Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XIII

QUOTE(EditaSCE @ 2010 03 03, 16:59)
Labas sugrizusi  smile.gif

smagu vel tave girdeti. jau kelias dienas stebejau foruma, ar nebus kokios zinutes is taves. buvo labai idomu kaip tau sekesi. smagu kad naujienos geros  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

minejai kad buvo bloga? o cia visada taip buna po jodo gerimo? manes tas "dziaugsmas" laukia kovo 16 d. pirmasis jodas - tai jau atsiranda visokiu baimiu  verysad.gif  kaip ten viskas bus

Labas, labai daug kas ir nuo žmogaus organizmo priklauso, aš pirmą jodą atlaikiau sunkiau, ir pykino ir galvą skaudėjo , atrodė visą kūną sutino ir maudė. Grižus sutriko šlapimo išsiskyrimas, atsistačiau kažkur per 2savaites, antras prėjo labai gerai, nieko nejaučiau, o po beveik 1,5 mėn. vėl sutriko šlapimo išsiskyrimas ir pradėjau tinti. Pastebėjau, kad dabar ir vaistams esu jautresnė. Negaliu versti visko jodui, bet tai kaip ir kiekvienas vaistas turintis šalutinių reiškiniu ir kartais liekamųjų.
LINKIU TAU , KAD VISKAS PRAEITŲ LABAI GERAI IR KUO MAŽIAU JODO REIKTŲ 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Žižma @ 2010 03 03, 11:50)
Sveikos  smile.gif
Smagu, joviteleb, kad situaciją gėrėja . Labai linkiu, kad kitas jodas - būtų paskutinis! Ir pagaliau galėtum atsikvėpt, nusiramint ir toliau planuot gyvenimą be baimės ir, aišku, ligų  4u.gif

Man Baranausk. pasiūlė darytis arba mokamą tyrimą - po ~2h, (90Lt), arba nemokamas - po mėnesio. Šįkart dariausi nemokamą. Po mėnesio paskambinau. Tikslių duomenų nepasakė (gaila, nes dukart perklausiau, koks TTH, FT4), tik dukart pakartojo, kad viskas gerai, Tg - 0, L-thiroxsino paliekam tiek pat. Geriau visgi būt buvę nuvažiuot ir paimt išrašą...

Labas Žižma , o kada tu dareisi? Man gegužės gale reikia važiuot pas Baranauską , norėčiau sulaukt ir raštiško atsakymo , tad tikriausiai teks daryt mokamą tyrimą verysad.gif
Atsakyti
smile.gif labas.As pirma karta prisijungiau, bet jau pora metu skaitau jusu susirasinejima. Buvo sunku prisijungti, nes ne visada turejau interneta, be to kazkaip sunku apsiprasti su mintim, kad irgi sergu ta pacia liga. Ji man nukrito netycia, kai visai to nesitikejau. BET JUS VISOS SAUNUOLES, OPTIMISTES. Dziaugiuosi uz jus
Atsakyti
QUOTE(adab @ 2010 03 04, 00:39)
smile.gif labas.As pirma karta prisijungiau, bet jau pora metu skaitau jusu susirasinejima. Buvo sunku prisijungti, nes ne visada turejau interneta, be to kazkaip sunku apsiprasti su mintim, kad irgi sergu ta pacia liga. Ji man nukrito netycia, kai visai to nesitikejau. BET JUS VISOS SAUNUOLES, OPTIMISTES. Dziaugiuosi uz jus

Labas 4u.gif Ligos nera nei malonios nei lauktos, bet ju isvengti neimanoma. O sios nera pacios baisiausios, taip kad gyventi galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jovita l @ 2010 03 03, 21:39)
Labas Žižma , o kada tu dareisi? Man gegužės gale reikia važiuot pas Baranauską , norėčiau sulaukt ir raštiško atsakymo , tad tikriausiai teks daryt mokamą tyrimą verysad.gif

Dariausi pernai gruody, o šiemet sausy skambinau atsakymo. Jeigu reikia raštiško, tai reikia dar kartą nuvažiuot arba, taip, palaukt. Pasakyt, kad reikia išrašo. Anksčiau taip ir dariau. Dabar išsigandau gripo...niekur po poliklinikas nesinorėjo važinėt...Galvoju, jeigu reikėsm taigi galiu bet kada nuvažiuot (esu vilnietė) to rašto paprašyt.

