Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimos instituto krizė

Nepykit moterytes, ale ko jus kalasnikovais cia mojuojat ir sierarugste taskotes??? Argi ne pacios ta lengva gyvenima savo vyrams ant nusveisto iki blizgejimo padekliuko atnesat, ar ne pacios uogiene jiem sikna tepat??? Sakot issipuste, pasitempe, supermoterys turit but, kad tik vyras is namu neiseitu??? O jus geriau pabandykit save isivaizduot vyro vietoj. Ar jums reiktu moters, tegu ir jusu vaiku motinos, kuri gatava i uzpakali be muilo sulyst, kad tik isiteikti??? Kaip tas zuikis is multiko: Gal tau sienelio atnesti? Gal dainele padainuoti? Gal tau ragai maiso???... O kas atsitiks, jei nelakstysit paskui savo vaiku uzpakalius, nepadarysit vakarienes ir neissveisit namu iki patologinio blizgejimo ... vaje, negi visas pasaulis sugrius... ??? Kas bus, jei grizusios is darbo be jokio sazines grauzimo istiesit kanopeles ant sopkutes... Ir kodel gi , pasak jusu, moteris patapusi "zmona" negali buti blogos nuotaikos ir to parodyti???
Zinot, dar niekada nemaciau vyro paliekant "ziezula". Kazkodel vis bega nuo tu perfecionisciu, uoliu dulkiu sluostinetoju, kotletuku kepeju... Ar niekada nekilo Jums klausimas kodel gi sitaip yra???
Atsakyti
QUOTE(Foxenas @ 2005 11 22, 06:04)
Zinot,  dar niekada nemaciau vyro paliekant "ziezula". Kazkodel vis bega nuo tu perfecionisciu, uoliu dulkiu sluostinetoju, kotletuku kepeju... Ar niekada nekilo Jums klausimas kodel gi sitaip yra???

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

butent...nieko nedarau(beveik g.gif ) vyrui....esu pikciurna,savanaude ir savimyla uzkietejus (aisku geraja prasme) wub.gif ir kuo toliau tuo labiau jis eina is proto del manes doh.gif kartais pagalvoju:nu blexa kokia as viedma....drauges vyrus apibegioja desimt kartu per diena,o as? doh.gif o as-esu as....ir man gerai rolleyes.gif

man bendras gyvenimas nesisieja su edimo darymu,buities sveitimu ir tvarkymu ir vaiku auginimu tol kol is taves neliks nieko tik depresijos seselis blink.gif
to niekas neivertins,niekas nepadekos ir nepastebes schmoll.gif tuo labiau vyras...jis matys tik pavargusia ir nupilkejusia zmona verysad.gif deja...ne kiekvienas aukosis ja "prikelt" naujam gyvenimui....jei anksciau nesuprato kad buitis ja vargina,tai ko turetu dabar suprast....

vienu zodziu:viskas priklauso nuo jusu paciu,mergaites...niekas nepriduos jums zavesio,sarmo ir geros nuotaikos kaip tik jus pacios rolleyes.gif
Atsakyti
Palieka ir žiežulas, bent jau mūsų šeimos draugų atveju, vyras bando palikti žmoną, kurią, deja, galima priskirti žiežulų tipui schmoll.gif Bet ne apie tai. Man atrodo, tema buvo užvesta apie tai, kas darosi šeimos institutui kaip tokiam. O mane šis klausimas kamuoja jau kuris laikas, nes kaip ir Summer, apie ketinimus skirtis kalba kokios 4 artimų draugų šeimos, tarp jų ir tokios, apie kuriuos sakėme, kad tai sielos broliai, dvi obuolio puselės ir panašiai. Ir ne dėl įsimaišiusio trečio, bent jau nevisais atvejaisi. Ir baisiausia, kad atsakymo, kodėl tai darosi, nėra. Tiesiog kažkokia epidemija ir tiek sad.gif Nors šiaip jau man patiko vieno gero draugo pastebėjimas. Kažkaip su juo įsikalbėjome apie šitą beveik-skyrybų epidemiją ir jis sako: čia mes, vyrai, esame nebrendylos, nežinome, ko norime iš gyvenimo. Nieko sau, buvau priblokšta tokios savikritikos biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif O paskui pridūrė labai gerą pastebėjimą. Sako, būčiau jau gal kokius tris šimtus kartų išsiskyręs, juk gyvename po stogu du visiškai skirtingi žmonės, bet kažkas sulaiko, tai - vaikai ir smalsumas, o kas iš viso to išeis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aliena @ 2005 11 22, 14:58)
būčiau jau gal kokius tris šimtus kartų išsiskyręs, juk gyvename po stogu du visiškai skirtingi žmonės, bet kažkas sulaiko, tai - vaikai ir smalsumas, o kas iš viso to išeis g.gif

