Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų sveikata užsienyje

QUOTE(liomi @ 2011 09 17, 21:32)
o jusu pasakota situacija yra ne "UK ir LT medicinos  skirtumai",o "UK valstybine ir LT privati medicina" .ir tai du skirtingi dalykai.

Jus paraset, jog UK medicina gerasirde, as tik papasakojau savo istorija, tikrai nelyginau.O ir nera ka lyginti, man telefonu 95% dave jog jai tai, kas ir yra is tikruju.Visi sake, tik reikejo laipsni nustatyti.

Del mano dukters taip pat tartasi Great Ormand st ligonineje, jei papulciau ten ne per ligonines pediatre,o pati - buciau ramesne.Ja as nepasitikium ji yra ziopla Nors ir "prisibijo" manes, nes per pati pirmaji vizita kai dar mano aistros buvo nenurime uzsiminiau apie teisininkus. biggrin.gif Tiesa, nors ir pro asaras.
Bet mergaite sustiprejo, vilties turim, nervai nurimo. smile.gif
Is tikruju negaliu net rasyt, rankos man net tirpsta. doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Terapankė @ 2011 09 17, 22:11)
* man telefonu 95% dave jog jai tai, kas ir yra is tikruju.Visi sake, tik reikejo laipsni nustatyti.

**Is tikruju negaliu net rasyt, rankos man net tirpsta. doh.gif

* burtininkai biggrin.gif turbut dar pasakete,kad norit privaciai ,atvykstate is Anglijos biggrin.gif
** nesijaudinkite,vaikai stiprus,isauga.va jei jums butu kazkas baisaus-sunkiau gytumete .

Atsakyti
QUOTE(liomi @ 2011 09 17, 22:25)
* burtininkai  biggrin.gif turbut dar pasakete,kad norit privaciai ,atvykstate is Anglijos  biggrin.gif

smile.gif Pirmieji "diagnozavo" pussesere su vyru ( akiu bei onkologas) ir anytos kur ji dirba poliklinikoje pediatre( buvusi vaiku).Nemokejau jiems biggrin.gif Uzbegant uz akiu, jei kam kiltu klausimu pasakysiu, jog ilga laika niekam nesakem apie cia mus istikusias bedeles, kad nesijaudintu seima..Kreipiausi,tik po vizito pas privacia gyd (kuri taip pat pasake ta pati..BEt tyrimo jie tokio neatlieka, patvirtinti negalejo).
Ir pagal visus simptomus labai aiski mano dukters ligele.Taip, ji isaugama dazniausiai..BEt kadangi buvo sunki letine infekcija toki ilga laika, pazeistas insktas.Kuris po cia padarytos echoskopijos itariama, jog sustojo vystytis.IR laukiam vizito pas gydytoja, po puses metu wub.gif
O kad mokejau, tai zinoma.
Labiau kaip teisinimasis kazkoks nuskambes mano postas.
Ramios nakties.Nesirkim kur bebutume ax.gif
Atsakyti
Terapanke, tu gal kalbi apie slapimo refliuksa i inkstus? Siaip klausiu, nes lyg is atskiru sakiniu panasiai skamba, idomu man, nes mano sunus ta turi. Tiksliau tikimes, kad jau turejo, nes operacija jau buvo, bet dar laukia testas, kuris patvirtins arba paneigs operacijos sekme.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2011 09 18, 04:56)
Terapanke, tu gal kalbi apie slapimo refliuksa i inkstus? Siaip klausiu, nes lyg is atskiru sakiniu panasiai skamba, idomu man, nes mano sunus ta turi. Tiksliau tikimes, kad jau turejo, nes operacija jau buvo, bet dar laukia testas, kuris patvirtins arba paneigs operacijos sekme.

Taip.3 laipsnio. Jusu viena is dvynuku jei gerai supratau paziurejus i liniuote operavo?Kodel taip buvo nuspresta is kart operuoti, nelaukti gal isaugs skiriant profilaktika, jei daznos infekcijos kartojasi?Papasakok, man labai idomu.
As labai noreciau isvengti operacijos, bet reiks darysim. laukia musu dabar scintigrafija.
Atsakyti
QUOTE(Terapankė @ 2011 09 18, 02:28)
Taip.3 laipsnio. Jusu viena is dvynuku jei gerai supratau paziurejus i liniuote operavo?Kodel taip buvo nuspresta is kart operuoti, nelaukti gal isaugs skiriant profilaktika, jei daznos infekcijos kartojasi?Papasakok, man labai idomu.
As labai noreciau isvengti operacijos, bet reiks darysim. laukia musu dabar scintigrafija.

