Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų sveikata užsienyje

QUOTE(Alivod @ 2011 10 19, 09:28)
Sveikos mamytes, turim rimta bedele, mano 10 dienu maziukas persalo verysad.gif  Vakar turejo temp 37, 3 mazdaug, siandien nei nakty nei diena jau neturi, bet sloguoja ir kokiu 5 kart per diena sukosti. Mes garinames, valau juros vandenuku nosyte, ilasinu savo pienuko (nes pati maitinu) ir geriam infacol. Gal turit dar kokiu patarimu, kaip issiversti be rimtesniu vaistku? Ir ar tikrai nereikia musti temperaturos jei vel tokia butu tokiam mazuciui?

Vaikui vos 10 dienu - skambinkit pediatrui, forumai nelabai gera vieta del tokiu maziuku konsultuotis.

Pieno lasinti I nosi jau seniai nerekomenduoja, nes jis yra lipnus Kai apdziusta ir gali dar labiau trukdyti leliukui kvepuot.
Atsakyti
QUOTE(Alivod @ 2011 10 19, 16:28)
Sveikos mamytes, turim rimta bedele, mano 10 dienu maziukas persalo verysad.gif  Vakar turejo temp 37, 3 mazdaug, siandien nei nakty nei diena jau neturi, bet sloguoja ir kokiu 5 kart per diena sukosti. Mes garinames, valau juros vandenuku nosyte, ilasinu savo pienuko (nes pati maitinu) ir geriam infacol. Gal turit dar kokiu patarimu, kaip issiversti be rimtesniu vaistku? Ir ar tikrai nereikia musti temperaturos jei vel tokia butu tokiam mazuciui?

Pritariu MichGirl. Ir siaip jei sloguoja ( tarkim kosulys nedides) nes gali koset ir del slogos, pvz kai gleives nusileidzia i gerkle. Slogos neisgydysit per 2 dienas, normali sloga tesiasi 7-10dienu, ar gydoma ar ne. Jus galite tik palengvinti sloga maziukui, purksti juros vandeni ir traukti laukan susidariuses gleives, kuo dazniau.
Sekmes!!
Atsakyti
QUOTE(Alivod @ 2011 10 19, 14:28)

Tokios temperaturos musti nereikia, tiesiog nuimkit uzklojima, kad savaime truputi atvestu. 5 kart per diena sukosejimas, tai nebutinai del persalimo, juk buna po maitinimo pvz jei atpila truputi (gal tik tiek truputi, kad net iki burnytes nedaeina) tai ir sukosti, ar nuo nosytes begimo. O ta sloga slogai nelygi jei vaikas negali maitintis nes ant tiek nosis uzsikisus, kad valgydamas negali kvepuot, tada reikia kazka daryti, jei tik biski pasloguoja, tai nieko nedarykit, savaime praeis (ir pieno tikrai nelasinkit, daugiau bedos galit pridaryt) 4u.gif
Atsakyti
As dar karta pasikartosiu, kad reikia vaika gydytojui parodyti butinai. Pas mus JAV jeigu vaikui maziau nei 1men amziaus yra bent kazkiek temperaturos ir kazkas su respiracija (sloga, kosylys ir pan) tai rekomenduoja vezti jei ne pas gydytoja tai i greitaja pagalba bet kuriuo paros metu. Paciai geriau nieko nedaryti ir neduoti jokiu vaistu iki kol nepasitarsit su medikais.
Atsakyti
sveikos mamytes, mane kamuoja toks klausimelis, i uk atvykome mazdaug pries pora menesiu, maziukui dabar 6,5men, nesiregistravau gp kai atvykome, nes buvome laikinai prisiglaude pas draugus, o dabar jau isejome i savo busta ir jau pora savaiciu laukiu adreso patvirtinimo, nes be jo negaliu uzsiregistruoti tam gp.ar nieko baisaus jei veluoja skiepas?gal yra kas susidures su tokia pat beda, mes lt skiepijomes 4menesiu, ir reiketu skiepitis jei butume lt 6menesiu, bet cia kiek radau internete nera skiepo 6men.. ir isvis su kalba man bishki striokas, kaip ten tam gp susisneketi normaliai reikes neisivaizduoju.. blush2.gif
Atsakyti
Registruojantis reikės vaiko skiepų paso iš lt. Ir po to jie atsiųs laišką, kada reik skiepintis. Jie susitikrina su savo sistema ir mato kas ir kada.
Mums pastoviai siuntinėja, nors ir išsiaiškinom, kad šį skiepą jau iš lt turim.

O kad vėluoja nieko tokio. Mes su kai kuriais skiepais labai daug vėluodavom dėl ligos ir nieko.
Atsakyti
aciu uz info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2011 10 20, 00:26)
As dar karta pasikartosiu, kad reikia vaika gydytojui parodyti butinai. Pas mus JAV jeigu vaikui maziau nei 1men amziaus yra bent kazkiek temperaturos ir kazkas su respiracija (sloga, kosylys ir pan) tai rekomenduoja vezti jei ne pas gydytoja tai i greitaja pagalba bet kuriuo paros metu. Paciai geriau nieko nedaryti ir neduoti jokiu vaistu iki kol nepasitarsit su medikais.

