Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XIII

QUOTE(Dagilis @ 2010 06 05, 18:19)
Sveikos, mergaites  4u.gif
Pries metus su puse cia pas jus lankydavausi  ax.gif , paskui pabegau, nes buvo smagiu rupesteliu  nestuke.gif . Dabar vel grizau prie skydliaukes reikalu, deja, nieko gero... reikia skubiai operuoti, pirmadieni einu kalbetis su chirurgu, tartis del datos.
O problemos panasios kaip Maskatuko.
Maskatuk, man turbut panasiai. Vienas mazgas jau 5 cm, kiti - mazesni, po kelis cm. Tas didysis nedorelis smarkiai pastume tracheja i sona, tai po paskutines echo daktare liepe skubiai operuoti, nes labai jis greitai auga (matyt nestumas paskatino), tai dr taip ir sako - uzdusi viena diena  unsure.gif. Tiesa, biopsija lyg ir nerodo blogio, bet nesu tikra, kadangi tyrimu atsakymai ne lietuviskai, tai tik kita savaite pasitikslinsiu.
O skydliauke pjaus visa, nes nebera ka ten palikti.
Liudesys apemes. Labai psichologiskai nemalonu buti priklausomai nuo tabletes...
O jei koks karas, maras - vaistu nebegamina... tai kas - tada jau mums galas???  unsure.gif

Beje, gal kas susidurete su tokiu dalyku: maitinu dar vaikuti ir noriu maitinti bent iki metu, taciau operuotis turiu greiciau, nei baigsiu maitinti. Ar galima testi maitinima ir po operacijos? T.y. visos tos narkozes nepakenks vaikui?

sveika, o kaip hormonu tyrimai, man tik TTH pakites, o visa kita normoje,
o del biopsijos atsakymu-tai man Vilniuje, tiesiai sveisiai atsake, kad ten nerado nei vienos net pakitusios lasteles, bet daugybe mazgu visada kelia nerima,
man tik retkarciais keistai uzima kvapa,
kiek supratau , tu jauna moteris, ir jei turi galimybe , pasidaryk kompiuterine tomografija, ten labai gerai viskas matosi ir turedama visus tyrimus , eik pas chirurgus ir tarkis-klauks tiesiai sviesiai, as ta darau, ar galiu laukti ar reikia cia ir dabar operuotis?
beje, ar padideje limfiniai mazgai, isoriniai , o gal echoskopavo ir vidinius?
laikykis ir neprarask vilties, parasyk, kaip sekasi?
o kiek tavo mazyliui laiko?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabbii @ 2010 06 05, 22:04)
Beja mąstau  dar pasikonsultuoti su kitu gydytoju - endokrinologu, Tik nežinau geriau važiuoti ar į Kauną ar Vilnių ir pas ką?
Iš anksto dėkoju!  4u.gif

sveika, jei gali gauti siuntima i Vilniu, man tikrai patiko ir ne tik man, o ir sedejusiems kitiems pacientams , tai Dunauskas, pats priima, pats echoskopuoja , pats biopsijas ima, nustebau , kad salia buvo ne viena kauniete, sake, ten klinikose reikia pora men laukti eiles, o cia kelias savaites laukiau,
laikykis ir rasyk:)
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2010 06 02, 16:07)
Man patinka:) Kazkaip nesusiduriau su negerumais, na man gal lengviau, nes mano sesuo ten dirba.
Na turiu galiunu:) Parase yra nuoroda,zvilgtelk smile.gif

sveika, zinai vakar parasiau tau zinute i meskenu kluba , o siandien nerandu:)
kaip sveikatos ir kaip laikaisi?
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2010 06 06, 12:20)
sveika, zinai vakar parasiau tau zinute i meskenu kluba , o siandien nerandu:)
kaip sveikatos ir kaip laikaisi?

