Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai - II tema

QUOTE(Karusia @ 2010 04 28, 12:31)
NESALDŪS BLYNAI

user posted image


vien i nuotraukyte paziurejus jau seiles kauptis pradeda lotuliukas.gif thumbup.gif uzsimaniau blynu bigsmile.gif
Atsakyti
Merginos, o kaip padaryti, kad blynai neprisigertų aliejaus??? Būtų skanus patiekalas, bet abu nemėgstam, kad jie prigeria aliejaus ir tokie riebūs gaunasi (mes apskritai riebalų vartojam labai mažai), o blynus kepant be riebalų, jie visvien truputį apdega... Ar įmanoma šią problemą kaip nors išspręsti? 4u.gif

Beje, kaip kepant lietinius blynus padaryti, kad jų kraštai nepasidarytų traškūs? Anytai gaunasi visi blynai minkštučiai, o aš, atrodo, darau taip, kaip ji, na ir visvien kraštai toki traškūs pasidaro. Nesuprantu, kame reikalas g.gif
Atsakyti
kepkite amerikietiskus blynelius ir jie bus sausi ir neapdege smile.gif
http://www.supermama...?...&p=16223161


as pabandziau, ir mums labai patiko smile.gif
Atsakyti
As eksperimentuodama atradau labai neblogus blynus:
Darau iprasta tesla( miltai,pienas,kiausinis,druka) ir i ja pripjaustau plonom riekelem obuoliuku,idedu truputi cinamono ir vanilinio cukraus. Reikia kepti ant letesnes ugnies,nes obuoliukai turi truputi paminksteti.As dar ir dangti ant keptuves uzrioglinu. rolleyes.gif Tada greiciau suminksteja uoboliai.
Valgiau apsilaizydama.
Atsakyti
QUOTE(Sangre_azul @ 2010 05 31, 18:00)

Beje, kaip kepant lietinius blynus padaryti, kad jų kraštai nepasidarytų traškūs? Anytai gaunasi visi blynai minkštučiai, o aš, atrodo, darau taip, kaip ji, na ir visvien kraštai toki traškūs pasidaro. Nesuprantu, kame reikalas g.gif


tesla kai buna labai skysta tai gaunas traskus krasteliai, o kai idedi daugiau miltu, tesla tampa tirstesne, ir krasteliai sitaip nesutraska wink.gif
p.s. vaikam tai skaniausia kai traskus buna
Atsakyti
radau sian toki recepta

Aliejus:(kepimui)
Kiaušiniai:3 vnt.
Miltai:300 g.
Pienas:1 stiklinė
Grietinė:1 šaukštas
Alus:0,5 l

Du kiaušinių trynius ištrinkite su grietine. Įberkite cukraus ir druskos. Įpilkite stiklinę alaus ir viską išplakite. Berkite miltus, gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų, supilkite likusį alų. Išplaktus 2 kiaušinių baltymus taip pat krėskite į tešlą, viską dar kartą išmaišykite. Šaukštu pilkite blynelių tešlą į karštą lašiniais suteptą keptuvę, stenkitės, kad blynelis būtų kuo plonesnis. Apkepkite iš vienos pusės. Apkepusią pusę gardinkite įdaru: mėsos, paštetu, džemu, varške ir t.t. Blyną suvyniokite į vamzdelį, pamirkykite likusio kiaušinio ir pieno mišinyje, apiberkite džiūvesėliais ir apkepkite. Blynelius galima paruošti iš anksto ir vėliau prieš tiekiant pašildyti orkaitėje.

Gal po isgertuviu gerai tokie blynai eitu su buteliuku kokio ekstros viduj? alc.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(vivaflame @ 2010 06 08, 15:54)
tesla kai buna labai skysta tai gaunas traskus krasteliai, o kai idedi daugiau miltu, tesla tampa tirstesne, ir krasteliai sitaip nesutraska wink.gif


4u.gif

Reikės pamėgint daugiau miltų įdėti. Man skaniau, kai netraškūs. Be to, įdėjus įdarą į traškius, lankstant jie lūžta smile.gif
Atsakyti
Mūsų mėgstami blynai:
miltai,
pienas,
bananas ir/arba obuolys,
kiaušinis,
druska,
šiek tiek sodos arba kepimo miltelių.

