Įkraunama...
Įkraunama...

Temperatūra

O kaip yra su tuo analginu? Paskutini karta vaistinej kai paprasiau,tai manes recepto paprase. Likau pasimetusi unsure.gif Man visdelto ji pardave,bet kaip bus sekanti karta nezinau...
Atsakyti
Sunui 1,4 metuku, vakar vakare apie 10 val. pakilo temp iki 39,3. daviau ibufeno, nenukrito, o pakilo iki 39,6. Tada vyniojau i slapia pala ir laikiau gal 20 min, tai nukrito iki 37,8. Ryte apie 5 val. vel 38,8, vel daviau ibufeno, si karta numuse iki 37,6. 8 val. ryto pamatavau vel 38,4, bet miega , tai nenoriu zadinti, nes zadejau blauzdas su vandeniu aptrinti. Nebezinau ka daryti, issikvieciau datare. Per kiek laiko turi suveikti ibufenas, ta prasme kai vaikas jau pradeda prakaituoti ir krenta temp?
Atsakyti
QUOTE(blabla @ 2008 10 09, 16:12)
Aš pastebėjau dar keistesnį dalyką, kad temperatūra nukrinta ne tik miego metu bet jau prieš užmiegant, jei einant miegučio temperatūra būna 37.5 tai tarkim jei vaikas dar ilgai neužmiega vartosi dar kokia 30 min, tai jau tada temperatųra nukrenta nuo ramumo būsenos. Nepasakyčiau kad dienos metu jis būtų labai jau aktyvus ar šiltai aprengtas kas tarkim galėtų sukelt tokią temperatūrą.

va va, nu tiesiog musu atvejis, jau trecia menuo po Pneumo 23 skiepo (nes pavargom nuo slogu, plauciu uzdegimo ir kitu virsutinio kvepavimo bedu) laikos pas mus temperatura 37,1-37,4, ir dazniausiai vakarop, einant miegot, ne per kur nepasakyciau kad vaikui negera, ale man visai nepatinka ta nezymi temperatura schmoll.gif jau geriau detu ji auksciau, tai nors aisku butu uz ka, kas ir kaip, o dabar g.gif ir kraujuko tyre, nieko, daktare net pasiunte rengena pakartot, nors nuo plauciu uzdegimo pusmeti praejo, nieko (liekamieji reiskiniai) bet as vis dar ieskau atsakymo kodel g.gif man atrodo tai nenormalu, o gal mes is tu kur tai normali temperatura g.gif
Atsakyti
temperatūra mums pradejo keistai kilti po persirgto bronnchito 3,5 mėn u susirgom tuoj po 2 mėn skiepo (bet skiepijomes jau 3 mėn o ne 2 mėn). taip ir liko jis be vėlesnių skiepų, ranka tiesiog nekyla vakcinuot, nuojauta negera. Nėra jis man visiškai sveikas vaikas kurį saugiai galima skiepyti.
Hematologai nieko nerado, blužnelė sumažėjo bet vis dar didesnė nei turėtų būti, bet gydytojas nuramino, kad ji didėt neturėtų. O temperatūra vistiek laikosi.
Atsakyti
[quote=Cikadelė,2008 11 22, 01:51]
Žiūriu, kad čia dauguma su problema- kad laikosi nuolat nedidelė temperatūra 4u.gif

Mūsų bėda tokia, kad jeigu kas, labai staigiai kyla didelė temperatūra...pvz per 30 min pakyla per 2 padalas, pvz buvo nuo 38 pakilo iki 40 ir nuo 37 iki 39 verysad.gif dar blogiau- retas kuris muša tą temperatūrą mums, ibufenas muša tik 3 val (nors reikia gerti kas 6 val), paracetamolio žvakės išvis nebeik nemuša, paskutinįkart (šįvakar) sudėjau 2x 250 doh.gif žinau, kad jau nelabai gerai, didelė apkrova inkstams, bet jau bijau doh.gif nes praėjusiais metais per 15 min buvo pakilusi nuo 38 iki 40, ko pasekoje pradėjo dusti, mėlynuoti, nedidel fibriliniai traukuliukai g.gif