Jam buvo 5- o laipsnio ir abiejose pusese, tai tokio jau nebeisauga, ir visada siulo operuot tarp 6 ir 12 men amziaus. Infekciju viso turejo apie 10 doh.gif ant antibu gyvena nuo pirmos gyvenimo dienos verysad.gif operacija buvo liepos menesi, sia savaite iseme stentus, kurie po operacijos ideti buvo. Po 2-3 men darys vel vcug testa, ta kur I slapimo pusle dazu prileidzia ir rentgeno budu seka kaip slapinasi vaikas, tai tikes geriausio is jo, kad refliukso nebeliko ax.gif Kaip keista, kad nepastebejo laiku jums, gi simptomai gan specifiniai sitai ligai yra... Mums pastebejo, kad kazkas yra per 20 sav nestumo skana, aisku tiksliai nezinojo kas, bet jau itare, tik gimusiam padare visus testus ir patvirtino refliuksa, Kai suejo 6 men vel dare vcug, bet pagerejimo nebuvo, tai 8m operavo...
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2011 09 18, 07:10)
Kaip keista, kad nepastebejo laiku jums, gi simptomai gan specifiniai sitai ligai yra...

Keista dabar ir man kai zinau, jog viskas tikrai ir rode, kaip is vadovelio.Ka padarysi.

Pati operacija baisi? Cistograma berniukui nemaloni turetu buti..tikino, kad mergaitems neskauda, bet jau rekimas buvo doh.gif Gal daugiau protestavimas laikymui..O dabar naudojat kokius profilaktinius vaistus?Nes mums metams skyre.Paskui gal vel kartosim ir ziuresim..pasidarius scintigrafija labiau paaiskes, kad tik tas inkstas dirbtu.

O antibiotikus kursus nustojau skaiciuot...Bet po 2 sav leidziamus kovo men daugiau ir nebegerem.Net nenoriu pagalvot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Terapankė @ 2011 09 18, 08:22)
Keista dabar ir man kai zinau, jog viskas tikrai ir rode, kaip is vadovelio.Ka padarysi.

Pati operacija baisi?  Cistograma berniukui nemaloni turetu buti..tikino, kad mergaitems neskauda, bet jau rekimas buvo  doh.gif  Gal daugiau protestavimas laikymui..O dabar naudojat kokius profilaktinius vaistus?Nes mums metams skyre.Paskui gal vel kartosim ir ziuresim..pasidarius scintigrafija labiau paaiskes, kad tik tas inkstas dirbtu.

O antibiotikus kursus nustojau skaiciuot...Bet po 2 sav leidziamus kovo men daugiau ir nebegerem.Net nenoriu pagalvot  smile.gif

Operacija skaitosi major surgery, truko 4 val, daug ka ten jam patvarkyt reikejo, bet visumoj gerai praejo viskas, gan greitai sugijo ir vel ropinet pradejo ir t.t. dziaugiuosi, kad tai jau praeitis...

vcug nebuvo labai nemaloni, manishkis labiausiai reke ne kai kateteri ivede, o butent kai laike ji, kad nesijudintu per daug, va tas tai nepatiko, dabar kai darys tai jau metukai bus ir gudresnis aisku, tai isivaizduoju kas darysis doh.gif

profilaktiniai vaistai, tai maza antibiotiku doze kasdien nuo gimimo, kai per juos permusa infekcija, tada padidina doze savaitei ar 10 dienu, jei paaiskeja, kad sukelejas kazkokia kita bakterija tai keicia antibitiku rusi, kad geriau veiktu - nes ne visos bakterijos atsparios tiems patiems antibams.

Dar tyrem ir abi mergaites savo, nes sake, kad 30% sansas broliams ir seserims tureti ta pacia problema, bet joms viskas OK.

O jums sake apie toki geli Defliux? Kai refliuksas nera auksciausio laipsnio, operacijos galima isvengti ivedant kazkoki instrumenta i slapimtakius tiesiai ir ileidziant to Defliuks, kuris voztuvus atstoja tada ir slapimas i inkstus neteka. Mums cia JAV sako, kad ypac Europoj tai labai populiari ir sekminga procedura kai refliuksas nera labai super didelis.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2011 09 18, 14:57)
Operacija skaitosi major surgery, truko 4 val

O jums sake apie toki geli Defliux? Kai refliuksas nera auksciausio laipsnio, operacijos galima isvengti ivedant kazkoki instrumenta i slapimtakius tiesiai ir ileidziant to Defliuks, kuris voztuvus atstoja tada ir slapimas i inkstus neteka. Mums cia JAV sako, kad ypac Europoj tai labai populiari ir sekminga procedura kai refliuksas nera labai super didelis.

