Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (III tema)

QUOTE(Žiogelis @ 2010 04 21, 17:19)
Yra toks dalykas, vadinamas antrinėmis lochijomis. kai kraujavima spo gimdymo beveik baigiasi, o paskui vėl sustiprėja. Tai natūralu. Tik va, nepamenu, kada (kelintą savaitę) tos antrinės lochijos paprastai būna.

Labai įdomu. g.gif Gal kartais prisimeni kur apie tai skaitei? Nes šiaip pogimdyminis kraujavimas skirstomas į ankstyvąjį, kartais vadinamą pirminiu (iki 24 val.), ir vėlyvąjį (iki 6 val.), bet čia jau iš patologijos srities unsure.gif , kai >500 ml.

Kadangi šiaip ar taip jau tą 6 sav. ribą pergyvenau, tai dabar man labiausiai nerimą kelia toks gal kiek ir abejotinas, bet ne viename šaltinyje visgi besikartojantis teiginys - kad krūtimi nemaitinančios mamos pirmųjų mėnesinių sulaukia 6-8 sav. po gimdymo. g.gif Na aš ir maitinu pagal poreikį (tikrai dažnai), ir dukrytę migdau šalia savęs, o ne lovelėje, bet tą patį dariau ir kai vyresnėlis buvo mažiukas, o mėnesinės atkeliavo praėjus bene mėnesiui po pogimdyminio kraujavimo pabaigos. Tai jau manęs niekas nebestebina. verysad.gif Tik apmaudžiausia, jog su tokiu mažu kūdikėliu apie kėlimąsi tuo pačiu laiku ir netrikdomą 4 val. miegą galima nebent pasvajoti, o pagal simptoterminio metodo taisykles bet koks kraujavimas po 56 d. po gimdymo rodo būtinybę pradėti matuoti BT. verysad.gif Va tiek ir to mano ilgo nusiteikinėjimo griežtai taikyti NŠP... verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(werde @ 2010 04 21, 18:17)
Smalsute, o tu buvai apziurai po gimdymo? gal ginekologe ka pasakytu... man siaip tai cia mistika gryna....  man po abieju gimdymu greit praejo kraujavimas....

O pas gydytoją taip ir nenuėjau, nes nupurto vien nuo minties apie sėdėjimą pusantros valandos prie kabineto durų su kūdikiu ant rankų. Nebūdingas man toks nepavyzdingumas, bet jei dabar registruočiausi, tai kažin ar po mėnesio jau bigsmile.gif priimtų.
Atsakyti
vaje? tik po men. ir dar laukt 1,5 val.? blink.gif Cia jau ziauru.. doh.gif Tada pagalvociau apie privacia gine... g.gif
Atsakyti
QUOTE(MildukasK @ 2010 04 22, 12:39)
mergaites, jus tada man dar papasakokit apie ta gimdos kakleli - visada ji tikrinate tokioje pacioje padetyje? nes tarkim atsisedus ir atsigulus man nevienodai "lengva" ji pasiekti, t.y. jo aukstis atrodo skirtingas (ausktai/zemai) doh.gif Dabar gal nebent galeciau pasakyti, kad buvo kietesnis/minkstesnis, bet kad labai ten kazkoks minstas tai nzn.. gal dar ne laikas?