www.mazojilusis.lt Mano parase yra nuoroda i musu veislyna:) Paspaudus ant jos atsidaro puslapis:)
smile.gif
Sveikatos neblogai:) Laukiu birzelio 10 dienos,tada einu pas kardiologa. Ta riesuta geriu,kaip bus toliau matysim:)Rudeniui paskyre gliukozes toleravimo testa ir pakartotinai harmonus,dabar darys kelis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 06 birželio 2010 - 12:57
QUOTE(Undzinka @ 2010 06 06, 13:56)
www.mazojilusis.lt Mano parase yra nuoroda i musu veislyna:) Paspaudus ant jos atsidaro puslapis:)
smile.gif
Sveikatos neblogai:) Laukiu birzelio 10 dienos,tada einu pas kardiologa. Ta riesuta geriu,kaip bus toliau matysim:)Rudeniui paskyre gliukozes toleravimo testa ir pakartotinai harmonus,dabar darys kelis.

sveika, tai malonu girdeti, kad visai gerai laikaisi:)
o beje, as toje zinuteje, kurios nerandu:), klausiau, kur gydai savo gyvunus, mat as turiu suni ir kate, tik mano abu priglausti ir isgelbeti,
eisiu i tavo veislyna, paveizeti tavo groziu:)
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2010 06 06, 17:41)
sveika, tai malonu girdeti, kad visai gerai laikaisi:)
o beje, as toje zinuteje, kurios nerandu:), klausiau, kur gydai savo gyvunus, mat as turiu suni ir kate, tik mano abu priglausti ir isgelbeti,
eisiu i tavo veislyna, paveizeti tavo groziu:)

O pas veterinarus lankomes dvejose klinikose. Vetoje (kalvariju gatveje) ir pas Jakova (gerosios vielties gatveje). PRiklausomai nuo to kokios bedos g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2010 06 06, 19:48)
O pas veterinarus lankomes dvejose klinikose. Vetoje (kalvariju gatveje) ir pas Jakova (gerosios vielties gatveje). PRiklausomai nuo to kokios bedos  g.gif  g.gif  g.gif

sveika, nepigias klinikas lankai:)
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2010 06 06, 19:08)
sveika, nepigias klinikas lankai:)

Kodel nepigias? Normalios. Kai turi nemazai gyvunu ir turi reikalu su vetais,tai ir nuolaidas gauni. Zinai,kai turi veislyna ir uz reproduktorius moki tokias sumas,tai patikek...renkiesi patikimus veterinarus:)
Kaip tau mano gyvunai? ar ziurejai?
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2010 06 05, 18:19)
Sveikos, mergaites  4u.gif
Pries metus su puse cia pas jus lankydavausi  ax.gif , paskui pabegau, nes buvo smagiu rupesteliu  nestuke.gif . Dabar vel grizau prie skydliaukes reikalu, deja, nieko gero... reikia skubiai operuoti, pirmadieni einu kalbetis su chirurgu, tartis del datos.
O problemos panasios kaip Maskatuko.
Maskatuk, man turbut panasiai. Vienas mazgas jau 5 cm, kiti - mazesni, po kelis cm. Tas didysis nedorelis smarkiai pastume tracheja i sona, tai po paskutines echo daktare liepe skubiai operuoti, nes labai jis greitai auga (matyt nestumas paskatino), tai dr taip ir sako - uzdusi viena diena  unsure.gif. Tiesa, biopsija lyg ir nerodo blogio, bet nesu tikra, kadangi tyrimu atsakymai ne lietuviskai, tai tik kita savaite pasitikslinsiu.
O skydliauke pjaus visa, nes nebera ka ten palikti.
Liudesys apemes. Labai psichologiskai nemalonu buti priklausomai nuo tabletes...
O jei koks karas, maras - vaistu nebegamina... tai kas - tada jau mums galas???  unsure.gif

Beje, gal kas susidurete su tokiu dalyku: maitinu dar vaikuti ir noriu maitinti bent iki metu, taciau operuotis turiu greiciau, nei baigsiu maitinti. Ar galima testi maitinima ir po operacijos? T.y. visos tos narkozes nepakenks vaikui?

Dagili, mane operavo du kartus, kai vaikui 1,5 metu buvo ir dar maitinau gan intencyviai. Priklausomai nuo kokius vaistus vartos narkozei, gali maitint arba geriau nusitraukt tas 24 val. po operacijos. Tavo atveju, pries operacija kelias savaites nusitraukinek papildomai ir uzsaldyk, kad turetum MP atsargu. Ismokink gert is buteliuko, jei dar nemoka. Po operacijos, busi pripompuota vaistu, gali nejaust, kad verzia krutine, bet kad nesusidarytu guzai, nusitraukinek kas 3-4 val.
Po dienos ar keliu kai grizi namo, vel maitink, kuo dazniau dek prie kruties, kad atsistatytu pieno fabrikelis 4u.gif

As 6 men. po operaciju, geriu synthroid, kuris geriau nei l-thyroksinas, nes jame hormonu dozes nesvyruoja, nagai ir plaukai atsigavo, energijos turiu. Svoris neauga, sakyciau pakrito, bet gal del kitu priezasciu.

