Įkraunama...
Įkraunama...

BCG skiepas - būtinas ar ne?

pasivaiksciojau po rusu mediku forumus ir viename radau gydytojo komentara apie paskiepytus BCZ ir susirgusius tuberkulioze
Ir siaip labai graziai ir issamiai su visais pliusais ir minusais aiskina apie si skiepa ir Mantu reakcija

kas skaito RU gal bus idomu..
http://forums.rusmed...ead.php?t=20664
Atsakyti
QUOTE(AlfaBeta @ 2010 08 07, 13:11)
Tačiau nesunku nuspėti, kad nepasiturinčioms mamoms ir internetas prabanga. Vargu, ar jos turi galimybę ir laiko domėtis skiepų nauda ar žala. Jeigu jų vaikai gimsta ligoninėse, jie paskiepijami.

BCG sąmoningai apsisprendžia ir atsisako skiepyti naujagimius  dažniausiai skiepais besidominčios mamos, abejojančios šios vakcinos veiksmingumu. Tačiau kiek iš tokių neskiepytų vaikų iki 3 metų amžiaus, gyvenančių ne rizikos grupei priskiriamose šeimose, serga  ir neserga TBC, juo labiau, sunkiom formom, niekas neskelbia, kaip ir to, kad serga BCG skiepyti vaikai.



Labai logiška. drinks_cheers.gif

Radau spaudoje dar vieną straipsnį, trumpai aprašomi keli atvejai kai serga 2 m vaikai. Kam įdomu paskaitykite:

http://kauno.diena.l...lietuvoje-30851
Atsakyti
Tuberkuliozės skiepai būtini. Skiepydama savo vaikus kito varianto net nesvarsčiau. Niekada nežinai ar kaimynų vaikas, žaidžiantis su taviškiu, neserga. Kiek skaičiau, ji dažnai pasitaiko Lietuvoje ir labai greitai plinta. Nesiruošiu rizikuoti vaiko sveikata. Pasižiūrėkit, kaip ji baisiai plinta: (http://www.snaujienos.lt/the-newslt/sveikata/24168-klasting-tuberkulioz-svarbu-laiku-paaboti-iuolaikiniai-tveliai-danai-atsisako-skiepyti-vaikus-nuo-tuberkuliozs--taip-atveria-kelius-jai-plisti)

Atsakyti
QUOTE(ingusemac @ 2012 09 17, 16:07)
Tuberkuliozės skiepai būtini. Skiepydama savo vaikus kito varianto net nesvarsčiau.  Niekada nežinai ar kaimynų vaikas, žaidžiantis su taviškiu, neserga. Kiek skaičiau, ji dažnai pasitaiko Lietuvoje ir labai greitai plinta. Nesiruošiu rizikuoti vaiko sveikata. Pasižiūrėkit, kaip ji baisiai plinta: (http://www.snaujienos.lt/the-newslt/sveikata/24168-klasting-tuberkulioz-svarbu-laiku-paaboti-iuolaikiniai-tveliai-danai-atsisako-skiepyti-vaikus-nuo-tuberkuliozs--taip-atveria-kelius-jai-plisti)


Jau buvo rašyta čia ne karta, kad skiepai n-e-a-p-s-a-u-g-o nuo tuberkuliozės, tik nuo keletos sunkių tuberkuliozės formų ir tai šis skiepas, kaip deklaruojama, apsaugo tik kas antrą zmogutį. Svarbiausia vaidmenį čia vaidina kūdikio imunitetas. Ar geriau patiems tėvams vaiką per skiepą užkrėsti tuberkuliozę? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Glamour22 @ 2012 09 19, 10:55)
Jau buvo rašyta čia ne karta, kad skiepai n-e-a-p-s-a-u-g-o nuo tuberkuliozės, tik nuo keletos sunkių tuberkuliozės formų ir tai šis skiepas, kaip deklaruojama, apsaugo tik kas antrą zmogutį. Svarbiausia vaidmenį čia vaidina kūdikio imunitetas. Ar geriau patiems tėvams vaiką per skiepą užkrėsti tuberkuliozę?  g.gif

Taip, kas antras apsaugotas skamba neįspūdingai cool.gif O jeigu taip: 50 proc. paskiepytų kūdikių, užsikrėtę TBC mikobakterija, bus apsaugoti nuo TBC meningito(praktikoje beveik 100 proc. mirtinos arba sunkų neįgalumą sukeliančios formos).
Atsakyti
Isnarsiau interneta skersai isilgai. Neradau jokiu straipsniu ar tyrimu, kad sis skiepas apsaugo nuo Tuberkuliozes. Jei kas turit ar zinot, gal galit imesti nuorodu. Is anksto dekinga.
Atsakyti
keletas skaičiukų iš mano konspekto, kurį rašiau medikės, šeimos gydytojos, paskaitos apie vakcinas metu. turiu pabrėžti, kad ji tikrai nėra jokia vakcinų priešininkė, maniakė, siekianti paveikti per jausmus.

manoma, kad 95proc. lietuvių susidūrę su TBC
5-15 proc. suaugusių žmonių po kontakto gali išsivystyti liga (mano nuomone, natūraliai žmonės atsparūs - procentas gana nedidelis)
24proc. 1-5 metų vaikams
43 proc.iki metukų

BCZ apsaugo 52 proc. užsikrėtusiųjų vaikų iki metukų nuo TBC sukeliamo meningito
80 proc. nuo krauju plintančios infekcijos (šito aš nesupratau punkto, gal medikės paaiškins, ar TBC plinta ir krauju g.gif )

be to, skaičiau (vat šaltinio tiksliai nenurodysiu, bet buvo imtas interviu iš su TBC dirbančios medikės), kad 60-70 proc. vaikų užsikrečia namuose. Todėl neabejoju, kad verta tėvams pasitikrinti, ypač, jeigu nesiruošia skiepyti vaiko. Ne veltui anksčiau reikalaudavo plaučių nuotraukos tėveliui, susiruošusiam į GN.

šios vakcinos informaciniam lapelyje, kaip teigė paskaitą vedusi gydytoja, nurodyta, kad negalima skiepyti esant ląsteliniam imunodeficitui. kas GN žino, kuris vaikas jį turi? NIEKAS. niekas šito netikrina ir lošiama loterija.

Na, o pripažįstama, kad šalutinis poveikis tikrai būna (ir netoks jau retas, kaip parodė statistiką!). gydyti tenka jį ir vaistais nuo TBC, ir chirurginiu būdu. tiesa, tas šalut, poveikis dažniausiai pasitaiko dėl netaisyklingo specifinio dūrio, tad belieka pasitikėti GN personalu.

šia vakcina esu rimtai apsisprendusi neskiepyti, nes įvertinu savo ir savo artimųjų gyvenimo būdą, ir galima šalut. poveikį, ir nedidelį efektyvumą.

visus kitus kalendorinius skiepus mano vaikas būtinai gaus, tik nevisus kūdikystėje...
Atsakyti
http://www.ieskantys...liozes-vakcina/
Atsakyti