Kiek zinau reikia tikrinti vienoj pozoj, jei pvz., stovint pradejai, tai taip ir tesk.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Garbanelele: 22 balandžio 2010 - 13:30
Smalsute, nueik privačiai, jei tik pinigėlių yra 4u.gif Man daug maloniau privačiai būna. O dėl pakraujavimo man būdavo, kad vėl atsinaujina, po to vėl dingdavo. O sūnelį maitindavai pati pilnai, kai atsirado mmm?
Ir dar klausimukas: kodėl nori matuoti BT? Juk mmm gali nebūti mėnesių mėnesius (net jei tarkim dabar buvo mmm, kuo labai abejoju, jei tik žindai pati), negi tiek laiko žadat susilaikyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 22 balandžio 2010 - 21:35
Sulaukiau mmm... pailsesiu nuo BT matavimo savaitele, pamiegot ilgeliau bus galima ramiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(V*i*k*a @ 2010 04 20, 19:26)
O man šis ciklas kažkoks nesąmoningas  doh.gif Negaliu nei pagal temperatūrą, nei pagal gleives nustatyti O ir vaisingo periodo pabaigos, nesuprantu. Anksčiau visi ciklai būdavo geri, jokių trūkdžių. Fertility man jau nubrėžė O 17 CD, tačiau man kažkaip nesitiki  g.gif Temperatūra pakilo 0,1 laipsnio ir laikosi tris dienas, tačiau pagal gleives dar atrodo, kad nebuvo O. Pasimetus aš  doh.gif

Man buvo panašiai, vyras ir fertility sakė, kad buvo O, bet aš netikėjau, ir paskui puse laipsnio temp kai pakilo, tai visiem buvo aišku. Fertility gi siekia kuo anksčiau nustatyti - ten siekiančioms pastoti skirtas puslapis. Gaila, kad go28days užsidaro... ty apsimokestina... Man jis labai gražus. Gal dar kokių panašių rasite smile.gif mergaitės.

Beje, Žiogeli, kaip išsirinkai bazinės temp termometrą? mano anyta grįžta iš JAV, noriu užsiprašyti lauktuvių smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Garbanelele @ 2010 04 22, 08:46)
Buna taip. Gal rupesciu daug turi? Neissimiegi?

Aplinkiniai, ypac artimieji man depresija totalia tuoj ivarys verysad.gif . Pavargau buti panele tobulybe... Is manes tikisi ir reikalauja tiek daug, kad ne nepagalvoja ar man viskas pavyks ir pavyksta gyvenime. Mano klaidos yra tiesiog nepateisinamos ir negalimos. Toks spaudimas vyksta, kad net gyvent nesinori  schmoll.gif ...  Atsiprasau, kad ne i tema parasiau, bet daugiau nebegaliu...

Mažute, svarbiausias asmuo, su kuriuo tau visada teks gyventi, tai tu pati, ir pirmiausiai įsiklausyk į save, ir pajusk, ko iš tiesų reikia tau. Suvok, kad kiti negyvena tavo kailyje, ir jiems lengva primetinėti kitam kažkokius reikalavimus, nes ne jiems reikės juos įgyvendinti. Labai sunku atsiriboti ypač nuo artimų žmonių reikalavimų, nes tada jauti, kad jie tavęs nepriima tokios, kokia esi... Bet reikalavimus tik tu sau gali išsikelti. Pabendrauk su tais, kurie tiesiog priima tave tokią, kokia esi, o neperkelia savo galbūt neišpildytų lūkesčių į tavo gyvenimą. Laikykis wink.gif

Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 04 22, 14:01)
Labai įdomu. g.gif Gal kartais prisimeni kur apie tai skaitei? Nes šiaip pogimdyminis kraujavimas skirstomas į ankstyvąjį, kartais vadinamą pirminiu (iki 24 val.), ir vėlyvąjį (iki 6 val.), bet čia jau iš patologijos srities unsure.gif , kai >500 ml.