Kas operuosis skydliauke, nuosirdziai patariu po operaciju paspaust endokrinologus padaryt skydliaukes ultragarssa ir isitikink, kad tikrai viska gerai pasalino, kitaip reikes milzinisku jodo doziu arba isvis ta radioaktyvi terapija nepades.

O del tableteles visam gyvenimui, nepergyvenk, kazkur skaiciau, kad apie 5 metus galima pratempt be tu hormonu, aisku savijauta butu nekokia..Bet kai pagalvoji yra baisesniu ligu, pvz. diabetas, kai be insulino nei dienos..
Atsakyti
QUOTE(Vanagupe @ 2010 06 06, 20:52)
Dagili, mane operavo du kartus, kai vaikui 1,5 metu buvo ir dar maitinau gan intencyviai. Priklausomai nuo kokius vaistus vartos narkozei, gali maitint arba geriau nusitraukt tas 24 val. po operacijos. Tavo atveju, pries operacija kelias savaites nusitraukinek papildomai ir uzsaldyk, kad turetum MP atsargu. Ismokink gert is buteliuko, jei dar nemoka. Po operacijos, busi pripompuota vaistu, gali nejaust,  kad verzia krutine, bet kad nesusidarytu guzai, nusitraukinek kas 3-4 val.
Po dienos ar keliu kai grizi namo, vel maitink, kuo dazniau dek prie kruties, kad atsistatytu pieno fabrikelis 4u.gif

As 6 men. po operaciju, geriu synthroid, kuris geriau nei l-thyroksinas, nes jame hormonu dozes nesvyruoja, nagai ir plaukai atsigavo, energijos turiu. Svoris neauga, sakyciau pakrito, bet gal del kitu priezasciu.

Kas operuosis skydliauke, nuosirdziai patariu po operaciju paspaust endokrinologus padaryt skydliaukes ultragarssa ir isitikink, kad tikrai viska gerai pasalino, kitaip reikes milzinisku jodo doziu arba isvis ta radioaktyvi terapija nepades.
O del tableteles visam gyvenimui, nepergyvenk, kazkur skaiciau, kad apie 5 metus galima pratempt be tu hormonu, aisku savijauta butu nekokia..Bet kai pagalvoji yra baisesniu ligu, pvz. diabetas, kai be insulino nei dienos..

sveika vanagupe, kiek jau esu skaiciusi forume, kad radioaktyvus jodas yra skyrimas skydlaiukes veziui gydyti, kaskaip gal ne taip supratau tavo parasyma?

Atsakyti
labas Editasce, kaip sveikatyte. Ka gydytojai sake po jodo ar dar reiks daugiau? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2010 05 31, 17:50)
Labai linkiu,kad naujienos butu tik geros!!!!

sveikutes visos merginos, sveikinuosi su jumis si grazu jau vasaros vakara smile.gif
penktadieni grizau po savo antrojo jodo ir su gana neblogomis naujienomis - dabar pas Baranauskas vaziuosiu tik po pusmecio darytis tyrimu - jodo berods daugiau nereikia bigsmile.gif

kol kas dar bijau labai dziaugtis, nes nezinau kaip bus po pusmecio, bet vis tiek smagu, kad bent jau jodui daugiau nerase (nes psichlogiskai man tai labai sunku buvo)

ir dar turiu klausimeli - kraujo tyrimus sake daris tik po pusmecio, nes dabar atseit neverta. cia visoms taip ? nes as maniau kad iskarto daro tyrimus. nepamenu kaip jis tiksliai vadinasi ax.gif bet cia tas kur atsakymas turi buti 0 - tada reiskia kad viskas gerai 4u.gif

kas gali pasidalinti patirtimi kaip ten istikruju yra. nes kas susidurete su Baranausku tai zinote, kaip is jo sunku ka nors ispesti
Atsakyti