Klausimas- ar kam dar būna taip? šiaip sveika, protinga, nuostabi mergytė, bet kaip sako medikai, tokia organizmo ypatybė. Mano giminėj broliui mano išvis jokie vaistai nemuša temperatūros verysad.gif ir kyla greitai...kai buvo mažas, prieš 20 m tai mama darydavo aspirino + analgino mišinį (arba triondavo tabletes arba maišydavo tirpalus ir leisdavo į raumenį) doh.gif gal kas šiuolaikinių receptų esate išbandę, žinot kažką, nes kartais baisu...baisu ir užmigti, baisu ir užsimiršti, kad netyčia nepraleistumėm to temperatūros kilimo verysad.gif

Laba diena. Musu zuikiui irgi kyla labai aukstos temperaturos ir zinom priezastis, bet be galo baisu. Musdavau analginu kai pasiekdavom 40 , bet kai pastaraji karta sukilo , prisiminiau, kad musu buvusi gyd (homeopate) dar metu neturinciam vaikui sake galima duoti nimesil - maziau nei trecdali pakucio. Jo paskirtis ne temperaturos musimas, bet veikia super. Aisku gydytoju nuomones del to skiriasi ir labai gerai apgalvojusi as daviau vaikui vaista. Juk analgino irgi nerekomenduoja - sirdelei kenkia.
Atsakyti
QUOTE(liepuze @ 2008 11 27, 22:53)
O kaip yra su tuo analginu? Paskutini karta vaistinej kai paprasiau,tai manes recepto paprase. Likau pasimetusi  unsure.gif Man visdelto ji pardave,bet kaip bus sekanti karta nezinau...

dabar jis receptinis doh.gif

Prieš savaitę vėl pradėjo kilti mums temperatūra nei iš šio, nei iš to unsure.gif
Buvau apie mūsų bėdą papasakojusi mūsų homeopatui, tai gavo žirniukų ir liepė tik šiek tiek pakilus duoti gerti kas 15-20 min cool.gif
ar temperatūra nebuvo pasiruošusi kilti, ar žirniukai suveikė- bet tik tą vieną dieną ir buvo pakilusi ir mažai, iki 37,8 cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2009 01 05, 10:20)
dabar jis receptinis doh.gif

Prieš savaitę vėl pradėjo kilti mums temperatūra nei iš šio, nei iš to unsure.gif
Buvau apie mūsų bėdą papasakojusi mūsų homeopatui, tai gavo žirniukų ir liepė tik šiek tiek pakilus duoti gerti kas 15-20 min cool.gif
ar temperatūra nebuvo pasiruošusi kilti, ar žirniukai suveikė- bet tik tą vieną dieną ir buvo pakilusi ir mažai, iki 37,8  cool.gif

O kokius zirniukus geret, jei ne paslaptis, nes tie sintetiniai vaistai nieko doro vaikui
Aciu
Atsakyti
QUOTE(BRaI @ 2009 01 05, 14:41)
O kokius zirniukus geret, jei ne paslaptis, nes tie sintetiniai vaistai nieko doro vaikui
Aciu

Aconitum 30 , 5 žirniukai ištirpinti vandenyje, gerti kas 15-20 min, kai tik pradeda kilti, pvz nuo 37,5 4u.gif
mano mergytei 2 metukai ir 7 mėn. 4u.gif
Atsakyti
Labai labai aciu
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2008 11 22, 00:51)
Mūsų bėda tokia, kad jeigu kas, labai staigiai kyla didelė temperatūra...pvz per 30 min pakyla per 2 padalas, pvz buvo nuo 38 pakilo iki 40 ir nuo 37 iki 39  verysad.gif dar blogiau- retas kuris muša tą temperatūrą mums, ibufenas muša tik 3 val (nors reikia gerti kas 6  val), paracetamolio žvakės išvis nebeik nemuša, paskutinįkart (šįvakar) sudėjau 2x 250  doh.gif žinau, kad jau nelabai gerai, didelė apkrova inkstams, bet jau bijau doh.gif nes praėjusiais metais per 15 min buvo pakilusi nuo 38 iki 40, ko pasekoje pradėjo dusti, mėlynuoti, nedidel fibriliniai traukuliukai g.gif