Kadangi šiaip ar taip jau tą 6 sav. ribą pergyvenau, tai dabar man labiausiai nerimą kelia toks gal kiek ir abejotinas, bet ne viename šaltinyje visgi besikartojantis teiginys - kad krūtimi nemaitinančios mamos pirmųjų mėnesinių sulaukia 6-8 sav. po gimdymo. g.gif Na aš ir maitinu pagal poreikį (tikrai dažnai), ir dukrytę migdau šalia savęs, o ne lovelėje, bet tą patį dariau ir kai vyresnėlis buvo mažiukas, o mėnesinės atkeliavo praėjus bene mėnesiui po pogimdyminio kraujavimo pabaigos. Tai jau manęs niekas nebestebina. verysad.gif Tik apmaudžiausia, jog su tokiu mažu kūdikėliu apie kėlimąsi tuo pačiu laiku ir netrikdomą 4 val. miegą galima nebent pasvajoti, o pagal simptoterminio metodo taisykles bet koks kraujavimas po 56 d. po gimdymo rodo būtinybę pradėti matuoti BT. verysad.gif Va tiek ir to mano ilgo nusiteikinėjimo griežtai taikyti NŠP... verysad.gif
Papildyta:

O pas gydytoją taip ir nenuėjau, nes nupurto vien nuo minties apie sėdėjimą pusantros valandos prie kabineto durų su kūdikiu ant rankų. Nebūdingas man toks nepavyzdingumas, bet jei dabar registruočiausi, tai kažin ar po mėnesio jau bigsmile.gif priimtų.

Kiek mano ribotos žinios siekia, svarbiausiai nesikelti iš lovos iki matavimo laiko. Ar būtinai turi būti miegas? o dėl matavimo tuo pačiu laiku - man nuostabiai padeda vyras - jis man įduoda termometrą, kartais net per miegus, ir paskui pažymi, čia viskas vyksta apie pusę šešių, taigi vaikai dar miega, ir aš dar nebūnu kėlusis (dažniausiai blush2.gif ), tai va smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 04 22, 13:01)

_Smalsute_, noriu pasidalinti savo patirtimi. Po gimdymo kraujavimas man visiškai liovėsi maždaug per 2 savaites. O mm man sugrįžo praėjus 7 sav. po gimdymo. Kadangi, kaip priklauso, po 6 sav. buvau pas ginę ir mane apžiūrėjo echoskopu, tai tikrai žinau, kad tai buvo ne šiaip atsinaujinęs kraujavimas (nes matė, kad ovuliacija įvykusi, gleivinė bręsta ir t.t.), o tikros mm. Maitinau pagal poreikį, maždaug 1,5 - 3 val. visą parą (tik sūnų migdžiau ne savo lovoje, o šalia, lovytėje). Jokių mišinukų ar pan. Iš ginės komentaro supratau, kad toks ankstyvas vaisingumo atsinaujinimas maitinančioms, nėra labai retas reiškinys. Antros ir tolimesnės mm buvo pakankamai reguliarios, tik vėliau, mažėjant maitinimų skaičiui, ciklas sutrumpėjo nuo 33 iki man įprasto 28 dienų ilgio.
Kokį pusmetį saugojomės gumytėmis, vėliau vaikas pradėjo išmiegoti per naktį ir perėjom prie NŠP taikymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jazza: 23 balandžio 2010 - 06:34
QUOTE(Garbanelele @ 2010 04 22, 07:46)
Buna taip. Gal rupesciu daug turi? Neissimiegi?

Aplinkiniai, ypac artimieji man depresija totalia tuoj ivarys verysad.gif . Pavargau buti panele tobulybe... Is manes tikisi ir reikalauja tiek daug, kad ne nepagalvoja ar man viskas pavyks ir pavyksta gyvenime. Mano klaidos yra tiesiog nepateisinamos ir negalimos. Toks spaudimas vyksta, kad net gyvent nesinori  schmoll.gif ...  Atsiprasau, kad ne i tema parasiau, bet daugiau nebegaliu...

Man kažkada viena išmintinga moteris pasakė, kad tai yra didelis menas, išgyventi kito žmogaus skausmą (nes jo lūkesčiai tavo atžvilgiu nepasiteisino), bet išlikti savyje. Nes tai jo lūkesčiai. Skaudu, kai lūkesčiai nepasiteisina, bet tai yra jo/jos lūkesčiai ir nuo tokio skausmo negali žmonių apsaugoti. O ir nereikia, nes toks skausmas augina wink.gif Tada aš irgi labai kentėjau bandydama pateisinti visų lūkesčius, bet dabar mokausi likti savimi.