Viską sumaišau (negaliu pasakyt tikslių kiekių, nes viską darau "iš akies" blush2.gif), sudedu tarkuotą burokine tarka (arba pjaustytą) bananą ir/arba tarkuotą abuolį ir kepu aliejuje. Valgom su grietine. Skanaus 4u.gif

P.S. Skanu vien su obuoliu ar bananu, skanu ir su abiem kartu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(m@muk@s @ 2010 06 13, 00:16)
Viską sumaišau (negaliu pasakyt tikslių kiekių, nes viską darau "iš akies" blush2.gif), sudedu tarkuotą burokine tarka (arba pjaustytą) bananą ir/arba tarkuotą abuolį ir kepu aliejuje. Valgom su  grietine. Skanaus 4u.gif

Labai dažnai, kiekviena savaitgalį, o būna ir dažniau panašūs bananiniai blynukai thumbup.gif (MB su obuoliais nevaldo).

Mano proporcijos:
du didesni bananai sutrinti
šaukštas cukraus
žiupsnelis druskos
kaupinas šaukštelis kepimo miltelių
vienas kiaušinis
stiklinė miltų
stiklinė pieno
į tešlą įpilu 3-4 šaukštus aliejau ir kepu sausoje keptuvėje thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
mazai cia ziuriu bulviniu blynu megeju biggrin.gif bet jei jau uzsukau pasidalinsiu receptu,vyras nemegsta bulvinuku,bet mano situos apsilaizydamas valgo thumbup.gif
tarkuota bulve,tarkuotas svogunas,kiausinis,keli saukstai manu kruopu,keli saukstai krakmolo,druska,universalus prieskoniai,ir miltu iberiu sauksta du,priklauso nuo teslos kiekio ir skystumo,jei labai skysta ir daugiau,proporciju tiksliu nerasau nes visad darau tiesiog taip belenkaip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sangre_azul @ 2010 05 31, 18:00)
Merginos, o kaip padaryti, kad blynai neprisigertų aliejaus??? Būtų skanus patiekalas, bet abu nemėgstam, kad jie prigeria aliejaus ir tokie riebūs gaunasi (mes apskritai riebalų vartojam labai mažai), o blynus kepant be riebalų, jie visvien truputį apdega... Ar įmanoma šią problemą kaip nors išspręsti? 4u.gif

Beje, kaip kepant lietinius blynus padaryti, kad jų kraštai nepasidarytų traškūs? Anytai gaunasi visi blynai minkštučiai, o aš, atrodo, darau taip, kaip ji, na ir visvien kraštai toki traškūs pasidaro. Nesuprantu, kame reikalas g.gif

Niekada nekepu blynu su pasukom, kefyru ir pan, nes tada tikrai gaunasi riebalais permirke. O siaip iskepus galima ant popieriniu ranksluociu deti, irgi sugers riebalu pertekliu.

O del lietiniu blynu, tai jei iskepusi susluoksniuosi juos viena ant kito, tai ir krastai minkstuciai bus, ir vyniosis kuo puikiausiai.

Jei jau rasau, tai idesiu ir musu su MB mylimiausiu blynu recepta. Esu isbandziusi ju begale, bet sie mums patys paciausi wub.gif Iseina purus ir tirpstantys burnoje.

225g miltu, 3 kiausiniai, 1 pakelis vanilinio padazo milteliu (ju neturint galima deti ir milteliu pudingui ruosti - net eksperimentuoti su ivairiais skoniais), 0,5 saukstelio kepimo milteliu, cukraus pagal skoni, ziupsnelis druskos, pieno is akies (recepte buvo nurodyta daugiau, as pilu tiek, kad tesla butu gana tirsta - kaip riebesnes grietines).
Miltus sumaisyti su kepimo ir vanilinio padazo milteliais. Kiausiniu trynius isplakti su cukrumi, baltymus - su druska. I isplaktus trynius pakaitomis pilti piena ir berti miltu misini. Pabaigoje imaisyti isplaktus baltymus. Skanaus 4u.gif

Gal atrodo, kad nemazai darbo, bet gamyba vyksta gana greitai - MB megstamiausi sekmadieniniai pusryciai. Valgom su braskiu uogiene, kuria MB maiso su grietine, as - su jogurtu.

Atsakyti
QUOTE(m@muk@s @ 2010 06 12, 23:16)
Mūsų mėgstami blynai:
miltai,
pienas,
bananas ir/arba obuolys,
kiaušinis,
druska,
šiek tiek sodos arba kepimo miltelių.......


P.S. Skanu vien su obuoliu ar bananu, skanu ir su abiem kartu smile.gif



Lygiai tokius pačius blynelius ir mes labai mėgstam, bet skaniausia mums tai su CUKINIJA. Į paruoštą blynelių masę pritarkuoju per burokinę tarką cukinijos daaaaaaug. Blyneliai gaunasi minkšti, purūs....
Atsakyti