doh.gif
Aciu, negirdejau tokio.Is tikruju musu docente man pasake 50-50,tai kolkas kalbas apie operacija nesleidom.Tik sesele sake jog buna 2,ideda kazka ir isimti reikia..Eisiu pasidaryti research apie tai.
O JAV nitrofurointuina skiria ar neturite tokio vaisto?Mums su profilaktika kolkas sekasi.
Wiki paskaicius nerealiai skamba bigsmile.gif UK tai daro taip...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terapankė: 18 rugsėjo 2011 - 18:05
QUOTE(Terapankė @ 2011 09 18, 11:54)
doh.gif 
Aciu, negirdejau tokio.Is tikruju musu docente man pasake 50-50,tai kolkas  kalbas apie operacija nesleidom.Tik sesele sake jog buna 2,ideda kazka ir isimti reikia..Eisiu pasidaryti research apie tai.
O JAV nitrofurointuina skiria ar neturite tokio vaisto?Mums su profilaktika kolkas sekasi.
Wiki paskaicius nerealiai skamba  bigsmile.gif UK tai daro taip...

Taip nitrofurointuinas yra vienas is antibiotiku, bet jo mano vaiko skrandis visai netoleruoja jo, kiek tik sugerdavo tiek per pusvalandi isvemdavo. Todel kai ta jau zinom tai skiria kitus antibus, dazniausiai amoksicilina arba bactrum (dar septra vadinasi), kai buna infekcijos, daznai cetaphlex priraso, sitie antibai irgi gerai padeda - svarbiausia visus tuos tris gerai toleruoja, tai priklausomai nuo to kokia bakterija ta karta paselyje isauga ta ir skiria, nes skirtingos bakterijos i skirtingus antibus reaguoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(liomi @ 2011 09 17, 18:50)
Butent-vaistu pavadinimai vienodi ,juk yra sutartinis pavadinimas ,kaip ir visi irasai medicinoje-lotiniskai( codeine ,ampicillin ir t.t..) kaip supratau,del kainos skirtumo noretumete isigyti vaistus uk? todel, galvoju,yra apribojimai ,kad nebutu pharmacijos "plovimo",bet teko girdeti ,kad net ir kontrceptines spirales is uk veza ,pardavimui Lietuvoje.reiktu bandyti privacias vaistines ,ne Boots ar Lloyds.

tikrai ne dėl kainos...ir ne pardavimui, vaikui reikia, tiesiog į tą vietą neįtepsi, neįlašinsi...purškiamas preaparatas, tik UK. Jo sudėtis nieko stebuklingo...bet va pats purškimo principaskaip tik mūsų "bėdai".
Dėkui...bandysim. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Guotė: 18 rugsėjo 2011 - 18:45
QUOTE(MichGirl @ 2011 09 18, 16:30)
Taip nitrofurointuinas yra vienas is antibiotiku, bet jo mano vaiko skrandis visai netoleruoja jo, kiek tik sugerdavo tiek per pusvalandi isvemdavo.  Todel kai ta jau zinom tai skiria kitus antibus, dazniausiai amoksicilina arba bactrum (dar septra vadinasi), kai buna infekcijos, daznai cetaphlex priraso, sitie antibai irgi gerai padeda - svarbiausia visus tuos tris gerai toleruoja, tai priklausomai nuo to kokia bakterija ta karta paselyje isauga ta ir skiria, nes skirtingos bakterijos i skirtingus antibus reaguoja  doh.gif

pas mus buvo tik e.coli ir pseudomona per pati buma ta kovo menesi.
Nuo 2001 metų – tai vienintelė
FDA (Food and Drug Administration) patvirtinta medžiaga
vaikų refliuksui gydyti JAV. Cia apie Deflux raso,Tai ir pas jus gal daro.
http://www.mtp.lt/fi...7-4-443-446.pdf Gal idomu bus
Papildyta:
QUOTE(Guotė @ 2011 09 18, 16:44)
tikrai ne dėl kainos...ir ne pardavimui, vaikui reikia, tiesiog į tą vietą neįtepsi, neįlašinsi...purškiamas preaparatas, tik UK. Jo sudėtis nieko stebuklingo...bet va pats purškimo principaskaip tik mūsų "bėdai".
Dėkui...bandysim. 4u.gif

O gal jis cia netycia be recepto parduodamas?Mazai tiketina, viskas cia su receptais, bet pagooglinkit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terapankė: 18 rugsėjo 2011 - 18:46