Laba diena 4u.gif

Joliuke, aūūū, kaip tu laikais, kaip mažoji auga?? Ar laukdamasi dažnai tyreisi hormonus?
Atsakyti
QUOTE(adab @ 2010 03 03, 23:39)

Sveikute adab 4u.gif pamatysi ir tu pradėsi galvot kad nėra taip blogai, tik nepanikuok yra žmonių kuriems ir blogiau. Aišku pirma būna šokas, bet pasitelkus savo valia iš jo išlipsi ir gyvensi gal net nesukdama sau galvos. Tikėk kad viskas bus gerai 4u.gif
Papildyta:
Jobiteleb, Raimutia kaip laikotės?
Atsakyti
QUOTE(Inga04 @ 2010 03 02, 17:11)
O norejau paklaust Jovitele,kiek kainuoja tas TG tyrimas jei moki uz ji ir per kiek laiko gauni atsakyma?

VUOI TG tyrimas kainuoja apie 40 litu, jei daraisi pati, ir atsakyma gauni po mazdaug 2 valandu.

Jei daraisi su Baranaukso ar kito gydytojo siuntimu, nieko nekainuoja, bet atsakymo laukti reikia, berods, apie 2 savaites. Del termino nesu isitikinusi.

Jei yra finansiniu galimybiu - siulau daryti mokamus tyrimus. Gausit atsakyma ta pacia diena ir lapuka turesite. Po to galite to lapuko kopija nunesti Baranauskui, jam uztenka ir kopijos (kopijas - mokamas - daro rusy, kur kasa). Kad negaisti laiko, tai galite tyrimus pasidaryti, o ju rezultatu atsiusti pasiimti veliau vyra - bent jau as taip darau. Ten 8 kabinete, kur priima krauja, dirba super seseles - viska su jomis galima sutarti!

Papildyta:
QUOTE(EditaSCE @ 2010 03 03, 16:59)
Labas sugrizusi  smile.gif

minejai kad buvo bloga? o cia visada taip buna po jodo gerimo? manes tas "dziaugsmas" laukia kovo 16 d. pirmasis jodas - tai jau atsiranda visokiu baimiu  verysad.gif  kaip ten viskas bus

Nea, ne visoms buna bloga. Buna tik, kad gekle ir galva paskauda.
Cia nuo jodo dozes priklauso. Kitos moterys visa diena koridoriuose juokauja ir arbatas su kava geria... o as guliu lovoje susisukusi...

Visos gauna daug mazesnes dozes nei as, nes as cia vienintele (bent jau kiek zinau), kuriai vezys yra isplites iki plauciu (metastazes plauciuose). As gaunu dvigubai didesnes dozes, nei kitos, todel ir bloga buna. Pirmus kartus gavau mazas dozes ir visai nieko nejauciau. Bet mazos dozes man net plauciu pirma karta (gavau 16 MBG) "nenudaze", jau antra karta gavau siek tiek didesne (18 MBG), tai parode metastazes plauciuose... Trecia karta gavau dvigubai didesne (36 MBG) , o ketvirta karta - dar didesne (41 MBG). Patikekit po doziu doziu nesuvokiu, kaip mano kraujas atsistato... Dar siandien jauciuosi ziauriai silpna ir vis papykina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joviteleb: 04 kovo 2010 - 14:31
O ar galima paprasyt Baranausko kad ta mokama noresiu daryt,labai jau nenoriu laukt apie menesi tu TG atsakymu.
Atsakyti
joviteleb, o tarkim po pirmo karto su maza doze su kokiais radiacijos skaiciais isejai po jodo pirmadieni?
Atsakyti
QUOTE(Inga04 @ 2010 03 04, 15:32)
O ar galima paprasyt Baranausko kad ta mokama noresiu daryt,labai jau nenoriu laukt apie menesi tu TG atsakymu.