QUOTE(MildukasK @ 2010 04 22, 12:39)
na, sautis tikrai nereikia smile.gif dar gyventi ir gyventi  console.gif

mergaites, jus tada man dar papasakokit apie ta gimdos kakleli - visada ji tikrinate tokioje pacioje padetyje? nes tarkim atsisedus ir atsigulus man nevienodai "lengva" ji pasiekti, t.y. jo aukstis atrodo skirtingas (ausktai/zemai) doh.gif Dabar gal nebent galeciau pasakyti, kad buvo kietesnis/minkstesnis, bet kad labai ten kazkoks minstas tai nzn.. gal dar ne laikas?

Man atrodo, reikėtų tikrinti toje pačioje padėtyje. Aš irgi bandau ir man atrodo, kad po O jis man kažkaip staigiai žemiau nusileido, nes su "liftu" sunkiau važinėti biggrin.gif

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 04 22, 13:01)

Mums pasakojo per kursus pas pribuvėją Jurgą, ir pas mane tiksliai taip ir buvo - atrodė, kad jau viskas baigėsi ir plūstelėjo vėl. Bet man atrodo, kad žymiai anksčiau tai vyko. Rodos, po 6 savaičių visai nebekraujavau, tik gal vos tepliojo. O vaisingumas man irgi atsistatė labai anksti. Maitinau kas valandą, ilgai, dieną naktį, miegodavom kartu, o Jurgiui buvo 2,5 mėn., kai atsirado mėnesinės (Bernadetai 3,5 mėn., Gerdai 3 mėn.)

Letuciux, klausei, kaip termometrą išsirinkau. Ogi per kursus mokytoja parodė, kaip pavyzdį. Tada pagal pavadinimą susiradau internete, pasiskaičiau, kadangi tiko, užsakiau, kad draugė parvežtų. Vienas dalykas mane vis dėlto "biesina" - jis irgi pypsi po minutės, o rodo po to pypsėjimo tikrai pievas. Po to dar kokiais 0,2-0,3 laipsnio pakyla. Na tai kam tada jie tą pypsėjimą deda? Niekaip nesuprantu doh.gif

Beje, vakar toks anekdotas gavosi. Pati O, o man kažkas į mano supertermometro dėklą įkišo seną termometrą su besibaigiančia baterija. Pasimatuoju: 32,1. Matuoju dar kartą: 36,6. Bet netikiu, nes tikria O turėjo būti. Matuoju dar kartą: 33,2. Tada man kilo įtarimas - kodėl tik vieną skaičių po kablelio prisimenu. Pasižiūriu - ogi ne tas termometras! doh.gif Įtariu, kad mano Jurgis pasidarbavo. Labai jam patinka dėlioti visokius daiktus į dėžutes, o abu termometrai ant palangės gulėjo.
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 04 14, 09:53)
Taip, prasidėjo mmm savo laiku - 27CD. Nors ovuliacija ir vėliau buvo, kažkodėl mmm nė kiek neužtruko  g.gif Tai va, naują ciklą pradedu su "kūtu" Cyclotest termometru  biggrin.gif

O su go28days aš irgi atsisveikinu. Tikrai, nieko nebeleidžia vesti, tikriausiai reiktų išsiregistruoti ir kažkaip ištrinti savo duomenis. Popierinę lentelę vis atsišviečiu duotą kursuose. Bet turiu ir kompiuterinį variantą. Jie kam reikia, parašykit, galiu atsiųsti.