siaip parasysiu toki atveji, kaip buvo numusta auksta temp apie 39 su virs. gulejau su mazuoju sunumi Kacergines sanatorijoj po nudegimo ir operacijos. kartu gulejo dar dvi mamos su vaikuciais. mergytei (tada jai buvo metukai ir 3 men) pradejo kilti temp, jokiu kitu pozymiu nebuvo. tai atejusi gyd sako, nurenkite plikai ir dekite saltus ranksluoscius ant kuno. mama kazkaip pabijojo ir nedare taip, po kurio laiko nuo ibufeno temp ne tik kad nenukrito, bet dar pakilo. zodziu, vel atejo gyd ir sako: suslapinkit saltu vandeniu ranksluosti ir atneskit man. mama siaip ne taip tai padare. zodziu, gyd isrenge mergyte iki puses, ir nugara, krutine pradejo sluostyti tuo slapiu saltu ranksluosciu. ir po kokiu 10 min temp visiskai nukrito. neitiketina, bet tai atrode kaip koks stebuklas, o ji netikejo ta gyd, bijojo, kad dukryte gali susalti.
va, kaip buna
Atsakyti
QUOTE(tauskalyte @ 2009 01 09, 22:13)
siaip parasysiu toki atveji, kaip buvo numusta auksta temp apie 39 su virs. gulejau su mazuoju sunumi Kacergines sanatorijoj po nudegimo ir operacijos. kartu gulejo dar dvi mamos su vaikuciais. mergytei (tada jai buvo metukai ir 3 men) pradejo kilti temp, jokiu kitu pozymiu nebuvo. tai atejusi gyd sako, nurenkite plikai ir dekite saltus ranksluoscius ant kuno. mama kazkaip pabijojo ir nedare taip, po kurio laiko nuo ibufeno temp ne tik kad nenukrito, bet dar pakilo. zodziu, vel atejo gyd ir sako: suslapinkit saltu vandeniu ranksluosti ir atneskit man. mama siaip ne taip tai padare. zodziu, gyd isrenge mergyte iki puses, ir nugara, krutine pradejo sluostyti tuo slapiu saltu ranksluosciu. ir po kokiu 10 min temp visiskai nukrito. neitiketina, bet tai atrode kaip koks stebuklas, o ji netikejo ta gyd, bijojo, kad dukryte gali susalti.
va, kaip buna

Sutinku - geras budas, bet mums mamoms skamba baisiai - vaikui auksta temperatura, o cia dar saldyti...
Ligonineje mums sesute patare kiek kitaip - ranksluoscius slapinti musu kuno temperaturos vandeniu (apie 36), o vaikui jau bus zymiai vesesnis ir ne taip baisiai mums atrodys ir tikrai - vaikas leidosi pridet ranksluosti (dejau kur stambesnes kraujagysles, kakliukas, kirksniukai, net rankyciu alkunes linkyje ), temperatura krito sekmingai.Bet kartai toki gera buda pamirsti, kai termometras rodo virs 40
Atsakyti
QUOTE(aristokat @ 2008 10 09, 13:21)
Mes turim ta pacia problema.Dukrai jau daugiau nei metai dienos matu temperatura buna 37,5 kartais net iki 37,8.Kas keisciausia kai ji miega,temperatura buna normali.Matuoju su ausies termometru.Darem kraujo,slapimo tyrimus,viskas buvo gerai,tai net nezinau ka galvot.Dabar jau nebematuoju taip daznai.Bet vistiek kazkokia aukstesnes temperaturos priezastis turi buti,nes nuo gimimo pas ja temperatura buvo normali.

Va va ir mums prasidejo tokios bedos. Pries 1,5 menesio prasirgom lyg virusu, po to po 2 sav lyg slapimo taku infekcija, isgerem Biseptol kursa, liko tokia keista temperatura diena 37,5, kartais iki 37,7. Dare kraujo, slapimo tyrimus, nieko rimto neranda. Tik hemoglobinas zemesnis , 114. Gerkle paraudus, tai dar karta paskyre antibiotikus, isgerem ir tuos, bet temp laikosi, niekas nepasikeite. Kas keisciausia, kad ta temperatura nukrenta, kai dukrele eina miegot, tiesiog migdantis sparciai sumazeja, keleta kartu diena net patikrinimui vaikui pries uzmiegant pamatavau (gaila, kad isbudinau), buvo tik 37, o po miegelio jau 36,4 ar 36,6...... g.gif . Nakti irgi esu matavusi, tai isvis vos 36 buvo. Bet kiek zinau, miegant ir turi buti zemesne temp. Siaip tai ji pas mane tokia jautruole, buna, kad greit susierzina ir sunkiai nusiramina, gal cia nuo emociju, bet nuo gimimo pas ja tokios temp tai nebuvo, tik po tu ligu kazkas pasidare.... schmoll.gif Nebezinau jau kokiu cia dar tyrimu reik prasyt.... verysad.gif
Atsakyti