thumbup.gif
Atsakyti
Ir aplink mane tas vyksta sad.gif Ir žinot ką kuo toliau tuo labiau ir aš pradedu galvoti apie skyrybas.O priežasčių susigalvoju visokių- indų neišplovė, rūbų nesusidėjo ir t.t.
Beje foksenai kažin ar pačiam būtų smagu gryžus namo bandyti įeiti į kambarį??Ta tiesiogine prasme, kai ant grindų mėtosi kelnės, rankšluostis, kojinės, paskutinių savaičių lietuvos rytas su visais priedais???O tuo metu randi žmoną gulinčia ant sofkutės, nes jin visą turinį nuo jos nustūmė ant grindų ir geriančią alų???
Kažkaip paskutiniu metu susiduriu , kad vyrai ir moterys to pačio žodžio savoką skirtingai supranta.Dėl to kyla nesutarimas sad.gif
O šeimos institutas tapo kažkoks menkas sad.gif Prarado savo vertę sad.gif
Atsakyti
Aš visada manydavau, kad neištikimi būna ir palieka tie, blogieji, vyrai. Na, maždaug tokie, kur iškart aišku, kad nieko gero su juo nebus.. Silpnavalis, paskui kitus sijonus mėgstantis palakiot, nelabai žmoną mylintis etc. Bet žiūriu, kad visai ne... Tai kas gi tiems geriesiems ištikimiesiems vyrams tokio nutinka? Negi tikrai žmonos nulepina? g.gif
Atsakyti
kartais pamanau, kad siu laiku musu visuomene truputi issigime. aplink labai daug skyrybu.
galbut taip atsitiko del propaguojamos nesveikos laisves, galbut del atsiverusiu galimybiu, dar gal del netinkamu vertybiu (filmai, ziniasklaida, a la moteriski zurnalai su visokiom intymiom ir iskreiptu santykiu temom beveik po visa numeri ir tai be S zenklo!)
be to, bent jau as pastebejau, kad zurnaluose pateikiama labai daug poru istoriju, kurios... issiskyre, arba pasakojama apie super moteris, kurios turi viska, isskyrus vyra ir jo labai iesko, apie pavienius vyrus, kurie yra issiskyre, turi viska, isskyrus dvasine siluma ir t.t.
gal as neteisi, bet vistiek manau, kad ziniasklaida formuoja musu visuomenes poziuri i siuos dalykus ir paprastesni zmones pateikiamas situacija priima kaip teigiamas! (kazkoks absurdas)
as uzdrausciau ziniasklaidoje rasyti apie tu zmoniu gyvenimus ir ju neva super geras charakterio savybes, kurie nesugebejo issaugoti seimos. ir siaip padaryti karjera mano nuomone, yra lengviau, nei sukurti darnia seima.

o del sokinejimo apie vyrus ar buvimo ziezula, tai man atrodo cia buvo kalbama apie krastutinumus (lenda i subine del kiekvieno pirstelejimo- tai nesveika; arba elgiasi taip, kad viskas yra dzin ir as esu svarbiausia- tai irgi nesveika situacija)
visur reikia balanso ir/ar pusiausvyros

Atsakyti
Argi dabar šeima vertybė?
Vartotojiška visuomenė. Vartojimo rezultatas. Manau tiek vyrus tiek moteris galima pasikeisti kaip kojinių porą, jeigu senoji suplyšta ir nebe tokia miela.
Beje, dar viena skyrybų pusė - yra ką "antru užėjimu" susigraibyti netekėjusioms/nevedusiems, ne naujas, "panaudotas", bet vis geriau nei nieko.
Atsakyti
Aš manau, kad TAIP buvo visada, t.y. visada egzistavo priežatys skirtis, tiesiog ekonominė padėtis ir tarybinis mentalitetas neleido.
Kažkada, konkrečiau, tarybiniais laikais (jau nekalbant apie prieškarį), moterys bijojo likti vienos, be vyro - "šeimos maitintojo", su neaiškiu rytoju, su baimę "ką žmonė pasakys".
O dabar, kai moterys pagaliau patikėjo, kad gali būti savarankiškos, jos nebijo skitis ir gyventi kitaip.
Ir tada, ir dabar dauguma jaunų žmonių ženyjosi per anksti, neapgalvoję visko ir neapsvarstę. Aš pati ištekėjau tik po pusės metų draugystės doh.gif , nes labai norėjosi blush2.gif , o paskui supratau, už ko ištekėjau ir nusprendžiau skirtis. Kol dukrytė buo mažytė, negalėjau dirbt, tol kentėjau, vien - galima sakyt - dėl materialinės pusės... Bet sulaukus dukrytei 1,5 m. suradau darbą ir pasijutau SAVARANKIŠKA IR NEPRIKLAUSOMA. Man nebuvo reikalingas vyras, kuris nedirba (mus išlaikė jo tėvai), muša mane ir negerbia....
Kodėl aš turiu būti "AUKSINĖ", bet nelaiminga, žmona, jei galiu būti laiminga, laisva, mylinti mama?
Taigi man atrodo, dabar žmonės padarę klaidą, nebijo bandyti gyvent iš naujo. Čia yra tik vienintelis minusas - svarbiausia, kad nenukentėtų vaikai. Bet kaip sakoma: "Geriau vaikams matyt nors ir išsiskyrusius, bet laimnigus tėvus, negu nuolat gyventi pilnuose barnių namuose".
Atsakyti
ir tarybiniais laikais istekejusios moterys del alkoholizmo ar musimo skyresi
Atsakyti
QUOTE(tuika @ 2005 11 22, 17:40)
ir tarybiniais laikais istekejusios moterys del alkoholizmo ar musimo skyresi

Sutinku, bet ne taip "masiškai", kaip šiandien. Čia yra tik mano nuomonė, nenoriu tikrai su niekuo ginčytis 4u.gif
Atsakyti
[quote=BlackDee,2005 11 22, 18:32]
Man nebuvo reikalingas vyras, kuris nedirba (mus išlaikė jo tėvai),

dar kazkaip prisiminiau viena girdeti minti del ko zmones skiriasi.
skiriasi todel, kad jeigu santykiu pradzioje abu zmones buvo panasaus lygio (nu nezinau ar cia tinkamas issireiskimas, bet kitokio nesugalvoju), veliau vienas patobulejo/ isaugo ar pan., o kitas nesugeba eiti koja i koja su savo tobulejanciu partneriu, tuomet ir atsiranda disbalansas santykiuose
siaip mano nuomone, cia yra tiesos. todel jei vienas auga, reikia kazkaip augti ir kitam, jei vienas krenta, tada... gal reikia pagalvoti, kodel jis krenta zemyn?
Atsakyti