Tu jam nesakyk, kad darysi privaciai, nes jis visad sako - kam pinigus leisti. Atvaziuoji i VUOI nuo ryto, nusiperki megintuveli vietinej vaistinej, rusy susimoki uz tyrimus TG ar kitus, nueini i 8 kabineta, priduoti krauja ir klausi kada bus rezultatai. Visada buna mazdaug po 2 valandu.

Gauni atsakyma, padarai kopija ir eini pas Baranauska.
Papildyta:
QUOTE(wowavyva @ 2010 03 04, 15:33)
joviteleb, o tarkim po pirmo karto su maza doze su kokiais radiacijos skaiciais isejai po jodo pirmadieni?

Po pirmo buvo 1.4,
Po antro 1.2,
Po trecio 1.6.
Po ketvirto pirmadieni buvo 5.8, o antradieni 1.7.

Siaip paleidzia namo jei nevirsiji 4, nors bendra norma nustatyta 3,5 berods.
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2010 03 04, 15:42)
Tu jam nesakyk, kad darysi privaciai, nes jis visad sako - kam pinigus leisti. Atvaziuoji i VUOI nuo ryto, nusiperki megintuveli vietinej vaistinej, rusy susimoki uz tyrimus TG ar kitus, nueini i 8 kabineta, priduoti krauja ir klausi kada bus rezultatai. Visada buna mazdaug po 2 valandu.

Papildyta:
Po pirmo buvo 1.4,
Po antro 1.2,
Po trecio 1.6.

O vien tik TG darytis ar ir TTH, FH4? Man endokrinologas daro visus tris.
Atsakyti
idomu, o kokiu "greiciu" po to tas brudas garuoja... Galima privaciai ta tyrima turbut pasidaryt, kad zinotum? man del vaiko aktualu. Idomu, ka Baranauskas pasakys tuo klausimu. Nes labai idomu - usa, eu poroj saliu apie kurias skaiciau nebendravimas su vaikais rekomenduojamas 3 paros, o pas mus zyyymiai ilgesnis periodas.
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2010 03 04, 15:42)

Papildyta:
Po pirmo buvo 1.4,
Po antro 1.2,
Po trecio 1.6.

Nezinau nuo ko priklauso tas jodo skilimas, nes gan didele doze trecia karta iskaide panasiai kaip ir pirmas mazas, nors viska dariau taip pat - vedinau palata, geriau vandeni, prausiausi, laisvinau vidurelius ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(jovita l @ 2010 03 04, 15:44)
O vien tik TG darytis ar ir TTH, FH4? Man endokrinologas daro visus tris.

Tai visus tris pasidaryk ir tu. Baranauskui, manau, aktualus tik TG ir TTH.
Papildyta:
QUOTE(wowavyva @ 2010 03 04, 15:44)
idomu, o kokiu "greiciu" po to tas brudas garuoja... Galima privaciai ta tyrima turbut pasidaryt, kad zinotum? man del vaiko aktualu. Idomu, ka Baranauskas pasakys tuo klausimu. Nes labai idomu - usa, eu poroj saliu apie kurias skaiciau nebendravimas su vaikais rekomenduojamas 3 paros, o pas mus zyyymiai ilgesnis periodas.

Na, nezinau, ar radiacija kas privaciai matuoja. Yra bendros rekomendacijos, kurias gauni iseidamas is VUOI. Ten ilgesni terminai... Asmeniskai man sesutes sake, kad vidutiniskai per para suskyla 2 vienetai, taciau vienai mamytei Baranauskas uzdraude po jodo matinti vaikuti iki 3 menesiu.... tai iseina, kad radiacija islieka daug ilgiau... Cia speju, Baranausko, pasiklausk, aisku, jei jis kalbes - nes siaip jis labai nekalbus.
Atsakyti