina g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Trolėmolė: 08 vasario 2010 - 00:17
Shernienos desra ir "tušonke" vaišino pazistamas medziotojas, tai labai patiko skonis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Trolėmolė @ 2010 02 08, 01:01)
Skaičiau, kad strutiena yra labai aukštos maistinės vertės. Joje daug geležies ir mažai cholesterolio.  MB pažįstamas perka žalią strutieną iš stručių fermos netoli Kėdainių. Tik įdomu kuom šeria ten juos ir kaip augina  g.gif

Taip strutiena turi daug geležies thumbup.gif O strutyne šitam buvau, (netoli gyvenam) augintojai ūkininkauja ir savo užaugintais pašarais šeria stručius, bent ne kombikormu.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2010 02 08, 11:08)
Taip strutiena turi daug geležies  thumbup.gif  O strutyne šitam buvau, (netoli gyvenam)  augintojai  ūkininkauja ir savo užaugintais pašarais šeria stručius, bent ne kombikormu.

jau naikinasi tas strutynas, taigi kas mėsytę perka, baigsis jinai unsure.gif
Atsakyti

Nu kazkaip nebenoriu striutienos, nes itariu nevalgysiu, man jau gana, kai vyras strinienos parnese...veeee

QUOTE(wilike @ 2010 02 07, 21:53)
oo tokio neteko ragauti.
Tik visad pas drauge gaunu paskanauti sernienos. Dar buvau valgiusi vytintos elnienos, visokiu troskiniu is zverienos. tai skonis kitoks, bet man priimtinas.

O as siandien viriau moliugu sriuba. Na jau skanumas  thumbup.gif  Dar liko didelis didelis gabalas moliugo,, nes sunaudojaus tik kokia desimtaja dali. O dar valgymo dviem dienom  cool.gif

Oi kaip noriu moliugo, tik kazkaip nedristu pirkt pjaustyto, apskritai neperku perpjautu darzoviu

QUOTE(Trolėmolė @ 2010 02 08, 00:01)
Kepimui naudoju Clearspring aliejų skirtą kepimui Aliejus
Va,dar radau tokią kepimo temperatūrų lentelę, bet neišeina man jos įkelti.
Šitam puslapyje spauskit ant "here", kuris yra aliejaus aprašyme
Skaičiau, kad strutiena yra labai aukštos maistinės vertės. Joje daug geležies ir mažai cholesterolio.  MB pažįstamas perka žalią strutieną iš stručių fermos netoli Kėdainių. Tik įdomu kuom šeria ten juos ir kaip augina  g.gif

Oi aciu, bent zinosiu ko ieskot thumbup.gif
Atsakyti