Werde, čia tai geras. Pradėsim estafetę sugebančių "pataikyti" ant O biggrin.gif O kaip temperatūra? Ar tikrai buvo O? Aš jau manau, kad daugiau neberizikuosiu ir per vaisingas dienas praktikuosim susilaikymą. Nors vyras dabar kažkaip labai entuziastingai pradėjo kalbėti apie ketvirtą smile.gif Sako, ai, vis tiek kada nors bus  doh.gif .

aa, tavo tai "krūtas" termometras, aš ko gero paprastesnio prašysiu... Kažkas rašėt apie Omron, kokie atsiliepimai? Vakar pora valandų žiūrėjau tuos termometrus, tai net galva susisuko... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2010 04 23, 17:17)
aa, tavo tai "krūtas" termometras, aš ko gero paprastesnio prašysiu... Kažkas rašėt apie Omron, kokie atsiliepimai? Vakar pora valandų žiūrėjau tuos termometrus, tai net galva susisuko...  doh.gif

pas mane omron, pirktas LT. Guli ramiai padetas staciuj, po poros ciklu grizau prie gyvsidabrinio smile.gif Pliusas tas, kad bet kada gali paziureti paskutine BT smile.gif Minusai - erzina pypsejimas... Ir rodo tik viena sk. po kablelio.
Atsakyti
QUOTE(MildukasK @ 2010 04 23, 21:16)
pas mane omron, pirktas LT. Guli ramiai padetas staciuj, po poros ciklu grizau prie gyvsidabrinio smile.gif Pliusas tas, kad bet kada gali paziureti paskutine BT smile.gif Minusai - erzina pypsejimas... Ir rodo tik viena sk. po kablelio.

Aš irgi grįžau prie gyvsidabrinio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2010 04 22, 22:31)
1. O sūnelį maitindavai pati pilnai, kai atsirado mmm?
2. Ir dar klausimukas: kodėl nori matuoti BT? Juk mmm gali nebūti mėnesių mėnesius (net jei tarkim dabar buvo mmm, kuo labai abejoju, jei tik žindai pati), negi tiek laiko žadat susilaikyti?

1. Taip, sūnelis iki 6 mėn. berods net gryno vandens nebuvo ragavęs.
2. BT matuoti aš nenoriu - va čia ir visa bėda tongue.gif , bet taisyklės kuriamos juk ne šiaip sau. Bet koks kraujavimas po 56 dienos laikomas beatsistatančio vaisingumo požymiu ir rodikliu, kad būtina pradėti matuoti BT. Vien pagal bazinio nevaisingumo modelio pokyčius (susilaikymą, taikant vien NŠP, beje jie ir apsprendžia) niekaip nesužinosi, ar ovuliacija jau tikrai buvo. Kadangi nesijaučiu labai įgudusi taikyti Bilingso metodą, o, kaip sakoma, baimės akys plačios, tai BT tikrai praverstų. Nemanau, kad man tos ovuliacijos labai ilgai tektų laukti (ką rodo mano pačios patirtis), tai vienas kitas mėnuo BT matavimo "veltui" - nėra taip jau ir daug.
Papildyta:
QUOTE(letuciux @ 2010 04 23, 00:45)
Kiek mano ribotos žinios siekia, svarbiausiai nesikelti iš lovos iki matavimo laiko. Ar būtinai turi būti miegas? o dėl matavimo tuo pačiu laiku - man nuostabiai padeda vyras - jis man įduoda termometrą, kartais net per miegus, ir paskui pažymi, čia viskas vyksta apie pusę šešių, taigi vaikai dar miega, ir aš dar nebūnu kėlusis (dažniausiai  blush2.gif ), tai va smile.gif)

Kadangi buvau kaip ir priversta "nupūsti dulkes" nuo savo literatūros, tai šįkart išskaičiau (anksčiau kažkaip buvau praleidusi g.gif ), kad net jei užsnūsti besimatuodama BT, tai jau gali lemti šiokias tokias paklaidas unsure.gif , tad ką tuomet ir bekalbėti apie skirtumą tarp atsibudimo iš gilaus miego nuskambėjus žadintuvui ir nemiegojimo apskritai. g.gif
Atsakyti