Aciu merginos uz atsakymus, del pienelio tai pirma karta girdziu.. Jau nebelasinu, nors kai paskambinau lietuviu gydytojai ji man sake viska ir toliau daryti kaip darau ir per daug nesijaudinti. Svarbiausia, kad mazylis gerai maitinasi:) O jus sakot kreiptis iskart i medikus, tai kai as jiem paskambinau, tai buvo antradieni, jie man pasake kad artimiausia laisva vieta tik penktadieniui:D Klounai:D Tada as dar karta pakartojau , kad jam tik 10 dienu ir as negaliu tiek laukti, tada pasake kad galima ateiti kita diena su naujagimiu nuo 8 iki 10 val ir gal jei gydytojas tures laiko jus apziures:D Zodziu as jau net ir zinojau kad taip bus su jais, cia Londonas-dideles dziungles. Be to dar ta pacia diena pas mus buvo midvife, kuri tik pasverti moka ir pasake, kad ji negali jo apziureti, kreipkites i GP. Tai as iskart pasiskambinau tai lietuviu gydytojai, zodziu toliau sloguojam, bet temp nebeturim. Sunku mum dabar isvengti ligu, nes visi namiskiai sirguliuoja, nezinau kai sustiprint maziukui imuniteta.

Papildyta:
QUOTE(lostanke @ 2011 10 20, 14:14)
sveikos mamytes, mane kamuoja toks klausimelis, i uk atvykome mazdaug pries pora menesiu, maziukui dabar 6,5men, nesiregistravau gp kai atvykome, nes buvome laikinai prisiglaude pas draugus, o dabar jau isejome i savo busta ir jau pora savaiciu laukiu adreso patvirtinimo, nes be jo negaliu uzsiregistruoti tam gp.ar nieko baisaus jei veluoja skiepas?gal yra kas susidures su tokia pat beda, mes lt skiepijomes 4menesiu, ir reiketu skiepitis jei butume lt 6menesiu, bet cia kiek radau internete nera skiepo 6men.. ir isvis su kalba man bishki striokas, kaip ten tam gp susisneketi normaliai reikes neisivaizduoju.. blush2.gif

Kai registruosiesi GP paprasyk vertejo, ten kai pildai forma buna toks klausimelis, ar jums reikkia vertejo:) Ir ta skiepu pasa, tai nieko nelaugdama parsisiusk, jei dar neturi, nes dar uzsites.
Atsakyti
QUOTE(Alivod @ 2011 10 21, 07:13)
Aciu merginos uz atsakymus, del pienelio tai pirma karta girdziu.. Jau nebelasinu, nors kai paskambinau lietuviu gydytojai ji man sake viska ir toliau daryti kaip darau ir per daug nesijaudinti. Svarbiausia, kad mazylis gerai maitinasi:) O jus sakot kreiptis iskart i medikus, tai kai as jiem paskambinau, tai buvo antradieni, jie man pasake kad artimiausia laisva vieta tik penktadieniui:D Klounai:D Tada as dar karta pakartojau , kad jam tik 10 dienu ir as negaliu tiek laukti, tada pasake kad galima ateiti kita diena su naujagimiu nuo 8 iki 10 val ir gal  jei gydytojas tures laiko jus apziures:D Zodziu as jau net ir zinojau kad taip bus su jais, cia Londonas-dideles dziungles. Be to dar ta pacia diena pas mus buvo midvife, kuri tik pasverti moka ir pasake, kad ji negali jo apziureti, kreipkites i GP. Tai as iskart pasiskambinau tai lietuviu gydytojai, zodziu toliau sloguojam, bet temp nebeturim. Sunku mum dabar isvengti ligu, nes visi namiskiai sirguliuoja, nezinau kai sustiprint maziukui imuniteta.

nu tai reikejo penktadieniui vizita imti, butum siandien nuvezus, vis geriau nei nezinioj sedet. Arba vezti i priimamaji, is ten neissius namo taip paprastai su serganciu 10d vaiku. Kartais reikia uz save ir savo vaikus pastoveti wink.gif
Atsakyti

Papildyta:
Kai registruosiesi GP paprasyk vertejo, ten kai pildai forma buna toks klausimelis, ar jums reikkia vertejo:) Ir ta skiepu pasa, tai nieko nelaugdama parsisiusk, jei dar neturi, nes dar uzsites.
[/quote]
skiepu pasa turim, o del vertejo reikes paprasyti:) na tikiuosi greitu laiku viska susitvarkysim
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2011 10 21, 20:01)
nu tai reikejo penktadieniui vizita imti, butum siandien nuvezus, vis geriau nei nezinioj sedet. Arba vezti i priimamaji, is ten neissius namo taip paprastai su serganciu 10d vaiku. Kartais reikia uz save ir savo vaikus pastoveti wink.gif

Buvom mes ir GP penktadieni, bet neprieme, nes mes neprisiregistrave, tada del sventos ramybes nuvykom i walk in centra, taciau ir ten neprieme nes jau nebebuvo gydytoju 6 val vakaro. Tada issikvieciau lietuviu gydytoja i namus, nes jis tikrai neserga taip jog jam reiketu vykti i A&E, todel kad ten tik dar daugiau ligu prisigaudysim. Taigi atvykus gydytoja, visaai nekreipe demesio i ta musu nediduka persalima, sake tokia slogute per gera savaite turi praeiti, net jei ir negydytum. Netgi i lauka liepe eiti butinai. Taciau aptiko dedesne bedele, sirdies uzesius verysad.gif Uzregistravo mus tyrimams, sake kad dauguma vaikuciu tai isauga, o kai kuriem reikia operacijos, kad uzdaryti ten kazkokia skylute. Labai nustebo, kad kai mus isleido isligonines nieks nepastebejo to, juo labaiu kad mes turejom rizikos grupe, nes pas mane nestumo metu buvo daug vaisiaus vandenu:) Zodziu dar ir geriau kad musu neprieme toj GP, nes greiciausiai sitie sundaktariai butu net nekreipe i tai demesio.
Atsakyti
sveika, na va, kaip sakant nera to blogo kas neiseitu i gera. Viskas bus gerai, sveikite 4u.gif
Atsakyti